Sommar och fönsterputs

Idag var det vackert väder, precis hela da'n. Efter den obligatoriska gröten blev det rostat bröd och kaffe på verandan i solskenet. Enda nackdelen är de där otrevliga getingarna som alltid ska irritera så fort man visar sig.
....förresten kommer man inte ut, så kommer dom in så fort man öppnar altandörren.
Dom och alla andra flygande kryp, förorenar dessutom fönsterrutorna, alldeles på egen hand men också genom min hjälp då det är lättast att få tag på dom där. Ibland med "slutsignalen", vilket är den elektriska "tennisracketen", men lika ofta med en gammal vanlig hederlig flugsmälla och då blir det lite söligt.
Tyckte idag att det var dags för en "ansiktslyftning" av de drabbade glasrutorna och så fick det bli. Testade också att putsa en av sju väggdelar på glashuset och det gick väl hyfsat, men allihop, nej så roligt skulle jag inte ha.
Istället blev det, en (förhoppningsvis) sista omgång för foten och peppar, peppar så känns den bättre. Akupunktören har i alla fall fått bort en del låsningar i maskineriet, det känns. Bara det nu varar också.
Blev sedan en tur till mor i Hjo en stund, innan jag återvände till hemmet för att starta grillen och förbereda lite annat gott, som vi sedan avnjöt på verandan i alldeles lagom varmt och skönt sommarväder.
(Det tyckte getingarna också, men vi fick vara ifred en stund under måltiden iallafall)
TV: Fotboll Sverige-Brasilien sista matchen på Råsunda, har vi kollat på och nu ska man riva den arenan.
 
Så var det slut på både "grillfesten" och denna dag.
 
En ensam båt i sakta mak över sjön, på väg mot kräftfiske kanske.....
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0