....och hur fort blev det inte söndag?

Det var ju fredag alldeles nyss och en hel helg låg framför av ledighet och relax. Ja det var ju det där med loppisen bara, både lördag och söndag. Hade lite hjälp av min "loppisgranne" med försäljningen idag, då jag efter avisering kom en timma senare. Mina grejer stod där dom stod och då hugad spekulant ville handla, var grannen snäll och tog betalt. 
Inte blev det såvärst mycket sålt idag heller, men till bordshyran fick jag iallafall ihop och då är det ok.
Maken hade fått order om att både handla och fixa middag, medan jag "vilade upp mig". Som avslutning på denna loppismånad, var det lotteri för alla säljare efter stängningsdags. Man kunde vinna bordshyra, godis och presentkort på go'fika.
Nu vann inte jag något, men fick äran att dra förstapris-vinnaren och det var väl en evig tur att jag inte drog min egen lott då. Hade varit en aaaaning pinsamt.
Maken har nu rest på fotboll som lagledare vid bortamatch. Solen skiner och gott om kaffe finns. Visserligen blåser det rejält, men i glashuset har vi lä och en kopp där känns ganska lockande.
Då dagens middag räckte till repris för två imorron och smörgåsarna är bredda inför arbetsdagen, finns det ledig tid att njuta....en stund.
För på golvet i köket står två fulla tvättkorgar och ropar efter garderob respektive byrålådor. Slår dock dövörat till ännu en stund och bara ääääär. 
Medan andra (dottern) redan har börjat sin arbetsvecka, med att flyga till Los Angeles för två dagar. Ja olika äro arbetsförhållandena här i världen.......
......och för första gången någonsin har jag ingen mor att fira dag för. Men hon har det bättre varje dag nu, varthän hon än funnit sin vila.
 
Kjolen paketerad för transporten till  sin testperson.
 
Den är slut nu, men den här "produktprovaren" kan rekommendera ett inköp.......
 
Prisbordet är laddat på loppisen....
 
Började bra för en del....två vinster på raken.
 
Men förstapriset fixade jag till denna säljare....
 
 

Har det regnat färdigt nu?

Hela förmiddagen har det hållit på att skvätta. Visserligen var jag torr om fötterna därinne på loppisen, men det var ganska geggigt utanför och en gigantisk brun pöl att "hoppa över" alldeles utanför entrén.
Jag valde dock att gå runt, eftersom tofflor inte går så bra ihop med djupt vatten. En och annan skur får vi nog se innan kvällen till är jag rädd, bara att kolla på himlen. Den är mer eller mindre grå, inte ett uns av blått någonstans.
Värre är det för den stackars klassfotbollen borta på Fagervi. Där är det säkerligen lervälling, precis som någon beskrev vägen ditut.
Maken håller till därborta, så jag har hela eftermiddagen att disponera för enskilt bruk. Just nu ätande ostbågar till "andra efterrätt". Inga svängde ihop lite pommes frites och kycklingfiléer till huvudrätt och två kex med ost, samt de ynka punchpraliner som fanns kvar i godisburken, till första efterrätt.
Det måste finnas en godisråtta i huset som nallar såfort jag vänder ryggen till. Än är undertecknad inte så senil att jag kan äta en hel påses innehåll utan att komma ihåg det.
Nu är frågan om jag ska se FA-cup-finalen från England eller inte? Vet inte om vare sig Aston Villa eller Arsenal engagerar såpass, att det är värt det. Men å andra sidan går det ju att somna till och få en liten powernap. 
Slutligen skickar jag ett Grattis! på 35-årsdagen till Liverpool-legenden Gerrard, som alltså inte fick spela cupfinal på sin födelsedag. Fy skäms Aston Villa......
 
Beslutade mig för att "pimpa" kjolen med en dekoration.....
 
Utsikt från ett loppis-bord.........mitt!
 
OK vi får väl ta en liggane morsdags-present från bonusdottern då.......
 
....och här är första efterrätten.
 
 
 
 
 
.

Det gick fort.....

....att köpa soffa med maken på lunchrasten. Visserligen hade vi varit och tittat på den förut, för ungefär ett halvår sedan och vi har "bara" bokat den än, sparade på betalningen till leveransen.
Men vi ska hämta den så fort det går är det tänkt, sonen ska ta hand om vår gamla och vi ska få "vårdnaden" om hans mysfåtölj istället. Blir alltså lite rokad på möbler framöver, men vi håller det i släkten....
Vad vinner vi då med detta? Lite mera utrymme i vardagsrummet....eller inte, det visar sig. Men en förändring blir det hursomhelst.
Sen är det då efterlängtad fredag igen, vilket inte gör ont det allra minsta. Frågan är vad man kan köpa med hem som fredagsmys (till resten av vinet, i den från igår öppnade flaskan). Ingen av oss är sugna på pizza, men kanske blir det sallad, var ett bra tag sedan jag köpte det. Inte helt onyttig variant av mys heller.
Både salladen och vinet slank ner utan problem och därefter lite kaffe. Maken har idag annars haft fullt upp med att få ordning på alla "småsummor" pension som kommer från diverse håll, då han nu ska bli riktig pensionär om två veckor. Dock "anländer" inga fantasisummor till kontot över huvud taget, har han nu konstaterat, men det var inte riktigt så illa som han först befarade. Devisen: "Den som söker han finner" passar bra angående detta.
Imorron stundar loppis i Fagersanna igen, med förhoppning om att det kommer mycket folk.
Men först ska jag kolla "Let's dance-finalen"  som erbjuds på burken, samt lite letande av hus på engelska landsbygden.
Kan undra hur deras sophämtningssystem fungerar? Finns väl lika mycket hus i "obögda" där som här......
Redan yrkesskadad, eller.....?
 
Efter kvällsregnet igår....
 
En kjol klar till den redan skickade långvästen. Produktprovaren får "jobba" lite till.
 
Mörka skyar över Tibro industriområde vid lunchtid.
 
Helgbelöningen......
 
 
 
 
 
 
 
 

Det är ju ändå torsdag......

...... bara en arbetsdag kvar av denna veckan och då jag köpt alla förnödenheter på ICA, fick jag en ingivelse till att gå vägen om Systemet och se om de hade nå't gott som lockade.
Det måste de nu ha haft eftersom plånboken blev en tvåhundring fattigare. Sen måste man ju ha nå't gott till det goda, resonerade jag och klev in i Fiskaffären. Där blev det räkmackor och färsk torsk till matlådan och makens lunch imorron. Ytterligare en tvåhundring fattigare blev resultatet för den stackars plånboken.
Sen åkte jag faktiskt hem och i kassen från ICA fanns TV-tidningen med.
Allt på sin plats sålångt och fisken är färdigbakad i ugnen, så nu blir det kanske lite kaffe i solen på altanen, som efterrätt till de alltid lika goda räkmackorna.
Vinet var det heller inget fel på och maken fick ta cykeln bort till idrottsplatsen. Skönt för bilarna att få siesta också kanske. Visserligen tog vi bara ett glas var, men lite rosor på kinden känner jag allt av......
Dumburken har väl alltid något att se på, iallafall engelska hus och nyheter.......
And guess what: Imorron är det freeeedag!!
 
