Ryktet går......

Igår var det tio änder som stod i kö för frukost idag var dom ännu fler.(16) Men om tio är för mycket, för "restaurangens" kapacitet, så är även sexton det. Öppnade dörren, då flög hälften och viftade med borsten, då flög resten, utom en. Hon fick den skål med brödkanter jag skurit av från min toast igår kväll.
För övrigt håller jag på att sammanställa dokumentationen över morfars liv och gärning att bevara i muséets arkiv.
Det tar ett tag, men har skickat iväg allt textmaterial så långt. Dags att ta sig an foton.....
Sen ska även en kortare historik över mormor författas, då det finns ganska dåligt med dokumentation över hur kvinnorna, till alla Tibros snickare, levde och vad de gjorde. 
Inga lagade lite vegetarisk tomatsås till en kopp överblivet ris, så mätt och (så småningom) belåten for jag mot Hjo. På vägen dit tittade jag in till Rebdesign, med bläckfiskar, fuskvantar och några halsdukar. 
Efter att ha uträttat dagens human-uppdrag, en visit hos mor på knappa två timmar, bar det iväg mot "belöningen", som idag var en tvåstegsraket. Första steget var visit nummer två på nyöppnade stora Hem& Hobby, men som jag refererade till förra gången, har mysfaktorn hos den affären försvunnit. Samma känsla idag alltså.
Steg nummer två, var sedan en visit i den nyöppnade second hand-affären i Hjo. Som drivs av samma organisation (Erikshjälpen) som favoriten i Tibro. Det fanns en hel del att handla även där och snyggt iordningställt i stora lokaler. Kommer definitivt att återvända nå'n gång, men de har normalt bara öppet på lördagar.
Hemma har vi haft besök av säkert ett femtontal "Trick or treat-barn", som alla fått varsin klubba för att undvika bus. De tyckte jag hade en så gullig häxskål till godiset och nog är den söt alltid, vilket man inte kunde säga om de utspökade barnen. Men det är väl det som är meningen....att vara så ful som möjligt, idag.
Själv har jag inte klätt ut mig, men.........vissa har det naturligt! (Haha!)
 
Nä gott folk, det är stängt idag......
 
.....men jag då, kan inte bara jag få lite?
 
Makens projekt: Så här ser det ut just nu, sen ska det grusas också.
 
Frukosten tycker jag allt att Inga lyckats med och bra smakade den.
 
Liten har blivit mega-stor, nybygget i oktoberskymningen och visst handlar man, men......
 
Den nya second hand-bekantskapen gav mersmak, såhär mycket får man för 99 kronor.
 
 
 
 
 

Personligt besök..... i stan.

När jag kom upp idag, väntade en hel hord av hungriga änder på mig. Men tio stycken är lite för mycket tycker jag och viftade med borsten. Ju fler de är desto "räddare" verkar det som, då alla tog till flykten, tillbaka ner mot sjön.
För att senare återkomma i mindre grupper. En andhona spenderade merparten av dagen i trädgården (och jodå, hon traskade upp på altanen femtioelva gånger minst).
Var idag tvungen att besöka Skövde och Arbetsförmedlingen personligen, för att avlägga månadsrapport om vad jag gjort åt min arbetslösa situation. Den första jag träffar där är kusinen som befinner sig i samma prekära läge.
Handläggarna kom ut för att hämta nästa i kön och sa samtidigt då, "Att Ni behöver inte prata med oss om Ni inte vill, lägg bara Er lapp i plastfickan". Ja så var det med den saken och personligt besök. Jag hade ju dessutom skickat min rapport via mail till min handläggare och rapportlappens rader räckte inte heller till, vad det gällde de sökta jobben. Ska man förmoda att fem rader betyder, att det är ok om man bara söker detta antal per månad? Får man "godkänt" då?
Nu är det inte handläggarnas fel, utan ett ruttet system som de också måste harva i. För just de två som fanns på plats idag är båda mycket bra att prata med (om man nu hade valt detta).
Tyckte dock inte att det var nå'n idé att sitta och vänta, utan fortsatte till Rusta och kors i taket, inget garn hamnade i påsen med hem. Hämtade även paketet i Tibro, med det nya friska? modemet från Telia, så snart har vi kanske fast telefon igen.(och fungerande bredband därtill)
Maken har i eftermiddag varit ute ch grävt, mellan regnskurarna och i. Snart är det nog klart att köra ut kvarvarande grus, där han tagit bort gräsmattan. 
Nu är det bönder på TVn och därtill finns strax ett halvdussin nya fuskvantar färdiga för leverans (imorron tror jag) till Rebdesign, plus några halsdukar och ett gäng bläckfiskar på försök.
 
Restaurangen har inte kapacitet för så många gäster, sorry!
 
Påväg hem.....
 
Därborta är det han håller på och "muschlar"......
 
Fuskvantar klara.
 
 

Gemensam utflykt..... olika "uppdrag"

Väckarklocka på, för att passa tandläkartid och cytologprovtagning. Ja det är bara att gissa vem som skulle vart, utav maken och mig.
Klara med detta shoppade vi loss på Netto. Maken handlade en sex-pack päronciderflaskor utan vanligt socker och en ekonomipåse skorpor. Jag plockade ihop resterande, inte så mycket men lite nödvändigt till extrapriser.
Apropå extrapriser, så kom jag på att det var dags att göra inköp av Sloggi-trosor igen. Det är nämligen kampanj två gånger om året, i samband med fars, respektive mors dag. Klockan hade precis slagit 10.00 och affären öppnade, där dessa fynd kunde göras.
Inte var dag man är hemma igen, i god tid för elvakaffe. Där de "flygande matvraken" stod på kö och tjattrade om servering (igen). Idag struntar jag dock i vattenkriget, då det inte hade någon som helst effekt. Får väl vifta med borsten och hjälper inte det, går den ju att använda till saneringen av altanen efteråt. (med hjälp av lite vatten)
Börjar bli dags för middag och det finns rester att värma, så snart är jag redo för ett besök på second hand.
En tur till till Tibro, men vad gör man inte för den goda sakens skull......?
Stormen vare sig såg eller kände vi något av, här i Fagersanna och nu skiner höstsolen så fint. Lite vind är det, för en del vita gäss syns på sjön, men inget som avskräcker från att gå ut i den tio-gradiga "värmen".
Second trip till Tibro också avklarad och en del fynd med hem blev det.
Och nu känner jag att ögonlocken börjar bli väldigt tunga, ska försöka skriva klart och publicera innan jag somnar.
Kanske ska hämta mig lite av makens "gokaffe" som hjälp.....
 
Uppe tidigt idag? då kan du servera oss frukost direkt.......
 
En alldeles vanlig höstbild från Fagersanna.
 
....och äppelträdet har fortfarande kvar både blad och en del frukt, men många har trillat ner också.

En riktig härva....och vattenkrig.

