Loppis i La Nucia och lunch i Albir

Söndag, vad hittar man på en sån dag? Jo kollar anteckningarna som var med hemifrån, var det kan finnas nå'n marknad att besöka i närheten.
Vi hittade att det skulle finnas en loppis bara en mil härifrån inåt landet och uppöver bergen, "rastro" i La Nucia. Ner i garaget och starta bilen, men se det ville den inte alls. Hade väl hört att "man ska helga sabbaten" eller nå't sånt.
Vi försökte några gånger, svårflörtad var den, men slutligen kom vi iväg.
Det var inte helt lätt att hitta marknadsstället, men vi frågade och fick bra svar, samt goda direktioner över hur vi skulle åka. Parkerade i en lerpöl, där många andra också oorganiserat ställt sig, gick över gatan och började trava utmed alla stånd.
Det första vi passerade var en "churros"- kiosk, fint köper vi på tillbakavägen. Marknaden var en blandning av baklucke-loppis och vanliga knallar. Den bara fortsatte och fortsatte i oändlighet tycktes det.
Eftersom vi var lite sena, började många plocka ihop och slutligen såg vi vägs ände och vände, mot hägrande churros. Trodde jag! men se dom hade hunnit packa ihop och ge sig iväg redan.
Tillbaka till bilen och nytt "fjäskande" innan det lilla livet startade. Då fortsatte vi via en mindre väg, ner till kusten och grannbyn Albir (där för övrigt Fagersanna IF:s damlag varit på träningsläger nyligen).
Vi parkerade igen, (för vi är lite "äventyrliga" utav oss) vid havet och satte oss bland alla norrmän på en restaurang för att äta lunch. Sjuttio procent av turisterna på denna ort lär vara från Norge enligt servitören, och han borde ju veta.
Vi testade en tapas-tallrik med nio olika saker, men för att vara på den säkra sidan, även en portion kyckling med stekt potatis. Vi delade "broderligt" på alltihop och ingenting smakade illa, faktiskt.
Sen gick vi ett halvt kvarter uppåt stan, innan kaffe och sötsakstarmen slog till. Man ska ju vara lyhörd för allt, så vi föll till föga och botade suget genast.
Jag körde bilen för första gången, när vi beslöt oss för att åka "hem" och se, den startade direkt. Magic hands eller bara "bonntur"? ja det lär visa sig framöver.....
Här hemma sitter jag och "förljuger" ytterligare ett blogg-inlägg för kvällens internet-cafébesök och maken, (med stränga order att inte spotta och svära) har börjat ge sig på montering av rottingmöblerna som stod på balkongen. Ja inte ingick väl detta i hyran men vi kanske kan ha nytta av dom färdigmonterade och ägaren sa, att vi gäääärna fick försöka.
Än så länge är han tyst och snäll, men vem vet.....
Soffan gick bra, bara bordet kvar. Nu är det provsuttet och fikat på balkongen.
Mysfaktorn ökade med 100%, från lagerlokal till snygg uteplats med skön sittplats.

 
Vid foten av berget, evighetsloppis, med mörka moln hängande över oss.
 
Lite ljusare åt andra hållet
 
Utsikt från strandpromenaden i Albir med klippan i Calpe och "vackra" höghus
 
Stranden ligger dock öde och i bakgrunden skymtar Altea.....
 
....och åt andra hållet ser det ut såhär.
 
Efterrätt: Tart de Manzana och grädde med en god kopp kaffe till.
 
Maken relaxar efter monteringsjobbet.

Oväder och dagen därefter

Igår började det blåsa och regna en aning, redan mitt på da'n. Vi satt och åt vid strandpromenaden och såg hur det mulnade på och vågorna blev allt högre. Det ville dock inte bryta ut ordentligt, bara duggregn och inte mycket mer. Vi var en sväng hem till lägenheten och åkte sen fram till sta'n igen framåt femtiden, parkerade och började "klättringen" uppför trappor och smala gränder mot målet, kyrkan som ligger mitt i byn och dessutom högst upp.
Blåsten tilltog och många felvända paraplyer kantade vår väg mot toppen. Dock hade inte vi något med oss, utan vi blev sådär lite småfuktiga av duggregnet.
Vi hann till bilen innan det blev för mycket nederbörd och även hem till tak över huvudet, innan det började vräka ner. En och annan åskknall hörde vi också.
Från balkongen kunde vi se en ansenlig mängd vitt skum från ett vresigt hav.
Kunde idag läsa och se bilder, på internet, om väldiga översvämningar i Torrevieja. Tur man inte bor där den här gången kanske.....
Vaknade dock till solsken och lugnare vindar imorse, men dock inte på långa vägar vindstilla. Maken ville gå ner till havet, vilket vi gjorde, men det är ingen bra badstrand eftersom det är stenar som gör det svårt att gå och hålla balansen i vågorna, som kommer med ganska ansenlig kraft ändå. Fina stenar ska dock tilläggas, så en och annan av dessa kommer att få följa med hem till Fagersanna. Där bor förresten redan en stor sten från Altea, så den kan behöva lite sällskap från hemorten.
Vi gick ganska snart hem igen, efter att maken ändå varit i en stund i vågorna, tog bilen och åkte en bit norröver. Stannade och gick ner till havet, men samma sorts strand hittade vi även där, samt en liten restaurang vid vattenbrynet. Vi beslutade oss för att intaga en något sen lunch, innan vi besökte Mercadona återigen. Idag inhandlade vi havsöring (typ) och avåt den lite senare, ugnsstekt.
Varpå jag gjorde iordning ett blogginlägg som senare via internetcaféet i sta'n blev publicerat och här sitter jag ju nu och plitar ner nästa inlägg, med spanska fotbollskommentatorer skrikande gooooool! stup i ett, i bakgrunden från TV:n. Det är nämligen ingen ände på sammandragen, det var så mycket repriser att maken ledsnade, gick till sängs för en stund sen för att snarka istället, visade det sig.
Kanske ska följa hans exempel, men snarkar det gör inte jag inte......

 

Det är disigt och mulet norröver.....
 
....och vågorna slår över vågbrytarna, inte så långt från restaurangen där vi sitter.
 
Från balkongen syns ännu mer vilt hav
 
Det var fler som ville "bada" på vår strand, dagen efter stormen.....
 
Visst blåste det en del men lunchmackan smakade ändå bra i solen på stranden.
 

Resumé över de senaste dagarna....

Avresedagen gick smidigt, förutom att flyget var lite försenat från Alicante så vi inte kom iväg förrän 40 minuter senare än satt avgångstid. Dock hann vi med att vinka till Nanni med barn som var med på planet, där nerifrån.