Solnedgång från i förrgår, men är den fin så är den.......
 
Här är dom....eller snarare var dom kanske (hahaha)
 
Det kom en mors dags-hälsning.......Tack stockholmare för tanken och gåva till UNICEF.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hittade hem igen.....

......gjorde maken. Med en hel del idrottsforskarmaterial att fördriva tiden med får man väl förmoda. Dock verkade Linköpings bibliotek vara snabbt överstökat, iallafall i jämförelse med Kungliga i Stockholm.
Vet inte hur många veckor sammanlagt som han har tillbringat heldagar på det stället, men det verkar som om där finns oändliga "skatter" att ösa ur.
Och jag har bara pratat sopor som vanligt hela dagen, men jag inbillar mig ändå att det är jag som har haft roligast.
Bilen fick vara på "dagis" idag. Den blev inlämnad återigen till reparationsfirman, för översyn av deras senaste service och reparation. Han (bilen) har nämligen högljutt beklagat sig, varje gång jag bromsat och tjutit med fläktremmen vid kraftiga rattrörelser. Så kunde vi ju inte ha det, är ju synd om det lilla livet och många riksdaler nedlagda för åtgärden redan.
Nu var det "gratis" idag och han verkar må mycket bättre, så skönt det. (Än sålänge iallafall.)
Hyfsat väder ikväll, vi får väl se om jag hinner ut i solen på altanen innan molnen tar över. Det sket sig ju igår menar jag.
På teve blir det "Barnmorska" även idag och lite husletande förstås, kryddat med nyheter innan sängen ropar på mig.
Imorron blir det mera sopor..........
 
Får bli en "gammal bild" som illustration idag, då datorn bråkar med mig. Endast touchfunktionen funkar för närvarande. "Den lilla pilen" har tagit semester........
 

Gräsänka......

......ett helt dygn drygt, då pensionären gett sig av på forskarresa igen. Denna gång till Östergötland. Inga passade då på att ta vara på en plastpåse fläsköttsbitar från frysen. Nu kokar hon dillkött för fullt.
Några vårrullar fanns också, som ska kalasas på ikväll. Dillköttet räcker säkert till gemensam middag också, förutom matlådan imorron till mig. Det tar vi på torsdag....
Fint väder att njuta av under måltiden, som kommer att intagas på altanen. Än har inte fru And kommit och krävt sin kvällsmat, men det är säkert bara en tidsfråga.
Såsnart jag satt ner ändan i stolen och börjat äta landar hon säkert.
På hemväg hittade jag två saker att köpa på second hand. Visst, jag behövde dom inte, men ville ha dom iallafall, så det blev affär.
Teveunderhållningen kommer idag att bestå av "Barnmorskan i East End", lite husletande på engelska landsbygden och sen får vi se vidare, om jag inte somnat....
Lite fel prioritetsordning visade det sig vara: Skriva först och äta sen. Under tiden hann solen att gömma sig och inte alls lika varmt därute som för en stund sedan.
Jaja... mat fick jag i alla händelser i mig.
 
Det puttrar på spisen och doftar gott i hela huset.....
 
....och borta vid tallen blommar snart både syrener och rabarber.
 
 
 

Första löningsdagen.....

.....och pengarna sitter på kontot sedan midnatt. Både från arbetsgivaren och det sista aktivitetsstödet från Försäkringskassan.
Betydligt mycket mer pengar i plånboken med ett jobb.
Det lönade sig ju att jobba!
Varför har jag inte fattat det förut och bara helt enkelt skaffat mig ett jobb?
Ja den som vet hur det är på riktigt, vet också att det inte är så "bara".
Mycket tur krävs i "arbetsmarknadslotteriet", allrahelst om man kommit en bit över femtio-strecket. Eller som jag t.o.m. hunnit passera de sextio, innan någon ens var intresserad av att träffa mig för intervju.
Med andra ord: Jobb växer inte på träd, färdiga att bara plocka.
Sorgligt nog är jag bara ett ovanligt undantag i sammanhanget, som lyckats få ett arbete och kunnat lämna fas 3 bakom mig.
Än har jag väl inte riktigt vant mig vid "den nyvunna friheten", som ger mig möjligheten att gå upp klockan sex varje morgon. Men å andra sidan behöver jag inte bry mig om att söka alla dessa jobb som man bara får negativa besked ifrån (om något besked alls) och alla rapporter med deadlines och hot om ersättningsindragning kan jag också "skita i".
Sen har jag helt plötsligt rätt till semester igen......
Efter jobbet, (som jag för en gångs skull kunde sluta i tid) tog jag en shoppingtur och inhandlade trosor till extrapris. Sloggi har kampanj två gånger om året och då passar jag på att förse mig med ett halvdussin per tillfälle.
Hittade dessutom en svart kjol (med i mitt tycke lagom längd) för en tvåhundring, så det slog jag också till på.
Nyttogodis är även det inköpt.......
 
Kväll utan solnedgång......
 
....och i Stationsparken är tulpanerna röda.
 
Nyttogodis.....
 
 

Wien..st!

....för Sverige blev det igår kväll i spektaklet från Wien. Sändningen skulle vara slut halv ett, men när jag tittade på klockan hade den sprungit iväg ytterligare en timma.
Ingen förståndig "bedtime" denna kväll heller alltså. Med andra ord anlände söndagsmogonen alldeles för tidigt, men loppisen kallade, så bara att dra sig ur sänghalmen och ge sig iväg i det vackra vädret.
Under gårkvällen hade vi besök i trädgården. Plötsligt gick en man över gräsmattan, på vår baksida. Men då han vände ryggen till, visade västen texten "Missing people".
Helt ok alltså, då en äldre dement dam saknas här i Fagersanna sen i fredags kväll.
Maken har även idag fått order om middag på bordet, till halv tre och tvättmaskinen bör ha fixat sin arbetsuppgift tills dess också.
Sen blir det fotboll (var ju först idag som sista omgången går i Premier League).
Skall bara håva in min vinst här på loppisen först.
......om det blir nå'n vill säga.
Kan då meddela att det inte blev så, gick en tjuga back efter att bordshyran var betald. Inte så mycket folk i rörelse idag heller, men vi kör nästa lördag också, så får vi se. 
 
Polisen var också ute flera gånger med helikopter och letade....
 
Lördagens solnedgång.....
 
Något städprojekt pågång......
 
Visst ser stolen ut att längta efter en rumpa och bordet efter en kopp kaffe......
 
 

Vad vore livet utan loppis.......

