Återhämtning

Peppar, peppar får jag väl säga, men det verkar som om febern från igår eftermiddag gav med sig under natten och morgonen. Blir en lugn hemmadag för rekreation, som "säkerhetsåtgärd". Sen pep det i mobilen, vilket var ett SMS från Spanien. Jag ringde ner till kompisen och vi pratade en stund. Tvätten låg och ropade på vikning och jag fixade till paket till bonusbarnbarnen, två av dom, som ganska snart fyller år. Orkade dock inte börja med julklappsinslagningen, så de kassarna får stå till sig ett tag till.
Dags att ta tag i och söka ett jobb som fanns ledigt, för vem?, ja det får vi väl se. Förmodligen inte för mig, men söker man inte, så finns ju inte ens chansen, om de skulle kunna vara intresserade.
Det var ganska fint väder och hyfsat varmt, så jag lät terrassdörren stå vidöppen. Plötsligt hörde jag ett ljud i köket och tänkte, vem är nu detta, en katt eller? Men det var herr talgoxe, som flaxade runt och fortsatte in i huset, till badummet. Jag lyckades stänga in honom där och sen öppna badrumsfönstret, som han till slut gjorde sorti igenom.
Blev därefter stickning framför TV:n på min nya tröja. Fick för mig att göra en hösttröja i brunt, beige och rött till "lilla" mig. Mer än halva bakstycket är faktiskt redan klart.
Några "Trick or treat"-fulingar har det ringt på ikväll, men ingen invasion. Så Inga har i lugn och ro hunnit göra matlådor till imorgon: Pastasnäckor med köttfärssås.


Godishäxan med årets urval av sötsaker


En helikopter passerade också mitt på dagen, på ganska låg höjd.


Kusinfika och Hjo

Efter att ha utnyttjat den extra sovtimmen på bästa sätt och grundat med gröt, hade klockan blivit dags för kusin att dyka upp för elvakaffe och en pratstund. Hon hade igår besökt min far (morbror) på sjukhemmet och när även jag, lite senare på dagen idag var där, sa han att det var trevligt att hon tagit sig tid, även om han inte orkade riktigt.
Vi pratade nog bort en timme över kaffet sen skulle hon fortsätta mot Skövde för inköp av "ditten och datten" som det stod på hennes Facebook-sida.
Innan hon kom så långt provade hon och godkände den beställda tröjan och beslutade sedan också att det fick bli ytterligare en tröja som hängde i affären. Så hux flux flytade två fullvuxna tröjor till Mölltorp idag.
Som redan nämnt blev det en tur till far i Hjo och sen hem för en sen middag. Konstaterade också att jag kände mig lite hängig och hade början till lite feber och rossel i halsen. Vi får se vad det blir av detta framöver, ska snart sova på saken.....


Den beställda kusintröjan....


och "kompisen" som också fick ett nytt hem


Nästa tröja som blev klar ikväll, fyller "hålet" på stången...


Midnattsstekt fläskotlett med potatis och lök för morgondagen (senare idag egentligen)




Dags att åka hem igen

Idag var det fint väder i Stockholm, så morfar tog med barnbarnen ut på en promenad i kvarteret. Leo ville gärna gå till parken, vilket är lika med lekparken precis utanför huset, men ställdes inför ett väldigt svårt dilemma under promenaden. De hann bara med att antingen fika på ett ställe de passerade, eller gå till parken. Efter långt övervägande bestämde han sig för att parken var bäst, berättade morfar i bilen hem. Först vinkade vi dock av mamma och barn som skulle på både handbollsmatch och födelsedagskalas.
Vi styrde sen kosan mot Skärholmens foodcourt för att äta middag, innan vi fortsatte hemöver. Efter en tankpaus och kaffeköp i Arboga, landade vi i Fagersanna lagom till solnedgången. Blev sen sittande framför TV:n hela kvällen och ska nu sova en stund, innan jag imorgon får besök av kusin för tröjhämtning och en kaffetår.
Kom just på att det vankas en extra timme till sömn just inatt, vilken tur......


Påbörjad promenad i fint höstväder, fotad från deras balkong av mormor.


Bröderna beundrar utsikten mot Hammarby sjöstad...


innan de "kör en vända" i parken på sina sparkcyklar bland kastanjerna.


Inte så långt kvar hem....


bara långa Marhultskurvan kvar nu och solnedgången  hälsar välkommen hem.

Möten på stan

Idag skulle jag träffa min coach på Trygghetsrådet och övriga i klanen hängde på in till stan, alla förutom dottern som var tvungen att åka till jobbet igen. Trots att hon arbetade från tidig morgon till midnatt igår, blev det ytterligare en lång dags tjänstgöring till sexsnåret.
Vi andra tog bussen till Centralstationen och delade där på oss, morfar och barn skulle bara kolla läget rent allmänt. Jag hade som sagt ett möte och Marie var sugen på shopping. (Med samma buss åkte "den truliga Ipren-tanten", om Ni har sett reklamen.) Väl framme vid TRR:s kontor satte jag mig ner och landade lite, för jag var tidig. När min coach sen dök upp förflyttade vi oss till grannhuset, där jag på Hamburger Börs blev bjuden på lunch innan vi avslutade sammankomsten uppe hos dom igen, med kaffe. Har ytterligare ett halvår kvar på min coaching-tid fick jag veta bl.a.
Träffade övriga vid plattan på Kulturhuset, där morfar och barnen hittat en nedladdningsstation för spel och böcker. Vilket hade föranlett ett akutinköp av USB-minne för medtankning hem. (Vi har tragglat trafikmärken stora delar av kvällen till följd.)
Vi fick vänta ganska länge på bussen hem, så Marie som valde en promenad var hemma långt före oss. Det blev fika med kanellängd, inköpt på Västerlånggatan och sen lite allmänt kaos innan mamma i huset kom hem till dukat bord.
Idol på TV och nu spelas det fotbollsspel på TV:n igen fast klockan snart passerar midnatt. Systrarna Marie och Elin tog en runda (till krogen för en öl). Orka, säger jag bara......


Leo hittade en speciallackerad postbil.....