Väl framme möttes vi av "vår norrman" med hyrbilen vi ska ha under vår vistelse. Det blev en "gula faran", España-style,(Seat Ibiza).
Mörk motorväg mitt i natten, men vi hittade trots detta, utan att köra fel en enda gång.
Efter visst letande hittade vi den fjärrkontrollerade grinden och garageporten, som förde oss ner i underjorden där det fanns en P-plats som väntade på oss.
Två våningar längre upp fanns så en lägenhet och en SÄNG. Halv fyra "dråsade" vi ner i den, som för övrigt får godkänt i bekvämlighet.
Nästa dag dusch, som också var till full belåtenhet (ordentligt tryck på vattnet) internetanslutning (som vi dock fortfarande misslyckats med) och matinköp.
Mercadona supermarket är vi bekanta med sen förut och den var inte svår att hitta i Altea heller.
Strandpromenaden har vi också testat, efter en "startsträcka" (promenad) hemifrån på ca en kilometer. Där hittade vi en engelsk restaurang som vi förärat med visit två gånger hittills.
Databutiken vet vi också var den ligger för där har vi redan hunnit bli stammisar med vår dator. Den lär det dock inte vara något fel på utan anslutningen i lägenheten, är förmodligen "boven" i dramat.
Har även hittat ett internetcafé, där jag igår kunde konstatera att onsdagens Lottodragning gjort mig 108 kronor rikare. (det tar sig!)
Några fler "bunkringsresor" till Mercadona har vi också hunnit med och igår kväll "sprang jag på" ett parfymfynd. "Min" Versace Versense 50 ml, kostade mindre än en flaska med 30 ml, så inköp direkt! (Ett verkligt fynd, sparade minst 250 kronor). Ugnsstekt havsöring till kvällsmat idag och nu äntligen en första rapport! 

Det kommer mera........ snart.

Vid Hammar i Östergötland var bergen dekorerade så här vackert
 
Säng, säng, säng......jag är trött, jag är trött, jag är jättetrött......
 
Första lunchen i lägenheten, läcker paj från Mercadona
 
Vår havsutsikt från balkongen, vid poolen på taket har vi dock världens panorama över hela kusten
 
Vi passerar bron över den i nuläget, lilla floden Algar. Här syns högsta punkten i Altea, kyrkan.
 
Reklam för mjukglass på strandpromenaden, servietter i strutarna, inovativt!
 
Lite längre bort lagades det paella i panna "grande"
 
Ljusdekorationer på huvudgatan "Felices fiestas" stod det på ett ställe.

 

 

 


Det kommer, det kommer......

Har problem med internetatkomsten i lagenheten, sa ar pa ett internetcafé just nu. Ska forbereda foton och inlagg och lagga upp snart. Vi ska oxa fa hjalp med var dator, som inte vill ansluta till det tradlosa internetet. Talamod vanner..... eller vem bryr sig kanske.
Ha det bra i Sverige, det ar lagom varmt i Altea i alla fall.

Tack för lånet....

Idag var det riktigt kak-kalas på Candelas second hand. Inte bara mina banankakor, utan två sorters andra småkakor hade en annan av damerna med och bjöd på. Banankaka vet jag ju hur den smakar så jag passade på att testa en av hennes sorter istället, som efterrätt till smörgåsen.
Innan detta frosseri fick vi dock bära och sortera upp en alldeles förfärlig mängd kassar, som givmilda människor skänkt under lördagen. En del tid blev det även över till att ställa iordning trähyllan och burkarna, som jag nu lämnar över ansvaret för till en kollega.
Slutade vid lunch idag och åkte vägen förbi sonen, som hade en stor lätt Samsonite-bag vilken vi fick låna.
Där gick det i en ansenlig mängd kläder och lite annat, utan att det väger för mycket.
Vi kan nog anse att provpackningen härmed är avslutad och övergå till skarpt läge.
En av kompisarna kom förbi nu ikväll och önskade trevlig semester, så det siktar vi nu på framöver......
 
Snart så.......(fast minus barnbarn denna gång)

Kreativ vovve och banankakor....

På agendan idag fanns ett besök hos "fiket i skogen", för att gratulera innehavaren som fyller år i dagarna och prata lite med min kompis som jobbar där. Ringde för att höra om det var öppet och fick då veta att kompisen låg hemma i maginfluensa, så henne gick inte att träffa. Under rådande omständigheter var det väl ingen hit för vare sig henne eller oss att ses heller, så vila och krya på dig hemma istället.
Jag åkte iallafall dit, för huvudärendet var den stundande födelsedagen. Möttes i trädgården av en väldigt blöt och lerig, men som vanligt entusiastisk hund. Förväntansfullt bevakade och eskorterade hon både mig och kassen, in i huset, om utifall det kunde finnas nå't i den till henne också.
Klart det gjorde, en liten paket med en "lättuggad" leksak i. På fem röda hade hon slitit upp omslaget och dekorerat hela vardagsrummet med papper och leksak i måånga bitar, sen var hon nöjd, (en stund).
Därefter ville hon vara med och fika samt bli ordentligt klappad.
Vi hann ändå tjata en hel del och nästa gång vi träffas blir i Spanien, om allt vill sig väl.....
Hem och laga middag ovanpå detta. Kan man ha "english breakfast" till söndagsmiddag? Jodå, vi kan!
Ägg, bacon, vita bönor och stekt potatis blev det innan maken åkte på fotouppdrag. Damlaget i Fagersanna IF har vunnit sin serie och idag var sista matchen för säsongen, så då skulle det firas och dokumenteras.
Jag ägnade eftermiddagen åt engelsk fotboll och provpackning. Det vill till att packa smart och skippa onödiga prylar, för det är då själva f...n vad mycket tomma väskor väger.
Har även slitit hårt på tvättmaskinen under dagen och bakat banankaka att ta med till Candela imorron.
 
Jaha, det var det, det!
 
Visst blev det väl vackert, eller hur?
 
Banankakor färdiga för "leverans" imorron.
 

Då var det gjort....

Gymbesöket avklarat på förmiddagen och sonen inbjuden till middag, bara att sätta fart på köttfärsen efter dusch nummer två för dagen. Han kom direkt från jobbet, börjar kl.06.00 och slutar kl. 14.00 varje lördag.
Det är som den berömda ketchupflaskan, först nästan inga timmar per dag fem da'r i veckan till heltid+ lagt över 6 dagar per vecka. Nu har han i alla fall sagt upp sitt tidningskörande på söndagar, så snart slipper han arbete en dag i veckan.
Han fick förutom biffar med brunsås även vissa uppdrag under vår kommande semester, såsom att hålla krukväxterna vid liv och kolla viktig post. Med hem fick han även en "doggybag" och lite smått och gott från frysen. Det börjar ta på innehållet nu, men det finns mycket kvar än. Fortsatt disciplin gäller, inte köpa något nytt att stoppa in där än.
Dags att ta tag i packandet och för en gångs skull, inte släpa med för mycket!
Om vi börjar nu i god tid kanske vi kan lyckas, om inte till hundra procent, så kanske ändå till åttio. Det vore ett stort framsteg bara det.
Alla färdhandlingar är dock utskrivna och klara, så "bara" packandet kvar alltså. Vi har ju några dagar till godo att planera det.......
Det ska börjas i tid...... men nu får det nog bli dumburken en stund om det finns nå't sevärt där förstås, men man kan ju råka somna, så då har man ju inte ont av om det bara är dåliga program!
Klarade mig från John Blund igår faktiskt, tills det var dags.
 