....en aning fattigare, tycker nog jag iallafall. Visst finns det mycket "skit" på loppisar, men många fynd också. Vilket givetvis är fallet på vår Fagersanna-loppis. En hel del hantverk (inte bara mitt) finns också, att "ramla på".
Som "vanligt" vet man aldrig vad man behöver, förrän man plötsligt springer på det. 
Ikväll var det riktigt busväder, det ösregnade och blåste i flera timmar, kan undra hur plantorna jag inhandlade på torget klarade sig därute? Visserligen delvis skyddade bakom min trätunna, men vi får se.
Hann, eller snarare orkade inte, få ner dom i jorden efter hemkomsten från jobbet. Får hoppas att vädret är som prognosen utlovar, soligt och fint imorron.
Då får jag ta tag i den uppgiften, eller också lägger jag order till Inga bara.....
Inge(mar) fick iordningsställandet av middagen på sin tjänstgöring, att ha klart tills loppisen stänger: Lax med potatis blir det att se fram emot. 
Hemkommen från loppisen smakade det faktiskt riktigt gott. Idag var det för mycket att välja på i grannskapet: Motorhistorisk dag i Balteryd, Ankjogg vid Ånaplan och motocrosstävlingar.
Detta föranledde tyvärr att loppisen "tog stryk", inte så särskilt många besökare alltså och för min del gick det lite back, då vi räknat av bordshyran. Men bonusdotterns bord gick med vinst, om än hon shoppade upp den på andra braha-saker, istället för det hon sålde.......
Får vi ta igen imorron, men då avstår hon från nöjet. Hoppas på att det kommer fler då istället.
Maken roar sig med röjsågen och slår gräset i slänten, medan jag ljuger som bäst. Blir nog lite engelsk fotboll om en stund också, sista ligaomgången för i år. Sen startar nästa säsong inte förrän i augusti, då utan Gerrard i Liverpool. Kommer att kännas lite konstigt, för bättre ambassadör åt klubben, fotbollen och hemstaden får man leta efter länge, länge, länge........
Hoppas lite på Lotto igen och att de drar rätta nummer i korrekt ordning den här gången.  Mina noggrannt utvalda, menar jag då förstås.
 
Jodå morgonen var helt ok, inget mer busväder....
 
Närbild på allt som finns att fynda hos mig.....
 
Lite till.....
 
....och så loppisprylarna till sist.
 
Utanför vackert vårväder och en liten, liten skymt av sjön där mellan de nu gröna träden.
 
Vid våra postlådor, i grannens vildträdgård är det gullvivebonanza till äppelblom.
 
På gång även i min trädgård....äppelblom........
 
....och syrener.
 
Middagen serverad, utan att behöva laga den själv för en gångs skull, kan vi ta mer av....mycket mer.
 
 
 

Vart tog veckan vägen......

......inte så att jag har något emot att det har blivit helg, men tiden rusar ju iväg. Och om fem dagar kan gå såpass fort, vad ska då inte två ynka helgdagar göra?
Allra helst då jag är uppbokad på loppis båda dagarna, men det blir ju en variation på telefonpratandet om sopor.
Eller....? Loppis är väl lite inne och tangerar den genren kanske.
Hursomhelst, så har jag ju mestadels hantverk iallafall, inbillar jag mig. Men mycket prylar var det att plocka fram ur "magasinet" igår och trött blir man per automatik av allt arrangerande i skyltningssyfte. Med ambitionen att bli av med merparten och slippa nerpackning igen.
Skjuter dock lite på det, då jag även ska stå den 30 maj, sen får vi ta ställning vidare över att "vara eller inte vara" med.
Gjorde en ärenderunda på min lunch idag, vilket i realiteten innebar att hela lunchen gick åt till ledig tid. Inte som det brukar bli, arbete i brist på annan underhållning. Men lugn, bara lugn, jag har hyfsad koll på bokföringen av timmar, så gratisarbete blir det väldigt lite av. 
Man kan ju inte bortse ifrån min fackliga bakgrund i frågan. Men det är väldigt lätt att "trilla i fällan" och då alldeles på egen hand, utan att arbetsgivaren är inblandad över huvud taget. 
Maken roade sig med eldning av skräp idag och på hemvägen köpte jag en pizza i Gamla Örlenbadets kiosk, som öppnat för säsongen.
Vi ska pilla i oss lite räkor om en stund också, men vinet tog ju slut häromsistens. Vilket öde, nu när maken plockat fram räkor.......
På burken intet nytt, tänkte jag säga.....men lite "Let's dance" får det nog bli iallafall.
 
Men va' nu då, ska hon bada....?
 
 
          Nää hon ska bara köpa pizza. Kycklingpizzan var god, kan rekommenderas.
 
....och till "efterrätt" tar vi några räkor.
 
 

Busy, busy, busy........

not doing nothing, but doing plenty.
Först jobb, jobb jobb och så lite jobb till. Sen hem och vända, hämta maken och ner till loppisen för att plocka upp allt jag har tänkt sälja på lördag och söndag. (om jag har något kvar på söndag vill säga, hahahahaa)
Vi får väl se hur det blir med den saken.
Bonusdottern anslöt och plockade upp sina prylar också, hon ska göra mig sällskap på lördagen. Massor av skor har hon, i fin kondition men utsorterade med mycket sorg ur hennes kollektion, då hon inte kan gå i så höga klackar längre, sen hon spelade brännboll förra sommaren och åkte på att operera höften.
Efter påstötning hos hyresvärden för mors äldreboende, fick idag min syster och jag tillbaka sista hyran. Kollade nämligen att det blev uthyrt fort igen och dubbla hyror ska de INTE ha. Men som sagt, fick påminna om det.
Nu en gemensam kopp kaffe (och fiskbullar till mig mums) här hemma efter allt loppisarbete, sen ska jag kolla in att Måns sköter sig om en stund.
Maken drog på fotboll och bonusdottern åkte nyss hem.
Rätt så trötter ä' ja' allt.
En hälsning till kompisen bara, måste jag hinna med som ånyo är på jobbresa söderöver. Go tur!
 
Gårdagens solnedgång får duga, då jag glömde kameran vid loppisbesöket ikväll. Klantigt!

Trettiosju år.....

....det är många år det, som vi stått ut med varandra, maken och jag. Såpass lång tid att man inte ens vill tänka tanken, att tiden bara flyger sin kos.  
Hur firade vi då?
Jag "firade" med att gå upp klockan sex, maken låg väl till tio-elvatiden kan jag tro. Jag har arbetat nio timmar, medan maken har underhållit sin dator och planerat att åka på "forskar"-resa till Linköping i nästa vecka.
Jag inhandlade varsin bakelse, som inte var sådär särdeles god, vilket man som vanligt kommer på först i efterhand (när det är försent att avstå).
Maken undrade om det var nå't särskilt, då jag klev in genom dörren med tårtkartongen.
Ja så kan man faktiskt klara hela trettiosju år. Lite av: "Jag är inne när gumman min är ute och jag går ut när gumman kommer hem......Det är det som är livet på en pinne....osv.
 Nu fortsätter "firandet" med teven en stund (för mig) och till det tittar jag på det strilande regnet som anlänt såhär på sena eftermiddagen. Verkar dock klarna igen....
Kanske ska "toppa" dagen med att betala några räkningar också......maken har ju fått sin pension.
 
Nää såvärst goda var dom inte. Men dags att vara efterklok när den redan är slukad.......
 
 

Lite på trekvart......