Köpte en härva garn då jag var på premiärbesöket hos Nya Hem & Hobby, en sån man får göra nystan av själv.
Det har jag hållit på med i snart två dagar nu och fortfarande har jag en trasselhög kvar att reda ut.
Om jag inte hade varit så envis, hade den för länge sedan åkt i soporna, men det var då f...n också, det ska gå! Och tänk vad många bläckfiskar det blir sen......
Idag har vi fått in en hel del av trädgårdsdekorationerna, hoppas att det som möjligen finns kvar inte blåser bort nu ikväll och natt. Än har inte blåsten startat, men regnat har det gjort i flera timmar.
De självutnämnda matgästerna "crashlandar" flera gånger på da'n och det är svårt att veta hur många dom egentligen är. Om det är nya gäster eller gamla som kommer för "påtår".
En del är dock envisare och oräddare än andra, så mycket har vi märkt. Idag jagade jag iväg tre av dom, som mobbade den fjärde i sällskapet. När hon hade fått sin tilldelning, ville hon dock inte förstå att altanen var ajabaja-område. Vi hade ett ställningskrig, där jag ömsom skrämde och ömsom hällde en hink vatten på henne.
Försökte ialllafall, men den som blev mest blöt var allt jag. Inte förrän jag slängde iväg sopkvasten efter henne fattade hon att det var dags att fly(ga) sin väg.
Sen fick väl jag nästa ryck och bar ut mattorna i glashuset (för det regnade) och städade ur huset, den värsta skiten. Försökte också få tag på kundtjänst hos Försäkringskassan, då mina pengar inte fanns på kontot, fast de borde. "Hård belastning för tillfället, försök igen lite senare" var det enda automat-besked man gav vid tre olika tillfällen under en tidsperiod av flera timmar.
Tänkte då att det är väl bara att ge de som förväntar sig pengar från mig, samma besked: Hård ekonomisk belastning för tillfället, fösök igen lite senare. Eller.....?
Nu ikväll kunde jag se på kontot att pengarna kommer in imorron, så känns väldigt skönt att inte behöva ringa det dårhuset nå't mer (just nu iallafall) och ödsla dyrbar energi.
Ute är det svartare än svart och är väl bara att invänta vindens vinande runt knuten, nu då. Det är ju utlovat.
 
Här är min combatant för dagen.......
 
...och här är härvan jag håller på att reda ut. Sen har jag börjat göra några fler fuskvantar, med den vackra färgen svart som huvudkomponent.  Om det duger, visar sig......
 
 

Yes.....

En timme mer att sova, inte så dumt när man aldrig lär sig att komma isäng i tid.
Frukost ovanpå detta och ta sig i kragen. Vilket i detta fallet innebar en bilresa till gymet. Jag har sagt det förr, efteråt är det så otroligt skönt att det är gjort och idag var inget undantag.
Hemma igen och en behaglig dusch senare, var det dags att ta tag i alla jobbsökarannonser som legat och väntat på "avfärd". Nu är även detta avklarat, efter att internet verkar vara stabilt igen. (Dock fortfarande ingen fast telefoni igång, så vill någon oss nå't, ring på våra mobiler.)
Inga var idag ovanligt sent ur startgroparna med middag, men till slut så blev det lite fläskfilégryta iallafall.
Landslagshandboll för damer stod härnäst på schemat, då det var EM-kvalmatch mot Schweiz. Inget lysande spel, men de vann till sist klart ändå, vilket var huvudsaken. Kollat även en del på fotbolls-matchen Chelsea-Manchester City, men håller bara på Torres där. Han var faktiskt riktigt bra, bättre än på länge.
Varför flyttade han från Liverpool egentligen?? Jo jag fattar, pengar och större möjligheter att ta titlar, Champions League-spel  och sånt, men....
Och hade kanske varit lite segt att ta plats i Liverpools anfall just nu dessutom, om man såg matchen igår, som dom vann med 4-1 mot West Bromwich.
Nackdelen med vintertid visar sig framåt kvällningen, då det nu är svart redan vid halv sex. Men bara att "hänga i" tills det vänder igen......
 
Nu ska jag paketera dessa och skicka iväg till en nyfödd bäbis, utomlands.
 
Lite blått hittade man på himlen stundtals, men alldeles nyss (i mörkret) vräkte regnet ner.....
 

Nej inte idag heller.....

...hittade jag dit, till gymet. Det kom såååå mycket annat emellan, men imorron så....
Sonen kom "inramlandes" vid tvåtiden inatt, precis när jag hittat sängen. Men han har ju egen nyckel och hittar i huset, så det gick alldeles utmärkt att ligga kvar.
Nu ska tilläggas att han var fullt nykter, så inga missförstånd och rykten sprids. På väg hem från ett LAN i Mariestad tog han sig hit istället, för att montera nyleverade delar (från Stockholm via kompis) i farsans dator.
Enligt egen utsago nu på förmiddagen höll han på till halv fem, innan han nyttjade gästsängen i mitt dator-rum.
Fortfarande är inte alla program-finesser installerade, så han har delat tacogratäng med oss till middag.
Innan dess hann jag en tur till Tibro, second handen låg kvar och några fynd blev det där, samt ett kortare möte med en f.d. arbetskamrat. Drog sedan vidare till Rebdesign och hälsade på mina tröjor, alla bor fortfarande kvar. Några fuskvantar hade dock flyttat, sen jag senast var där. Önskemål om vantar i grått och svart, hade hon fått från flera håll. Är dock fullständigt övertygad om att det inte är barnen som vill ha detta.
Men får väl kolla i "lagret" och eventuellt tillverka lite nya exemplar, i dessa glada färger då. 
Klockan hann sedan dra iväg så mycket att den utlovade gratängen, som inte ens var påbörjad skulle ha blivit en hel timme försenad och inte klar till två-tiden som utlovat.
Och så kunde vi ju inte ha det, gymet fick alltså vänta på min visit ytterligare en dag. Men den som väntar på nå't gott..... har jag hört nånstans. Apropå gott, så intas sådant just nu samtidigt, (till kaffet) i form av smågodis.
Fy skäms, men det är ju lördag iallafall.
 
Makens höstprojekt i trädgården, vi har en hög grus över som ska läggas här, istället för gräsmatta.
 
En helt vanlig höstvy.
 
Nödlösning i väntan på ny utrustning.
 
Pil-pil till kvällsmål.
 
 

Utan fast telefoni, men fungerande internet....än så länge.

Jag kravlade isäng strax före två inatt, medan maken och sonen (som valde att åka hem trots den sena timman) inte blev "klara" med installationen förrrän vid halv fyra. Då saknas fortfarande komponenter, så maken fär hålla tillgodo med en laptop precis som jag.
Sonen felanmälde vårt modem till Telia och de ska skicka nytt, men sålänge kör vi med min fars gamla, (som syster väntar på) för då funkar iallafall internet, men inte det fasta telefonnumret.
Men det finns ju mobiler......som tur är.
Nu har jag en hel del att jobba ikapp på lilla datorn, "men jag har ju hela helgen på mig.....".
Först stod dock ett besök i Hjo på agendan, mor och återlämnande av bord till syster. När jag väl kom dit, visade det sig att mor precis åkt till tandläkaren, så till syster först istället. Där blev det en stunds fika och då Hem & Hobby passat på att öppna sin nya stora affär medan vi var borta, krävdes ett första besök i denna.
Nu var det massor av parkeringsplatser, men dåligt med lediga sådana iallafall. Hittade till slut ett ledigt utrymme utan ruta och travade in. Visst var det stort, rymligt och massor med grejer att handla, men på något sätt hade "Hem&Hobby-atmosfären" försvunnit i hanteringen. Ingen direkt mysfaktor längre, men får väl göra några fler besök och känna på saken.
En sak var dock på plus-sidan, de hade lite större garnsortiment och jag hittade bomullsgarn i blått och rött att använda till bläckfiskar. Inte superbilligt, men ok.
Efter detta åter till mors boende och nu hade det hunnit gå två timmar, men hon var fortfarande inte hemkommen.
Hade bestämt middagstid med maken och klockan var sent på da'n, så fick väl ge upp. Men mötte "ekipaget" (vårdare med passagerare i rullstol) utanför dörren och bytte några ord iallafall.
Hemma blev det tacos och nu några timmar vid datorn, innan Idol och dylik underhållning.
Gymet då, som jag skröt om igår? Ja se det fick vänta lite, till imorron kanske.......
 