Far och son kollar youtube-film från X-games i USA, som han filmade i somras på sin semester.
 
Sen blev det middag och dom kokta grönsakerna fick jag som vanligt ha ifred!
 
 
 
 

Höstregn

Idag var det sovmorron och därefter välling (ja Ni läser rätt) och rostat bröd med kaffe till sen frukost. Det är gott med välling, milt och bra för magen att starta med, precis som gröt och ibland vill man ha lite variation.
Hög tid sen att dra sig mot Hjo, för att besöka både syster och mor. Började hos syster, innan hon skulle åka till sitt jobb. Sen var jag tvungen att åka till Hem & Hobby, eftersom det serverades lunch på äldreboendet just vid den tiden.
Inga problem att hitta fynd denna gången heller. Köpte lite garn som ska få åka till Spanien på semester med mig.
Har börjat fundera på om jag inte kanske, möjligen, eventuellt, behöver en ny tröja för egen del, en benvit med nå't roligt på. Vi får se om fantasin slår till där nere i södern.
Mor fick en timma av min hårt ansatta tid, innan jag hastade vidare för fler ärenden.
Borde även ha besökt gymet, men intalade mig lätt! att jag var värd en fridag från det idag. Skulle ha gått på grillfest ikväll, men behöver "landa lite" här hemma. Skulle ha kört en kvartersloppis imorgon, men vi beslöt att skjuta på den också. Vi vill ju inte konkurrera ut Bondens Marknad i grannkommunen Karlsborg.
Ja precis så hänsynsfulla är vi här på Sågvägen i Fagersanna.......
.....och höstregnet det bara öser ner, tömde en "rågad" regnmätare alldeles nyss, när jag hämtade några tomater till vår sena torsk-middag.
Blir dumburken i sovrummet för min del ikväll, då Västerås spelar hockey på den stora, så "gonatt då"! (haha)
 
Hoppas dom hinner mogna innan vi åker.....
 
"Regnet det bara öser ner".... men solrosorna växer, har börjat titta över verandaräcket nu!
 
Nästa år blir det vattenväxter, typ näckrosor och sånt. (Next year I will put real waterplants in here...)

Torsdag igen

Upp och hoppa för att glatt dra iväg till en av veckans städdagar. Roligare kan man givetvis ha, men det går ändå hyfsat bra och hjälpmedel finns för att underlätta. Mera pusselbitar att räkna och spel att kolla, följde strax därpå.
Idag hade jag dessutom traditionell torsdagsmiddag med mig, ärtsoppa & pannkakor. Sen kom det en väldig massa lådor att börja plocka igenom, men de var så pass många att vi inte hann klart innan det var dags för hemgång, för den här veckan.
Idag hade jag ärende till Apoteket, för att handla en del förnödenheter till reseapoteket och maken behövde fylla på sitt medicinförråd. Nu är det avklarat. Lite i taget och planering av packningen inför semestern har startat.
Maken hade "bråkat" med trädgården idag igen, denna gång den vildare delen som fick sig en omgång. Har inte varit ute och tittat än, för det är precis som igår, solen skiner men det regnar iallafall.
Ska nu ringa till mor och höra om hon ska ha något "godis" att bunkra upp med innan vi försvinner ett par veckor.
Får väl ta en tripp dit under morgondagen, samt besöka gymet. (tycker dock att det inte var längesen jag var där!) Ska nog koka mig några varmkorvar till kvällsmat och sen kolla in om det finns nå't sevärt på "dumburken".
 
Kvällningen smyger sig på.....
 
 

Vanlig onsdagslunk......

Ingen sovmorgon idag inte, iväg och starta med onsdagens arbetsuppgifter. Bära kassarna som folk lämnat in, från butiken till sorteringslokalen och där ställa allt innehåll på respektive avdelning för vidare hantering av ansvarig.
Det tog ett tag och sen dags att plocka iordning och fylla på min trähylla. Några tomma hål var där allt, men en och annan sak hittades på drift i lokalen och "återbördades till fadershuset".
Var också behjälplig med diskning av föremål, åt de andra damerna, sorterade ordning på två Finans-spel och strax var det så lunch.
För att riktigt roa mig kungligt som "efterrätt", satte jag mig och räknade pussel, först ett med 2000 bitar och sen ett med 1000 bitar. Men kors i taket, båda var kompletta.
Mer kassar med saker hade hunnit komma in bakvägen, bara att sortera och fördela igen. Men sen bar jag och en kollega ut skåpet som dottern ska köpa, till min bil och så var det dags att dra hem.
Maken hade passat på att åka till skogen och ta en promenad, men nu får han allt göra en bär-insats så jag slipper åka med last i bak på bilen i onödan. Vet ju hur det kan sluta om man har riktig otur......
 
Gårdagens skymning.......
 
nu regnar det "cats and dogs", samtidigt som solen skiner.
 
och så ett foto på den hyfsat välansade trädgården.
 
 

Mera fynd.....

 
Idag hade jag sovmorgon, eftersom jag jobbade i lördags då det behövdes en extra i kassan. Det var skönt att sova lite längre och att missa städningen. Började alltså lagom till frukostkaffet och sen var det "finliret" inför dagens öppethållande, torka en del möbler samt sista finishen på "min" trähylla. Försöka "pimpa" lite så folk blir mer sugna på att köpa föremålen.
Fick sedan återigen uppdraget att veckohandla och strax därpå var det lunch. Gjorde ju kalops igår kväll, men somnade ifrån det hela, så maken väckte mig och frågade hur länge det skulle koka. Stäng bara av sa jag, somnade återigen om och ytterligare några timmar senare då jag vaknat till liv och tvingat mig ur sängen, kunde jag konstatera att det var tomt på sås, men köttet var väldigt mört. (Dock bara att hälla på vatten, så var det ok igen.)
Inget fel på smaken kan jag nu berätta och även till imorron finns det kvar en portion, då maken hellre åt fisk.
Klockan tre var det så åter dags att mingla bland kunderna och visst hittade även jag lite att bära hem.
Har även hunnit med att underteckna papper från AF angående ny praktikplats, på hemvägen. Så efter vår Spanien-semester börjar jag hos en ny arbetsgivare, där det framöver kommer att bli ordentlig anställning.
Passade på att reservera en "byrå" och skicka foto till dottern på den. Misstänkte att den kunde vara av intresse och har ikväll fått klartecken att inhandla densamma.
Somnade återigen framför TV:n eftersom det var ishockeykväll och jag blev förpassad till lilla apparaten i sovrummet, så sitter nu i den s.k. "andra andningen" och knackar ner lite ljug. Vi får se hur det går, om jag kan somna igen.
 
Dotterns nya möbel......
 