...en glad pumpa,


och ett litet kramdjur


Nej, vi handlade inte så mycket....


En linslus, en trötter och morfar i Gamla stan


Utsikt från Slussen mot Söders höjder


och här sitter dom igen med kontrollerna medan jag fick "låna" min dator en stund!


Stockholm igen

I förmiddags packade vi bilen med diverse grejer och matvaror för weekend i huvudstaden. Sen packade vi in oss själva och så bar det iväg. Vi tog en fika på MacDonald's i Brändåsen och stannade sedan först när vi kom till Kungens Kurva, där hittade vi en gourmetrestaurant som serverade köttbullar med potatis för 19:-. Det var dock bara jag som nappade på detta klipp, de andra två tog storbaguette med rödbetssallad till köttbullarna.
Mätta fortsatte vi till Danvikstull, där vi lastade ur bilen i väntan på lägenhetsinnehavaren. Kan säga att det såg ut som om vi hade för avsikt att flytta in för gott.
Väl inomhus blev det genast kaffe påsatt och morfar åkte till dagis för hämtning av barnbarn. Vi startade under tiden datorn, som också fått följa med på resan. Sedan barnen kom hem har TV:n stått på med EA Sports fotboll. "Hundra matcher" mellan Barcelona och Milan har spelats känns det som. Kan tala om att försvarspelet i samtliga matcher lämnar mycket övrigt att önska, så det är väl tur att det bara är på låtsas, annars hade säkert till och med Fagersanna IF haft en chans. Korv med bröd till kvällsmat efter att Marie hittat både till och från Gamla sta'n på sin kvällspromenad och nu klipps det och klistras på golvet i hallen, snart blir det kaffe på maten också.


Klipp och klisterhörnan


...och utanför ljusen från storstan.

Gym och klippning samt en del bak

På förmiddagen blev det bakat en banankaka, då det låg tre stycken prickiga saker i fruktskålen och ropade. Sen fixade jag toscatårta när jag ändå var igång. Rester från frysen blev min middag och därefter några telefonsamtal, innan jag tog mig i kragen och åkte till gymet. Där i duschen stod en av mina "gamla" jobbarkompisar, så vi bytte några ord innan hon var tvungen att rusa vidare till sin frissa. Jag gjorde vad jag skulle och det blev pratat lite till i träningslokalen samtidigt, då det fanns fler bekanta på besök.
Hem till spisen igen och laga lite mer mat att ta med till huvudstaden, då jag misstänker att de inte har så mycket ätbart däruppe. Hoppas bara att vi också får med alla kassar (med annat) jag har ställt på rad i vardagsrummet.
Sen var det dags att hälsa på frisörskan för en uppsnyggning. (Det blev kortare i alla fall!)
Vid niotiden kom maken från jobbet och Marie var hämtad i Hörnebo, så vi kan komma iväg i hyfsad tid imorgon bitti. Dags att sova lite då kanske.....


Det är höst på vår gata.....


Inte för jag såg vad jag gjorde, (utan glasögon) men här sitter jag för åtgärd.

Häxa och räkor

Gun ringde i förmiddags och undrade vad jag hade för mig. Inte så mycket just nu, men ska snart åka till Hjo blev svaret. Det fanns dock lite tid kvar för henne innan hon skulle till Karlsborg och klippa sig, för en frukostfika. Det var ett tag sedan och tiden rann iväg, så vi får väl försöka göra om det snart igen. Hon hade bytt bil, men jag kom precis på att jag glömde helt bort att titta, så har ingen aning om hur den ser ut. Kanske lite typiskt kvinnligt, att inte prioritera, alternativt helt glömma bort sådant.
Tittade in till mor med några grejer och befriade henne från tidningshög samt plastförpackningar, som återvinningen "tacksamt" tog emot när jag passerade där. Åkte sedan till far, som behövde få hämtat lite mer medicin från Apoteket efter det att vi fått tre-kaffe. Vilket han hade stenkoll på klockan för att inte missa. Det bjöds på glass med färsk fruktsallad och glass tackar han sällan nej till. Kommer ihåg när vi var på semester ihop i England och vi andra tre i sällskapet gick in i ett fyrhus med souvenirbutik, då sa han att han väntade utanför så länge. Därefter smet han iväg till glasskiosken som han spanat in bredvid och köpte sig en vaniljglass. Jodå, vi kom allt på honom....
På hemväg hittade jag några prylar som följde med hem, både på Hem & Hobby och Second Hand.


En riktigt ful Halloween-häxa har flyttat in, hårfint vem som vinner!


Solnedgång över fälten på hemvägen


Citron och currystuvade räkor med potatis i matlådan till maken.

Klara att fara!

Ytterligare en dag att lägga till dom som det inte blev så mycket gjort på. Åkte visserligen in till Tibro och handlade litegrann, ringde något telefonsamtal och fixade klart småtröjorna, men för övrigt inte mycket annat.
Som sagt småtröjorna är klara att fara, de är tänkta att få ett hem i Holland, ska bara packa dom väl.
Imorgon ska jag ta en utflykt till Hjo med flera ärenden på agendan och nu väntar en tvättmaskin på att bli omhändertagen, innan sängen kommer på tal. Nåja, eftersom jag är nattuggla och det är en hel timma kvar till midnatt känner jag ingen panik och kan nog hålla mig vaken en bra stund till. Kanske betala lite räkningar rentav.....


Dagens "höjdpunkt"

Inte har det blivit speciellt mycket uträttat idag inte. Om man nu inte räknar ytterligare en tröja snart färdigstickad och kycklinggryta till middag. För övrigt var det fint väder och vi satte oss i glashuset en stund, men det tog inte lång tid förrän telefonen ringde och så var den fikapausen över. Bänkade mig sedan vid TV:n för att se fotbollsderbyt i Manchester och det är väl tur att jag inte egentligen håller på något av lagen. Fast det förstås, hade jag varit Man City fan skulle resten av det här decenniumet varit räddat. En historisk och förkrossande seger för "lillebror" i Manchester och dessutom leder de nu Premier League med hela fem poäng. Snacka om ombytta roller, att få stryk på hemmaplan av lokalkonkurrenten med 6-1!, när man är försvarande ligamästare.
Mord i Midsomer i repris "är bra skit" och alltid sevärt, följt av Miss Marple är inte dumt det heller.
Som Ni förstår av ovanstående, halva dagen (och hela kvällen) framför dumburken, men so what, ibland kan det kännas helt ok det också.


