Jasper, smurfar och gamla lådor....

Dagen efter pensionärsfesten var det segare än segt att ta sig ur "bingen", när "klockan" ringde. Numera är det inte väckarklocka utan "väckartelefon" som används till detta ändamål. En något trevligare signal må vara en fördel, men syftet, att man måste pallra sig ur sängen vid signalen, är ändå detsamma. Upp kom jag iallafall och iväg till denna veckas sista arbetsdag bland prylarna. Fredagar är nämligen helledigt och gissa vad jag ska göra imorgon bitti?
Viss städning stod på dagens schema och lite finjusteringar på mitt ansvarsområde inför lördagens försäljning.
Sen fick jag sätta mig vid datorn och söka via internet efter föremål som lämnats in, där det var lite trixigare att kunna sätta pris på. Hittade väl en del likvärdiga saker på diverse sajter och kunde få fram underlag för chefen att bestämma försäljningspris på, bl. a. Jasperware porslin, smurfar och gamla dockmöbler.
Det var dock betydligt svårare med en gammal låda i trä, där vi skrivit till expertis för vidare hjälp. Faktiskt ganska kul att sitta och leka detektiv, men väldigt tidsödande. Då kan det nog vara bra med en "assistentpraktikant" ibland, som sköter "grovarbetet".
Efter lunch hade jag en date med doktorn på hudavdelningen i Skövde, så jag fick ledigt för att uträtta detta.
På hemväg blev det en avstickare till Dollarstore och Rydéns Outlet, med påföljd. Två kassar varor och något mindre cash på kontot, men givetvis var det bara nyttoprylar jag bar hem.
Himlen öppnade sig och tömde ut en massa vatten, samtidigt som det blixtrade bra under resterande bilfärd hem.
Ingen risk att fastna på hastighetskamerornas foton idag alltså, för det gick inte att köra fortare än femtio, förbi dom.
Satte mig framför TV:n en stund och vips kom John Blund på besök och stannade i minst en timme, inte helt oväntat besök kanske och av uppenbar anledning blev inte den gästen bjuden på Gevalia ......
 
"Min" hylla att fixa fortsättningsvis....
 
Vid KSS parkering i Skövde fanns det också svalungar på flygövning, i detta fall med belysningsstolpe som bas.
 
 

"Pensionärsfesten"

Dags igen att åka till "mitt nyutnämnda andra hem". Idag var det många fler som jobbade, då Pingstförsamlingens medlemmar kom för att göra en ideell insats. Alla har var sitt ansvarsområde, till och med jag har fått ett att ta hand om, träsaker. Så det blev att plocka om, plocka bort och ställa upp nytt och där försvann den förmiddagen.
Efter lunch var det fler hyllor som behövde rättas till efter kundbesöken igår och sedan sorterade jag ljus.
Svalan hade även idag flygexercis i lokalen, mest hela förmiddagen. Ibland satt hon bara på en balk uppe vid taket och studerade oss där nere och vad vi höll på med.
Därefter var det snabbare än snabbt hem för att se hur långt maken hunnit med sitt skärande och sen steka all köttfärs till tacobuffén, vi bestämt oss för att bjuda postarna på. Den officiella avtackningen för nybliven pensionär var nämligen sagt, skulle hållas hos oss.
Han hade allt hunnit en bit, men mycket återstod så bara att hugga i. Att övertala en ovan, värkande kropp, efter rivstart på "nytt jobb" följt av gymbesök igår och nyss hemkommen från ytterligare åtta timmar på hårda golv idag, var allt annat än lätt.
Men argumentet att det ändå var dubbelt så roligt som det var jobbigt, bet till slut.
Vädrets makter var snälla och alla verkade nöjda och det blev som vanligt en massa postsnack i stil med: "Det var bättre förr" och anekdoter från den tiden då det var riktig post. Kommer själv ihåg i min ungdom, (för en herrans massa år sedan) pensionsavgångar då den äldre generationen berättade om sina eskapader under ett långt postliv. Nu är det vi (ja bara maken än så länge förstås) som drar hiskeliga historier (allihop sanna givetvis) och den nya generationen får lyssna antingen dom vill eller ej.
Vi kan väl kalla det åldersprivilegier eller pensionäreras rätt i samhället......
Hur som helst är maken pensionär på riktigt nu och fick lyssna till många fina ord om sitt yrkesliv, samt erhöll flera paket och vackra blommor.
Tack för besöket till alla närvarande och välkomna åter om ni har vägarna förbi!
 
Koll på läget.......
 
Varsågoda, det är serverat!
 
....de var bara tvungna att beundra utsikten klart först.
 
Kaffe på maten.....
 
sen började den "riktiga pensionärsfesten", först ut chefen med blommor och paket från Posten.
 
...en vas!
 
Från fackföreningen SEKO, blev det en Orrefors-skål.
 
Till sist: "Pengar"!! från arbetskamraterna att festa till på......
 
 

Second Hand ÄR "mitt andra hem"....

Från och med nu och åtminstone ett halvår framöver, är detta dagens sanning. Började idag praktisera, (som det heter med arbetsmarknadstermer) i den affär som jag så flitigt genom åren besökt som kund.
Nu kommer detta inte att leda till något ordinarie jobb, då verksamheten till största delen är uppbygd på ideell basis. Men det kan väl kännas ganska meningsfullt att göra en insats under sådana premisser, när jag ändå inte får ta några andra, egna initiativ i "aktivitets- & utvecklingsgarantin". Köpa läget är vad som gäller framöver.
Prata med folk och lära känna nya människor, är också alltid trevligt. Så jag ska inte klaga, det är bara min stackars fot som "gnäller". Imorron testar jag gympadojorna och hoppas på att den "slutar tjata".
Idag var det också öppethållande-dag med extra lång tjänstgöring som påföljd.
Har under dagen fått rasta golvtvättmaskinen, torkat möbler, prismärkt varor, plockat galgar, stått i kassan m.m.m.m.
Det finns förresten fler som har sitt hem (och då talar vi om ordinarie) i lokalen. Under semesterstängningen hade nämligen en svala byggt bo ovanför den ena lastporten och använder nu lokalen som flygövningsområde för de små.
Medförde vissa svårigheter vid stängningsdags, då dom var en aning nödbedda angående att hålla sig på rätt sida porten, alltså utomhus.
Efter lång dagsfärd mot natt, var det äntligen (vad jag har längtat not!) dags för gymet, då det gått en hel vecka sen sist. Smällar man får ta när man är bortrest! Men nu är det gjort iallafall och hemmavid blev det efter en snabbdusch, kökstjänst. Först matlåda till imorron, sen organisera upp makens arbetsuppgifter, inför alla hans jobbarkompisars besök imorgon kväll.
Som grädde på moset, kom jag plötsligt på att toscatårta skulle bakas dessutom. Det blev inte det snyggaste exemplaret jag åstadkommit, men duger nog......
 
"Bakom kulisserna" lika välordnat som......
 
....ute i kundlokalen. Lugnet före stormen!
 

Ja, häruppe bor vi......
 

...men mamma, var är du? Vi är ju hungriga ju!
 
 

Mot Fagersanna!

 
Idag var det åter dags att lämna huvudstaden för denna gång, men maken ska upp igen för "barnvaktarjobb" nästa måndag, plus några till dagar.
Gårdagens aktiviteter hade tagit ganska hårt på makens begynnande ryggskott, så det blev bakslag idag. Vi kan väl beskriva det såhär: Han förflyttade sig som kan förväntas av "den gamle man han är". (haha)
Vi lyckades iallafall ta oss ut för att aväta lunch innan hemresans början. Då kurdrestaurangen Harran inte öppnade förrän 16.00 blev vi tvungna att hitta något annat. Egentligen inga problem, då det finns en hel del att välja på i närområdet. Många gånger nu har vi passerat en kolgrill, som doftar så inbjudande, den fick det bli.
Dock inte helt nöjda, då det saknades "väta" på riset. De röror som ingick var väl ok, men det blev väldigt torrt i alla fall. Grillspettets kycklingkött var däremot delikat.
Hittade sen via en app på internet en buss som gick precis utanför dörren och stannade mycket lämpligt vid Centralen, så vi slapp att gå så långt med väskorna. Några alvedon i maken gjorde att han kunde röra sig något smidigare och hemresan gick bra. Bara tre minuter försenat till Töreboda station. Bilen stod kvar "orörd" och lite mat hittade vi på ICA där innan sista etappen till Fagersanna.
Massa grejer att plocka med såhär vid hemkomst, men nu får jag nog ge mig för idag. Ska nämligen praktisera hela dagen imorron och besöka gymet därefter......
 