Fysiska aktiviteter

Både maken och jag har ägnat oss åt fysiska aktiviteter idag, inte hela dagen men stora delar därav. Jag fick tillsammans med många andra, börja dagen på Candela med att packa ner alla sommarkläder, för att skickas till Bulgarien och sedan var det vinterklädernas tur att hängas fram. Det tog en rejäl portion av morgonen och var till viss del fysiskt krävande.
Plocka ordning på träavdelningen och ställa fram nya föremål istället för de som sålts tog också en stund.
Strax före lunchrasten ringde det så i min ficka, på mobilen och äntligen fick jag reda ut allt det praktiska med AF, angående bytet av praktikplats.
Har även talat om för jobbarkompisarna att jag snart gör min sista dag hos dom, (dvs. som arbetskraft) kommer utan tvekan att även fortsättningsvis vara en trogen kund, alla dagar de har öppet, som jag kan åka dit.
Sortera innehållet i Monopol-spel, var den sista arbetsuppgiften för dagen och sen bar det iväg till gymet. En halvtimmas lidande där med fysisk ansträngning, innan jag "fick" åka hem.
Hemkommen möttes jag av en trädgårdsarbetare som klippt gräset (både kors och tvärs), rensat fallfrukt och ansat kanten till grönsakslandet. Han var också trött!
Jag valde duschen, medan han nu ligger i jaccusin med en ljudbok i öronen. På spisen puttrar kalops, mums tycker jag, men maken kanske hoppar denna rätt imorron och väljer ärtsoppa istället. Då får jag kalops i matlådan två dagar i sträck. Tycker Ni jag låter ledsen över det? Nej tvärtom!
I posten idag var även nycklarna till Spanien-lägenheten med, så nu är det bara att flaxa dit, om ett tag........
 
Brev med trevligt innehåll
 
Det är gott med korvgryta. Men har man bara överblivet ris kan man fuska och göra korvgryta utan korv. Det är lika gott det och faktiskt ett "ypperligt" vegetariskt alternativ. (haha)
 

Sortering i olika former

Tänkte efter frukost börja titta över mitt förråd av redan inköpta julklappar, men hamnade istället i hallens byrålådor för att sortera vantar, sockar, halsdukar och annat smått och gott som gömde sig här. Bland annat dök det plötsligt upp ett glasögonfodral med solglasögon, såna där att sätta fast utanpå de ordinarie glasögonen. Som maken från gång till annan har letat efter dessa, men nu har han två par av denna variant.(så länge det varar!)
Mycket småprylar, vantar, scarfs osv. är nu decimerade till lagom mängd och en kasse att ta med till second hand står i hallen, klar för avfärd med mig imorron kvart i åtta.
Kom sedan på, att jag i fredags köpt en hel låda ljung och traskade raskt ut i det vackra vädret till denna, för att "renovera" fönsterlådorna med hjälp av dessa.
Frysen fick sen släppa till kalkonfilé och grönsaker, så blev det middag idag också.
Nu krävs det nog en kopp svart och lite överbliven äppelkaka sen igår. Därefter får vi se om jag kommer igång med julklappssorterandet, som tanken var, från början av dagen.
Kom flytt av en CD-hylla emellan och lite mekande och blommor som var törstiga och engelsk fotboll.
Men nu då..........
Ser kanske lite ynklig ut i krukan, men färgmatchar kärleksörten rätt bra.
 
Betydligt prydligare nu i fönsterlådan, jag försäkrar......

Mycket på en gång

Hade idag lovat att jobba i kassan hos second hand eftersom dom var lite kort om folk. Tiden gick väldigt fort, då det hela tiden fanns att göra och stundtals ganska långa köer. En hel del bekanta "passerade revy" och det blev lite småprat. En av dom var väninnan från Fagersanna med sina tyska grannar och det blev bestämt att dom skulle komma till mig under eftermiddagen på en fika.
Visst blev det handlat lite även idag, man får ju inte bryta mönstret för mycket. Vips var klockan ett och en bit däröver, innan jag kom iväg hemåt. Hade lovat att det skulle bli spenat med tillbehör till middag och var lika angelägen jag om att det så blev.
Bara att "kavla upp ärmarna" och först slänga in en äppelkaka i ugnen, plus en glutenfri variant bredvid. Sen se till att spenaten, äggen, baconet och den stekta potatisen blev färdig snabbast möjligt.
En del här i världen har begåvats med perfekt tajming (åtminstone till måltiderna). Maken klev lagom in genom dörren till dukat bord, efter en fotbollsutflykt till Norra Fågelås, (som enligt hans egen blogg) för ovanlighetens skull slutade med vinst för Fagersanna. Norra Fågelås var visst (fram till idag då) ett "gammalt förlust-spöke".
Kakan i ugnen ringde så på uppmärksamhet och en del ren tvätt blev förpassad in i garderober och lådor, innan kaffegästerna kom. Vi parkerade i glashuset under de närmaste timmarna, käkade kaka och glass, samt tjattrade på svenska och tyska om vartannat. Jag fungerade lite som "tolk". Det slutade med att jag fick skriva receptet på kakan och att vi (maken och jag) nästa fredag blev bjudna på grillfest till "Skeastan" hos tyskarna, tillsammans med de omkringboende grannarna.
Nu är jag allt lite "trötter" både här och där, så det får väl bli körslaget med Lottodragning och fortsatt väntan på den STORA vinsten. Skam den som ger sig, har i veckan förnyat mitt tioveckors-system.
 
Det blev lite kvar, sen hon (vänninans granne) fått med en doggybag till make och son, samt receptet.
 
I gengäld fick jag choklad, en vinare och hemkokt plommonmarmelad.
 

Är jag förvånad?

.....nej men väldigt besviken, på Arbetsförmedlingens ignorerande. Tror Ni att min handläggare ringde, mailade eller lät höra av sig i någon form under dagen? Nej just det, inte ett ljud, så på't igen nu ikväll och telefonkö på över tjugo minuter, men nu har jag telefonnummer till chefen i Skövde, om jag inte hör något under måndagen.
Vederbörande har varit i tjänst, det är också kollat.
Att det ska vara så segt, när man har positiva grejer att ta hand om, det har jag väldigt svårt att acceptera. Allra helst när dom i vissa fall kan "jaga" folk i andra hänseenden.
Som säkert lyser igenom av det jag "klottrar om", är jag rejält uppe i varv och irriterad, kanske en aning mer än nödvändigt, ska i ärlighetens namn erkännas. Men med allt som är planerat i privatlivet för övrigt just nu, är det ingen hit att sitta i "ingenmansland och inte veta hur det blir". Tar på humöret, helt i onödan som jag ser det.
Får bli lite fredagsmys, så får vi se om det taggar ner......
 
Det börjar bli höst, iallafall i Skövde.....
 
finns alltså flera anledningar till att tröstäta!
 