Nästan klara för att sy ihop....


.....och snart är det Halloween!

Lämna-hämta

Idag har jag varit på second hand och lämnat grejer, men också "hämtat" några prylar som ersättning för dessa.
Handlade sedan en del mat innan jag masade mig till gymet. Skulle åkt igår var meningen, men magen tyckte inte det. Nu är det gjort i alla fall och får sikta på onsdag för nästa besök. Hann precis klart mitt program till klockan ett då de stänger på lördagar.
Förtjänade sedan en kopp kaffe i Hörnebo, svettig och oduschad, men fick inga klagomål. Hemma blev det köttfärssås och spagetti, när jag fick fart på Inga. Hon var lite trögstartad idag tyckte jag allt. Maken hade fixat med vindsluckan, så nu är den "lagad", provisoriskt i alla fall. Han ställde även upp en massa fällor, för jag har hört att det har tassat däruppe. Vi har köpt en elektronisk skrämselapparat också, men den ska vi vänta med att köra igång och se om det blir mer fångst i fällorna först. Den som tassade i förrgår "is no more", då den vart sugen på en flera månader gammal ostbit i den fälla som stått kvar där sen förra vintern.
På stickfronten så är den lilla tröjan klar för montering och bakstycket på "storasysters" nästan färdigstickad.
Liverpool-Norwich slutade 1-1, ganska rolig och händelserik match och avsnittet av Morden i Midsomer på 8:an tittade jag på, trots att jag kom ihåg hur det slutade.


Frukost enligt Atkins-metoden. Macka utan bröd till frun i Hörnebohuset.


Vindsluckan är "lagad"......fortsättning följer (hoppas jag!)



Hemmafredag

Magen var inte riktigt i bästa form idag, så det fick bli en hemmadag. Jag har ju varit ute och farit i flera dagar förut i veckan också, så det var väl skönt att ta det lite lugnt kanske. Men sen råkade jag titta lite närmare på golven och upptäckte alla smulor, dammtussar och spillfläckar lite här och där. Ska jag eller ska jag inte det var frågan.
Börjar väl lite smått då och när man väl gjort det är det lika bra att göra klart, så ut med alla mattor, dammsug och torka golv.
Sen kändes det väldigt avkopplande att sätta sig i fåtöljen och montera klart kusintröjan, som nu väntar på sin "nya matte". Började sen på en liten babytröja, till en nyfödd holländsk tjej, Rebekka. Den blir nog klar imorgon och då ska jag sticka en likadan till hennes storasyster har jag tänkt.
Maken skulle på fest med Fagersanna IF (ledarsavslutning), så jag slapp att somna i sängen till IDOL idag. Dock kom han hem innan ishockeyn var slut, så jag fick en stunds "sängarrest" så han kunde följa förlängningen där hans Västerås tog extra-poängen mot Mora.
Imorgon blir det en traditionell lördagssväng om nu inte något kommer emellan......


Kusintröjan alldeles "färsk"


Min festmåltid ikväll (ska nu bli intressant att se om de nedre regionerna går i opposition...)




Tog en tripp till Hjo som "omväxling"

Sovmorgon efter utflykten igår kväll till Skara, eller förhoppning om snarare. Klockan åtta ringde telefonen men somnade om en stund igen efter det samtalet. Fint väder ute och jag "slarvade" med frukosten, hoppade över gröten och käkade bara en fralla med kaffe. Vid tiotiden ringde det igen och lite ytterligare assistans, med att flytta småprylar från den ena adressen i Hjo till en annan, behövdes. Dessutom var sonen klar med morfars laptop efter att ha tillbringat en sömnlös natt, svärande (antar jag) över trilskande program. Att han inte kan sova vissa nätter har han problem med rätt ofta, troligen beroende på väldigt oregelbundna arbetstider och han ansåg sig inte fit for driving, men jag skulle ju ändå åka.
Först fick jag dock för mig att "städa" efter grannen, som i måndags var snäll och skalade av vår gemensamma häck några decimeter. Många prydnadsprylar fanns också kvar i trädgården, vilka jag började så smått att plocka in för vinten.
Hämtade sen sonen efter att ha ätit lunch och gjort en tur till banken, igen. Två snabba besök hos först mor, sedan far, innan jag som obligatorium var tvungen att stanna till vid Hem & Hobby. Sonen följde med in, för säkerhets skull sa han, så jag bara stannade de tre minuter jag lovat. Han hade nämligen ett jobb att komma i tid till klockan fem. Vilket var lugnt då vi en hel kvart före denna deadline, stannade utanför hans lägenhet.
Hemma drack vi halvsexkaffe när maken kom från jobbet med wienerbröd, eftersom de blivit över från Hjo-resan.
Inte så nyttigt för vare sig honom eller mig, men gott.....


Den totala majsskörden, är det därför det heter mini-majs?


Nyklippt häck och skräpet bortstädat (=slängt i slänten nedanför verandan)

"Sightseeing" i länet

Idag har det varit besök i Hjo, först hos mor bland annat för att plocka med kläder och andra förnödenheter till far som i eftermiddag tog sitt rum (minilägenhet) på korttidsboendet i besittning. Sonen, som var med,   fick returnera den igår inköpta datorn till SIBA (i Skövde) och avkräva dom en som fungerade istället. Jag hade en del ärenden på stan åt föräldrarna och klockan tickade på. Ingen idé att åka hem, så det blev korvkiosken i Tibro och ett snabbesök hos maken på jobbet, innan färd mot Skövde. Där hade jag stämt träff med kompisarna för vidare samåkning mot Skara, närmare bestämt en bit utanför i "bushen" och då menar jag verkligen bushen, för den sista kilometern är bara två hjulspår till väg, innan man anländer till Eva.
Vi blev väl mottagna av både henne och hunden, samt bjudna på mycket god middag. Den hade hennes make tillagat innan han flydde fältet för kvällen. Så vi kunde bara skicka hälsning till kocken som tack för en delikat måltid.
Mätta, belåtna men något trötta började hemfärden strax efter tio och som synes hittade jag ända hem till Fagersanna. Nu somnar jag nog gott framför TV:n med reprisen av Bonde söker fru, natti, natti!!