Visst ser det läckert ut.......kolgrillens råvaror till vår lunch.
 
Istället för kaffe efter maten, testade vi turkiskt te.
 
Redo att åka buss
 
Vi passerar Örebro......
 
....och lite senare ett okänt vattendrag på vår resa hem.
 

Båtfärden

Ytterligare en ny dag, denna gång söndag och mamma med grabbar gjorde sig klara för att åka tunnelbana.
Först skulle de inhandla present till Oliver (Joels bästis) som skulle ha "Spidermanfest" i Mälarhöjden.
Vi tog det lite lugnare, grundade sen med stekt ägg och potatis för att stärka oss inför eftermiddagens båttur på Mälaren.
Vid lunchtid började regnet vräka ner, precis lagom till det var dags för oss att åka. Beväpnade med paraply kunde vi dock ta oss torrskodda till bilen. 
Enligt Google maps skulle det inte vara speciellt svårt att hitta till "kalashuset", men det visade sig vara cykelväg, delen där vi tänkt åka, så det blev lite ofrivilligt snurrande en stund i villakvarteren, innan vi kom rätt.
Under åskmuller och svarta moln, lastade vi in barnen, medan mamma fortsatte till handbollsmöte.
Hon hade gärna velat följa med, men redan lovat bort sig till detta.
En del köer var det på vägen ut ur sta'n och vägarbeten både här och där, som sinkade oss en aning. Men snart var vi på plats och fick med kaptens hjälp, kliva ombord på skeppet. Där fanns också kaptenskan på plats och så bar det iväg.
Spännande och kul tyckte bröderna Bus, de verkade känna sig hemma på en gång, med flytvästar och allt.
Vädret var faktiskt ganska hyfsat också, trots prognosen. Det blev fika i en vik en bit bort, efter att vi slängt i ankaret. Sen satt båda grabbarna och hetsade kapten, "kör då, kör då, kör då" medan han väntade på ankaret som halades in.
När vi lagt till vid marinan igen började det mullra och blixtra. Så kom det ordentligt med regn, först då vi stannade på McDonald's för kvällsmat och sedan nästan hela vägen hem.
Men bröderna var nöjda...... även med den här dagen.
Alla utom jag sover redan, men vi "gamle" kan ta rejäl sovmorron när mamma och barn har åkt till jobb/skola/dagis.
Tåget hem går inte förrän vid fem-tiden!
 
Alla ombord?
 
Då åker vi.......
 
...bland annat förbi deras "förra lilla båt", (den med blått kapell) såld till vår kaptens storebror som bor en bit inåt land bakom träden.
 
Vi var ju också tvungna att gå ut på däck en stund...
 
och leka galjonsfigur, då passade kapten på.....
 
att "stressa lite" !
 
Man kunde sitta och vifta med fötterna vid relingen, så det stänkte vatten på dom.
 
 
 
"Hej då båten, vi ses imorr'n!" Nej det gör vi ju inte men bröderna hade nog gärna velat.....
 
 

Barnkalas.......

Halvsov ganska länge faktiskt, trots att resten av gänget gått upp. Vid halv tio var jag dock på benen och började delta i förberedelserna, fram med dammsugaren och ner med sopor till återvinningen. Samtidigt begav sig mamma och lillebror iväg på shoppingtur.
Det behövdes tårta, saft, bullar och lite annat. Morfar och storebror tog sig an returburkarna, samt inhandlade mjöl och mjölk till pannkakssmet. Pannkakstårta och vanlig tårta, stod nämligen på önskelistan för kalaset.
Morfar med ett "halvt ryggskott" satte sig på en stol vid spisen och stekte pannkakorna, sedan undertecknad blandat smeten.
När alla var hemma igen fanns mer grejer att ta tag i, t.ex. ballonger, godispåsar och skylt på dörren.
Stående lunch på pizzarester för dom som skulle vara med på kalaset. När IKEA-bullarna kommit in i ugnen och saft och tårtor var iordningställda, började gästerna droppa in.
Lillebror fick såklart en massa paket, innehållande bl.a. LEGO och Star Wars.
När alla inbjudna kommit, passade morfar och mormor på att gå ut på lokal och få riktig mat istället.
Vi gick inte så långt, (det behövs nämligen inte) bara över gatan till en kurdisk restaurang. Där beställde vi mixat grillspett, en öl till morfar och Sprite till mig, att avnjutas på uteserveringen. (1,20 x 7,0 m utanför entrén som tillståndet på dörren visade, dvs. trottoaren) 
Vi pratade en del med dom som satt bredvid och även han som serverade. Båda talade sig varma för Turkiet, som semesterresemål. Det var bara att komma dit och fråga om vi ville ha tips.
Vi har nu återvänt till "brottsplatsen", vinkat av de sista gästerna och fyllt diskmaskinen. Ganska rogivande ljud att höra, hur allt "porslin" blir rent igen. Visst är det trist att plocka ur maskinen, men betydligt bättre det, än forna dagars kalas (långt bak i tiden) då det skulle både manuellt diskas och handtorkas, innan man fick sätta sig till ro och prata.
Ingen "tradition" som jag känt någon som helst önskan att föra vidare......
 
Godispåsar fixade.
 
Stående lunch, samtidigt som tårta och bullar fixas iordning.
 
Skylt och ballonger färdigt.
 
Allting färdigt. för de första gästerna att hugga in på......och lillebror har lite "sistaminutenåsikter".
 

Fredagsfärdig

Dags att gå upp till en ny dag i huvudstaden, även denna "inrutad" från start. Idag åkte mamma och storebror till skolan, respektive jobbet. Bilen fick också följa med, men bara till skolan. Där skulle vi efter tunnelbanefärd med lillebror ("ledig" från dagis), hämta både den och storebror.
Lillebror hade fått ett uppdrag av storebror, att ta reda på om vi fick åka nytt eller gammalt t-banetåg till Västertorp.
Så det fick han rapportera ordentligt, innan vi letade rätt på bilen och åkte till nästa anhalt för dagen, Leklandet Andy, vid Sickla köpkvarter. Som tur var fanns det mat att köpa till lillebror som ingen "bamba-mat" hade fått. Vi "gamle" behövde också nåt i magen innan grabbarna släpptes lösa i klätterställningar och rutschkanor. Där härjade dom i fyra hela timmar, hur man nu någonsin kan orka det (men det gjorde dom).
Det behövdes bara lite vatten att dricka med jämna mellanrum och sen "på't igen"! Kan villigt erkänna att jag var uttråkad, redan efter två timmar. Barnen var iallafall nöjda och kunde faktiskt hålla sig vakna under hemfärden i bilen. Kan bero på att det endast tog sju minuter att köra.
Sen var det hög tid att gå ner till pizzabutik Oliven, beställa och titta på medan de bakade våra pizzor. Vi fick hjälpas åt att bära. Mormor bar kartongerna, storebror bar dricka, sallad och sås, medan lillebror skötte dörrkoderna och hissen.
Gott smakade det, men trötta var vi allihop och mycket rester blev kvar, trots att vi var proppmätta.
Nu är det "Fångarna på fortet" som gäller, medan mamma tränar handboll.
Kaffe, känns också helt nödvändigt.
Imorron är det barnkalas...........
 
Here we go again, new day, different child, but same station.
 
Fint väder och bilarna börjar samla sig inför fredagsshoppingen.
 
"Toboggan" i Sickla......
 
Det känns lite högt tycker jag, sa lillebror.
 
Vi tar och vilar en stund, i bollhavet för småbarn! (PS. Dom var långtifrån äldst)
 
Fotboll: "El clasico" på Andys Lekland, Iniesta mot Ronaldo!
 
Före fredagsmys......
 
Bäst att kolla så dom gör rätt pizzor till oss.
 