Flera ekhagar passerade jag påväg till Hjo....
 
....och en klar utsikt över Vättern.
 
Rastplatsen vid Grevbäck, på hemvägen.
 
I Fagersanna hade de börjat röja i skogsdungen, vid infarten från Mölltorp.
 
 
 
 
 

Ytterligare några Spanienbilder.....

I väntan på "dagens ljug" håll tillgodo med dessa......
 
Ett urval av glass-sorter att dregla över.....
 
...mer på detta tema: Makens efterrätt första dagen, då vi festade på tre-rätters.
 
Utsikten från badbassängen i utomhusrännan..... i 35-gradigt vatten.
 
Ett kul hus i Alicante
 
Såhär är helt ok att parkera i Spanien, notera vägmarkeringarna.
 
Ny dörr till huset vi bodde i på gång och maken "på språng".
 

Trög och trist dator provar hemkomst-tålamodet...

Medaljen har ju alltid en baksida och första dagen efter hemkomsten från semestern, går alltid åt till en massa praktiska göromål. Som exempel på nöjena kan nämnas räkningar, övrig post & mail, tvätt, matinköp och allmänt iordningplockande.
Om då datorn strular av och till blir man inte gladare precis, för det är ju just vid sådana tillfällen som tekniken ska vara till hjälp, inte stjälp. Inte hade våra apparater förstått detta inte, utan trasslade med oss båda hela dagen, så allting tog dubbel tid. En av anledningarna var dock sonen skyldig till. Han hade vid uppdatering av den ena, råkat ge den exakt samma namn som den vi hade med på resande fot. Så när en av oss jobbade, kom den andre inte in osv.
Långt samtal och dirigering via telefon, hjälpte en del, men långtifrån på allt och till slut fick jag ge upp.
Idag var datorerna inte ett dugg bättre, bara en kort-kort period funka eländet åt gången. Så tidningen har jag ännu inte kommit åt att läsa. Bara att åka in till Tibro och plocka hem Morfars-grejerna, fixa ordning på dessa vid hemkomsten och tyvärr konstatera att ångmaskinen fått en skada. En "ventil" hade spruckit och gått av. Mycket trist........
Till kvällen åkte vi i snålblåsten in till Tibro, för att delta i ljusvandringen som anordnades för andra och sista gången denna månad. Det är kul att det händer lite och mycket folk var det ute. trots vädret.
Sonen dök sedan upp efter avslutat arbete med makens nya dator och skulle montera ihop densamma, men fick ägna stor del åt att felsöka internetanslutningen istället. Vi hade ett modem till, som internet funkar på, men då har vi fått avstå den fasta telefonen, tills vi får det felanmält och åtgärdat av Telia.
Timmen är sen och sonen får sova över, om han alls hinner sova förresten. Dom ska börja fixa med nya apparaten nu......
Själv säger jag nog godnatt, får ta tag i allt som inte blev gjort idag via datorn, under morgondagen. Dubbelt arbete alltså, för måste åka till gymet och även till Hjo också.
 
Det sprider sig, igår var dom tre, idag var dom åtta.....
 
Mörka skyar över Tibro centrum......
 
....och där skymtar även gamla järnvägsstationen, numera glasbruk.
 
Regnbågen visade sig på hemvägen.
 
....och vi hade även en hemmavid över Fagersanna.
 
En av "Blommans" pumpor fastnade på bild....
 
.....och det glödde i buskarna i Stadsparken.
 
Lions representanter hade inget lätt jobb i blåsten, att få fyr på barnens alla ljuslyktor.

"Are you for real"....konversation som kom av sig.

Man slutar aldrig att förundras över människor. Ibland träffar man på de mest udda typer man kan tänka sig (iallafall i min värld) och förvånas över att den kategorin fortfarande finns.
 
Då vi klev på Ryanair-planet och började letandet efter två platser, fick jag se en man sittande längst in vid fönstret och platserna bredvid stod tomma. Frågade på svenska! om de var lediga: "I don't know" fick jag till svar.
Ok då får vi prata engelska då, insåg undertecknad och fortsatte frågan på detta språk. Fick då till svar: "Jag vet inte hur platsfördelningen på Ryanair fungerar, men jag har reserverat min plats".(???)
Han var alltså svensk och vi lade beslag på platserna, på "hans" rad.
Sen började en konversation av något udda slag. Det var första gången han reste med Ryanair och plötsligt började han berätta om en annan gång, då han och familjen skulle åka Trans Am-tåg i USA där det inte gick att reservera plats, utan alla sprang, såsnart de öppnade perrongen tio minuter innan tågets avgångstid.
Så relaterade han, till det rådande kaoset på planet. Vi prata lite om reservationer på nätet och kaoset även där på bolagets sida och han hävdade att han inte riktigt visste vad han beställt osv.
Sen berättade han om "traumat" på nerresan då han bara kunnat slumra två minuter och att de inte hade Scotch whiskey att beställa, utan bara Bourbon..... 
Frågade vart på kusten vi varit och talade om att han varit i Murcia och bara spelat golf hela veckan. Torrevieja hade han aldrig hört talas om och inga andra orter heller, där  i krokarna. "Vi har bara gått i golfkläder hela tiden".
Jag talade om att vi inte spelade golf, men berättade att vi besökt Murcia och varit på fotboll.
Vilket föranledde att konversationen tog ett hastigt slut.
När det sen skulle beställas snacks, hade han inte koll på att de bara tog kort, samt ve och fasa, de hade inte ens bourbon att erbjuda, så han beställde förnärmat en öl och två påsar jordnötter.
Därefter försökte han sova. Men framför oss satt en liten överaktiv tvååring med starka röstresurser, som satte stopp för detta. Så jag antar att han som deklarerat, aldrig skulle anlita Ryanair nå'n mer gång.
Dock inte av ideologiska skäl utan av helt andra "fisförnäma" sådana.
Som sagt ibland undrar man, hur folk tror de kan "betala för falukorv och förvänta sig oxfilé" som en facklig kollega en gång uttryckte det, i löneförhandlingar.
 
På detta följer en liten kavalkad av Spanien-bilder "som blev över"........
 
Olivodling vid Orihuela
 
Rostade kastanjer till salu i Torrevieja
 
El Altet, flygplatsen i Alicante
 
Staty på gågatan i Cartagena
 
Häst med ryttare på strandpromenaden i La Mata
 
Makens foto av strandens enda hyttrestaurang (som var öppen)
 
Matchen i Murcia är slut och jag "går med raska steg" mot bilen.
 
Det var alltså här, en bit till höger, som jag blev inlåst på toan i Cartagena.....
 
 
 
 

Slutet är nära.....