 

"Favoritdag"

Nu kanske någon tror, torsdag aha, ärter och pannkaka till middag. Men så var det inte och det är heller ingen stående meny hos oss denna veckodag. Det brukar bli lite då och då när andan faller på, antingen det råkar vara torsdag eller ej. Förresten så gjorde jag pannkakor till kvällsmat igår och blåbärssylt av frusna bär från ett annat årtal.
Försöker nu att disciplinerat äta ur  frys och inte bara fylla densamma.
Till lunchen idag, hade jag "snott"  frysen på ett paket köttfärs, som blev till köttfärssås. Nästa planerade "stöld" blir spenat och bacon, som bara ligger där i kylan och väntar på att få värma sig. På lördag så......
Som jag skrev igår så är torsdagar dedikerade till städning på second hand och idag var inget undantag.
"Plenty of it" dessutom, vallade både dammsugare och städmaskin, större delen av förmiddagen. Efter detta hittade jag en annan delikat uppgift, att räkna pusselbitar. Inte det roligaste det heller kanske, men ändå förvånansvärt "kul". Ok, allting är ju relativt.......
Slutade sedan en liten stund tidigare (ska ju jobba lördag) och "firade" detta med en trip till gymet. Ingen hejd på nöjena idag alltså.
Varför inte toppa dagen med ett samtal till Arbetsförmedlingen, när vi ändå är i farten? och så fick det bli. Behöver "sparka" lite på dom så det händer nå't med den möjlighet som öppnat sig. Hade en massa praktiska frågor, som jag fick bra svar på, och så får vi se om min handläggare ringer under morgondagen som jag begärt, för ytterligare "åtgärder" i ärendet.
 
På lördag, den som väntar på nå't gott..........

Onsdag

Det känns inte jippiiii direkt när alarmet på telefonen går igång och det återigen är dags att kliva ur sängen. Men upp kommer jag, gröten blir äten och i tid till arbetsplatsen är jag också, om än med närmast obefintlig marginal.
Onsdagar (och måndagar) är det alltid många fler som kommer dit, för att göra sin ideella insats inför nästa försäljningstillfälle och det blir en massa pratande med många. Men detta hör liksom till, den sociala biten är också viktig, så har iallafall jag uppfattat det hela.
Idag hade jag en hel kasse med skjortor med från makens garderob, som nu är väääldigt tom.
Vid frukostfikat fick jag sedan klart för mig att jag var släkt med en av damerna och följdaktligen även hennes bror (Ove Emanuelsson, kanotisten). Hade jag ingen aaaaning om, men nu vet jag det.
De hade också koll på morfar och hans svarvande, hade precis som jag varit på besök där i hans källarkrypin och tittat, när det begav sig.
På lunchen åkte jag och lämnade in Lottot och det visade sig vara på samma ställe (Pressbyrån i Tibro) som den Skövdebo som förra veckan vann 5,5 mille. "Åskan slår väl inte ner två gånger på samma ställe" tänkte jag då lite negativt, men man kan ju aldrig vara helt säker.
Maken hade under dagen påbörjat lite målningsarbete av vindskivor på förrådsskjulet och ska göra klart imorron om det inte har regnat så det är blött. Naturligtvis var det tvunget att skvätta en del nu under kvällen, får hoppas att det torkar upp till morgondagen.
Torsdag = städning. Looking forward to it,......not! Lovade förresten att jobba på lördag, igen!
Vad dum du är, sa min praktikantkollega med glimten i ögat. Ja, hon kanske har rätt..........
 
Avslutar med fjolårsäpplet, det enda, som så snopet blev stulet. I år har vi många fler.........
 

Frukost och gardinkrokar

Idag fick jag det stora förtroendet att åka och göra veckans matinköp, det vill säga fylla på frukost och fikaförrådet.
Jag har lärt mig en ny variant vad det gäller smörgåspålägg förresten. Har aldrig provat denna variant förut, men den är mycket populär i sällskapet, att ha kaviar och ost på smörgåsen samtidigt. Det lär väl inte bli någon favorit kanske, men smakar ok och nu är det provat.
Dagen har för övrigt gått i "klippens" tecken, i dubbel bemärkelse kanske man kan säga till och med. Efter att ha gått över möblerna med dammtrasan, var det dags att klippa prislappar och fylla på detta förråd som sinat betänkligt.
Vid öppningsdags var det så en ny arbetsuppgift som stod på agendan, "att mingla" bland kunderna, vilket fyller flera syften. Vara behjälplig vid frågor, hålla lite ordning och kolla "så ingenting får fötter".
Träffade flera bekanta under dessa rundor i lokalen och kunde hjälpa till att hitta rätt sorts gardinkrokar, på engelska, fast åt en tyska.
En sidoeffekt av allt detta "knatande" runt bland saker till salu, var givetvis att jag hittade ännu fler "personliga klipp" och en hel kasse sådana fanns att betala till slut.
Den kassen ska nu fyllas (och återbäras) med makens skjortor, som han äntligen har kommit till skott med att gallra. (uppgift på dagens skriftliga order)
Det kan också meddelas att bilen klarade besiktningen och imorron får vi pyttipanna i våra matlådor.
 
Inte riktigt alla fynd för dagen, men merparten iallafall.

"Gnällig" frys, dyra sulor och allt annat....

Frysen fick "spel" igår kväll, maken hade missat att trycka till dörren så den hade stått öppen ett tag och det lilla livet började pipa, som det gör när dörren varit öppen för länge. Bara att trycka på knappen invändigt och stänga ordentlig tänkte jag, för det har hänt förr. Men inte då, pipandet fortsatte, så vi tog med förenade krafter tag i och frostade av, för att ånyo, sätta igång eländet. Ja för det var ett elände, när pipandet hade hållit på i över tre timmar och klockan hunnit bli två på natten, var det jag som fick spel. De flesta varorna inuti, hade vi redan evakuerat till reservfrysen i gäststugan, så jag stängde av "skiten". Det fick bli som det ville, var tvungen att sova för hade tid på ortopedtekniska på KSS klockan åtta.
Efter inte många timmars sömn (max fyra) var det dags att sälla sig till lämmeltåget på 49:an vid den tiden på dygnet. Inte en minut ens hade jag tillgodo, men fram kom jag och i tid. Sulorna var klara, men om jag inte ville gå i joggingskor större delen av dygnet, fanns bara en utväg: Att köpa specialtofflor med utbytbar sula, så dom kunde klistra i och fixa "special-gådon". Tofflor är ju det jag helst väljer att använda så bara att bita ihop och betala, eftersom "diagnosen på remissen" inte var rabatt-berättigad. Snabbt och lätt nära tvåtusen fattigare, men funkar det, så är det ändå värt varenda krona.
Tillbaka till Tibro och Candela resterande delen av dagen. Omgående ringde då banken som vi anmält intresse för att omdisponera våra besparingar hos och när det per telefon var avklarat, pep strax ett sms i fickan, att gräsklipparen var "frisk".
Maken fick hämta, testade direkt när han kom hem och den verkar vara återställd. Gratis var ju inte heller detta, men nästan, tack vare att maken uträttade hämtningen. Han har lite tumme med den firman, tydligen. Det var andra gången (på ganska kort tid), det blev förvånansvärt billigt att anlita deras tjänster.
Sen ringde det igen! Denna gång var det angående det eventuella jobbet jag skrev om för några dagar sedan.
Det rör på sig och om allt går i lås nu framöver, så kanske "tanten" får en riktig anställning igen, -snart.
 