Arbetsplatsbesök för "lån" av lunchrum till korvätning


Snart i Skövde....igen


Långt ute på landet framför brasan


Månen var extra stor ikväll över Tibro.


Skövde igen....

Det är mycket praktiska saker att ordna i samband med fars sjukhusvistelse. Var tvungen att åka till banken en gång till, för att få klart för mig hur jag skulle hantera deras internetdosa på rätt sätt. Har ju inte samma bank själv och det där med teknik kräver sin tid att bemästra (för mig). Tror nog nu att det ska funka i alla fall om jag behöver hjälpa till med detta framöver. Idag fick pappa plats på ett korttidsboende i Hjo för en tid framöver i alla fall och sonen och jag har ordnat med dator och mobilt bredband som han kan använda varsomhelst, om han orkar och får lust.
Så det blir en resa till Hjo imorgon för praktiska detaljer i samband med detta.
Har också lagat lite matlådor till de närmaste dagarna, köttbullar och chili con carne samt pratat i telefon med en väninna ikväll. Hinner dock inte ut och äta med henne imorgon, får bli en annan dag......
Imorse fick jag åter släppa ut talgoxen (om det nu är samma som förra gången) från glashuset, där han fladdrade omkring. Kanske dags att sätta upp fågelmataren för vintern. Det hjälpte ju förra gången.


...inte bara vi som trivs i glashuset alltså!

Bilprovning

Fick ju hjälp med att byta däck igår som jag skrev om. Vi sa då att det var inför stundande bilbesiktning och det kollades över lampor och lite annat. I sammanhanget kom på tal om var vi skulle besiktiga. När vi sa i Skövde, sa han på verkstaden att då är det bäst vi checkar allt, för där är de hur griniga som helst.
Detta var alltså vad jag förväntade mig medan jag väntade på att bilnumret skulle tändas på displayen ovanför hallen, för min tur. Ganska snart kom det upp och jag åkte ner. "Välkommen, du kan titta på eller ta en kopp kaffe, du får göra nästan precis vad du vill medan vi tar hand om din bil". Inte direkt vad jag förberett mig på, hur trevliga som helst och jag blev faktiskt full i skratt.
Nu var det bara en ljuddämpare som hängde lite löst som det blev en bra att veta-anteckning om i protokollet, sen var det klart. Nästa uppgift blev att tanka, tänk vilken tur man kan ha, två "höjdargrejer" på samma dag.
Ett besök på sjukhuset hos far, med lite kaffebröd till eftermiddagskaffet och en pratstund innan jag lämnade sta'n för denna gång.
Apropå sta'n, dottern gör New York osäkert i några dagar, i jobbet som tur är, annars hade det nog blivit ebb i varuhusen, för shoppa det är hon bra på!


Försvinnande god....


och här en bild på min souvenir från Sicilien, inköpt av konstnären själv.

Slut på semestern

Då var det slut på semestern från gymet, har faktiskt varit där på besök i eftermiddag. Passade på medan maken ändå skulle fara till Statoil och få bytt till vinterdäck på bilen. Jag var klar först, de fick leta ett tag efter hans däck, då de gjort någon omorganisering på lagret. Men nu är de på, så han inte behöver kvadda bilen i den första halkan i år igen. (på grund av sommardäck i alla fall) Det är också dags att besiktiga SAABen imorgon, vilket jag får den stora äran att utföra, för maken ska tillbringa hela dagen på jobbet. Ska titta upp till far på sjukhuset också.
Har bakat en toscatårta idag igen och ska ta med några bitar dit har jag tänkt.


Lantlig idyll utmed riksvägen, granne med motocross-banan


Idyll även på mjölkpaketen från Statoil, närproducerad i Hjo


Fint höstväder på väg hem från gymet


Kvällens skymning (påminner om gårdagens!)





Det var ishockey på TV igår kväll.....

....och varför skriver jag om detta? Jo det är så att vi har två TV-apparater, men det går bara att titta på Viasat hockey i den ena. Nämligen den i vardagsrummet och då blir följden, att om något annat verkar intressantare, (allt annat faktiskt, förutom boxning och bilprogram) får man nöja sig med sovrums-TV:n och det medför vissa konsekvenser. Höll mig vaken genom "mitt" husletarprogram och Idol-sändningen, (den första) men sen måste jag i vanlig ordning ha somnat gott, för framåt två-tiden på natten vaknade jag till. Gick då upp och kollade resultatet på datorn, men orkade inte göra något blogg-inlägg över fredagen.
Den ägnades åt besök i Hjo hos mor, samt besök på sjukhuset i Skövde, där far ligger sen en vecka tillbaka.
Så mycket mer än detta hanns inte med under fredagen. (Jo en del shopping i ärlighetens namn)
Idag lördag blev det en runda på second hand, med en hel del fynd i bagaget och lördagsgodisleverans till Hörnebo i utbyte mot en kopp kaffe, innan jag återvände hem för fotbollsmatchen, Liverpool-Manchester United som slutade oavgjort 1-1. Några tvättmaskiner har blivit klara, väskorna från resan är tömda och shoppingkassarna från igår och idag omhändertagna. Julklappshörnan växer.....