......får det bli idag, då jag inte kom hem förrän efter sex. Fullspäckad dag med både det ena och det andra.
Bland annat har jag pratat med en före detta arbetskamrat och frun till en Fagersannabördig grabb.
Världen är inte så stor iallafall, som man ibland tror.
Sen var det lite engelska, med fortsättning imorron av ärendet och mycket mer. Har gjort en extra lång dag idag, men det finns alldeles väldigt mycket papperarbete kvar till imorgon.
Men det tar vi då och kommande dagar, när telefonen är tyst. Vilket den i och för sig nästan aldrig är, men, men.....
Hittade två glas på second hand ikväll, i serien som jag sparar lite på. Kul!
Inga sköter sig också någorlunda, då hon har fixat korvgryta till matlådan imorron och vitlöksbröd till kvällsmat.
Får väl bjuda henne på några jordgubbar som belöning om en stund.
Maken är på fotboll, så han "är urvägen" och slipper trött tant, som inte orkar vara social.
Lite dumburk med Ullared och schlager står härnäst på agendan, innan sängen kallar.......
 
Ingas senaste "mästerverk".......
 
min efterrätt........Mmmmmmmmmmm.
 
 

Ny dag.......

....och nya möjligheter, att få skäll. Nej så farligt är det inte, men en och annan mer eller mindre missnöjd kund får man allt hantera under dagens lopp.
Första arbetsdagen till ända på en hel vecka den här gången. Men den försvann ganska så behändigt, i takt med alla arbetsuppgifter som fanns/tillkom under dagen. Hux flux hade jag arbetat nästan en timma för mycket till och med.
Några förnödenheter från affären och sen hem till altanspolningen, (den dagliga) då herr och fruar And fortfarande inte fattar (och aldrig kommer göra så heller) att det inte är deras privata toalett.
Nu ska jag försöka hitta en dag för min sextioårspresent, fick ju en Ålandskryssning med barn och barnbarn som sällskap. Dock inte helt lätt att få till ett datum då alla kan......
Solen förärar oss med sin närvaro och en kopp kaffe på altanen (efter saneringen) i trettiogradig värme, med ett glas ingefärsvatten därtill, var väldigt avkopplande.
På dumburken idag: Ernst på nya äventyr i Toscana och "Cold case" Sverige, samt lite nyheter till "efterrätt" får det bli. Sen är det dags för nattdate med sängen...... 
 
Blå-gul backtuva.......
 
Blått hörn vid häcken.
 
Mera blomsterprakt vid den gemensamma tallen, på tomtgränsen mot grannen.

Vilken fest......

....det var på Anfield igår kväll. Tyvärr vann inte Liverpool matchen, men Steven Gerrards tack och avskedsföreställning efter sjutton år i A-laget var en upplevelse, om än bara från TV-soffan. Tillsammans med sina tre döttrar mottog han fansens jubel och kärlek. Hela sin karriär har han satt laget först och alltid varit tacksam för och sett det som ett privilegium, att få leva sin dröm. Den hängivenheten är i dag mycket sällsynt i proffsvärlden. Ett exempel på att det inte alltid är de stora pengarna som styr, vilket känns riktigt befriande om än det är ett undantag. Nu väntar en karriär i USA på ålderns höst (35 år om två veckor), sen vill han tillbaka till sin hemstad och Laget, för att "ge tillbaka" och dela med sig av sina erfarenheter. 
Idag blåser det ordentligt igen, vita gäss på sjön. Men intog min frukost ute iallafall, (eller nästan) i glashuset satt jag och tittade på vågorna, ätande leverpastejsmörgåsar med kaffe.
Krukväxterna inne behöver nog en slurk vatten, får lägga arbetsorder till Inga om det och sen kanske hon kan pilla ner lite frön till i utomhuskrukorna om hon orkar, såhär på vilodagen.
Tvättmaskinen och torktumlaren åkte på helgtjänstgöring, då de vilat i flera dagar. Så kan vi ju inte ha det.
Regn, blåst och däremellan lite uppehåll, vädret kan inte bestämma sig........
Matlådor till veckans två första dagar blev det av rester från helgernas middagar. skönt så långt.
Undrar om dumburken har något att komma med till kvällen? Det var ett program om "Alex Polizis" Italien vid sju, det kanske är sevärt. Tills dess letar jag väl vidare (här på internet) efter den ultimata semesterresan att åka på till hösten.
Kaffe kanske........
 
Lika positiv som han ser ut, känner jag mig inför slutet på helgen.
 
Får trösta mig med en gammal solnedgång, ikväll är det tveksamt om det blir någon att se.
 
.....jag har halsduken......
 
 
 
 

Gomorron, vid en lagom tid på dygnet.......

....vilket i min värld är vid nio-tiden, plus-minus en timma. Då är man hyfsat "vaken" när man kliver ur sängen och risken för sömngång har minskat betydligt till skillnad från sex-snåret. 
Visserligen var jag uppe ett kort ärende vid kvart över sju, passade då på att mata tvättmaskinen med "frukost", men återvände till sängen tämligen omgående. Hann dock registrera att sjön låg alldeles spegelblank vid den tiden, vilket vid det här laget har förändrats till stilla vågor.
Nu är jag halvvägs genom den egna frukosten, vilken består av smörgås gjord på valnöts-och fikonbröd fyndat på "slutrean" vid torghandeln igår. Istället för fyrtio riksdaler kostade det bara tjugo. Jag tycker det smakar ännu bättre än vanligt.....
Till detta en lagom stor kaffe.
Blir nog en biltur till centralorten och second hand, men först tittar jag såklart in på Fagersannaloppisen och fyndar lite. Där ska jag för övrigt delta som säljare nästa helg igen.
Maken ska på "vildmarksvandring" med Fagersanna IF (om han hinner vakna tills dess, hahaha!), så ensam hemma tänker jag så. Tittade på väderprognosen igår och det var lite halvvarning för frost inatt, så jag "räddade" tomatplantan, den fick stå i glasverandan. Brukar nämligen alltid vara så att första utsättningen av tomater fryser för mig, tänkte försöka ändra den trenden iår. 
Vad blir det mer? NATURLIGTVIS måste jag se Steven Gerrards sista hemmamatch för Liverpool på Anfield. Som fotbollsspelare och människa blir man inte mycket större än så. I proffsvärlden med ständigt ökande penningbud till attraktiva spelare, valde han att vara SIN klubb trogen i sjutton år. Då snackar vi idealism och lojalitet.
Åter från "utflykten" satte jag Inga på att laga spagetti med kycklingsås, vi får se om hon lyckas......
Till sist en fråga: Äter fåglarna bananer (övermogna, skalade och skivade)? Svar: Ja. Det uppstod revir-krig mellan skator, måsar och kajor, över en enda liten banan.....
 
Gårkvällens lugn......
 
Mitt i frukosten.
 
Full aktivitet som vanligt på Fagersannaloppisen.
 
Första bytet säkrat....
 
"Fienden" passar på innan.......
 
"Måsvakten" åter är påplats.
 
 
 
 
 
 

Jag överlevde......