Många äpplen små......nej i det här fallet stora...............
 
blir mer äppelmos, denna gång skalat och skuret av maken, före kok av mig.
 
 

"Trädgårdsdags"

Maken frågade om jag ville ha gröt, innan han åkte iväg på fotboll. "Ja det är väl lika bra, svarade jag då". Döm om min förvåning, när ytterdörren strax därefter plötsligt slog igen och jag hörde hur gruset knastrade under cykeln.
Det var bara att masa sig upp själv och laga frukost alltså. Blev ingen gröt idag, utan müsli med mjölk, macka och kokt ägg till kaffe.
Såg då att det var dags att blanda ny müsli och gjorde så. Kom därefter på att kycklingfiléer skulle ur frysen till middagen och varför inte kolla i trädgården efter grönsaker och annat. Hittade några hyfsade palsternackor, haricots verts, minitomater, en kopp blåbär, en halvdeciliter lingon och många stora äpplen.
Gjorde "blåbärssås", lite lingonsylt (haha) och en gryta äppelmos, samt startade en tvättmaskin mitt i alltihop och skar grönsaker att ha tillsammmans med kycklingen i stekpåse med färdigblandade kryddor.
Hittade tacosås-rester i flera burkar i kylen och lurade av frysen en förpackning köttfärs till dom, hämtade in persilja och oregano till detta och gjorde köttfärssås till matlådan imorron .
Maken kom hem och åt middag, för att sedan åter dra på fotboll, men jag hann att fråga varför han överhuvudtaget pratade om gröt imorse? Han hävdade då att jag sagt "nej det tar jag sen".
Börjar allt bli dags nu.....att skaffa hörapparat tycker nog jag. Har varit lite väl mycket "Goddag yxskaft-konversationer" på sistone.
....eller också hör han bara vad han vill höra! 
 
Inte riktigt klara för skörd ännu.....
 
....men här är vad jag lyckades plocka ihop från trädgården idag.
 
...och så var det några vilsna jordgubbar.
 
Middagen smakade bättre igår, tyckte maken, oavgjort tycker nog jag, men det blir ingen repris på just denna rätt. För sååå gott var det inte.

Helt ensam

Dagen började med tjänstgöring på Candela, avdelningen kläder behövde en tillsyningsperson och jag hade åtagit mig den uppgiften. Det är som alltid en väldig rusch precis vid öppningstid och ytterligare en timma framåt, sen lugnar det ner sig en aning.
Träffade en del bekanta att prata bort lite tid med dessutom. Fika hinner man också med och idag hade någon bakat hallongrottor som stod så lockande på ett fat. Fick bli en sån till kaffet istället för smörgås idag.
Inhandlade en mekanisk leksak, modell jättestor för framtida julklapp till, ja vem blir det??
De tre stora skålarna i läcker turkos färg med inskription popkorn, chips och godis fanns fortfarande kvar, (förvånansvärt nog) så dom fick också flytta till Fagersanna. Blir förmodligen även de julklappar så småningom, om jag klarar att skiljas från dom, vill säga. (Bearbetningen har startat!)
Med en småkaka i munnen som bränsle, styrde jag efter stängningsdags bilen mot gymet och där var tomt och öde, bara en bil på parkeringen. Inne i lokalen fick jag dock husera helt ensam, vilket jag absolut inget hade emot.
Tvärtom, det är sååå skönt med en tom gym-lokal, att det nästan är njutbart att vara där. (men bara nästan)
Hemma hade maken fått order om att servera middag av en fläskfilé, vilket han hörsammat och det var jag som inte riktigt passade överenskommen tid. Alltså ingen idé att ha åsikter om att maten var näst intill kall.
Dock klagade jag på avsaknaden av rikligt med kokta grönsaker och fick till svar, att det tyckte inte han behövdes.
Känner mig aningen seg och lite sömnig, men "dagens kökspatrull" har startat kaffet, så det kanske gör att man vaknar till lite mer......
Måste ju vara med på lottodragningen ikväll, för nu är det allt min tur. Skulle vara väldigt nöjd med bara en ynka liten miljon, behöver inte drömvinsten. (Kan inte få den heller förresten, eftersom jag inte spelar joker)
Kaffe var det ja......
 

Blunda alla barnbarn, här är fyndet att fundera ut mottagare till.
 
...och visst är väl dessa vääääldigt tuffa och läckra. (ännu bättre med aviserade innehåll förstås!)

Fusk

Dags att efter frukostgröten återigen knalla till frisören. Det är inte klokt vad det gråa "eländet" växer fort. För varje gång jag går dit, tycker jag att det bara blir vitare och vitare, men min frisörska försäkrar att det fortfarande finns mörkt hår kvar. Får väl lita på henne, för man måste ju ta av glasögonen vid klippningen och då tilltar ju den allmänna grå dimman betydligt. Förresten, spela roll, i det allmänna förfallet!
Hem igen och ta tag i en del telefonsamtal angående administrationen av mors räkningar och sen bar det av till Tibro, för en fika hos "kassa" väninnan. Ja det är hennes egna ord från gårdagskvällens sms, när hon beskrev sin tjejmilsförkylning. En del är rediga som klarar av att fullfölja såna fysiska strapatser, men ibland kommer det som sagt, surt efter. Bacillusker har jag dessutom redan hemma i huset, där maken går omkring och hostar så ska de parkera på mig, gör de det oavsett om jag isolerar mig eller inte. Bara vänta, se och hoppas på att jag slipper denna gången.
Fortsätta till Hjo och sitta av en stund hos mor, handla, köpa med "kupong-mat" i Sibylla-kiosken till dagens middag, då Inga gått i tillfällig strejk. Har därför ätit kebabtallrik idag och maken fick peppercheese-burger.
På kvällsmackan fortsatte vi sedan fusket, med i affären köpta kantareller som bara behövde stekas.
Vet inte varifrån de ursprungligen kommit och vill nog inte veta det heller, om jag tänker efter.
Dyra var de iallafall, så nå'n vana blir det inte. Men smakade bra, gjorde dom faktiskt.........
Imorron ska jag så göra en arbetsinsats på Candela, då de var lite kort om frivilligt folk. Får ledigt en annan halvdag istället, så jag hinner packa ordentligt. Det är bara två veckor kvar nu........
 
Var man än passerar ett fält såhär års, är de fulla av "blivande sockerbitar" eller höbalar au naturel, fint.
 
Även köpta svampar krymper i stekpannan, men det blev kvar till två mackor.
 
 

Förtroende....