Forsby kyrka på vägen mellan Hjo och Skövde igår


Lördagens solnedgång i Fagersanna



Åter till Fagersanna

Då var det åter dags att ta sig hem till Fagersanna, "utflykten" för denna gång är slut. Ordspråket "borta bra men hemma bäst" stämmer ganska bra och skönt är väl det. Att man trivs där man bor är ett privilegium, som inte är alla förunnat. Höstvädret var till sin fördel, strålande sol men kanske lite kallt och blåsigt. Vi stannade till vid Arboga för ett besök på Ö&B som ligger utmed färdvägen. Där hittade jag fler påsar med strimlad mandel, (vilka hade tagit slut i Skövde senast) som jag genast köpte på mig ett lager av. Vad ska nu detta vara bra för, kanske en del undrar?
Jo det är väääldigt gott med toscatårta, men en aning besvärligt att strimla mandeln själv. Därför blir det inte så ofta av att jag bakar så'n. Men nu när "hindret" är undanröjt kan man nog befara att det bakas fler än "nödvändigt".
Vi stannade även på IKEA i Örebro, för lunch och några småsaker. Nej, inte köttbullar idag utan rödspätta till mig och spenatfylld pannkaka till maken (trots pannkaksätande igår kväll)
Hemma väntade en hög med post och däribland ett brev från Arbetsförmedlingen, som allra tidigast kunde ha kommit i måndags, med en kallelse till ett möte igår eftermiddag. Jag blev mer än upprörd. Här går det månader utan livstecken därifrån och när jag så har anmält lovlig frånvaro enligt alla regler, skickar de sådant med så kort varsel. Dessutom gällde det eventuell coachhjälp, vilket jag redan har (en bra sådan dessutom). Ringde genast och sa vad jag tyckte om detta och fick faktiskt visst medhåll. Vi får se nu om det orsakar problem. Ett mail hade ju inte varit så dumt kanske, då jag hela tiden har haft koll där....


Utsikt från vardagsrummet på Danviksklippan


...och åt andra hållet från sovrumsfönstret, en slalombacke! i storsta'n


Fina höstfärger utmed färdvägen hemöver.


En dag i Stockholm

Sovit gott i en skön säng inatt. Det är allt bättre med en bäddmadrass ovanpå sängen, vilket de i flertalet länder söderöver, verkar anse onödigt. Vaknade dock till ett förfärligt oväsen, i form av dataspel på TV:n. Fotboll, det lät som ett fullsatt Råsunda i repris från gårdagskvällen, men var visst Milan mot Djurgården(?), men allt verkar möjligt i teknikens värld.
Dottern åkte till jobbet och vi gjorde oss iordning för en shoppingresa till Nacka centrum. Det var ingen brist på affärer kan vi säga, men det blev bara handlat på Clas Ohlson, BR och COOP innan vi återvände till hemmet för att göra köttbullar till middag. Efter detta gick vi en tur till lekplatsen utanför med sparkcyklarna, men det dröjde inte så lång tid förrän vi fick sluta leta kastanjer och springa in igen, för det kom en ordentlig regnskur.
Vi passade på att fika inomhus eftersom det var så dåligt väder ute. Nu steker morfar pannkakor till kvällsmat och dottern har återvänt från jobbet, så vrålhungrig att hon "gick lös på" den första pannkakan. Den som alltid blir lite misslyckad. Kan nu också meddela att övriga pannkakshögen gick åt den med.....


Ska vi ha någon fisk eller....


Var uppe i krokarna av Finnbodaberget, med fin utsikt som följd.


På andra sidan viken ligger Djurgården i höstskrud


Sen var vi snart hemma, bara korsa gatan och uppför backen.


Mormor och Joel gjorde smeten och morfar fick steka pannkakorna.

Det är bara att konstatera

För det första att min mage inte klarar all inclusive en hel vecka och det hade nog inte varit fel om man kunnat "grunda" med gröt på morgonen i alla fall. Frukost i "Medelhavsland" är vad vi nu har förstått, helt utan fibrer.
Lägg därtill en hel räcka med annorlunda rätter och röror som man förstås vill pröva och vin till maten ovanpå detta.
Som sagt magen för-protesterade en aning i lördags, men då inte jag lyssnade tillräckligt på detta blev det ett rejält uppror söndag kväll, som varade till måndag eftermiddag.
För det andra har i vanlig ordning en vecka gått väldigt snabbt och tisdag morgon var det så åter dags, att bli transporterade i flock till flyget. Samtalade en stund med den reseguide vi hade på hotellet, (hon från Mariestad) innan bussen avgick. Vi konstaterade då att vi pratat med varandra i somras via telefon, eftersom hon jobbade på Turistbyrån i Sjötorp och jag på samma inrättning i Karlsborg och åtminstone vid två tillfällen hade jag samtal med Sjötorp. Världen är inte så stor i alla fall.
Slutsatsen av denna semester blir: Troligen inga fler all inclusive-semestrar, vi föredrar lägenhet med självhushåll och visst var väl Sicilien fint (framförallt Erice uppe på berget och Cefalu gamla stad med sandstrand) men inte tillräckligt för att återvända inom den närmaste framtiden.
Flyget var i tid och landade en halvtimma före utsatt tid, transfer till hotellet (där bilen stod parkerad) fungerade mycket snabbt och smidigt.
Vilket man dock inte kunde säga om Stockholmtrafiken, där vi satt fast i bilkö, från Kista ända in i stan.
Nu har vi ändå hunnit landa hos barnbarnen, handlat pizza till kvällsmat och på TV upplevt Sverige-Holland i fotboll (3-2), en av anledningarna till bilköerna för övrigt. Råsunda var utsålt och mycket folk på väg dit under den sena eftermiddagen.
Imorgon blir det "göra nå't kul-dag" med grabbarna.......


Matsalen i morse, så lugnt har det inte varit på hela veckan!


Medresenär Nils tar ett bloss på barterrassen innan avfärd mot flyget.


Deltagarna i detta evenemang bodde på vårt hotell. ("gräshopporna" i tidigare blogginlägg)
Skylten fanns i avgångshallen på flygplatsen


Vilsen duva i taxfree-avdelningen undrar: Vilken gate var det nu?......