....på semesterresan söderut. Idag var det tidig uppgång för att hinna tvätta och städa efter oss. Som tur är skiner ju solen för det allra mesta härnere, så tvätten torkar snabbt uppe på takterassen, så också denna dag.
Vi hade ytterligare konsumtionsvaror som inte gått åt, dessa transporterade vi till andra sidan av sta'n och tog en fika på terrassen där, innan vi återvände för städning.
Sen kunde vi ägna lite tid åt roligare saker, såsom att äta sista måltiden på spansk mark. Alldeles utanför huset, vid gathörnet fanns en pizzeria som vi inte testat. Den verkade vara av det "lite finare stuket", men är det sista måltiden så är det.
Hur det sen gick till vet jag inte, (kanske att vi blev presenterade dessertmenyn efter avslutat huvudrätt) men vi beställde in efterrätt också. Inte blev notan speciellt blodig ändå. (31 euro)
Därefter hade vi en kortare stund av relax innan norrman stod vid porten, för transport till flyget. Att kofångaren låg i baksätet på hyrbilen, hade han redan sett och vi var inte de första detta hänt för, denna säsongen....så det var lugnt.
I god tid, ej några långa köer vid incheckning och flyget lyfte ungefär som tidtabellen sagt. Framme i Skavsta ca en kvart före utsatt tid och med en koev i magen från Preem-macken i närheten, körde maken non-stop hem till Fagersanna i tolvgradig "värme". Men för att vara på den här breddgraden såhär års var inte kontrasten så hård som väntat.
I säng runt tresnåret, efter att ha kollat det mest "akuta" och nu uppe igen, igång för fullt med hemkomstbestyren.
....och välkomstkommittéen väntande på frukost.
 
Churros, maken valde att ta varm choklad att doppa dom i, jag tog strösocker (och kaffe)
 
Gräsligt ful ljuskrona i en för övrigt fin restaurang....
 
....där servitören mixade paellan vid bordet bredvid, till de (förutom oss) enda gästerna.
 
Vår sista måltid....
 
....följt av desserten, här är min flan.....
 
...och makens nötglass, med pinjenötter ovanpå.
 
Det var ett tag sedan de var här nu, men lagom till frukost dök den här välkomstkommittén upp.
 

Da’n före da’n och mycket gick snett…..

 

 

Upp vid nio och på med en tvättmaskin, som sen hängdes uppe på taket i gassande sol. Bra det, då centrifugeringen i maskinen inte är den bästa och idag var det de tjocka handdukarnas tur att åka karusell ”light”.

Åkte sedan till kompisens bostad, ställde av litegrann som vi inte kommer hinna konsumera och lånade Internet.

Maken startade idag och jag halvsov i en fåtölj, i väntan på min tur. Allt flöt på bra, tills jag skulle göra ytterligare inlägg och länka till bloggen (som jag alltid gör).

Då helt plötsligt var det helstopp för mig att uppdatera och över huvud taget skriva några fler inlägg på Facebook. Kunde inte vänta hela dagen, så bara att packa ihop ändå.

När maken backade ner från den något förhöjda uppfarten, trillade främre kofångaren av med ett brak. Den fick ta plats som passagerare i baksätet, så länge.

Vi skulle åka till centrum av Torrevieja, men då först skolslut och sen vägarbete zinkade, bestämde vi oss för att åka mot La Mata.

Klockan hade blivit alldeles för mycket och jag var på ren svenska ”skithungrig” (och syrak på Internet och förestående slutet, på "avbrottet i tillvaron")

Hittade så småningom ett ställe och fick i oss en hel del, så mätta blev vi. Men det var ju meningen att jag skulle ha köpt havsöring och lagat här hemma och att vi bara skulle småfikat på hemvägen.

 Jaja, det blir sällan som man tänkt sig och sonen lät hälsa i ett sms, att farsans dator hade åkt på hardware failure……

Får se vad som inträffar nu när vi ska ut och ta en andra (och sista) churros-fika för denna gång. Imorron är det mer tvätt och städ som väntar innan norrman kör oss till flyget.

Det här fanns att välja på till denna utsikt….
 
”Made in Spain”
 
Ofokuserad ros, sjunger också på sista versen…..

 

 

 

 

 


Inlåst på toa i Cartagena

Söndag och sena frukostvanor som vanligt, men vid tolvtiden var vi i alla fall iväg på den planerade trippen till Cartagena, för att se lite mer spansk fotboll. Inte högsta ligan, eller ens andraligan, utan nästa nivå.

Maken hade programmerat in GPS-en och den skötte sig faktiskt ganska bra idag, bara en och annan rondell vi fick ta i repris, då chauffören tog lite fel avfart.

Fram kom vi och stadion hittade vi denna gång förvånansvärt snabbt. Nu hade vi några timmar att ”slå ihjäl” innan avspark. Åkte ner till hamnen och hittade ett parkeringsgarage, som vi nyttjade. Det första vi sprang på var Burger King och då vi ännu inte varit tvungna att ta till denna variant av mat fick det väl gå an idag, så var det undanstökat.

Precis bredvid oss satt några svenska tjejer och lite längre bort i hamnen låg ”Elida” med banderoll ”Sailing for Jesus Christ” och svensk flagga i aktern.

Tvärs över gatan fanns en turistinfo, där vi kunde få en stadskarta och sen vandrade vi i delar av denna historiska stad, innan det var dags för kaffe …och glass.

Tillbaka till stadion efter detta, för inköp av biljetter. Matchen skulle börja 17.00 hade maken läst nånstans, men då bortalagets buss kom halv fem, anade jag ugglor i mossen och läste på biljetten.

Där stod 18.00, så det blev en lång väntan på matchstart. Första halvlek var väl lite trög och mållös, men sen hann hemmalaget Cartagena göra tre mål innan slutsignalen ljöd.

Bara att uppsöka toan innan hemfärd då, men inte så bara visade det sig.

För det första släckte de ner belysningen samtidigt som matchen slutade och det blev en aning svårt att orientera sig och hitta haspen att låsa med.

Nåväl detta ordnade sig och ögonen började vänja sig vid mörkret. Strax klar och upp med haspen, men se dörren satt fast iallafall. Jag lirkade både länge och väl, men det gick bara inte att öppna. Började då banka och till slut undrade maken vart jag tagit vägen och gick mot oljudet. Han förklarade för funktionären att jag inte kom ut (hur vet jag inte) men de hörde väl bankandet också.

Hade precis tagit fram telefonen och tänkte ringa honom om dilemmat och kom då på att det även fanns ficklampa att använda i menyn på den. Lyste vid låset, men var bara att invänta assistans.

Dörren gick inåt och det behövdes en del våld utifrån för att befria mig. 

Nu är det ju tur att jag inte har nå’n direkt fobi, för att hamna i beskrivna situation och det blev ju en skröna att berätta……

 

I en av alla oräkneliga rondellerna ”bodde” Ferdinand…
 
 
Infarten till Cartagena
 
Ja häruppe är jag kung…..
 
Strandpromenaden med svenska båten ”Elida” för ankar.
 
En staty av en matros, men skulle lika gärna kunna vara brevbäraren som precis tömt brevlådan.
 
Här satt vi och fick först se heeela uppvärmningen, hemmalaget på bilden.
 
Hemmalaget gjorde entré i rosa bandet t-shirts…..
 
 

Solen sänker sig bakom berget utanför stadion. 


Hur ser det ut i Guardamar?

Grannstaden en knapp mil norröver har vi passerat många gånger, kanske dags att ta en ”sightseeing” där också tänkte jag imorse.

Maken blev pånytt utskickad i brödärende och frukosten på balkongen intogs väl inte klocka sju precis. Gott bröd hittade han hursomhelst och sen skulle han ta en promenad sa han. Jag som får hushålla lite med vad  knä’t tål, stannade i lägenheten och skrev det förra blogginlägget.

En stund innan det var lagom att äta middag, startade vi vår korta resa till Guardamar. Nu har vi inte sett hela sta’n, (då den var större än jag trott) men en bit i alla fall.

Så pass mycket att vi kunde konstatera att fina parker fanns det.

Traskade runt några kvarter och hittade snart en kinarestaurang som såg hyfsad ut.

Beställde var sin rätt, åt upp allt utom riset och fick två par sockar som present tillsammans med notan. Ska man vara förvånad? Är i alla fall bättre än snaps, som vi erbjöds till notan på förra kina-haket.