..... ensam på kontoret. Trots att datorn krånglade med mig, så jag fick starta om två gånger under dagen och att det ringde ganska många som hade synpunkter på servicen. 
Men tror faktiskt att vi gemensamt (chaufförerna och jag) löste alla de reklamationer som kom in. Bra samarbete fixar det mesta. Inga "högar" ligger kvar och e-mailen var nere på noll igen, räknat från när dagen började. Sen finns ett fåtal under bearbetning från tidigare, men det kändes hyfsat att ta helg.
Hann till och med att prata lite med chaufförerna när dom kom in, har suttit i telefonen hela tiden de andra gångerna och det är alltid lättast att ta saker muntligt, utan att bara behöva lita till tydligheten på lappar.
Hann även åka en snabbis till torget, men det var ganska urplockat då jag äntligen kom ifrån på lunch runt halv två. Men några fler plantor blev det.
Dessa kanske får jord runt fötterna ikväll, annars tar vi det imorron och så ska jag så......
Grönsakslandet "ska bli med" sallad, persilja och pumpa (frön inköpta i Spanien). Sätter kanske något mer senare, vi får se vad jag hittar på.
Bakpotatis storlek mega, svettas i ugnen men de är så gruvligt stora att det tar säkert närmare två timmar innan de är klara. Ska göra currykycklingmajonnäs till, ett experiment men det kan bli gott...... 
Kaffe på altanen i trettiogradig sol blir det, följt av date med teven.
Säger bara........ freeeeeeedag.
 
Färdigt för frön.......
 
Gårdagens sena middag...och matlåda idag.
 
Köpte en bunt rosor också igår på Handelsträdgården, kunde inte motstå färgen.
 
Det är bara jag och mina "fruar" som hälsar på och vilar lite i solnedgången.
 
 
 
 
 

Sova.......och annat.

.........lite för länge blev det till och med (trots att jag också somnade till Champions League-fotbollen i fåtöljen igår). Men inget ont som inte har nå't gott med sig, för vid elva var det lagom att sätta sig på förstukvisten och äta frukost. Då hade nämligen solen hunnit dit och värmde gott till mackorna, avocadon och ägget tillsammans med en stor kopp kaffe.
Maken har (som vanligt) planer på att åka på fotboll, men han får hålla kollen på division fem och sex m.m. här hemmave', medan jag sköter de stora ligorna.....
Har lagt kyckling i marinad, vi får se om det mot kvällningen blir utegrill eller ugn, beror mycket på väder och vind. Den sistnämnda är för närvarande ganska kraftig. Dock är det inget fel på solens närvaro, den lyser från en nästan helt blå himmel.
Kanske ska ta och besöka grannbyns handelsträdgård för inköp av några plantor, som en liten försmak på den shoppingrunda jag tänker ta på lunchen imorron till torghandeln i Tibro.
Ja det blev en del, både plantor och mat i den närbelägna ICA-affären, där jag för övrigt träffade kompisens barnbarn (några av dom) med sin pappa. Nu har jag fixat en potatisgratäng som strax ska sola i ugnen en timma minst för att få riktigt fin färg och förhoppningsvis bli mycket aptitlig.
Skippar nog grillplanerna, får bli stekt på spisen istället, med Morbergs vitlöksmarinad. Ja nu är det upp till bevis om han har lyckats med den. Under tiden ugnen arbetar, ska jag börja fördela växterna till de påtänkta platserna, samt "pula ner" lite frön här och var.
Ska bara lyfta ur säckarna med jord ur bilen först.........
 
Runt sextiden på morronen, ja jag gick och lade mig igen för att sova mera.
 
Kombinerat elvakaffe/frukost
 
Ute och provkör fordonet månne, inför kvällens cruising i Tibro?
 
Visst lyser dom fint, maskrosorna, bara dom gör det nån annanstans än på min gräsmatta.
 
Grönsakslandet före....imorron kommer bild på efter. Och en vilande and vid plommonträdets fot.
 
Under den högra vegetationen fanns en stor fin palsternacka, självsådd från i fjol.
 
Kassarna fulla, kommer snart......
 
Lite mera växtlighet, men här i form av frön.
 
 
 
 

Ömsesidig glömska.......

....kan i en del hänseenden vara väldigt bra. I just detta fallet renderade det en glad stund mellan man och hustru, när tredje part kom på besök och "påminde" om bröllopsdagen.
De skrattade gott och länge åt sig själva och lovade att senare ikväll, "festa på de fådda småkakorna".
Efter ytterligare en hektisk och smått kaotisk dag på jobbet, hade jag lite pappersärende att få hjälp med verifiering på, vilket var den egentliga anledningen till besöket hos jubilarerna.
Kom dock på att det var "rätt dag" att gratulera de lyckliga tu (sen minst sju år), då jag själv har namnsdag och bara en vecka kvar till min egen sådan dag. Ligger dock trettio år före....
Imorron är det helg och då ska jag bara vara.
Sen får vi se om jag "överlever" fredagen, ensam på kontoret. Gäller att ladda inför denna dag.
På hemvägen svängde jag förbi kompisarnas nyligen inköpta fritidshus, inte för jag var nyfiken men måste ju kolla läget. Bra att de höll sig i trakten, för riktigt goda vänner vill man helst inte ha på för långt avstånd.
Nu efter några potatisbullar med rotfrukt och bacon, är jag redo att ta mig an dumburken. Och ikväll behöver jag inte ha någon diciplin på att komma isäng.
Men det kanske löser sig alldeles automatiskt det där med insomnandet, som det tenderar till att göra numera, såsnart jag parkerar vid teven. 
 
Gärekorset i all sin blomprakt....
 
.......och nu är jag ute på landet.......
 
.....för att kontrollera att "kompishuset" har sina sopkärl påplats.
 
Hemma väntade vilande änder.
 
 
 
 
 
 

Ömsom vin och ömsom vatten.......

......är det här i livet. Ingen större överraskning för någon antar jag. I lördags var det vin till räkmackan, medan dagen idag inte bjöd vare sig vin eller skaldjur. Häcken full på jobbet och vatten började så småningom strila ner från himlen. Nu spelar ju dåligt väder strängt taget ingen roll när man ändå inte hinner gå ut, värre är väl om solen skiner inbjudande.
Det har vi inte upplevt så mycket av än, vi får väl se om det blir "olidligt varmt" i lokalerna med så stora fönster. Men det får vi nog vänta på ett tag till, innan vi kan se hur det blir med den saken. 
Inhandla lite mjölk på hemvägen och ett nästan shoppingfritt besök på second hand blev det. Nu har jag fixat matlåda till morgondagen och precis ljugit färdigt.
Maken satte just på en kanna kaffe som strax kommer att få min uppmärksamhet, så också engelskt husletarprogram och Ullareds-"uppfinningar"..
Sen ramlar jag nog strax isäng om jag inte somnar i fåtöljen (som igår)......
  
Det får bli en Ia ur arkivet, då jag inte hunnit ta något kort på regnet idag......
 
...och lite gullvivor från trädgården. Dom muntrar alltid upp.

Om tre veckor.....

