Vindruvor och WC

I torsdags åkte vi en tur till. Målet med denna resa var Cefalu, ungefär 10 mil österut. I början blev det lite fel med skyltläsningen så vi hamnade i bergen. När vi passerat en betongbrytningsplats blev det bara kostig av vägen och då insåg vi snabbt att sååå smal kunde ändå inte huvudvägen till Palermo vara. Bara att vända nerför igen och ta rätt avfart. På vissa ställen vidare mot största stan på Sicilien verkade det återigen tveksamt, då huvudleden passerade en liten stad med parkerade bilar på båda sidor och tvätt hängande från balkongerna. Rätt som det var dök även en häst med vagn upp, men vi var på rätt väg.
Nästa prövning blev centrala Palermo, mycket trafik och mysko "filkörningar". Vi hittade dock ett stånd vid vägkanten som sålde fotbollströjor så det har vi i alla fall fått tag på till smågrabbarna. Var det fanns toa visste inte försäljaren, men hur vi skulle ta oss ur Palermo åt rätt håll fick vi tips om. Denna väg passerade ganska snart en Carrefour-butik och där hittade vi inte bara toa utan även vindruvor, som vi köpte till mellanmål. (Just vindruvor har ju varit hårdvaluta i matsalen, delad med ryska turister)
Väl framme i Cefalu parkerade vi i gassande sol vid stadens strand mitt i centrum. Hittade en pizzeria, så nu är det ätet. Den gamla stadskärnan var väldigt fin att gå omkring i, trots olidlig värme, men husen skuggade en del.
Bakom staden tornar en hög klippa sedan upp sig och fullbordar idyllen.
På hemvägen såg vi till att ta motorvägen genom Palermo och det fungerade väldigt smidigt ända till andra sidan stan, där en trafikolycka inträffat med köer som följd. Nu är inte italienare ett lugnt och sansat folk som klarar att köa något vidare, med följd att vi såg en hel räcka häpnadsväckande beteenden för att tjäna någon meter.
När vi passerat olycksplatsen var det åter lugnt, till ambulansen kom och körde förbi oss med blåljus och sirener på. Vi trodde inte våra ögon.... för på andra sidan kom en MC i "egen fil" och med en hastighet på minst 200 och körde om ambulansen!!! Hann inte ens få på kameran som ändå låg i knät. Underligt att det inte händer mer,
säger jag bara.

PS. Det blev någon dags fördröjning av bloggen, då allt försvann p.g.a. åskväder som slog ut internet när jag var klar och bara skulle lägga upp "rapport" i torsdags. Så nu sitter vi i receptionens lobby där det fungerar igen och det var bara att gilla läget och skriva om......allt!
Kommer mera så småningom, men nu ska vi vila på rummet före middagen!


Nej, än har vi inte åkt vilse


Här kommer hästen på huvudleden...


Mitt i "smeten" i Palermo centrum


Fotbollströjor!


Stanna för tåget, strax innan Cefalu


Cefalu- rekommenderar ett besök!


Maken fick sin pizza med sardeller på.... och en öl!


Klassisk vy från Italien, eller?


Turist i beundran över den vackra vyn.


Olycka på autostradan (såg ändå inte väldigt farligt ut)


"Hemma" igen till middagen och här står en sån hästkärra prydnad vid entrén.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0