Idag var det en ljuvlig morgon, soligt och varmt. Chefen skulle på möte på annan ort och var följdaktligen inte på plats idag. Passade då "råttorna" på att dansa på borden? Nejdå, de lydiga små varelserna putsade fönster, precis som ordinerat, dock inte allesammans eftersom vi hade vissa reservationer angående uppgiften.
Den diskussionen får vi ta med ansvarig när tillfälle ges, men vi gjorde vad vi kunde och efter bästa förmåga.
Diska, städa, plocka upp inkomna lådor och finjustera inför lördagens öppethållande stod också på agendan.
Hade tänkt att besöka gymet, men vitkålsstuvning till middag gjorde sig påmind och det är inte helt förenligt med gymnastiska övningar, så det får anstå till imorron.
Åkte därför hem direkt och ganska snart anlände även stockholmsresenären. Han plockade ur väskan ett uppdrag från storebror, som hade fullt förtroende för, att mormor skulle kunna fixa en trasig favoritboll som spruckit.
Det blev väl inte den vackraste "ihop-plåstringen" precis, men bollen är nog användbar några veckor till iallafall.
Har även eventuellt en liten ljusning på jobbfronten, som det kan bli något av. Mer går inte att säga för tillfället, men tummar får gärna hållas, för att det ska gå i lås........
Kan också meddela att panta flaskor är långtifrån roligt, "Pantaaa mera...." är en väldigt överdriven och hurtig reklamfilm, för såååå kul är det inte. Men nu är det gjort och bara att börja fylla jättekassen igen.
 
Tidig torsdagsmorgon i Fagersanna
 
Bland mycket annat finns många fina burkar till salu på Candela, så kom och handla på lördag!
 
....dessutom ett ansenligt lager av träskålar, en del är extra välgjort hantverk, riktig toppkvalité.
 

Kvällsmat är gott! ......åtminstone om den ser ut såhär.
 
och här är "hedersuppdraget", som numera är utfört. Vi får se om jag får godkänt?
 
 
 
 
 

En dag i ljusets tecken

Idag var det då dags att lämna in bilen, för att "få" en ny bakruta till bagagedelen. Detta medförde att jag var tvungen att gå upp ytterligare en halvtimma tidigare, än den numera en vecka gamla rutinen.
Trots allt är det ju fortfarande ljust på morgonen och jag var (förvånansvärt nog) ganska pigg ändå.
En av mina arbetskollegor var snäll och åkte en liten omväg för att hämta mig, sen körde chefen mig tillbaka dit efter jobbet.
Skönt att ha en hel bil igen och hoppas nu bara att det så förblir, peppar, peppar!
Förmiddagen ägnade jag sedan åt att först vika och lägga alla dukar tillrätta, efter kundernas upptäcktsfärder i högarna under gårdagen. Det var inte så farligt stökigt faktiskt, så det gick ganska fort.
Sen var det dags att ta tag i lite skyltning och paketering av ljus, som jag igår lovat damen som är ansvarig för detta.
Det tog nästan hela förmiddagen och ytterligare en tjej hjälpte mig.
Lunch följde, lite stickning och snack i en soffa innan möblerna skulle dammas. Justeringar på träavdelningen och en del annat, sen var onsdagen till ända.
Hemma lagade Inga stuvad vitkål med varmkorv till imorron, tänk vad snäll hon är, så att jag har tid att sitta vid datorn och ljuga.......
 
Så här såg det ut på bordet, när vi var klara......
 
Dom här manschetterna ville så gärna bo hos mig i Fagersanna, så jag hade inte hjärta att neka.
 
...och så var ytterligare en tröja klar, (storlek S/M ungefär) ska strax starta en ny igen....
 
 

Äldre damer och nya möbler

Ytterligare en långdag är nu till ända, på second hand-butiken. Hur har då min arbetsdag sett ut? Först två och en halv timmas städning av golv, frukostpaus och därefter två timmars strykning av kläder, samt en och annan justering på "min" hylla inför dagens försäljning.
En timmas lunch med en stunds "medhavd" stickning i en soffa, innan det åter igen var dags för mer strykning och en kort samling av personalen före öppningsdags. Första passet i butiken blev "provrumsvakt" vid kläderna.
Vilket idag innefattade smakråd vid klädprovning och "bollplank" vid köp av bonader och gamla lakan. Det kom en tjej (max 15 år yngre än mig) och startade konversationen med följande fras: "Jag brukar alltid prata med äldre damer när det gäller textilier och handarbeten." Vänta nu lite....men ganska snabbt fick jag dock klart för mig, att hon verkligen menade mig och att det var en oskuldsfull (men ändå på sätt och vis "oförskämd") komplimang.
Nåja, bara att svälja det hela och inse att det kanske är så, att jag numera sorteras in i denna kategori, vadän jag själv tycker om det. Hon fick ialla fall en massa förslag på hur hon kunde "piffa till" bonaden och återanvända lakanen, vilket hon uppskattade och jag kunde lite senare se henne betala grejerna.
Fick också prata lite tyska, byta av för fikapaus i kassan och för egen del inhandla en del prylar.
På hemväg skjutsade jag först hem en av frivillig-damerna och hade senare i lokalaffären, en diskussion om arbetsmarknadspoltik med en bekant.
På det hela taget en givande dag på många plan och imorron tar vi nya tag........
 
Vissa saker skriker bara sååååå högt, att man bara måste åtgärda det......
 
....och vem kan motstå en hylla för 60 spänn? Inte jag iallafall.

Måndag

Idag gällde att gå upp extra tidigt, för både maken och undertecknad. Han skulle till Töreboda för att ta tåget där före åtta och jag skulle hinna lämna gräsklipparen och beställa glashylla till kylskåpet innan åtta, då min arbetstid startar.
Service och reparation av maskinen kostar förmodligen en bit över tusenlappen och nya hyllan, hämtad i eftermiddag gick på 150:-. Till detta kalas får sedan läggas självrisken på bakrutan som uppgår till 1700;-, tänk vad det är lätt att göra av med pengar!
Får dock köra med "plastruta" fram till onsdag, då de var tvungna att beställa en sådan först. Då är det ju tur att ingen långfärd är planerad, bara Tibro t.o.r. under morgondagen, för långdag på Candela.
Det blåser en aning men annars är det mycket inbjudande väder och jag tar nog en kopp kaffe på altanen om en stund. Behöver sitta ner ett tag och vila ryggen.
Maken har troligen påbörjat sin barnvaktar-tjänst vid det här laget, däruppe i Stockholm. Dit han enligt Facebook hade anlänt.......
 
......och nu är inte golven "törstiga längre", men det är jag!
TV-fåtöljen nästa!
 
Ser ju riktigt prydligt ut, vetja!
 