...får vi nya vitvaror till köket. Eller får och får, gratis är det ju inte om någon nu trodde det. Skarpt läge gäller hur som helst, frysen ska tömmas. Detta genom ätplanering och diciplin, ingen spontanshopping av mat med andra ord. Kylen ska gå samma "öde" tillmötes, tom och innehållslös på tre veckor alltså.
Måndagar är för övrigt en riktig rivstart för "intellektet", (om man nu har något sådant, haha). Vad är det det brukar stå i platsannonserna: "Van att ha många bollar i luften samtidigt" och antingen man är van eller ej, precis så är det. Men även den skickligaste jonglör tappar säkert en massa i början, under träning. 
Då infinner sig frågan: Hur länge kan man komma undan med att man är ovan och ny? 
Någon eller några veckor till kan jag nog klara mig.
Rörigt är det fortsatt, men en viss struktur i röran har väl ändå börjat utkristallisera sig. Bara att hoppas på några veckors nötande, utan ytterligare nyheter att ta till sig. 
Och som sagt måndagar kommer med alldeles för täta intervaller, medan fredagar försvinner i hanteringen.
Någon annan som har samma känsla?
Maken har dragit på fotboll igen. Det är derby i Hörnebo för Fagersanna, så jag har några timmars ensamhet innan sängen ropar på uppmärksamhet. Får väl spendera lite tid vid "burken" och glo på hockey.
Kanske ska "råna" vitvarorna på nå't gott........om det nu finns nå't sånt vill säga.......
 
Gårdagens solnedgång får duga idag också.......för än är det inte dags för dagens.
 
 Kanske ska ge mig på ett nytt projekt. Nu när detta är skickat till min produktprovare.......

Lite trädgårdsarbete kanske......

.......såhär sista lediga helgdagen. Vart tog fredag och lördag vägen? Jag var inte färdig med dom, men de tog slut iallafall. Har precis avslutat frukost och då elvafikat blev inställt och får skjutas på framtiden, har jag ju tid över att påta i trädgården. Men vill jag det? 
Vädret börjar dock på att ta sig, lite strimmor av sol bryter igenom molnen och det är dryga 13 grader i skuggan. Så frågan är vad jag skulle kunna skylla på för att låta bli.....
Tog mig i kragen och gick ut en timma, så nu är det undanröjt på alla vissna påskliljor och fjolårsljung. Sen har jag planterat en del av det som självsått sig i gruset. Akleja, oregano, gräslök och en del andra växter med "okända" namn (för mig). Nu är det bara att bestämma vad som ska inhandlas på torget för att fylla tomrummen i krukor och fönsterlådor.
Kökslandet ger vi oss på en annan dag.......
Maken ska på fotboll (som coach) och jag ska också se en match, men på TV. Liverpool åker till London och möter redan klara seriesegrarna Chelsea, vi får väl se hur det går.......
Kanske ska koka lite rabarberkräm........
Då var det gjort och provsmakat till belåtenhet. Nu ska jag börja leta semesterresa på internet. Det är bra att vara ute i god tid, för först framåt slutet av september, början av oktober är det aktuellt att åka.......
 
Helt ok söndagsfrukost, tack Inga......
 
lite plantor, vill nån ha så bara att komma och hämta.....
 
Årets första rabarberkräm är klart.
 
Den här kossan flyttar till faster i "Sumpan", upphittad på Fagersannaloppisen igår.
 
Så tar vi en Ia som slutkläm, i systers gungstol som fått nytt hem i huvudstaden.
 
 
 

Loppis-turné........

.......startade med intagande av frukost nere på Fagersannaloppisen, tillsammans med kompisen som gjorde ett stopp där påväg ut till sin dotter. Det var soligt så vi valde att ockupera utemöblerna i nästan en timma, ätande goda smörgåsar och tjattrande om allt möjligt.
Hon har varit hemma dryga två veckor från Spanienjobbet, men det har inte passat ihop med nån träff förrän nu.
När detta var avklarat gjorde vi en liten runda i lokalen och jag bokade in helgen 22-23 maj för nästa loppis-deltagande.
På lördagen den helgen får jag sällskap av bonusdottern, som har en hel hoper fina skor hon behöver hitta nya hem till.
Nästa "drag" var att gå hem och hämta bilen för en förflyttning till Tibro. Där besökte jag second hand-affären för första gången på flera veckor, hittade lite smått och gott som fick åka kasse till Fagersanna.
Men före det skulle jag ha lite apelsiner på ICA och då följde det med ytterligare en full kasse....därifrån.
Sen var fiskaffären öppen, vilket föranledde fisk till middag och räkmackor att se fram emot till kvällningen.
Tyckte att jag hade gott om tid, så svängde av för att hälsa på hos Sörgårdens loppis och prylaffär i det vackra vädret.
En pelargon blev passagerare med därifrån.
Och nu har jag serverat middag, samt druckit kaffe i solen på altanen, medan degen jäste och ugnen (nyreparerad av maken) alldeles precis nu gräddar brödkakor.
Ska kolla andra halvlek av den engelska ligans lördagsmatch, medan jag väntar ut brödet.
Samtidigt "debatterar" jag nyttjanderätten av altanen med herr och fru And och deras kompisar/konkurrenter. Det går väl sådär..........tröga ääääär dom.
Söndagssteken är också klar, så Inga sköter sig någorlunda får jag säga.
Mr. Selfridge öden och äventyr står på kvällsprogrammet, precis som den gigantiska räkmackan.......
Lite vin till den kanske, ligger på kylning .......så får vi se.
 
Det börjar grönska lite varstans.......
 
Blomsterdekorationer i centrala Tibro
 
En annan typ av parkeringsplats....på landet, vid Sörgården med utsikt.
 
"Gladvas med gullvivor vid teven".
 
....och här i kylen står dom........
 

Ton och uttryckssätt .....

 
 
......är en viktig faktor i kommunikation människor emellan. Med ett vänligt bemötande i både tal och skrift kommer man längre, mycket längre......
Otrevliga meddelanden och råskällning i telefon fördröjer bara processen, då den drabbade (som ska utföra uppgiften) bara blir ledsen och handlingsförlamad istället för effektiv. Nu pratar vi inte några stora katastrofer, men efter dagens arbete kan jag bara konstatera hur jag själv reagerar och förvånat reflektera över hur personer som borde veta bättre, inte gör det. (och det var INTE chefen, för han är helt ok)
Nog om detta, det är ju fredag och alldeles precis lurade jag av ugnen en plåt färdiga småkakor. Jo för se den gick och "tappade" halva luckan i varmt läge, så det var inte helt lätt att rädda bakverken. Men jag lyckades.
Tillbaka till jobbet en stund, för vi fick smörgåstårta i eftermiddag, av en som slutade sin anställning i Tibro och ska börja på annan ort i nästa vecka. Tårtan var god och vi önskar honom lycka till....
Imorse blev jag granskad av en räv, då jag åkte till jobbet. Han stannade mitt på vägen en sekund och spanade in min bil innan han fortsatte ner i diket på andra sidan. Synd inte kameran fanns till hands.
Ska jag smaka på kakorna?? kan nog inte låta bli, men de ska serveras till elvakaffe på söndag, då en kompis kommer hit för gemensam "peppningsfika".
Dumburken och stickningen får "underhålla" mig ikväll, då maken smet på fotboll. Förresten har han redan underhållit idag. Han har nämligen städat........
Nu blir det helgkaffe med dopp.
 