 
 
 

"Vardag" i Stockholm

Låg och sov så skönt och hörde hur mamma och lillebror gjorde sig klara för transport till dagis och jobb. Detta efter att både storebror och lillebror redan hunnit väcka morfar och aktiverat honom, ätit frukostfil ihop och startat TV-spelen. Dags att kliva ur den lånade sängen och fixa sig gröt samt förbereda kvarvarande personers aktiviteter för dagen. Mormor, morfar och storebror skulle åka tunnelbana till första riktiga dagen i skolan, vara med på kort i klassrummet, visade det sig och sedan ta hand om mammas bil. Därefter fanns det lite tid för lunch och diverse inköp innan det var dags att först hämta lillebror på dagis och sen åter till skolan för att möta storebror och höra hur det varit.
Vi tyckte då att det var läge för en fika, innan vi köpte köttfärs till kvällsmatens biffar. När vi kom hem hade vi jättetur och hittade en parkeringsplats alldeles utanför huset, men det regnade så förfärligt, till och med haglade.
Alltså bara att sitta kvar i bilen en stund och titta på bland annat en farbror som stod under ett träd, men han var redan alldeles plaskvåt och kunde lika gärna ha fortsatt cykla, för våtare kunde kan faktiskt inte bli.
Storebror fick sen hjälpa till att göra biffar, medan mamma (som precis kom hem), fick gå till affären med lillebror och leta efter brunsås. Morfar vilade lite för han fick sedan "provborra" borrmaskinen vi köpt som present till mamma.
Både hylla och spegel kom upp, medan mormor spöade storebror i vändåtta och sedan badade båda bröderna Bus.
Nu sover dom, inför nästa dag i skolan och ledig dag från dagis, så även lillebror får åka tunnelbana.
Det är tur att vi gamle kan ta sovmorron imorgon,........eller inte. Barn är morronpigga oavsett läggdags verkar det som.
 
Kommer det aldrig någon gång?
 
Jodå det gjorde det, ganska fort dessutom.
 
Här ska jag alltså gå i skolan nu, längst upp på andra våningen.
 
I full färd med att fika på ett av våra "stamställen".
 
Det kom en alldeles speciell fikagäst till vårt bord, så han fick slicka ur yoghurtburkarna.
 
På hemväg när vi lämnat biltunneln såg vi en regnbåge,
 
innan det började regna!
 
....och sen regnade det ordentligt vill jag lova. Det smattrade vildsint på biltaket.

Tåget höll tidtabellen!

Vi åkte i morse i väldigt god tid och anlände till Töreboda gott och väl en halvtimme före utsatt avgångstid. Lätt att hitta och parkera. Hörde dock av bekanta att det visst fanns en hel del "bus" på orten, så vi får hålla tummarna för att de inte hittar på vår bil iallafall.
Tåget kom på minuten och sen var det bara att luta sig tillbaka i tre timmar, fika medhavd matsäck, slumra lite och titta på landskapet som for förbi utanför fönstret.
Många stationer stannade vi på, men trots detta var tåget hela tre minuter för tidigt in till Stockholms central.
Bara att besöka Pressbyrån och inhandla T-bane-remsa (blir lite billigare då) och sen ta rätt linje mot Medborgarplatsen. Det blev dock en liten fadäs, så vi fick "göra om och göra rätt", backa en station och ta nya tag på annan linje. Sen var det bara att rulla väskorna nerför Folkungagatan och gå in genom porten, till korv och bröd-lunch som väntade.
Vi bakade en smulpaj och gömde lillebrors paket, innan mamma åkte till dagis för hämtning av honom. Storebror var redan hemma, då han just idag varit på sin första skoldag, uppropet.
Under den tid det tog att köra tur och retur dagis, passade vi andra på att gå till ICA och "bunkra upp" i kylskåpet, då vi nu i flera dagar är nästan dubbel styrka i maten.
Lillebror kom hem med ett nymålat tiger-face och hittade snabbt sina födelsedagspaket, men åtminstone ett av dom var motsträvigt att öppna. Mormor har nämligen svart bälte i tejpning! (haha) lite ska dom väl få jobba......
Fiskpinnar till middag och smulpaj till efterrätt, så nu är vi ganska mätta. Den yngre generationen har redan "däckat" eftersom de ska upp till dagis/skola imorron. Vi andra kan sitta och ljuga ett tag till, så länge vi nu orkar vill säga. Storstadsluft och resor tar på krafterna, antingen man vill erkänna det eller ej.....
 
I väntan på tåget......
 
kunde vi beundra Töreboda station......
 
men sen kom det.
 
Lillebror hittar ett av sina födelsedagspaket, i storebrors säng.
 
I ett annat paket fanns det boxboll, som skulle provas direkt.
 
Därefter kollades alla "pajaskort" som morfar skulle ta.....
 
Sen var det dags att avrunda dagen med bärpaj & vaniljsås.
 
 

Lunch i parken och en hylla till har flyttat...

Idag var det dags att ha möte med chefen på den kommande praktikplatsen, vilket som väntat var positivt.
Vi kom bra överens så långt och snart är det startdags. Ska bara.....åka till Stockholm först och göra slut på mina lovdagar och säkerligen en hel del pengar. Fira en nybliven fyraåring står också på agendan, båttur i Mälaren och förhoppningsvis en visit hos faster. Det är i alla fall vad vi har tänkt att hinna med, innan nästa måndag.
Nästan färdigpackat och tåg-matsäck iordninggjord, nu ska jag bara försöka masa mig isäng någotsånär i tid för en god natts sömn.
Idag efter mötet styrde jag kosan till mor i Hjo, men snopet nog var hon inte hemma när jag kom. Hon hade precis blivit utkörd (haha) i rullstol av personalen, för en promenad i Stadsparken. Var alltså bara att gå ut i parken och leta efter dom, men först satte jag mig på en bänk och åt upp den nyinköpta salladen jag plockat ihop på ICA.
Lunchen smakade bra i det fria och sen kom dom strax tillbaka och vi kunde ta oss an mitt ärende.
Därefter var nästa anhalt gymet och sen hem för att ta emot kusin med make, som köpte den sista "överskotts"-hyllan. Börjar bli riktigt tomt igen i glashuset, på väg iallafall.
Där blev vi sittande någon timme i solnedgången, fikande och pratande. Ett ganska omfattande dagsverke utfört alltså och imorron är det nya äventyr som väntar......Går tåget i tid? ja det är frågan.......
 
Stadsparken i Hjo med Vättern skymtande i bakgrunden.
 
Välkänd vy till fikat, åt ena hållet......
 
...och åt andra.
 
Därefter kvällens "Grand Finale!"

Fixa, packa, planera.....

Dags att gå igenom vad som ska med till Stockholm på onsdag. Denna gång åker vi tåg, då får man ta sig en funderare på vad och hur mycket som funkar att släpa med sig. Halva resväskan (den största) är redan fylld med kvarglömt, födelsedagspresenter och annat som "måste" med upp.
Sen var det det där med parkering vid tåget, måste ju också kollas noga så man inte står där handfallen och ingenstans har att göra av bilen och riskerar att missa tåget. Vi ska åka från Töreboda för första gången, så därför har vi ännu ingen rutin på hur det funkar där. Vi vill inte heller ha något "välkomstbrev" på vindrutan när vi kommer hem igen.
Om sig och kring sig måste man därför vara, men det är undersökt och klart nu.
Har även börjat kolla parkeringsalternativ långtid, inför Spanienresan om några veckor. På flygplatsernas varianter är det hutlöst dyrt, så mycket vet jag redan. Det känns som om man verkligen ingenting får för pengarna som fladdrar iväg till detta. Nödvändigt ont? Nej snarare gör det onödigt ont, -i finanserna.
Har anmält lovdagar från Arbetsförmedlingens "aktiviteter" också inför utflykten till huvudstaden, efter konstens alla regler. Dagarna försvinner annars, samtidigt som augusti tar slut. Men imorron måste jag ändå "bryta" ledigheten och besöka anvisad praktikplats för möte med chefen där, inga problem, så långt i alla fall. Man är väl flexibel.......
 
Kvällsmacka till fotboll Everton-Manchester United
 
Vi får se om det går i något mer, haha!
 
 

Bära. släpa, plocka.......