Hade sen bestämt att träffa kompisen vid stranden för att ta en fika, då hon hade ledig dag.

Vi blev sittande i två timmar, innan vi masade oss hem, för att hänga upp tvätten.

Under kvällen blev det sen premiärtur för mig som chaufför i den lilla gula, då jag lånade kompisens Internet en stund och som ”efterrätt” shoppade lite mat på Mercadona.

Nu ska vi  äta focaccia, den har precis blivit klar i ugnen och luktar inbjudande…… 

 

Orienteringskarta över Guardamar
 
Dekorationer med historisk berättelse vid parken
 
Mer utsmyckning ….. ett kvarnhjul?
 
Varje turistort av rang, kräver ett tåg, inte precis fullsatt idag…..
 
Yiummeee! Men köpte inget.
 
Vackra blommor…..
 
En gräshoppa flanerade på strandpromenaden, precis som vi.
 
Vid havet var det fisketävling ikväll. Vad de hoppas fånga?, vet vi fortfarande inte….

 

 

 


”Strandhäng” och myggbett

Visst hade vi väl kunnat åka ner till Torrevieja och gå på fredagsmarknaden, men som bekant är inte maken ett dugg lagd åt det hållet. Själv kände jag inte heller någon oemotståndlig längtan efter att svettas i ytterligare ett människohav denna veckan. Så hör och häpna, jag avstod nöjet. Nu sov vi ganska länge även denna morgon, med sen frukost som följd och maken kände för att gå ner till stranden ovanpå detta.

Jag ”hakade på” efter en stund, men ligga och steka där är inte min grej (gjorde väl det som ung, men….). Tog istället en promenad upp och nerför den till synes oändliga  sandstranden, i vattenbrynet, med fötterna blöta av vågorna som kom i intervaller och med olika styrka.  

När jag så tröttnade på detta, återvände jag till bostaden för frivillig kökstjänst och hade lunch klar på klockslaget vi kommit överens om.

”Balkonghäng” följde på detta i sällskap av mina bläckfiskar, som nu är klara för stoppning när vi återvänder hem och ytterligare en är påbörjad.

Maken satt vid datorn och ordnade med sina idrottsmärken, han laddade ner igårkväll på Internet-caféet. Båda ganska nöjda och glada alltså.

Till kvällen skulle vi åka och låna ett trådlöst nät, för att kolla yttervärlden och lägga upp några blogg-inslag. Därpå hade jag lovat att ta en kvällspromenad med husets vovve, vilket vi gjorde innan hemfärd och filmvisning. Vi såg Hotell Marigold på datorn, vilken var som väntat bra.

Tur att jag köpt ”After bite” på Farmacian för det behövdes, då en mygga (eller nå’t) bitit mig på armen. Det kliar……..

 

Maken på morgonuppdrag: Att köpa färskt bröd till…..
 
…..frukost.
 
På temat man har inte roligare än man gör sig: På balkongen i grannhuset, spelar de spel och har TV:n nära för omväxling.
 
Men var är vågorna då?
 
Sådärja, nu kanske jag blir blöt…….

Santa Bárbara

Efter att ha lagt oss väldigt mätta igår kväll, tog det lite längre tid för oss att vakna till en ny dag. Vi trillade väl ur sängen vid halv elva ungefär och kände oss redo för frukost, innan vi startade färden mot Alicante stad.

Vi har varit här nere ett antal gånger nu, men aldrig egentligen gjort Alicante, bara åkt igenom och varit på match på fotbollsarenan. Så idag var det dags att först ta sig upp till borgen Santa Bárbara och sen traska runt i de gamla kvarteren av sta’n.

Vi hittade till slut en parkering nere vid playan och egentligen var det väl väder att stanna vid havet, men inga bad-attiraljer fanns med så……

På andra sidan gatan fanns en hiss upp till kastellet, vi fick först betala ”en femma” och sedan gå några hundra meter i en gång, rakt in i berget. Där fanns sen hissen som tog oss nästan ända upp. Vi fick gå en bit till för egen maskin, för att få den allra bästa utsikten över omgivningarna, men det var det värt trots att svetten rann…..

Klara med detta kulturinslag, åkte vi ner igen och hittade efter en stund de trånga gatorna nedanför berget, där matställena slogs om vår gunst.

Det blev italienskt idag, pizza och spagetti, följt av siciliansk glass som efterrätt. Sen var vi rätt nöjda, (speciellt mitt knä) och tog oss tillbaka till bilen för hemfärd.

Kändes väldigt naturligt att ta siesta i horisontal-läge efter denna strapats och samla krafter till ett besök på Internet-caféet för att kolla läget och lägga upp lite färdigt” ljug”.

…..och nu finns det som synes, lite till att publicera.

 

Mycket gamla och speciella träd vid foten av klippan där borgen låg
 
Nu har vi precis kommit upp med hissen…..
 
I en av byggnaderna fanns dessa föremål i monter, hittade vid utgrävningar i borgen…
 
Lite högre upp och utsikt mot norr….
 
Undrar vad han siktar på?
 
Vacker vy ner mot Medelhavet, från den högsta delen av borgen.
 
Härinne är det svalt, blir bra för en tupplur…..
 
Ja däruppe var vi alldeles nyss.

La Mata och wok

Väckningen var aktiverad på mobilen, så jag säkert skulle komma upp hyfsat tidigt och iväg till veckans höjdpunkt, marknaden i La Mata.

Maken som idag slapp detta nöje, fick i alla fall köra mig dit, så jag skulle orka ta mig hem, till fots. Det är nästan två kilometer transportsträcka, innan man når gatorna där försäljarna slår upp sina stånd varje vecka och man måste ju vara fräsch och orka kolla av allt utbud. Så man inte missar några tillbud. Gick först en sväng och registrerade vart det verkade vara varor av intresse, för att sedan påbörja inköpsrundan.

Bäst som jag stod och funderade på vilken blomma jag skulle välja till kvällens födelsedagsbarn, knackade någon mig i ryggen: ”Nej men är du här” sa en röst samtidigt.

Ytterligare en Tibrobo att möta i dessa trakter, vi pratade en stund och det visade sig att han (som flera andra tibrobor) har hus här i Torrevieja. Dom brukade stanna två månader på hösten, fira jul hemma och sedan återvända för att möta våren. Ja är man pensionär så….

Mötte sedan kompisen med chef och vi slog följe en stund, för att avsluta marknadsdagen med en fika. Dock var det en servitör som inte hade en av sina bästa dagar, (om man ska säga det snällt) så vi fick ”härja lite” för att få det vi ville ha.

Efter detta var det dags att sparka igång apostlahästarna i den trettiogradiga värmen och  knalla de nära på två kilometrarna hem. Det var hett och mycket dåligt med skugga på de gator som gick åt rätt håll och de fem apelsinerna kändes väldigt tunga.

Vila resten av eftermiddagen, för att sedan dra till ”woken” för att fira dom som fyllt år nyss. Det blev en trevlig kväll med överraskningar från personalen på stället, då vi sa till om födelsedagsfirandena.    

 

Såhär ser det ut vid grannlägenheten, då vi kom hit var den plomberad av Guardia Civil men nu verkar de ha börjat renovera. Lugnast att inte veta vad som hänt kanske….
 
Mycket finns att handla på La Mata, här hur mycket varianter som helst av oliver.
 
Här är jubilarerna med champagnen stället bjöd på till ackompanjemang av ”Happy birthday to you….”
 