Korintkakor och ett experiment med korintkakedeg som grund....
 
Behöver vi en ny spis....eller behöver vi en ny spis?
 

Ja vad ska man skriva om.....

...... när man går ur sängen före sex, åker till jobbet och tillbringar  hela dagen där. Endast med avbrott för att äta, först frukost och sedan lunch. 
Visst engagerar sophantering människor, speciellt om de råkar ha blivit avglömda med tömningen av tunnan. De allra flesta är dock lugna och trevliga trots att de är irriterade över anledningen till samtalet.
Men nu finns det faktiskt några andra ärenden än glömska att ta hand om, så det är inte bara klagomål.
Dagen försvinner fortare än fort och så är det dags att åka hem, ta tag i lite göromål inför nästa dag och få lite kvällsmat i magen.
Ja så har nu alldeles strax tre veckor tuffat på och många fler finns framför........
Inga fritidsproblem här inte, sen fick jag en förfrågan om att jobba dygn nu i helgen, på boendet. Men kände att det nog skulle bli lite för mycket....just nu under inkörningsperioden iallafall. Det satt långt inne, men jag tackade nej till detta.
Dags att sätta fart på Inga, hon ska både laga matlåda och vika tvätt......
Sen blir det dumburken, om det finns nå't värt att se, stickar väl några varv på Ia-projektet ändå för att "varva ner"....(hahahaha, där fick jag allt till det) 
 
Kvällsmat......
 
.......och kvällsnöje.
 

Det var inte jag......

......som begick gräsklipparpremiären på egendomen iår. Den stod maken för, efter att han varit i Tibro och bytt till "sommarskor" på sin bil. Den har fått kravla ur sitt vinteridé på garagenedfarten för en ny säsong och startade utan batteriproblem. 
När han ändå var i centralorten, passade han på att komma förbi och sällskapa med mig medan jag åt lunch. Han fick en kopp kaffe för besväret.
Idag har jag nästan haft full kontroll på läget på jobbet. Detta dock sagt med en brasklapp om framtida klagomål på feländringar jag kan ha åstadkommit i min iver att få tomt på skrivbordet. Nu blev det inte tomt och kommer aldrig att bli heller, men lite mindre i högarna och nästan inga obearbetade mail, lyckades jag med att uppnå.
Man får vara glad för det lilla......
Mycket papper är det, både på jobbet och i det privata livet. Har idag skickat min sista? aktivitetsrapport till arbetsförmedlingen (den för april) och samtidigt sänt iväg ersättningsanspråken för de sista arbetslöshetsdagarna till Försäkringskassan. Nu ska jag ge mig på att renskriva bouppteckningspapprena efter mor, så även de kan komma iväg för registrering. Sen återstår bara att dokumentera arvsskiftet till Överförmyndaren......
Börjar ta lite på alla måsten, men då dyker väl nya upp misstänker jag.
Får väl kolla ishockey-VM lite senare, eller kanske fotboll, Champions League (Barca-München), har inte riktigt bestämt vad jag känner för i sportväg än.
Kaffe blir det oavsett........ 
Nu ropar tvättmaskinen FÄRDIG....och sås till mormorsbiffarna (gjorda igår) måste fixas för matlådan tills imorron, men det ska väl inte ta hela kvällen.
 
Makens trädgårdsmeriter.....
 
Bildbevis till kusinen att vidarebefordra till sin mor: I min "fådda" porslinsgris dolde sig 18 rostiga ören från Sverige och en fransk franc. PS. Grisen mår bra!
 
...till sist: Kan undra vad Ia gör?
 
 
 

Studiebesök......

....hos Avfallshanteringen i Östra Skaraborg (kontor i Skövde) har det varit idag, för att få mer kött på benen så att säga om branschen.
Inte för att se hur de hanterar soporna, men information om vem och vad som styr de regler vi har att rätta oss efter.
Här finns detaljerade bestämmelser om sopsortering och en enhetlig taxa för alla, att följa i de samarbetande kommunerna. Egentligen ganska skönt med ett reglemente, som tar bort alla eventuella "special deals" kunderna kan komma på att fråga om. 
Först var det en del historik, reglemente som sagt och sen avgifter, samt hantering av större kunder. De som behöver mer än bara en liten tunna (eller två).
Därefter var det meningen att vi skulle åka på lunch, men plötsligt fick jag en otrevlig yrsel och efter avslutad information åkte jag tillbaka till mitt kontor. Förklarade läget för chefen och sa att jag tar alla informationsskrifter med hem, läser på och kurerar mig till morgondagen.
Nu på tidig kvällskvist, efter några timmars sömn känns det bättre och jag hoppas att det så ska förbli. Behöver definitivt ingen sjukledighet också, mitt i allt nytt. Men det visar sig väl hur det blir med den saken......
Hoppas kan man ju alltid att det bara var en tillfällig svacka.
 
Gårdagens kvällsmat: Kanske var den gravade laxen, eller vattenmelonen som magen inte riktigt var vän med och bidrog till dagens yrsel. För den har bubblat lite också.......
 
....och titta vad dom hade på Netto, när jag handlade där igår. Ska bli en väst till Ia, börjat redan.....
En väst som matchar de tights hon fick som doppresent.
 
 
 
 

Tillbaka i "skiten"......

.....ja sophanteringen menar jag då förstås. Var faktiskt påplats före sju imorse och har väl fått en del gjort under dagen, men hela tiden tillkommer än det ena än det andra.
En och annan utskällning har både jag och platschefen blivit utsatta för denna måndag efter långhelgen.
Kanske inte det optimala sättet man vill starta en arbetsvecka med, en som kommer att bli tuff nog ändå (utan extra krydda så att säga).
Visst förstår jag om folk är irriterade och upprörda, om soporna inte blivit hämtade. Men det hjälper föga att idiotskälla på den som svarar i telefonen, för det löser inte vare sig problemet eller orsaken till detsamma.
En herre tyckte dock att det var helt ok om han råskällde ut mig, för då kunde jag sen göra samma sak till den som skulle ha hämtat. På så sätt förordade han att man skulle hantera situationen.
Själv tyckte jag dock det var smartare att hitta orsaken till missen och sen rätta till den, samt tömma tunnan omgående. Vilket jag också framförde......
Nästan en hel timma efter sluttid fick jag dessutom ta i anspråk för att förbereda morgondagen. Själv ska jag nämligen på studiebesök till den stora sopanläggningen i Skövde, för att försöka stoppa ännu mer information i den stackars hårddisken däruppe. Sen får vi se vad som väntar i högarna på kontoret på onsdag. Beror ju alldeles på vad platschefen blir utsatt för i sin ensamhet under morgondagen.
Ja mycket skit äääääär det......... både materiell och verbal.
Men det finns även upprörda och trevliga kunder ska rätteligen tilläggas.
 
Det hade varit trevligare med en dag vid havet........
 

Den stora dopdagen.....