Varmt och skönt väder trots att det blåste en aning. Har idag börjat "plocka ordning" på alla loppisgrejer i glashuset. En av grannarna kom för att hämta sitt skåp, som vi gjort upp att hon skulle köpa och därefter följde  lite karusellkvarvarande skåp och grejer, att placera på den tomma plats som uppstod ute i gäst-"huset".
Sen var det dags att hiva in alla kläder, som (trots rensning) fanns kvar, väntande i tvättkorgar på nytt härbärge. Det blev således nästan fullt i ersättningsskåpet också.
Rev runt lite i det övriga som fanns därute också, när jag ändå var igång, men mycket återstår tills det blir perfekt.
Vilket det nog förresten aldrig lär bli......
Ut i glashuset och plocka ner nästa hyllas innehåll, i plastbackar och storkassar. Men där finns mycket mer och "var i allsin dar" ska vi göra av detta då?
Vi pratade om ytterligare en kvartersloppis om två veckor, när hon hämtade skåpet, men det lär inte räcka för att bli av med resterande heller.....Håhåjaja.
Det blev lite Premier League-fotboll på allt detta och den nyaste tröjan är en bra bit på väg.
Det är inte lätt att vara kreativ och se potential i det mesta av prylar, men hellre det än totalt fantasilös. Så dä' så!
Nu ska jag bara vänta ut tvättmaskin nummer två för dagen, sen ska snart sängen få sällskap, tror jag.....
om inte nå't annat fångar mitt "ska-bara"-intresse på vägen.
 
Samlar sig, det som ska med till Stockholm. Undrar hur stora resväskor vi måste ta för att få med kläder också?
 
Bakstycket klart och nästa påbörjat, storlek Small ungefär, blir det.

Smart

Fick en ögonblicks-ingivelse igår kväll och traskade ut i trädgården direkt efter jag avslutat bloggandet.
Klockan var inte så mycket, bara runt halv sju, då jag drog igång gräsklipparen. Nu tar det ju inte mer än ca en halvtimme att gå över våra gräsplättar på fram och baksida, men jag tror inte grannarna uppskattade mitt ryck till fullo. Nåväl ingen sa något och som sagt, snart var det lugnt och fridfullt igen.
Skönt att ha det avklarat och det visade sig vara ett smart drag, då vi idag vaknade upp till regn.
Lyckades också motstå frestelsen, att åka och inhandla "moppemackor", istället blev det fuskpizza på hönökaka. Inget smal-alternativ egentligen, men en bilresa mindre. Till detta tog vi var sitt glas rödvin, som maken fått i "avskedspresent" av en postkund, som vi sprang på i affären för några veckor sedan. Hon frågade om det smakade bra, vilket vi tvingades erkänna att vi inte visste. Lika bra var väl det, för någon höjdare var det inte. Men å andra sidan är vi ju inga rödvinsfantaster, det kanske av en sådan skulle anses smaka ypperligt.
Tröjan som var tänkt till mig när jag startade den för nå'n vecka sedan, blev klar under gårdagskvällen, men höll inte måttet riktigt. Den var inte för liten, utan snarare en aning för stor och får därför flytta till försäljningsstången istället för till min garderob. Startade sedan en ny pippi-tröja, svart med rosa och vita ränder. (bara för att jag kände för det och en del garn har jag ju hemma)
Sen var klockan mer än mycket, som vanligt.
En bilfärd till second hand hoppade jag inte över idag iallafall och några småprylar kom med hem.
Hittade dessutom i klädaffären några fynd som blir bra som julklapp, till någon.
Jodå, man kan köpa julklappar året runt, så är i alla fall jag programmerad, att ser jag något som associerar till dom vi ger klappar/presenter, så köper jag det, vilken årstid det än må vara. Har alltid ett lager med bra ha-presenter som passar till de flesta och öronmärkta till specifika personer för födelsedagar och jul.
På så sätt kan man leta fynd året runt och det blir aldrig panik på den fronten.
....och roligt att handla är det ju alltid, varför inte ha kul hela året istället för att stressa sönder sig inför julen.
Så tänker jag!
 
Allra senaste alstret, modell XL+
 
Gårdagskvällens måltid
 
Tidig lördagsmorron och en kanot glider sakta förbi på sjön.
 
På lingonröda tuvor.... nej i vår trädgård i cementringen i stenslänten.
 
Verkar dra ihop sig till fest nere vid Strandstadens grillpaviljong, eller är det kanske avslutning på barnens kräftfiske.

Råtta i köket och älgar i sovrummet

Nu låter detta väldigt dramatiskt, men har en alldeles vanlig förklaring utan någon som helst dramatik.
Såhär i "pensionärstider" tenderar det att bli sovmorgon mest varje dag och därpå nattsudd igen. En "ond" cirkel som är lite svår att bryta, eftersom man inte är ett dugg trött trots att klockan visar midnatt och så tuggar det på......
Hade tänkt att jag skulle åkt in till torghandeln i Tibro, men funderade en stund när jag åt min morrongröt, att varför då, ska ju inte ha något egentligen. Nu är det ganska mysigt att gå och strosa på torget om fredagsförmiddagarna,  bland alla knallar när vädret är fint, men ibland får man rannsaka sig själv angående nytta och nöje.
Det blev istället till att gynna den lokala Tempobutiken för påfyllnad i kylskåpet, då det inte behövdes i stort sett mer än några liter mjölk.
Tvättmaskinen har fått jobba lite och Inga lagade "lökadopp med fläsk" till middag. Maken bytte några lampproppar så de går att använda i moderna kontakter och ägnade sedan merparten av dagen åt att studera sin nya kamera och läsa om dess finesser.
Funderar själv på att klippa gräset, det stannar nog vid just bara fundering idag, man ska dock aldrig säga aldrig men om så är fallet, har jag en uppgift garanterad för morgondagen.
Är lite sugen på att dra till Mölltorpsgrillen och köpa "moppemackor" till kvällsmålet, vi får se om jag kan motstå frestelsen......
 
Råttan i köket, fungerar som tyngd för att lampsladden ska bli rak, men lite fin som dekoration är hon allt också.
 
Älgarna i sovrummet, fick ersätta de stora träden som skulle åka karusell i vattenbad.
 
 

Stadsutflykt och ny "leksak"

Idag hade jag ärende in till sta'n och maken "hakade på", för då kunde han inhandla den kamera han sikat in sig på sedan en tid tillbaka. För att få bästa pris hade han gjort viss research på internet i förväg och medan jag avhandlade mitt, besökte han tänkbara inköpsställe.
När jag sedan återförenade mig med honom skulle vi ta oss till Media Markt, för slutgiltigt köp. För att orka med ett besök i en sååå "not interesting store", var jag tvungen att få något i magen först. Det fick bli en liten hamburgare på Max med gratiskaffe. När vi ändå var där tyckte dock maken att en något större variant var nödvändig för hans del och så blev det. Alla nöjda och glada. Kameran blev ordentligt inhandlad och återfärd mot Tibro påbörjades, för nästa anhalt. Gymet lockade (not) och det är nu avklarat för den här gången.
Tyvärr så hade maken inte tillräckligt att göra under tiden, utan dök upp "beväpnad" med min kamera för att ta kort på mig in action. Hemma blev det sen välförtjänt middag, isterband med potatis och rödbetor, samt ugnsbakat äpple&glass på verandan till efterrätt i det vackra vädret. Ja för det håller i sig även idag.
Telefonen ringde så och Arbetsförmedlingen hade "förslag" på praktikplats till mig, omgående.
Visst är väl det typiskt att så snart man planerat något i privatlivet, hör dom av sig. Annars aldrig!
Finns det ett sjätte sinne inbyggt i myndighetsutövningen, eller är det bara lagen om alltings jävlighet i största allmänhet. Vi får se hur detta utvecklar sig, men:
Dom som känner mig har väl hört den förut: "Greser s'a ente ha roli't"......
 
Bildbevis för att jag faktiskt har varit där.....
 
Det är inte så roligt som det verkar på fotot, men bättre med ett leende så är det snart gjort......
 
Makens nya "leksak" som testas flitigt efter hemkomsten.....
 
...och inte bara barn blir glada när dom "får" nå't dom önskat sig!
 