Det vill till att hålla tungan rätt i mun, när man ska hantera chokladfontänen…….(okänd expert)
 
På parkeringen utanför hittade vi denna bil, förutom vår egen (som tur var)

Antikt bad och kinamat

 Tisdagen ägnade vi åt att ta oss till Balneario de Archena. Tvåtusenåriga anor stod det vid entrén att stället har. Nu är det dock en väldigt modern anläggning med en spa-avdelning och flera hotell i anslutning till dessa varma källor, som alltså utnyttjats av badsugna, sedan antiken.

Jag har varit här en gång tidigare tillsammans med dagens ressällskap, men för maken var det första besöket.

Vi hade lite fika med oss, som vi intog innan det bar iväg ner till inträdet, där man förutom biljett var tvungen att köpa även en badmössa, variant ful. Men alla är tvungna att bära en sådan, innan man tillåts kliva ner i bassäng-komplexet. Temperaturen är ca 35 grader, så till och med badkruka kunde tänka sig att ta ett dopp.

Här finns många olika små-bassänger med jaccusi-strålar och en ränna med strömt vatten som tar dig på en tur utomhus om du har lust. Därute finns också jaccusi-platser och små-pooler. Som sagt även jag ”stod ut” en stund, lite drygt en timma för att vara mer exakt. Gick sedan upp, duschade och satte mig i trädgården, för att vänta ut de andra. Roade mig så länge med att virka en halv bläckfisk.

Därefter blev det fika på stället med de alldeles fantastiskt goda oliverna, som jag så gärna ville smaka på igen, vilket nu alltså är uppfyllt.

Ganska trötta var vi nog allesammans, men det tog inte så lång tid hem, bara en timmas körning och tack för trevligt sällskap.

Maken och jag åkte till kinarestaurang Mandarin (granne med Mercadona) för att få mat snabbt. Inget fel på maten, priset, eller servicen, men det tog lite för lång tid innan maten stod på bordet, vilket jag slutligen påtalade, då vi väntat 40 minuter från förrätten på huvudrättens ankomst. Nåväl, gott var det och billigt, lite drygt en hundring för trerätters inklusive dricka för två personer.

Inte så konstigt att de hade mycket folk att servera kanske, men …..

På väg mot Archena….

 

 Lämningar från antikens badanläggning
 
 Här maken i vacker badmössa på väg in i huset igen, med hjälp av strömmen i rännan
 
 De omtalade oliverna, innan de helt försvunnit (även denna gång)
 
 Nybadade och nyfikade, nu orkar vi med återresan
 
 Utsikt från motorvägen förbi Murcia, äntligen fastnade klippan på bild, har dock ingen historia att förtälja om varför den är bebyggd.
 
 Solnedgång över husen……..
 
 ……medan vi äter god kinamat.

 


Stranden och parfym

Vi gjorde inte många knop på förmiddagen. Men när kompisen (som hade ledig dag) skickade sms att hon låg på stranden efter diverse ärenden uträttade, däribland gymet (hmm…), tog vi oss i kragen och knallade dit.

Maken hyrde en solstol med parasoll, medan jag traskade en stund i vattenbrynet. Jag avstod badet och gick i förväg hemöver för att fixa till middagen, som vi alla tre intog på balkongen. Därefter lite siesta och sen återkom kompisen för att hämta mig till en kvällsshopping i Torrevieja, mini-style.

Vi hann med en parfym-outlet och ”bås-affärerna” vid hamnen innan Mercadona slutligen fick en visit. Maken hämtade upp mig hos henne, då jag hunnit med att ljuga färdigt om söndagsmarknaden. 

 

 ……men jag fegade ur.
 
Vi passerade genom saluhallen……
 
 ….där även denna fortfarande var vid liv, trots att timmen var sen.
 
Lite mer pengar kanske……
 
….innan vi hittade alla de små krimskramsbodarna, men vi handlade bara i en av dom.
 
Rostade kastanjer fanns också till salu.
 
Såhär glad kan man bli av fyndet på parfymaffären. Nu återstår att se om doften stämmer…

 

 

 


Citruslunden

Söndag innebär "världens största marknad" alldeles utanför Torrevieja, som man naturligtvis inte vill missa om det är möjligt, om man kan hitta någon lika entusiastisk att besöka evenemanget ihop med.
Mitt ressällskap följde ju med till den lilla marknaden häromdagen, så han (får man väl förmoda) anser sig nog ha fyllt den kvoten. Nu hade jag sån tur att det fanns hugade shoppare att lifta med och har alltså gjort några timmars vandring där i citruslunden, med diverse små inköp som följd.
Efteråt satte vi oss i skuggan och intog en enklare måltid. För min del blev det engelsk "pork pie", bäst att passa på när det ändå var ett engelskt etablissemang.
Väl hemma, avsläppt vid dörren och bara att ta hissen upp, slog tröttheten till med full kraft. Lade mig på sängen för att sträcka ut ryggen lite och det slutade ganska snart med en slummer.......
Tog sedan en diskussion med maken, där han fick två val: Ha med mig på fotboll för att sen vänta medan jag ”ljög färdigt bloggen”, eller lämna av mig på vägen dit hos kompisen som har trådlöst Internet att låna.

Han valde den billiga, snabba varianten, att åka själv på matchen och slippa sitta av en timma efteråt. Jag kände mig också väldigt nöjd med detta arrangemang, då åldern helt uppenbart tagit ut sin rätt och tröttat ut tanten med över tre timmars marknads-gående i trettiogradig värme.

Kompisen bjöd sen på lite kaffe med tilltugg, både lekamligen och i form av tjat.

Maken anlände efter en ganska tråkig 0-0-match, vilket gjorde att min kväll kändes än mer väl disponerad.

Efter siestan mitt på dagen, återvände så en aning energi frampå kvällslvisten, som jag använde till att fixa köttfärssås, inför morrondagens middag.

Ytterligare bilder från Murcia: Däruppe på berget var vi och åkte grusvägar för fem år sedan…..
 
De hade spårvagnar också.
 
Ett av de bestående intrycken från marknaden.
 
Idag överlät jag åt andra att handla churros, blir jag sugen finns det ju vid ”vår” strand att köpa.
 
Snart ”hemma” från Citruslunden på gammal väg, här bara en av ”tiotusen” djupa hålor att kryssa förbi och mellan. Sympati och tack till den tålmodiga chaffören.
 

GPS -detta djävulens påfund.

Eftersom norrmannen vi hyr bil utav betraktade oss som stamkunder (tredje gången), erbjöd han en GPS att låna helt gratis, då det kom på tal under transporten.

Vad bra tänkte vi, då behöver vi ingen karta och så kan vi testa hur det fungerar innan vi införskaffar en själva.

Vi har förut använt makens telefon några gånger (i Sverige) och det har varje gång hittills slutat i irritation och gräl. Undrar hur många skilsmässor detta tekniska under har förorsakat?

Men man måste ju hänga med sin tid och visst kan jag se nyttan av en dylik tingest, men inte rakt av, i alla sammanhang. När man kan tänka själv tycker jag fortfarande att man så ska göra, inte bli slav under tekniken, för det går åt h….e flera gånger varje tripp, tro mig jag vet.

Idag skulle vi åka till Murcia för att gå på fotboll och adressen till stadion var ordentligt inprogrammerad av maken enligt alla konstens regler. Så länge det är mitt på ljusa da’n har man ju viss koll på omgivningarna, men i mörker – glöm det.

”Det lilla livet” räknade om rutt femtioelva gånger, men till slut hamnade vi rätt, trodde vi……

Ibland är det tur att man behöver låna toalett och börjar prata med folk. Det visade sig nämligen att gatuadressen var till gamla stadion och av tre hjälpsamma spanjorer, fick vi en gammal hederlig handritad karta, fram tills det fanns vägskyltar att följa, till nya stadion. Den låg bara ett stenkast ifrån IKEA i utkanten av sta’n, där jag för övrigt varit och ätit köttbullar (för flera år sedan).

