"Are you for real"....konversation som kom av sig.

Man slutar aldrig att förundras över människor. Ibland träffar man på de mest udda typer man kan tänka sig (iallafall i min värld) och förvånas över att den kategorin fortfarande finns.
 
Då vi klev på Ryanair-planet och började letandet efter två platser, fick jag se en man sittande längst in vid fönstret och platserna bredvid stod tomma. Frågade på svenska! om de var lediga: "I don't know" fick jag till svar.
Ok då får vi prata engelska då, insåg undertecknad och fortsatte frågan på detta språk. Fick då till svar: "Jag vet inte hur platsfördelningen på Ryanair fungerar, men jag har reserverat min plats".(???)
Han var alltså svensk och vi lade beslag på platserna, på "hans" rad.
Sen började en konversation av något udda slag. Det var första gången han reste med Ryanair och plötsligt började han berätta om en annan gång, då han och familjen skulle åka Trans Am-tåg i USA där det inte gick att reservera plats, utan alla sprang, såsnart de öppnade perrongen tio minuter innan tågets avgångstid.
Så relaterade han, till det rådande kaoset på planet. Vi prata lite om reservationer på nätet och kaoset även där på bolagets sida och han hävdade att han inte riktigt visste vad han beställt osv.
Sen berättade han om "traumat" på nerresan då han bara kunnat slumra två minuter och att de inte hade Scotch whiskey att beställa, utan bara Bourbon..... 
Frågade vart på kusten vi varit och talade om att han varit i Murcia och bara spelat golf hela veckan. Torrevieja hade han aldrig hört talas om och inga andra orter heller, där  i krokarna. "Vi har bara gått i golfkläder hela tiden".
Jag talade om att vi inte spelade golf, men berättade att vi besökt Murcia och varit på fotboll.
Vilket föranledde att konversationen tog ett hastigt slut.
När det sen skulle beställas snacks, hade han inte koll på att de bara tog kort, samt ve och fasa, de hade inte ens bourbon att erbjuda, så han beställde förnärmat en öl och två påsar jordnötter.
Därefter försökte han sova. Men framför oss satt en liten överaktiv tvååring med starka röstresurser, som satte stopp för detta. Så jag antar att han som deklarerat, aldrig skulle anlita Ryanair nå'n mer gång.
Dock inte av ideologiska skäl utan av helt andra "fisförnäma" sådana.
Som sagt ibland undrar man, hur folk tror de kan "betala för falukorv och förvänta sig oxfilé" som en facklig kollega en gång uttryckte det, i löneförhandlingar.
 
På detta följer en liten kavalkad av Spanien-bilder "som blev över"........
 
Olivodling vid Orihuela
 
Rostade kastanjer till salu i Torrevieja
 
El Altet, flygplatsen i Alicante
 
Staty på gågatan i Cartagena
 
Häst med ryttare på strandpromenaden i La Mata
 
Makens foto av strandens enda hyttrestaurang (som var öppen)
 
Matchen i Murcia är slut och jag "går med raska steg" mot bilen.
 
Det var alltså här, en bit till höger, som jag blev inlåst på toan i Cartagena.....
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0