Efterrätt, den är slut nu!

Sommar och fönsterputs

Idag var det vackert väder, precis hela da'n. Efter den obligatoriska gröten blev det rostat bröd och kaffe på verandan i solskenet. Enda nackdelen är de där otrevliga getingarna som alltid ska irritera så fort man visar sig.
....förresten kommer man inte ut, så kommer dom in så fort man öppnar altandörren.
Dom och alla andra flygande kryp, förorenar dessutom fönsterrutorna, alldeles på egen hand men också genom min hjälp då det är lättast att få tag på dom där. Ibland med "slutsignalen", vilket är den elektriska "tennisracketen", men lika ofta med en gammal vanlig hederlig flugsmälla och då blir det lite söligt.
Tyckte idag att det var dags för en "ansiktslyftning" av de drabbade glasrutorna och så fick det bli. Testade också att putsa en av sju väggdelar på glashuset och det gick väl hyfsat, men allihop, nej så roligt skulle jag inte ha.
Istället blev det, en (förhoppningsvis) sista omgång för foten och peppar, peppar så känns den bättre. Akupunktören har i alla fall fått bort en del låsningar i maskineriet, det känns. Bara det nu varar också.
Blev sedan en tur till mor i Hjo en stund, innan jag återvände till hemmet för att starta grillen och förbereda lite annat gott, som vi sedan avnjöt på verandan i alldeles lagom varmt och skönt sommarväder.
(Det tyckte getingarna också, men vi fick vara ifred en stund under måltiden iallafall)
TV: Fotboll Sverige-Brasilien sista matchen på Råsunda, har vi kollat på och nu ska man riva den arenan.
 
Så var det slut på både "grillfesten" och denna dag.
 
En ensam båt i sakta mak över sjön, på väg mot kräftfiske kanske.....
 

"Fjäskpotatis," kaktushaveri och fynd

Idag skulle maken till skogen med pensionärsgruppen i Fagersanna IF. Han var uppe med tuppen, tyckte i alla fall jag som tog sovmorgon, ända fram till att telefonen ringde och det visade sig vara till mig. Jo det var väl dags att börja dagen, så det fick bli grötfrukost nästa.
Kaffe med macka i glashuset strax därpå och den sedvanliga kontrollen av internet. Fick så ett SMS som gratulerade till vinst i Postkodlotteriet hela 150 riksdaler, vilket för övrigt jag nu ikväll fick veta att även dottern i huvudstaden "kammat hem", i samma dragning. Ja man får vara glad för det lilla och det räcker ju precis till en ny månads medverkan.
Maken återvände tidigare än väntat från skogen , då en i gänget tydligen "tjuvgått" i förväg och kollat stora delar av spårsträckan. Men som jag sa igår, allting är bättre än ingenting, åtmintone i fråga om motion.
Min plan för resten av dagen var att efter avklarad middag besöka "fiket i skogen", second hand, Hörnebo och mataffären.
Till middag serverade Inga idag stuvad vitkål, prinskorv och (till maken) "fjäskpotatis". Denna potatis innebär att han kan dra ner på vitkålsintaget, vilket han föredrar.
Varje gång jag steker prinskorv, kommer jag att tänka på när man som barn var med mamma och handlade. På den tiden med manuell charkdisk i de flesta affärer, fick små barn alltid en rå prinskorv av tanten i köttdisken, att äta på medan mamma handlade. Det är fortfarande gott att hoppa över stekningen på en och annan än idag, som  nostalgi-tripp.
Ett ständigt krig mot ovälkomna getingar, framförallt när det är mat på gång får man föra just nu. Idag inget undantag och efter "lyckad jakt" skulle jag bara flytta på kaktusen för att få tag på "bytet". Nu är(var) detta ingen vanlig kaktus, utan luden, lång och krokig i en för liten kruka. Need I say more?
Det sket sig såklart, massa småtaggar i fingrarna, fram med stektång och sax för att få över eländet i en soppåse. Nu slapp jag ta beslut på kaktusens fortsatta öden, det löste sig självt, så att säga.
Behövde bara städa upp efter olyckan och dammsugaren är också en ganska bra getingfångare, kom jag på under arbetet.
Trevlig pratstund följde på "fiket i skogen" och sen var jag redo för fynd. Hittade idag en morfarsmortel, modell större och uppläggningsskålar i samma mönster som jag för något år sedan fann assietter.
Åkte sedan via Hörnebo, lämnade av en kasse kläder och fick kaffe. Slutligen en tur till Netto där jag handlade två fulla kassar........
 
Liten skörd från trädgården att njuta av på köksbordet.
 
Vad får jag då?, undrar den fyrfota kamraten......
 
Dagens second hand-fynd som jag var mycket nöjd över.
 
 

Haha!

 
 Det kändes inte såvärst inspirerande att kliva ur sängen imorse. En bidragande orsak kan väl ha varit att jag tittade på hela avslutningscermonin från London-OS. Det var nog första gången som detta hände, man brukar ju ledsna ganska snabbt på sådana tillställningar, i alla fall gör jag det. Men denna gång var det en hel del som gick att lyssna och titta på. Höjdpunkten för min del var när John Lennon sjöng sin "Imagine" från en av familjen lånad privat videoinspelning som aldrig tidigare visats. Det är en av de absolut bästa låtar som har skrivits och kommer att hålla för all framtid.
Lyckades en bit in på förmiddagen kravla mig ur bingen. När jag åt min sena frukost, tittade jag ut genom fönstret och därute samlade sig kajornas armé på vår gräsmatta för ett (som dom trodde) nytt skrovmål på ärter.
Men shi fick dom! Jag riktigt såg hur snopna dom blev, när det sen igår är rensat och tomt där de växte.
Så var det dags att redovisa till Arbetsförmedlingen, alla jobb jag sökt och inte fått under de senaste två månaderna, samt alla andra aktiviteter jag hittat på för att "fixa min situation."
Tog därpå en promenad t.o.r. till affären för att posta ett brev och motionerade samtidigt mina stavar. Det var ingen lång vandring, men allting är bättre än ingenting.
På hemväg mötte jag en av grannarna, som tittade in lite senare på en kopp och beskådade utsikten från vår veranda. Där blev vi sittande ett bra tag och pratade, så middagen bestående av rester, blev sen den också.
Satte mig sen återigen på verandan, "beväpnad" med ett kollegieblock och började rita och fantisera om hur jag ska möblera om i gästrummet (f.d. garaget).
Då ringde det på dörren och tjejen som var  här med sin mormor och köpte pippi-tröja för några dagar sen, kom (i sin tröja) med en kompis som också ville titta och prova. Vilket hon gjorde, men kunde inte bestämma sig för vilken som var snyggast, så hon skulle komma tillbaka en annan dag, när hon funderat färdigt.
Kvällen har sedan gått i salladens och TV:ns tecken, klockan har passerat midnatt och jag börjar nog (så smått) bli mogen för horisontalläge igen. Äta, sova............äta, sova...........osv.
 
Som sagt, det som fanns igår....is no more!
 
Så du kan sitta där på taket och undra vad som hände......haha!
 

Jaha, det var de' dä!

Sista da'n för Hantverkscupen i Fagersanna och avslutningsdag för Olympiaden i London, vilket sammanträffande. På Fagervi vann IFK Skövdes tioåringar cupen, men i London fick f.d. IFK-spelaren Sjöstrand "nöja sig" med silver.
Finalen på TV såg jag givetvis och hoppades in i det sista gjorde man ju, men det är bara att erkänna att det var egentligen inte ens så nära som slutresultatet ändå visade. Förlust med uddamålet, men en bra bit ifrån vinst i alla fall. Kul ändå eftersom just handboll ALLTID är en sevärd sport, som jag sagt tidigare.
Nu får vi också kolla in OS-avslutningen, för nyfiken är man ju......
För övrigt idag har jag städat efter ärtmassakern i kökslandet. Vad hjälpte det med fågelskrämma, inte ett dugg.
Varenda ärta uppäten, så bara att ta hand om "liket" och snygga till lite.
Tur att jag inte är speciellt förtjust i ärtor, för annars hade jag nog varit ganska arg. Nu har jag i alla fall testat att odla denna grönsak och god skörd blev det förvisso, men stulen. Smakprov hann dom som var intresserade dock att få, innan resten försvann.
Getingar har jag också jagat i mängd under dagen, med flugsmälla. Verkar vara gott om dom i år och trots att vi fått våra egna bon avlägsnade, hittar förvånansvärt många in i köket.
Har dock gillrat en "fälla" för bananflugor, (som börjar bli för många dom också) vilket även verkar tilltala getingar.
Två flugor i en smäll så att säga alltså!
 Recept: Vinäger & honung blandas med lite vatten och några droppar Yes, sen drunknar dom så fint om dom inte kan motstå "cocktailen".
 