Fotbollsmatchen avklarad och GPS på, för hemfärd. Gick väl bra så länge köerna ringlade sig därifrån och upp på motorvägen, men sen….

Hade det varit dagsljus hade vi kunnat se åtskilliga mil av spansk landsbygd, men nu hörde vi bara ”räknar om rutt, kör in i rondellen, tag andra höger, kör fem kilometer…. sväng vänster, räknar om rutt….. kör in i rondellen osv.

Jodå vi kom tillbaka till La Mata till slut, men det dröjer, innan jag blir frälst.......

Ps. Matchen Murcia-Girona slutade 1-0 till hemmalaget, men domaren blev iallafall utbuad.  

Vi grundar med en ordentlig frukost, på balkongen.....
 
innan vi tar oss an "huvudpersonen" för dagen.
 
På väg mot Murcia, i riktning Orihuela först.....
 
....möter oss en massa olivodlingar, av varierande ålder.
 
Väl framme vid arenan rustas det för match, försäljare på plats.....
 
......maken förväntasfull, ätande en bocadillo.
 
Spanjorer, några av dom, städar stolen innan de sätter sig.....
 
....lagen ställer upp för fotografering innan matchstart.....
 
och allt gick inte in, bara en boll, vid en annan frispark.
 
Publiken väntar på nästa halvlek.....
 
och såhär ser det ut överallt när den har gått hem. (Pipas= solrosfrön som ska skalas, sen ätas)
 
 
 
 
 
 
 

Det är onödigt varmt......men ack så skönt ändå!

Flyget, som ankom i god tid till destinationen, (hela tio minuter till godo)föranledde Ryanair att dra på en fanfar och skryta med att de är bäst på att hålla tidtabellen. Ja det är väl det enda dom är bäst på kanske….. personalpolitik, kundservice och enkla avgifter är det mycket sämre med. Utav två onda ting, bli hemma eller åka med dom, är som att välja mellan pest eller kolera, så ibland blir det att ”svälja” idealismen”. Beskt piller, men så är fallet för den som inte vältrar sig i kosing.

Nåväl, norrmannen var på plats och hyrbilen redan parkerad vid lägenheten, så bara för honom att släppa av oss hos den. Vi hann även göra en relativ storhandling på Mercadona också, innan de stängde för kvällen.

Ganska trötta ramlade vi i ”bingen” och vaknade inte förrän halv tio, morgonen därpå (trots ganska hårda sängar). Frukost på balkongen blev dagens första uppgift och sen var det dags för marknad där inköp av frukt, grönt och kakor stod på agendan.

Träffade även kompisen med make för en fika vid stranden.

Trerätters middag på Mississippi vid parken alldeles bredvid huset, följdes av kvällspromenad utmed La Mata-stranden och ett dopp i böljorna för herr Berg, medan frun traskade i vattenbrynet och blötte ner sig. (lite mer än tänkt)

Ytterligare lite shopping har vi hunnit med på Carrefour och snart blir det ”visit” hos en bekant, bosatt härnere under vintern. 

Nånstans över Frankrike......
 
Spansk frukost
 
Perfekt fickparkering.....(maken)
 
Ja vi är snart färdiga här på marknaden......
 
Havsutsikt, men skugga hela da'n på balkongen.
 
Churros.......behövs ingen mer förklaring, bara ät!
 
Här under seglet intog vi middagen.....
 
lite tapas, (on the house) före trerätters.
 
Mätt och belåten påväg hem genom parken.
 
Nästan hemma vid huset.....den lilla gula är "vår".
 
Ska jag eller ska jag inte, gå en bit till? Varmt är det ju iallafall.
 
Hibiskus växer vid porten.
 
 

Inte så mycket händer precis....

....så jag har beslutat att ta en liten paus och ägna mig åt packningen och den antågande resfebern. Så Ni slipper läsa mer om tvätt och se bilder på vad som serveras till middag. Det har jag hört är ett av de största irritationsmomenten på Facebook, så antar att det kanske kan gälla blogg också. Men lovar inget, kommer alldeles säkert att dyka upp mera mat på bild framöver.....
Återkommer med "ljugandet" framåt veckoslutet, då från sydligare breddgrader om allt går enligt planerna och vi hittar ett internetcafé.
 
Detaljstudie av ett lönnlöv, på handikapp-parkeringsruta.
 
Rane kulle i höstskrud som avslutning.
 
 

Söndags-Agenda

Inte uppe i ottan precis, men resan till gymet som jag hade föresatt mig blev gjord och efter detta med en därpå följande dusch, kunde tolvkaffe intagas iallafall.
Behaglig temperatur är det ute, lite blåst men soligt och fint. Höstfärgerna tar mer och mer över naturen och visst är det vackert, men förebådar ju mörker och kyla.
Lotto-vinst? ja det kan man ju drömma om, så också fortsättningsvis, då det igår kväll inte slog till. Möjligen kan det ha blivit en tjuga till symötestanterna att festa för (haha).
Tvättmaskinen får även idag göra ett dagsverke trots vilodag, för det behöver finnas kläder iordning inför packningen, som avancerar på ganska bra. Har dock inte börjat prov-väga än, men går här och funderar så ett och annat plagg "har fått stryka på foten" och återbördats till garderoben. Än är det gott om tid att fortsätta gallringen och vela fram och tillbaka, men kanske, kanske kan jag lyckas med att inte ha full vikt vid incheckning denna gång........
Ikväll ska jag se partiledardebatten på Agenda och skulle väldigt gärna vilja ha ett svar på varför bidrag till overksamma åtgärder och suspekta aktörer inom arbetsmarknadspolitiken är rumsrent, medan bidrag/ekonomiskt stöd till individen är av ondo. Vad är det för skillnad? (Annat än mycket ska ha mer-principen...) Hur ska man kunna påverka sin situation när man är begränsad av ett regelverk, likställt med Moment 22? Och vad har man för val, då det inte finns jobb så det räcker till alla som söker det som finns?
Risken är väl bara att jag blir än mer förbannad över hur de "lindar in" svaren, då de tror att gemene man inte genomskådar eller förstår "svåra ord". Som sagt, undrar vad som är värst: Att vara dum på riktigt, eller "frivilligt" tvångsplacerad i fas 3.
 
Nu hittar man dit..........
 
Bråbacka-backen skiftar i höstfärger.....
 
Här hemma knoppas fortfarande rosorna i krukan på trappan.....
 
...och bredvid står mitt egenodlade mästerverk, som bidrag till Halloween-firandet.

"Allmän tråkdag"

En liten avstickare till second hand-affären på förmiddagen, är väl enda nöjet så långt idag och nu går det mot kvällning. Annars har jag roat mig med städning av handväska, framplockning av rese-attiraljer, lagat några kläder på symaskin, sparkat igång tvättmaskinen och diskmaskin, samt serverat middag. Passade samtidigt på att fixa söndagsmaten, när jag ändå stod vid spisen.
Maken försvann på fotboll en stund och jag har som sagt bara ägnat "egentiden" åt tråkgrejer. Inte ens har det blivit av att jag satte på TV:n, trots att det alltid är fotboll från England såhär dags på lördagar (och idag var det Liverpool, visade det sig). Ja dom vann och jag har sett målen.....i efterhand.
Visst är det skönt att få lite tråkgöra ur världen, men inte speciellt kul medan man håller på.
Har satt på en panna kaffe, så nu ska jag trycka igång dumburken, fika och testa det inköpta garnet i nya bläckfiskar.
Kan undra om det vankas belöning i form av Lottovinst lite senare, för det är jag värd (tycker jag själv iallafall) och nu borde det väl snart vara min tur.......
 