Sista heldagen med bilen

Vad fanns det mera att titta på i omgivningarna? Det verkade som om alla kvarvarande sevärdheter som intresserade oss, låg på andra sidan ön. Vi är ju inte så väldigt roade av historiska monument och ruiner, om de nu inte ligger väldigt naturskönt placerade. Sicilien är också åtta gånger större till ytan än vad Gotland är, så avstånden gör att det inte är nästgårds precis att ta sig till östra sidan där vulkanen Etna ligger, så det fick vi hoppa över.
Dock bestämde vi att åka söderut mot Masala, som är känt för sitt vin. Vid det här laget har vi lärt oss att ska man komma nånstans, är det motorvägen som gäller och i ömsom sol och ömsom åskväder med kraftigt regn tog vi oss dit. Landskapet var här mer slättliknande och vi lämnade bergen bakom oss för en stund.
Hittade en restaurang vid havet med utsikt mot de öar som ligger utanför Sicilien och åt pasta till lunch. Sen fanns även en kiosk där man fick smaka Masalavinet, men det är ett dessertvin och kändes som att vi kunde hoppa över. Köpte dock två andra små flaskor med varierande innehåll. Därefter passerade vi den andra flygplatsen på ön, (dit Ryanair flyger) på väg till Trapani igen. Stannade denna gång, vid havet i gamla stan och där blåste det ordentligt, fick gå dubbelvikta mellan husen, men annars fint väder.
Vi beslutade sedan att fika kunde vi göra "hemma" eftersom vi laddat vårt matkort med en del pengar till allt som inte ingick i all inclusive light. Hotellbyn är nämligen en "kontantfri zon" och man måste betala med detta kort.
Om man nu, som vi inte utnyttjat alla euron vi satt in där, försäkrade guiden att man får dom återbetalda, om man vill. Middag ovanpå detta och snabbt hem till rummet för utnyttjande av toan, som jag slitit på hela natten. Klassisk turistsjuka sägs det, men hur trött blir man inte av det.


Det finns många sorters träd i kaktusskogen på anläggningen.


Oj, en ruin vid motorvägen


Inte bara vin i Masala, kanaler och salttillverkning också.


Pasta pomodoro till söndagslunch för mig


Reklam för hembygden på Sicilien.....


....och här åt vi.


Ganska stora vågor i Masala...


men större i Trapani en bit norröver. Mitt uppe på berget ligger Erice som vi besökt i veckan.


Två hål i berget


och en skog av vindkraftverk på höjden





Ibland blir det inte som man vill...

Idag ville inte riktigt magen vara med, inga stora dramatiska saker men tillräckligt för att inte vilja göra några stora utflykter. Inga små heller på morgonkvisten. Maken fick gå ensam till frukosten och "stjäla med" en smörgås och youghurt till mig. Roomservice kan vi kalla det. Sov en stund till och kom i alla fall igång till lunch, för att sedan vila igen med en pocketbok jag tagit med. Vid fyratiden blev det ändå en liten bilutflykt. Vi åkte för att titta på den trendiga badorten Mondello norr om Palermo. Ända sedan slutet av 1800-talet har tydligen "bättre folk" semestrat här. Det var lite småmysigt, men vi stannade inte så länge för mörkret började sänka sig så smått. Några foton blev det ändå. Överallt utmed vägen dit såg vi små "grillar" som dom tänt vid vägkanten på flera ställen, för att rosta kastanjer. I ytterkant på en av rondellerna vi passerade hade man monterat upp ett stort frukt och grönsaksstånd.
Trots att det hunnit bli mörkt hittade vi faktiskt hem utan missöden och felåkningar.
Vad väntade då där, förutom middagen? Jo, likt en gigantiskt svärm med gräshoppor hade anläggningen blivit invaderad av idrottande ungdomar, som skulle delta i någon form av sicilianska mästerskap. Om det var rörigt i matsalen förut, var det nu också en ljudnivå som definitivt passerade tillåten decibelnivå.
Då vi återigen klagade på internet uppkopplingen, fick vi även veta att gästantalet på anläggningen passerat 1800 personer. Men receptionisten försäkrade att imorgon är dom borta igen!
På rummet var det i alla fall lugnt, till vi öppnade balkongdörren, då fick vi gratis musik fram till midnatt. Jag läste ut min bok, medan maken (som fått fel på sin MP3-spelare med ljudbok och också hör lite illa) kunde somna gott.


Receptionen med ett av de"kanslibord" som var uppradade till idrottseventet


Här ska det snart rostas kastanjer till lördagsgodis


De flesta bergen är ca 900 meter höga


Mondello, fashionabel badort för sociteten sen 1800-talet


gamla tiders badhus fanns också.


Carabinieri var ute för att hålla ordning i stan på lördagskvällen.


....och här, i utkanten av en rondell blir en bra marknadsplats!


Ett ensamt plan letar sig ner till flygplatsen i skymningen.

Vindruvor och WC

I torsdags åkte vi en tur till. Målet med denna resa var Cefalu, ungefär 10 mil österut. I början blev det lite fel med skyltläsningen så vi hamnade i bergen. När vi passerat en betongbrytningsplats blev det bara kostig av vägen och då insåg vi snabbt att sååå smal kunde ändå inte huvudvägen till Palermo vara. Bara att vända nerför igen och ta rätt avfart. På vissa ställen vidare mot största stan på Sicilien verkade det återigen tveksamt, då huvudleden passerade en liten stad med parkerade bilar på båda sidor och tvätt hängande från balkongerna. Rätt som det var dök även en häst med vagn upp, men vi var på rätt väg.
Nästa prövning blev centrala Palermo, mycket trafik och mysko "filkörningar". Vi hittade dock ett stånd vid vägkanten som sålde fotbollströjor så det har vi i alla fall fått tag på till smågrabbarna. Var det fanns toa visste inte försäljaren, men hur vi skulle ta oss ur Palermo åt rätt håll fick vi tips om. Denna väg passerade ganska snart en Carrefour-butik och där hittade vi inte bara toa utan även vindruvor, som vi köpte till mellanmål. (Just vindruvor har ju varit hårdvaluta i matsalen, delad med ryska turister)
Väl framme i Cefalu parkerade vi i gassande sol vid stadens strand mitt i centrum. Hittade en pizzeria, så nu är det ätet. Den gamla stadskärnan var väldigt fin att gå omkring i, trots olidlig värme, men husen skuggade en del.
Bakom staden tornar en hög klippa sedan upp sig och fullbordar idyllen.
På hemvägen såg vi till att ta motorvägen genom Palermo och det fungerade väldigt smidigt ända till andra sidan stan, där en trafikolycka inträffat med köer som följd. Nu är inte italienare ett lugnt och sansat folk som klarar att köa något vidare, med följd att vi såg en hel räcka häpnadsväckande beteenden för att tjäna någon meter.
När vi passerat olycksplatsen var det åter lugnt, till ambulansen kom och körde förbi oss med blåljus och sirener på. Vi trodde inte våra ögon.... för på andra sidan kom en MC i "egen fil" och med en hastighet på minst 200 och körde om ambulansen!!! Hann inte ens få på kameran som ändå låg i knät. Underligt att det inte händer mer,
säger jag bara.