Här är ärt-tjuvarna, idag bara två, men igår var hela "armén" på plats. Fick rensa "slagfältet" idag efter dom.
 
Bönorna lämnade dom ifred, tur sen att det finns frysta grönsaker att köpa (tycker i alla fall jag!)
 
Då väntar vi bara på London-avslutningen........
 

Nu är jag trötter.....

Maken var uppe tidigt för att åka och dokumentera hantverkscupen, hela da'n. Jag gick upp strax därefter och laddade tvättmaskinen, för den ska väl också jobba om nu jag måste det.
Måste och måste.... det är väl inget pistoltvång direkt, men idag hade jag bestämt mig för först ett besök på second hand, lämna in grejer och givetvis titta efter nya, sen en kopp kaffe i Hörnebo och därefter klara av gymet.
Jadå, alltsammans är fixat och en liten kasse kom det med hem från Candelas second hand.
Väl hemma var det dags att sätta på middagen och varför inte passa på att klippa gräset medan jag väntade på den och innan jag tog dusch nummer två för dagen. Det är också gjort, men maskinen var inte särskilt snäll idag, stannade flera gånger med gräs"schoffs" i massor som fastnat under. Jobbigt att skaka loss och sen ville han inte starta igen, men jag vann efter mycket träget dragande i snöret vid säkert fyra fem gånger som han dog för att försöka slippa klippa den ynka kvarvarande biten.
Genomsvett och trött var det skönt med dusch och middag, dillkött smakar ju alltid bra men kanske var den ändå extra god idag, efter så mycket fysisk aktivitet.
Nu får det bli att titta på fysisk aktivitet resterande tid av dagen och kvällen. En kopp kaffe eller två slinker nog också ner, samt något gott därtill......
 
Lite av det som slank ner tillsammans med kaffet.
 
Ett av dagens fynd uppspikat på plats i köket......
 
...och här är resten av dom, klockan har fått sin plats bredvid TV:n och går finfint.

Jag säger bara, HANDBOLL!

Igår vaknade vi på hotellet till strålande sol och vi kunde sitta i deras trädgård vid poolen och äta frukost. Det smakade väldigt bra, men något dopp kände vi inte för, så varmt var det inte....
Tog oss sedan an hemresan med ett stopp vid Julahuset för lite shopping och sen hittade vi (big surprise) en pizzeria i Skara, där vi intog lunchen. Idag var det tvärtom, maken åt kebabtallrik och jag tog en pizza.
Vi satt ute i det vackra vädret, som tyvärr även ett gäng getingar hade uppmärksammat.
Hemma blev det sen OS-sändningar och för maken, hantverkscup-förberedelser.
Idag har det inte hänt så mycket, mer än att jag har kunnat konstatera att gräset är långt. Åtgärd: sparar vi ett tag.
Måste ju hinna ladda för matchen! Gjorde ugnspannkaka till lunch som maken kom hem och kastade i sig innan det var dags för mer förberedelser och att ta emot cup-gästerna innan invigningen. Jag åkte till Tibro för att handla lite mat, började bli ebb i kylskåpet nämligen.
Gymet sparade jag också, till imorron. Så var det då dags för MATCHEN och det gick ju bra, så Sveriges herrhandbollslag spelar OS-final på söndag kl.16.00. Gissa vad jag gör då?
Nu får vi se om förbundskaptenerna äntligen får ett guld, eller ytterligare ett silver. Det fjärde i så fall, då de redan har tre "på hög".
 
Min egen handboll med autografer, den som syns bäst är Erik Hajas, stjärna i landslaget och GUIF på 90-talet.
 
Tog ett varv i trädgården, både lingon & blåbär börjar mogna.
 
Hittade fetknopp även härute. Den gula växtvarianten!
 
Bouganvillean växer och frodas faktiskt även på dessa breddgrader, i alla fall så här års.
 
Äpplen ser det också ut att bli en del framöver.
 
 

"Weekendtrip" mitt i veckan

Igår morse packade vi bilen i ösregnet, med diverse lådor innehållande hushållsprylar, för leverans till Mölndal. Det regnade ymnigt hela vägen ner, i alla fall till Tollered, där vi stannade på rastplatsen för en kopp medhaft kaffe och macka. Fortsatte sedan genom sta'n till Mölndal och lämnade av lasset. Vände och körde mot hotellet. Vid Vallhamra torg hittade vi en pizzeria, där vi "fick" lunch. Mätta och belåtna checkade vi sen in på Apple hotel vid Munkebäck.
(Välbekanta trakter, då jag gick i gymnasiet på Munkebäcksskolan i tre år, visserligen tidigt sjuttiotal, men sig ganska likt ändå.)
Där slöade vi några timmar innan det var dags att fixa SMS biljett och äntra spårvagnen, ner till Ullevi för Supermatchen. Det var några fler än vi som hade fått samma idé, så det var mer än mycket folk i rörelse. I rörelse ja, det kan man inte direkt säga att kön runtom arenan var direkt. Ett trögflytande människohav som vi fick tillbringa mer än en halvtimma i, tills vi äntligen nådde fram till entrén.
Väl  där innanför möttes vi av en gigantisk "byggnadsställning" på höjden som ett trevåningshus, minst och säkert hundra meter brett. Där skulle vi upp för att inta bra platser, vilket vi hittade strax intill ingångstrappan, där vi hade ett räcke att stödja oss mot. Vi kunde dock inte se det närmaste målet, men hela planen för övrigt. Nu blev det ju inga spel-mål, inte ens straffen i första halvlek som Rooney missade, eller rättare sagt Valdez räddade, det hörde vi.
Men matchen skulle ändå avgöras vid 0-0 och full tid. Då var det givetvis självklart att straffläggningen blev lottad till det mål vi inte såg. Lysande! men det gällde ju ingenting och tyvärr var det nästan inga målchanser över huvud taget, bara fint passningsspel och "pintjockt" med världsstjärnor på plan. Det var i och för sig inte så svårt att räkna ut att det skulle bli så, men ändå helt klart kul att ha sett dom live and in "some kind of action".
Efter fyra timmars gående och stående nonstop, var det väldigt skönt att sätta sig på spårvagnen och "åka hem" till hotellet. Så skönt att vi köpte en påse chips och kexchoklad till gratiskaffet som kvällsmat, orkade inte utanför dörren igen för att leta nyttigare variant av måltid.
Det fanns internet på hotellet, men det var en dålig lina och ännu sämre tålamod från mig, därför prioriterade jag sängen framför bloggande igår kväll, helt slut ska ärligen tilläggas.
 
Kaffe och macka i Tollered
 
En skymt av sjön vid kafferasten
 
Inredningsdetaljer från pizzerian på Vallhamra torg
 
Lunchen före matchen och sista fotot innan min kamera hamnade i "paltkoma".

Supermatchen

Här följer en bildkavalkad från Supermatchen på Ullevi mellan FC Barcelona och Manchester United.
Min kamera hade den goda smaken (hmmm,,) att strejka då "matte" glömt att ladda batteriet, så den sov sött under hela, precis hela eventet.
Maken hade dock en nyladdad kamera med sig, men det blir alltså hans bilder vi får titta på:
 
Här mitt i människohavet tillbringade vi en dryg halvtimma innan vi fick visa biljetten och komma in på arenan.
 
....och över alltihopa vakade boxningslegenden, Ingemar Johansson.
 
Väl inne, hade de "bunkrat upp" med bajamajor i mängd.....
 
och byggt en gigantisk "engångsläktare". Det fanns en likadan på andra kortsidan också.
 
Bäst att fylla på reserverna innan vi äntrar stålkonstruktionen.
 