Har dom grillparty i Strandstaden tro?
 
Det är höst hos grannen.......
 
 

Arbetsdag.....

Jo jag kom upp i tid och var på plats några minuter före angiven starttid. Hade även en del uppdrag att ta tag i, bland annat fanns en försändelse att hämta (om det gick). Gör väl ett försök tänkte jag och utnyttjade mina tidigare arbetskontakter. Resultat:Uppdraget kunde slutföras!
Några möten pågick i huset och elektriker fanns på plats för diverse reparationer och underhåll.
Övertalade tre äldre damer att bese utställningen om morfar, vilket de efteråt tackade så mycket för.
Efter lunch i restaurangen tillsammans med kollega, fick det bli "tillverkning" av en provisorisk toalettskylt, för att testa om folk bättre skulle hitta dit utan att behöva fråga.
Sen kom släktingen från Hjo åter för att se morfars grejer igen. Denna gång hade han tagit med sin son och efter en gedigen vandring i hela huset, samt återbesök hos "morfar" sa han att det var lika roligt den här gången som i tisdags.
Mötte maken i dörren vid hemkomsten, då han skulle ge sig ut på promenad och nu får jag väl ägna mig åt bläckfisktillverkning igen, då det inte funnits någon tid till dessa än idag.
Men det var ju i och för sig ett välkommet avbrott...... 
Lite Idol till husbehov blir det också framåt kvällen.
 
Det fanns en majskolv att skörda i trädgården, så nu är det gjort.
 
Inte heller skörden av palsternackor är något att skryta med, så en karriär som trädgårdsmästare ska jag nog snarast glömma....(som om det ens funnits några funderingar)
 
 
 
 

Kort i huv'et......igen

Nej än är det inte hjärnan som har stängt ner, utan vanlig trimning av frisyren som står på agendan om en stund.
Idag har det varit några själar att prata med vid utställningen, inte många men det behövs ju inga mängder egentligen, bara dom är trevliga och intresserade.
Fick igår kväll veta att en av "Mölndalssystrarna" hamnat på sjukhus, detta som "lök på laxen" ovanpå en gipsad hälsena. Hon fick dock åka hem idag, med en massa piller i en kasse (som hon messade om via telefon).
Dubbel-krya på sig, får jag väl säga och önska ett snabbt tillfrisknande.
För att fortsätta rapporteringen av icke så bra nyheter, kan meddelas att inga Lotto-miljoner hamnade i Fagersanna denna onsdag heller, inte en endaste liten krona.....
Utskrift av boardingpass kan vi sen prata om lite. Varför är det hundra frågor och femtioelva extraerbjudanden att klicka och navigera sig förbi innan man kan trycka på utskrift.
Jo jag vet nog svaret, de vill ha mer merförsäljning, men man sitter med hjärtat i halsgropen och är nästan panikslagen över att göra nå't fel på vägen. Ska de' vara på de' viset....ska de' det??
Tror att jag klarade mig "helskinnad" igenom även denna gång, men än har vi inte passerat gaten, så vem vet.....
Kompisen påväg ner till Spanien i bil, hade dock inte så långt kvar och allt hade gått bra. Så det var en glad nyhet.
Nu får de fixa perfekta väderförhållanden tills vi kommer, ska väl inte vara så svårt då de har en vecka på sig. 
Strax dax för frisering alltså och imorron ska jag "vakta" receptionen en tag i arla morgonstund.
Påminnelse: Glöm inte att ställa väckarklockan nu bara........
 
Alla mina bläckfiskar....just nu.
 
En granne har pyntat för Halloween redan.
 
En annan grannes hund, "pratade" jag med på min korta promenad till klippningen.
 
.....och innan halv sju börjar solen bli trött numera.
 

Massage och två bläckfiskar......

Återigen dags att skrapa rutorna på bilen, innan det var möjligt att nyttja densamma. Nu räckte det inte med en skrapning, utan jag fick stanna efter tvåhundra meter i vägkorsningen och göra om proceduren. Då det immade igen fullständigt och den vackra (men i detta sammanhang irriterande) solen gjorde att jag på ren svenska, inte såg ett skit.
Lite sen var jag dessutom, men lyckades komma precis i tid till min massage. Min massör kom samtidigt, då inte heller hon hade räknat med tidsåtgång till rut-skrapning.
Idag gjorde det väldigt ont, men en tröst i sammanhanget var väl att hon tyckte det kändes som "träningsstelhet", med andra ord har jag kanske varit lite redig på den fronten. Nu ska det inte överdrivas, jag skrev lite och det är väldigt nära sanningen. Har dock varit där två gånger denna veckan, så dä' så!
På Inredia hände inte så särskilt mycket idag, för min del vill säga. Annars var det full rulle i huset, möten och föreläsningar avlöste varandra medan jag virkade bläckfiskar...... olika äro ödets lotter.
Två personer, genuint intresserade, hade jag iallafall på utställningen och efter lite "handling" på hemvägen, kom jag lagom till nybryggt gourmet-kaffe. Det är så maken kallar drycken, då han har utfört momenten. 
Nu är det dags att betala några räkningar åt mor och sen ska jag skriva ut boardingkorten, så det är gjort i god tid.
Får väl kolla lite på bönderna sen och hålla tummarna i dragningen om tio minuter.
Det sista som överger människan är hoppet..... så sant, eftersom jag varje onsdag och lördag sen urminnes tider sitter och väntar på det ekonomiska oberoendet.
 
Här ligger en av de tre ammunitionskulorna, som återstår att "rädda", fick upp två idag.....
 
Höstarbete pågår.....
 
och en rovfågel tittar på.
 
Passerar Ransbergs skola i laglydig hastighet.
 

Temadag i skolan....

innebar att tre klasser från årskurs nio, var på besök i Inrediahuset. Först skulle de se morfars-utställningen och sen skulle de även kolla runt det andra för att hämta inspiration till eftermiddagens uppgift: "Budgetera det egna flytta hemifrån-boendet". Ja det är inte fel att de får en tankeställare i den åldern, att det är mycket tråkiga (men nödvändiga) saker som slukar pengar, när man har ett eget boende.
Några var mer intresserade än andra, men träknuten som skulle sättas ihop och kulsprutan var nog det som fångade deras intresse mest. Vilket bland annat resulterade i, ytterligare några fler ammunitionskulor nere i fönstret. Får väl ta en krypövning imorron kanske och rädda dom.
Sen dök det upp kusiner till mor som jag aldrig träffat, men efter presentation förstod jag vilka dom var, barn till morfars äldre syster. En av dom hade även med några foton från gamla da'r, som jag fick.
Efter att matlådan var uppäten och kaffetåren därpå urdrucken, (i sällskap av övriga arbetande personer i huset) var det dags at ta sig an gymet. På hemväg blev det en avstickare till second hand, där jag hittade lite mer bomullsgarn till bläckfiskar......
TV-tidningen inköpt därefter, så nu är det lugnt en vecka........ 
Maken hade gjort sig fläskpannkaka till middag, jag passade på att ta en bit som mellanmål. Arbetsordern som jag lagt på morronen var också utförd så nu är det bara resten kvar.....
 
Dagens ungdom i väntan på studiebesöket........
 
Mors kusin Börje fotograferar morbror Josefs alster.

RSS 2.0