PS. Det blev någon dags fördröjning av bloggen, då allt försvann p.g.a. åskväder som slog ut internet när jag var klar och bara skulle lägga upp "rapport" i torsdags. Så nu sitter vi i receptionens lobby där det fungerar igen och det var bara att gilla läget och skriva om......allt!
Kommer mera så småningom, men nu ska vi vila på rummet före middagen!


Nej, än har vi inte åkt vilse


Här kommer hästen på huvudleden...


Mitt i "smeten" i Palermo centrum


Fotbollströjor!


Stanna för tåget, strax innan Cefalu


Cefalu- rekommenderar ett besök!


Maken fick sin pizza med sardeller på.... och en öl!


Klassisk vy från Italien, eller?


Turist i beundran över den vackra vyn.


Olycka på autostradan (såg ändå inte väldigt farligt ut)


"Hemma" igen till middagen och här står en sån hästkärra prydnad vid entrén.

Bil nummer två....

Idag bestämde vi oss för att efter frukost åka en tur västerut. Startade vid elvatiden och var snart i Castellammare del Golfo där vi började klättringen upp till en by som legat ganska avlägset fram till för några år sedan, enligt reseguiden. Jo det var väl fint men inte speciellt stort. På väg upp stannade vi vid en rastplats och köpte en keramikplatta med citroner på, så nu har jag skaffat den obligatoriska souveniren att ta med hem. Åkte sedan vidare till en bergsby jag hört talas om, som heter Erice. Man kan åka linbana upp dit från Trapani, men vi valde att ta "slingervägen" upp från ena sidan och en likadan väg ner på andra sidan för att "landa i" Trapani. Det var en gammal by och många gränder med mycket kullersten. Utsikten var också magnifik över omgivningarna. Redan på vägen upp till förra byn hade dock vår bil börjat ge ifrån sig väldigt höga, konstiga, skrapande läten, så snart bromsarna användes. Det gick dock bra och de fungerade som vanligt, men en sån bil ville vi inte åka i de resterande dagarna, så jag ringde firman och på väg tillbaka till hotellet var vi inne i en liten stad där de hade huvudkontoret och fick en ny, precis likadan variant.
Har suttit en stund på balkongen och stickat nu ikväll innan vi gick och åt. Idag begränsade jag mig till en av huvudrätterna och inget mer, smakade lite på chokladpuddingen till efterrätt, men den var inget godare här nere än hemma. (dvs. lika äcklig)
Kaffe i baren och en kaka istället (vad nu det skulle vara bra för, med facit i hand), samt underhållning antingen vi ville eller ej. Vi fick nog efter två låtar, precis när kaffet var slut.


Rastplatsen jag inhandlade min keramikplatta med citroner på, Castellammare del Golfo i "avgrunden"


Vårt lunchsällskap i Scopello


Erice


Gränderna i "Gamla stan" är breda i jämförelse


Kamoflagefärgade invånare i Erice, lika grå som gatstenen


Mycket information på en gång


Utsikt ner mot San Vito lo Capo


Vi passerade linbanan på väg ner till Trapani


"Snillen spekulerar" eller är det ljugarbänken? vid torget i Balestrate, där vi fick en ny bil.


Underhållning? eller är vi för kräsna kanske.






Vi börjar anpassa oss

Igår fungerade inte den trådlösa internetanslutningen från rummet, vilket vi(jag) klagade på imorse så nu är det igång igen. Under gårdagen tog vi shoppingbussen in till Terrasini sex kilometer härifrån och genom att engagera lokalbefolkningen, fick vi veta var det fanns en biluthyrningsfirma, vilken vi genast uppsökte. Jumbo hette den och fullförsäkrad bil hos dom i fem dagar var billigare än "halvförsäkrad" via researrangören i tre dagar. Det blev en liten Fiat Panda. Vi åkte en sväng igår eftermiddag och kollade närmaste omgivningarna, innan maken hade bestämt att vi skulle testa Toboggan. Detta gjorde vi, dvs. jag åkte den krokiga kanan ner i första bassängen och maken åkte resten. Någon måste ju ta kort också för att bevisa händelsen.(anmälde mig väldigt frivilligt)
Kan dock säga att det fanns dom som uppskattade nöjet mer än oss. En grabb i 10-12-årsåldern åkte hela tiden.
Många trappor var det, bara att ta sig ner till starten från huvudbyggnaden ca 200 trappsteg (enkel väg), lägg därtill fyra våningar trappor till t.o.r. ner till havet! (om man inte utnyttjade vattenvägen åt ena hållet)
Behöver jag säga att kaffe och iste smakade väldigt bra i baren, när vi väl återvände dit, något svettiga.
Sen var det då middag i matsalen igen. Denna gång blev vi anvisade ett bord där redan ett ryskt par satt. Dessa var dock av en helt annan, sansad kaliber. Han fixade vårt haltande bord med vikt serviett under benet och frågade sedan om vi också ville ha glass när han ändå gick för att köa!! De var från Moskva och skulle återvända hem nästa dag.
Nåja, såg allt att de fyllde sin petflaska med kolsyrat vatten innan de lämnade matsalen. Men som sagt, skönt att de kunde ge oss en annan bild av "det ryska folket", än den vi fick i förrgår.
Nu vet vi ju också att vill man ha efterrätt måste man börja med att förse sig med den, även om det skulle vara glass....


Urinvånare mediterar


Vår bil inklusive föraren


"På spåret"....