.....började i kaos (som vanligt när det är en massa personer som ska samsas på liten yta) men ett positivt sådant. Frukost intogs lite i omgångar, då morfar skulle köra Storebror på fotbollsmatch och fadern i huset skulle hämta tårtor.
Ordna kön till duschen, bada huvudrollsinnehavaren och se till att hon fick sin skönhetssömn inför eventet.
Mycket skulle förberedas, då det efter kyrkan verkligen väntades invasion i lägenheten. Femtiotalet vuxna hade tackat ja till Ias kombinerade dop och ettårs-kalas, därtill kom nästan lika mycket barn.
Trångt och trivsamt fick ett ansikte, lägg därtill champagne-korkar som flög sin egen väg och tårtor som skulle skäras. Då har vi ett träningspass i svettning som kan tävla med den effektivaste bastu.
Det var faktiskt folk överallt och snart såg vi långväga gäster, (som hade en bit att åka) vår möjlighet att bidra till bättre utrymme för de kvarvarande.
Vi sa helt enkelt hejdå för den här gången och tog en burgare till middag på Texas Longhorne, innan vi avlade de dryga trettio milen tillbaka till vardagen och Fagersanna.
Även maken tog plats i den obekväma bilen (verkar vara bara min uppfattning, men den står jag för) och har nu återvänt till hemmet efter "semester" i fjorton dagar.
.....och för vissa (också bara jag) är det väckarklocka automatique som gäller imorron, inte gullig bäbis.
Sen back to business.......huvaligen hur ska det gå, nu allena i  mitt kontorsrum.
 
Vi startar dagen med lite roliga gubbar, brorsornas leksaker...... och morfar.
 
....och efter badet inspekterar vi festförberedelserna....
 
....innan det blir lite skönhetssömn.
 
Sen var det dags, farbror och brorsan häller upp vattnet......
 
Tack snälla storebror, visst är han pappa?
 
Ska bara checka så det inte är för kallt.
 
Påväg hem från kyrkan, därnere glittrar vattnet och båtarna ligger på rad vid Norr Mälarstrand.
 
Hemma väntade bland annat den här fina tårtan......
 
.....och fullt med gäster, här är några.
 
I Fagersanna inväntade solnedgången vår hemkomst.
 
 
 

Kossor, kaffe och koftor.....

Lite morgonkaos inför dagens barnkalas, men alla fick frukost och hann att duscha efter "att vi ordnat kön". Sen smet jag och maken, till tunnelbanan och åkte till "Sumpan". Där letade vi först upp en restaurang som hade dagens och vi åt pannbiff. Därpå skulle vi orientera oss på orten och hitta vilket håll vi skulle promenera i duggregnet.
Med hjälp av restaurangpersonalen, fick vi veta vilket väderstreck vi skulle välja och sen kunde makens telefon bygga vidare på denna information. Det kändes inte speciellt långt innan vi sprang på rätt gata och sen var det bara att följa den till nummer 24. 
Faster bjöd på kaffe och vi beundrade hennes vid det här laget enorma samling av kossor. Vi hade även med oss några stycken, att utöka den redan stora skaran med. Sen provade faster de två koftorna som jag hade med till påseende. Hon var nöjd med båda, så det blev affär.
Hennes son, min kusin dök sen upp och satt en stund och pratade. Klockan gick och vi var tvungna att dra oss hemöver för vi hade lovat vara barnvakt under kvällen. Kusin gjorde oss sällskap och framme vid Sundbybergs station, höll vi på att krocka med dansaren Kristian Lotus. Vem då?? sa både maken och kusin. Jag förklarade det där med Let's dance, men de var fortfarande lika nollställda båda två. 
Nåväl jag såg iallafall en kändis....poäng till mig.
Nu har vi ätit pizza och nattat lillasyster, lika snäll som vanligt. Bröderna Bus passar på att köra helkväll med fotbollsspel på datorn, när inte morföräldrarna sätter gräns och föräldrarna är ute på vift.
Men må så vara, fär en gångs skull. Inte ens Gladiatorerna (som annars är favoriter) lockar ikväll. 
Snart ska jag dock kolla in vad Mr. Selfridge hittar på, som avslutning på dagen.
Ia ville också se vad han hittade på, men somnade igen ganska snabbt i mitt knä. Nu sover hon i sin spjälsäng....sålänge det varar......
 
Titta! jag fick en docka, den måste jag krama.......
 
Vissa åt specialgröt till frukost, andragjorde  vanlig traditionell, på havregryn
 
Då tar vi oss an doppresenterna, lite i förskott.....
 
Titta pappa vad jag hittade när jag testade mina nya skor
 
I Sundbyberg hade dom fina tulpaner.......
 
....och en massa kossor.
 
<nu var du rolig morfar....blixten rakt i nyllet.
.
 
 

Obekväm bil och kvalitetstid med Ia

Igår isisterade sonen på att vi skulle åka i hans bil upp till huvudstaden, detta på grund av att min bil var så obekväm att åka i. Ja "tjena" säger jag bara, för det första var det minutiös lastning som gällde för att få in allting som skulle med och sen var det en pina att sitta i framsätet, om än bara till macken i Karlsborg. Vi stannade där för att tanka och fylla luft i däcken. Nu erbjöd sig bonusdottern att sitta ifram och baksätet var väl nätt och jämnt såpass bekvämt, att det gick an. Men ständiga tendenser till kramp blev det då man inte kunde sträcka på benen.
Utanför Karlsborg hade det hänt en älgolycka som vi passerade, med en krypande skadad älg i diket, inte så värst "nice" att se.
Nåväl vi kom fram iallafall och fick lite kvällsmat innan  vi ramlade i säng, på diverse platser runom i lägenheten.
Ganska utvilad vaknade jag sådär vid åttasnåret och frukost följde.
Sen tog maken och jag en promenad med Ia sovande i kärran, utmed Norr Mälarstrand, förbi Stadshuset och vidare ner till Gamla sta'n. Där strosade vi Västra Långgatan upp och ner, "minglande med de andra turisterna".
På hemvägen vaknade den lilla damen till och tittade intresserat på allt som rörde sig runtomkring.
Sonen och bonusdottern hade dragit till Barkarby outlet, medan vi promenerade.
Bröderna Bus skulle köra ett duatlon-lopp för barn i Upplands-Väsby, så nästan hela familjen plus morfar, gav sig iväg dit. Bara Ia och jag stannade kvar hemma.
Vi åt en enkel lunch tillsammans och fikade efter den. Sen lekte vi lite i Ias hörna, gungade gungstol och dammsög köksgolvet, innan Ia ville ta en powernap.
....och såsnart jag slutat ljuga för idag, ska jag skära grönsaker till taco-aftonen vi ska ha då alla återvänder hem.
 
 
Här är "skrället" vid vår fikapaus i Arboga.
 
Soffhäng innan sänggående...
 
Tvåfärgat träd alldeles runt knuten
 
Norr Mälarstrand, promenaden startar.....
 
....utsikt mot Söder...
 
 
Stadshuset med Västerbron i bakgrunden....
 
...en av gränderna i Gamla sta'n......
 
Nej...... inte idag.....
 
Lite Lisa Larsson fanns det i ett annat fönster.....
 
Sightseeing-bussen stod redo utanför riksdagshuset...
 
Ia och jag äter lunch.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0