 

Gymbesök och fiskmiddag

Maken begav sig till Fagervi idrottsplats strax före åtta imorse, för att hålla ordning på alla bilister som kom dit för att gå enmilavandringen i skogen som de igår färdigställde.
När han åter anlände till hemmet vid elvatiden, hostande och snörvlande med en alldeles (sen igår) ny förkylning. passade jag på att låna hans bil. Ingen större hit att använda min egen som för närvarande är minus en bakruta, med ett "plastplåster" istället.
Tog mig faktiskt i kragen och kom iväg till gymet, som egentligen var tänkt för gårdagen. Av förklarliga skäl fick jag dock stryka det på lördagsschemat. Nu är det iallafall gjort och efter dusch startade jag söndagsmiddagen, lax i foliepaket med potatis och dillmajonnäs. Jo, det var precis så gott som det låter och blev lagom mycket kvar till min matlåda, att avnjutas ännu en gång, imorron.
Maken "blir utan mat" imorgon, eller snarare han får väl gå på lokal, när han anlänt till huvudstaden. Där ska han ånyo, tillbringa några dagar med bröderna Bus, då mamma måste resa i jobbet.
Jag får väl roa mig på bästa vis så länge, second hand, trasiga glasrutor/skivor och har allt sett att golven här hemma skriker efter en omgång vatten....... men se det blir inget idag!
Den som väntar på nå't gott.......haha!
Får bli Liverpool-Arsenal eller Finnkampen en stund nu och en kopp svart och titta vad jag hittade........;o)!
 
Smakade bra idag och gör säkert så imorron också!
 
Idealiskt till en kopp kaffe och sport på TV.
 
 
 

Är det inte det ena, så är det det andra......

Skulle idag uträtta en del ärenden, medan maken höll till i Fagersannaskogen med dom andra idrottsförenings-pensionärerna. Hade kollat mått ute i gästrummet och bestämt mig för att inhandla en CD-hylla som kommit in på second hand-affären. Åkte iväg glad i hågen och med gräsklipparen i bakluckan.
Det första jag såg när jag äntrade butiken, var "hålet" efter just den hyllan jag siktat in mig på. Men hänger man inte på låset så får man stå sitt kast. Köpte en liten tavla jag tittat på vid flera tidigare tillfällen och bytte några ord med chefen, samt (visade det sig) en f.d. postkassör/brevbärare från Herrljunga, som satt och fikade.
Dags att åka fram till ICA och lämna in ett brev som var för stort för brevlådans öppning. Där träffade jag ett av bonusbarnbarnen, på moped. Han fick ta kassen med lördagsgodis med hem direkt, så behövde jag inte ta den omvägen. Mot Ulvåker för att lämna av "den trötta maskinen" då. Allt väl ända till sista korsningen in i samhället, där kom gräsklipparen i rörelse när jag gasade och dess handtag spräckte bakrutan. Lätt at vara efterklok, men vi skulle naturligtvis ha lastat in den åt andra hållet, så hade det inte kunnat hända.
Fortsatte fram till firman, som enligt internet skulle vara öppen på lördagar, men se det var den inte! Försökte med att ringa telefonnumret på dörren, men inget svar. Så bara att vända ekipaget hemåt, med glassplitter rasslande därbak, in i bagageutrymmet och gräsklipparhandtaget två decimeter utanför det som en gång var bakruta.
Hemma fick vi med förenade krafter ta hand om splittret och rensa resterna som fortfarande satt kvar, innan vi nu har tejpat på plast, efter att vi vände på "det lilla livet" i lastutrymmet.
Kan nog springa iväg några tusenlappar, innan allt är fixat igen. Håhåjaja!.....och maken åker till Stockholm på måndag lämnande mig "ensam kvar" att reda ut eländet.
Nämnde jag förresten, att jag igår kväll dessutom spräckte en glashylla i kylen.
"En olycka kommer sällan ensam",....... har jag hört nånstans!
Dare I ask: What's next??
 

Ja så kan det gå när inte....tankeverksamheten går på "full styrka",
 
och här inne ligger "boven" i godan ro, numera rättvänd för transport i Mitsubishi Lancer.
 
Men tavlan är iallafall fin, även om jag inte vet var jag ska ha den.
 
 
 

Fridag

Ledigt! (haha) Tid att sova på morgonen, vilket utnyttjades ordentligt. Inte bara av mig, utan även pensionären sov som en gris långt in på förmiddagen, en hel timma mer än mig faktiskt. Oj då, såååå länge brukade han inte sova minsann! Jajajaja, en dåres försvarstal ungefär......
Jag ringde först Arbetsförmedlingen, laddad och irriterad. Hittade nämligen ett brev från dom med en kallelse till jobbintervju, som kommit när jag hade lovdagar och var bortrest. Var bara tvungen att få reda på om det var deras stående rutin att skicka sådant varje gång man anmält lediga dagar och rest bort. Var nämligen likadant förra hösten, då vi var på semester en vecka. Bad att få prata med någon i chefsposition och blev kopplad till en sådan. Han hade dock en urusel telefon, som han visserligen bad om ursäkt för, men vad hjälpte det egentligen, när jag ändå bara hörde delar av vad han sa och fick fråga om hela tiden. Tror någon att detta hade en lugnade inverkan på mig? Nej just det, precis tvärtom. Det var nära att jag (som engelsmännen säger) : "Completely lost it!"
Så höll vi på och slutligen dog hans telefon totalt. Ringde han upp mig igen på en fungerande linje tror ni, inte då.
Han skickade dock ett mail fick jag senare se och bad om ursäkt en gång till och skulle vidarebefordra mina åsikter över hanteringen. Senare under dagen ringde den handläggare som anvisat mig praktikplatsen och vi redde ut resten av bekymren, så nu är vi "på bana igen", så länge det nu varar.
Fanns en del annat att pyssla med också, tvätt bland annat. Sen skulle maken åka till biblioteket och jag hakade på för att uträtta apoteksärende och köpa mat. Apoteket hade datastrul, så det blev ingen medicin men de skulle ringa när det var igång igen. Ingenting akut direkt så "no problem", men......
Väl hemma vid middagsbordet ringde så mobilen, då hade de inte det jag skulle ha i lager men kunde få hem till tisdag. Tog två minuter så ringde dom igen och nu var det restnoterat och de skulle inte få leverans förrän 28 september!!! Blir alltså till att ringa hudmottagningen för att få alternativ medicin utskriven, seriöst alltså, vart är vi påväg i samhället.......
Lite grädde på moset kom när gräsklipparen inte ville vara med, hur vi än "gullade" med den, så nu får även han åka till "farbror doktorn" imorgon.....och gräset det bara frodas och växer, tralalala.
Maken drog på fotboll och jag tyckte att något roligt ville jag ändå pyssla med idag, så det blev en total genomgång av smink, hudvårdsprodukter och andra toalettartiklar i badrumsskåpen.
Kan meddela att jag definitivt inte behöver köpa några fler ansiktscremer under min livstid och deodorantlagret räcker i minst ett år. 
Oj vad klockan går, kanske ska sova lite, för att orka åka till second hand imorron (hihi) och gräsklippardoktor i Ulvåker.......
 
Den "sjuka" lilla maskinen......
 
Det lider mot höst och solen går ner tidigare, bakom träden.
 

RSS 2.0