Här värmer världsstjärnorna upp, Barcelona närmast, Man United där borta med sin läktare i bakgrunden.
 
Men vad tar alla kort på då?
 
Jo helikoptern som landar med matchbollen.
 
..och här är matchen igång.
 
Fullsatt 47.141 åskådare var vi, som fick se en kavalkad av världsstjärnor, men inte världsfotboll.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En tröja har flyttat!

Idag var det så dags att ta tag i de uppskjutna ärendena jag sparat från gårdagen. Det innebar en tur till mor i Hjo med diverse inköpta förnödenheter till henne. Först blev det dock en morronpromenad som fick kortas en del,  skoskav på båda hälarna satte käppar i hjulet. (Är det inte det ena så är det det andra.) Då jag senare satt och käkade rester till lunch strax innan avfärden till Hjo, ringde telefonen.
Det var en av de personer jag pratat med på torget i Skövde vid "hantverkssöndagarna", som ville komma och titta på tröjor med sitt barnbarn, helst mesamma. Det passade mig perfekt, så strax anlände dom för att se om någon av "stångens innevånare" passade, både till form och färg. Visade sig att tjejen som förhoppningsvis skulle bli med tröja, hade ett svårt beslut att ta, då hon gillade flera stycken och samtliga passade. Till slut blev det dock en svart variant med vita och gula ränder. som fick ett nytt hem.
Sen fick jag så bråttom att komma iväg så jag glömde kassen till second hand, som stod leveransklar i hallen.
Dom öppnade idag igen efter sin sommarstängning. Var ju inget problem egentligen, för den kan jag åka dit med på lördag istället och handla gick ju bra ändå. Detta efter en ny "fotomgång" hos akupunktören. Så nu hoppas jag på att den hänger med ordentligt imorron kväll och klarar flera timmar på Ullevis ståplats.
Apropå förtjänst av såld tröja inga problem, de var slut på en halvtimme hos "fotdoktorn". Det är olika bra betalt för hantverket här i världen......
 
Vädret har varit lite ojämnt idag, ömsom sol och ömsom regn.
 
Hann även med att beställa ett läppstift av märket Mary Kay, vid snabbvisit i Hörnebo
 
....och här i folien är kvällsmaten: Ugnsbakad lax, (tillbehör potatis och dillmajonnäs)
 
Till sist, den avflyttade tröjan.....bye, bye!

Avtryck

Bestämde mig för att idag, först på fastande mage lämna blodprov som var "beordrat" av doktorn i samband med besöket där för några veckor sedan och sedan åka in till ortopedtekniska på KSS för att få "såler" utprovade.
Ja det stod så på remissen som den danska läkaren hade skickat, vilket betydde individanpassade skoinlägg.
Med andra ord är det "krig på flera fronter" mot det onda i foten. Piller, akupunktur och specialsulor, så småningom. Fick idag göra avtryck i något som liknade oasis, för att om ett par veckor komma tillbaka och få alldeles egna unika sulor till skorna. är väl kanske inte rätta ordet, för det kostar en del, men funkar det bara så.....
Hade därefter lite inköp att ta hand om och vips hade klockan tickat iväg såpass att det blev till att spara en del av "ärendena" till morgondagen, för att hinna med gymet.
Jodå, ni läste rätt. Jag prioriterade faktiskt besöket på detta etablisemang idag, så vad har hänt?? Ett plötsligt infall av förstånd månne.
En del OS har det sen blivit även idag och två brons till Sverige, vad duktiga vi är. Men brottning, seriöst "I don't get it!" Då är ju till och med boxning intressantare att se på och det vill inte säga lite.....för det brukar jag stänga av så snart det börjar.
Handbollen var väl sådär, men bara att inse Sveriges begränsningar och njuta av bra spel, vilket lag som än åstadkommer underhållningen. Sporten som sådan är i alla fall alltid sevärd.
Till sist: Undrar hur dom har det på Gotland, barnbarnen med mor, som gästar ön en vecka för semester.
 
Äter dom massor utav glass.......
 
...eller badar dom kanske?
 
Inte egen skörd, men de finns i affären. (men har faktiskt ätit två från "egna odlingen")
 
 
 
 

Morronpromenad

Nåja, förmiddagspromenad är väl mer korrekt och inte så värst lång. Maken och jag gick en slinga via affären, förbi Stationsbadet och Strandstaden för att sen gå hem och äta frukost. Jag provade mina på Kombilotteriet vunna stavar för första gången och dom verkade fungera bra, i allafall bättre än de andra billighetsvarianterna jag har haft och än så länge, är väl bäst att tillägga.
Frukosten på glashusaltanen smakade väldigt bra efteråt och sen var det bara att ta tag i och packa klart alla kartonger vi ska ha med till Göteborg och bonusdottern där. En massa porslin och textilier som vi har för mycket av, men hon kommer att behöva då hon får tag på lägenhet, snart hoppas vi. Så länge får det stå i ett förråd där nere, vilket är nära för henne och bättre för oss. Så vi blir av med lite till av allt som samlat sig här hemma. Till nytta kommer det förhoppningsvis framöver i sitt nya hem.
Gott om rester fanns det i kylskåpet till middag och trots att det är söndag gick det alldeles utmärkt att bli mätt på dessa.
Första guldmedaljen i OS kom sedan som en glad överraskning, även för dom som vann den, verkade det.
Tittade faktiskt på racet, som seglades utanför en av de kuststäder i England som vi varit på semester i, Weymouth, (Dorset) ganska mysig stad även om den inte ligger så långt ner som Devon och Cornwall, men på vägen dit, dög den bra.
Lite trädgårdsarbete har det också blivit, rensning av blommor som vissnat och utplantering av "självsådda" rabatt- växter, nere i slänten. Vi får se till nästa år vad som tar sig därnere, men i gruset vid ingången växer de gladeligen i mängder, gul vallmo, småvioler och stjärnflocka för att inte tala om alla smultronrevor. Men smultron är sedan något år tillbaka redan utplanterat därnere och har fått permanent fäste, samt förökar sig ymnigt.
 
Mammas souvenirtallrik från den semesterresan, som har fått "flytta" till mig då hon inte har plats längre.
 
...och apropå flyttning, här är det som ska flytta vidare, till Göteborgstrakten.
 
 

Nästan bara massor utav sport......

Idag har det inte förekommit några större aktiviteter direkt. Om jag ska vara riktigt ärlig, i stort sett ingenting. Aktiviteterna har funnits att beskåda på TV. Först ut imorse blev det en film, en engelsk sådan som byggde på en faktisk händelse i England på 60-talet. Kvinnor som strejkade för att få lika lön för lika arbete på en Fordfabrik. Vilket så småningom, två år senare dessutom resulterade i lagstiftning om samma lön oavsett kön.
En självklarhet kan man tycka, men fortfarande finns det ju "ojämnheter" i värderingar av olika yrken och där släpar det än idag och då inte till kvinnors fördel precis.
Det var en bra film, som engelska produktioner i den samhällsdokumentära kategorin alltid är. "Flickorna i Degenham" heter filmen om någon är intresserad.
Sen var det triathlon, som om det inte hade varit svenskt deltagande och OS aldrig hade fått mig att sitta framför TV:n mitt i sommaren, men det var ju spännande, in i det sista och medalj blev det dessutom.
Har jag varit utanför dörren i solen då?
Jo det har jag, men det är knappt, tur man har trädgård och enplanshus. Haha! Middag åstadkom jag också, "kålpuddingsås" med potatis, vilket är bekvämlighetsvarianten av just kålpudding.
Herrhandbollen mot Argentina gjorde inte heller ont att titta på och nu väntar vi bara på kvällssändningarna från friidrottsfinalena och simning med Alshammar, sen kan vi gå till sängs igen efter fullt avverkad dag.
 
Ps. Har ju startat en ny tröja också. Fick ett ryck och ett mönster i huve't som jag bara var tvungen att testa, till mig själv är det tänkt, om den får plats i min tröj-garderob vill säga. Men det är nästa problem, göra färdigt först sen får vi se om den kanske konkurrerar ut nå'n gamling, eller hamnar i den allmänna trängseln på stången.
 
Jag har kommit en bit, nästan hela bakstycket klart......
 
men det finns många nystan kvar att avverka innan arbetet är slutfört.
 