Åh hej......


and here we go again.....(next level)


Final destination!! Hello sea!


Back "home"= ett steg i taget


Hjälp!! ("-bär upp mig från sjön")


Belöning!


även i form av utsikt...


Så var det då dags för middag....


Efterrätt på kö....påväg att bli välling








Jag har inga fördomar men......

Här kommer en liten resumé över resans första dag. Vi startade från hotellet vid Arlandastad med frukost före halv sex och nej, det gick inte att äta speciellt mycket vid den tiden men fralla och kaffe slank ner. Transferbuss till flyget sedan och ingen kö! vid incheckningen. Take off på utsatt tid och klockan 11.00 landade vi på Palermo flygplats. Vidare sedan som en lydig flock får till transferbussarna och tjugo minuter senare framme vid Citta del Mare hotell village. Fick rum med uteplats och delvis havsutsikt. Sen var det dags för lunch i vårt all inclusive light-paket.
Det var en upplevelse, total kaos, rörigt på uppläggningsfaten och rörigt i matsalen. Ljudnivån påminde om forna tiders barnbespisning i skolan och maten slabbades på tallrikarna i samma anda.
Ok tänkte vi, det kanske blir bättre kvalité på både mat och uppförande till kvällens middag. Vi gick en sväng på området och badade i en av poolerna, till och med jag blötte faktiskt ner min "nya" baddräkt, för första gången.
Vi gick ner till Toboggan, som rutschkanesystemet heter och det var ganska häftigt, med många fina små solplatåer runt om. Men mååååånga trappor var det och gissa om vi var svettiga i den gassande solen. Men motion fick vi.
Hem och duscha på rummet innan välkomstmötet med Solresor (guiden var från Mariestad) och "gratis" drink.
Därefter tog vi oss an ryssarna i matsalen igen Ja, för den övervägande delen är ryska gäster på anläggningen och maken till beteende i restaurang har jag nog aldrig skådat.
De kastar sig över den upplagda maten och hamstrar stora tallrikar fulla med framförallt efterrätter och frukt.
Vi blev anvisade ett bord att sitta vid och Ingemar hade på ryskt manér tagit efterrätt (så vi skulle få smaka på den den här måltiden) och sallad till sig. Sen gick vi för att hämta lite mer och desutom varm mat. Vad händer?
Jo när vi återvänder till vårt anvisade bord fem minuter senare, är efterrätten borta och bordet occuperat av ryska turister. Jag blev vansinnig, men föga hjälpte detta, då personen vid bordet inte talade något annat än ryska.
Kyparen fick sig en omgång av min ilska också och urskuldade det hela en aning och vi fick ett nytt bord i en något lugnare vrå denna gång. Med andra ord, djungelns lag gäller helt klart vid måltiderna och vi får gå i skift för att fylla på hädanefter. Det var dock lugnt och skönt på barens terrass i solnedgången, men detta kostar extra.
All inclusive light (på det här etablissemanget) inkluderar inte semesterro och kaffe på maten....

Sicilien


Planet vi kom med sett från bussen in till terminalen


Utsikt från motorvägen ner mot flygplatsen


Vi passerar Terrasini, på väg till hotellet. (närmaste stad)


Första doppet, jo jag badade också, men klarade mig från kameran.


Blommande kaktus


Toboggan fyra våningar rutschkana, brant sådan! slutar i havet om man vill.


Här landar en tungviktare ( och nej....det var inte jag)


Fina blommor finns det också....


samt fler kaktusar.


Solen går ner första kvällen, sedd från barens terrass på Citta del Mare.

Packat

Har idag packat det mesta, av mina saker i alla fall. Maken ska inte packa förrän imorgon säger han. Ja vi har ingen brådska till Arlandahotellet, ska ju i princip bara sova där, äta frukost och parkera bilen.
Jag höll på att glömma baddräkten. Ska väl inte slita speciellt hårt på den, men med ska den väl i alla fall.
Det finns ett rutschkanesystem i flera "våningar" som slutar i havet. Vad tror Ni om det? Skulle vara öppet till mitten på oktober stod det. Vädret skulle visst bli bra de första dagarna med sol och ca 24 grader, låter lagom.
Planen för morgondagen är Stockholm och en tidig kväll i säng för det blir väldigt tidig morgon till tisdagen.
Frukost klockan halv sex, vad orkar man äta vid den tiden tro? inte så mycket gissar jag.
Semester från gymet också, var där en sväng och "sa hejdå på ett tag", nu i eftermiddags.
Förmodligen blir det inte så mycket blogg den närmsta veckan heller, då utbudet av internet verkar begränsat på resmålet.
Vi får väl se......


Kudde, stickväska, necessär, badlakan och baddräkt, behöver man mer (lite kläder också)


Vågar vi prova tro??


Ser helt ok ut, eller hur (men är det tillräckligt varmt i vattnet)?


Vi har blivit bestulna!

Åkte i förmiddags en vända till Tibro och fikade som planerat i Hörnebo, men sprang inte på Ernst. Stannade till i Fagersannas affär för inköp av potatis, som jag kom ihåg att vi hade slut på.
När jag parkerade på vår gårdsplan, tittade jag bort mot äppelträdet och kunde konstatera att äpplet var försvunnet.
Gick in och frågade maken om han plockat ner vårt enda äpple, men det hade han inte gjort. Då var det alltså bara att konstatera att det blivit stulet, för ramlat ner hade det inte heller.
Nu är väl inte detta hela världen, men man blir så störd på folk som inte kan låta andras saker vara.
Förr om åren har vi ju haft hur mycket som helst och givit bort till höger och vänster, men när trädet bara orkat producera ett styck, hade det varit kul om vi fått det för oss själva. Hoppas det smakade beskt, surt och äckligt.....
Efter att ha ätit middag vid fotboll på TV:n fortsatte jag att titta på fotboll på TV:n, samt sticka.
Dimmigt och mulet har det varit hela dagen, maken ligger nu och snorar i badet. Vi får väl se vart det tar vägen, ska ju åka på semester om två dagar.


Så här såg det ut i början av veckan....

RSS 2.0