En sädesärla var intresserad av brödsmulor, vilket medförde ett väldigt "tjatter" på finkarna. Förklaringen till ärlans intresse kan vara att den bara hade ett ben och brödbitar ligger ju still till skillnad från insekter.
 
 
 
 

Pappas födelsedag

Idag skulle min far ha firat sin 85-årsdag, om han fortfarande hade varit med oss. Hans sida på Facebook finns fortfarande kvar, då jag inte vet hur man ska släcka en sådan "genom ombud". Därför står det en påminnelse om att man ska gratulera, precis som till alla andra. Får väl forska lite i om det går att ta bort sidan med hjälp från administrationen.
Dagen började med mulet väder, men varmt, så jag gjorde först en repa på torghandeln, där man kunde lyssna på en göteborgare som med kraftig röst ropade ut att han hade billiga blommor. Han lät ungefär som försäljarna på gatumarknaden i Soho, London, som jag kommer ihåg från sjuttiotalet. Nu var det dock så att två blomförsäljare till fanns på Tibro torghandel. De som brukar stå där, varje fredag och deras blommor var också billiga.
Med andra ord den som skriker högst är inte automatiskt bäst, man kan snarare få misstanke om att det är tvärtom istället.
Jag skulle egentligen inte ha något, men köpte ändå två blommor, av den ena ordinarie försäljaren. Sen var det dags att dra sig mot bilen, för moln av svartare karaktär samlade sig över centrum. På så sätt fick någon annan av de cirkulerande sökande, en parkeringsplats då jag åkte. Elvakaffe hos Ingrid på hennes glasveranda tillsammans med hunden Molle var mysigt, för precis lagom efter att jag anlänt öppnade sig himlen och tömde ut våtvaran.
Sen hem till OS-sändningarna och laga chili con carne till middag, varpå maken drog till skogs för en rekognoseringsrunda. På köpet fick han motion. Det får vi i alla fall tro, var anledningen till att han var genomsvett vid hemkomst. Regnat något mer har det i alla fall inte gjort och nu skiner solen.
....och ikväll är det damhandboll, Sverige har väl gjort sitt i OS, men de sänder en match till som kan bjuda på bra spel, Norge-Danmark.
Nu blev jag väldigt sugen på rostat bröd plötsligt, tur att jag köpte formfranska......
 
Här är den ena torgblomman från idag.
 
...och här är vår ståtliga solros i slänten,
 
som slog ut i full blom under gårdagen.
 
 

Åka eller inte åka.....

Vaknade idag med en malande fråga, som behövde få ett beslut taget och det relativt fort. Ska jag ta gymet idag eller ska jag "spara" det till imorron. Debatten i huvudet fortsatte med för och emot medan jag kollade av jobbsituationen på datorn. Sen kom maken och genast fick han en arbetsorder: Kom hit med gröt!" Antingen vågade han inte annat, eller också tyckte han att det var enklast att lyda, för strax stod där en skål med beställt innehåll på skrivbordet.
Man ska ju inte ta viktiga beslut på fastande mage har jag hört, så nu skulle det väl gå bättre att bestämma vilket alternativ det skulle bli. Jag gick på argumentet: Bättre att ha det undanstökat än sparat och tvingade mig att hämta ryggsäcken, sätta mig i bilen och dra....
Precis som alla andra gånger kändes det väldigt skönt när det var gjort, så varför denna beslutsångest, kan man tycka.
Sallad på verandan till lunch följde och maken drog sen till skogen med "pensionärsgänget". Jag satte mig med stickningen, som efterrätt, fortfarande på verandan. Där satt jag även när maken återvände, varpå han frågade om jag vuxit fast. Men skönt väder ska väl utnyttjas och nu är tröjan klar för överlämning.
Då var det dags att hålla koll på Ernst, innan vi avslutar kvällen med herrhandboll.........
 
Vid kyrkogården skövlar dom just nu "skogen," en gröngöling kom vilset flygande när jag passerade, letade väl efter sitt bo.
 
Bakpotatis med hemgjord räkröra till kvällsmat var inte fel.
 
...och här är tröjan som jag tänkte leverera imorron.
 

Pensionärspremiär - på riktigt.

Så hade då dagen kommit för makens officiella premiär av pensionärslivet. Han är dock redan "signad" till Fagersanna IF:s pensionärsgrupp. De hängde så att säga på låset när ryktet spridit sig på byn, vilket inte tar speciellt lång tid då samhället är av den mindre sorten. Dessutom finns det som vanligt på små orter, vänner av ordning som har just ordning på allt av värde.
Ovan nämnda pensionärsgrupp ringde redan i början av veckan och "bjöd in" nyblivne "fritidsforskaren" till mötet angående enmilavandringens ordningsställande imorron eftermiddag. Så nu har han blivit upptagen i de finare kretsarna.
Efter sovmorgon blev det trädgårdsarbete, först klippte jag gräset på baksidan och sen tog maken sig an släntens växtlighet med samma maskin. Därefter var det dags att byta redskap till röjsåg för att avsluta jobbet därnere.
Vi har tyvärr begåvats med en mycket svårflörtad variant av röjsåg, den strejkade in i det sista med att starta, men maken vann till slut.
Följden blev att efter lunch skulle det åkas och tittas på trädgårdsredskap, av en mer arbetsvillig kaliber så att säga.
Vi kom dock hem med en annan variant av kantsax, då röjsågs-alternativen var slut för säsongen.
Med andra ord fanns det alltså en hel del andra ute i stugorna, som tröttnat på  lata maskiner före oss, och var på alerten tidigt i våras. (Vi fick dock med oss ett tips på hur man skulle kunna "gulla igång" vår tröge kamrat.)
Det blev sen också studiebesök i både klädaffären och matvaruaffären. Maken måste ju från och med nu uppdateras på väsentligheterna i tillvaron och skolas in för att kunna delta i vardagssysslorna. En helt ny värld kommer att öppna sig, nu när han inte behöver slösa sin tid på postutdelning längre......  
 
Segraren "kör med" förloraren
 
Vad trädgården hade att bjuda på idag. Krusbär, ärtor och haricots verts.
 
På väg till Ulvåker för tråkig trädgårdsredskaps-shopping, mötte vi traktorer "av senaste modell". Haha!
 
Hemma skulle givetvis "den nya leksaken" genast provas
 
 
 
 
 
 
 

Foten fick sig en omgång....

Hade idag bokat tid för akupunktur på den motsträviga foten. Den fick sig en rejäl omgång med "elchocker" under gott och väl tjugo minuter och ska på återbesök för samma behandling om en vecka igen.
Peppar, peppar, känns lite bättre ikväll, men det har det gjort flera gånger förut, så vi får bara avvakta och se om det är bestående den här gången.
Efter "väl förrättat värv", blev det sen besök på halva priset-rean hos den nya klädaffären i Tibro. Hittade även denna gång några bra ha-plagg, innan jag fortsatte till mataffären.
Nej jag gjorde inte av med alla pengar på kläder, utan det fanns kvar till mat också, lönen kom ju i veckan, vetja!
Tog sedan på hemvägen en omväg till "fiket i skogen" för en kopp och lite tjat. Det var ett tag sen sist.
Den fyrfota vännen som bor där, var väldigt uppmärksam mot mig och ville helst att jag bara klappade henne hela tiden. Egentligen var det väl så att hon undrade var jag hade gömt hennes godbit. Dom har bra minne för sånt, våra fyrfota vänner, men idag kom jag faktiskt utan.
Hemma igen var det återigen massor utav sport, som gällde. Sveriges första medalj, silver i fälttävlan, damfotboll, herrhandboll och simning. Till detta stickade jag på en barntröja.
Men vänta nu...... var det inte just sådana som hon hade en förfärande massa av? Stämmer bra det, men denna har redan ett hem ordnat, så snart den blir klar.
.....och med många fler timmar framför TV:n de närmaste dagarna, dröjer det inte länge.
 
Startade "projektet" igår men bara ärmarna kvar nu.
 
Blir väl snart dags att åka till Hjo igen också, antar jag......
 
......fina blommor hade dom där i hamnen. (förutom den goda glassen!)
 
 

RSS 2.0