"Trädgårdsdags"

Maken frågade om jag ville ha gröt, innan han åkte iväg på fotboll. "Ja det är väl lika bra, svarade jag då". Döm om min förvåning, när ytterdörren strax därefter plötsligt slog igen och jag hörde hur gruset knastrade under cykeln.
Det var bara att masa sig upp själv och laga frukost alltså. Blev ingen gröt idag, utan müsli med mjölk, macka och kokt ägg till kaffe.
Såg då att det var dags att blanda ny müsli och gjorde så. Kom därefter på att kycklingfiléer skulle ur frysen till middagen och varför inte kolla i trädgården efter grönsaker och annat. Hittade några hyfsade palsternackor, haricots verts, minitomater, en kopp blåbär, en halvdeciliter lingon och många stora äpplen.
Gjorde "blåbärssås", lite lingonsylt (haha) och en gryta äppelmos, samt startade en tvättmaskin mitt i alltihop och skar grönsaker att ha tillsammmans med kycklingen i stekpåse med färdigblandade kryddor.
Hittade tacosås-rester i flera burkar i kylen och lurade av frysen en förpackning köttfärs till dom, hämtade in persilja och oregano till detta och gjorde köttfärssås till matlådan imorron .
Maken kom hem och åt middag, för att sedan åter dra på fotboll, men jag hann att fråga varför han överhuvudtaget pratade om gröt imorse? Han hävdade då att jag sagt "nej det tar jag sen".
Börjar allt bli dags nu.....att skaffa hörapparat tycker nog jag. Har varit lite väl mycket "Goddag yxskaft-konversationer" på sistone.
....eller också hör han bara vad han vill höra! 
 
Inte riktigt klara för skörd ännu.....
 
....men här är vad jag lyckades plocka ihop från trädgården idag.
 
...och så var det några vilsna jordgubbar.
 
Middagen smakade bättre igår, tyckte maken, oavgjort tycker nog jag, men det blir ingen repris på just denna rätt. För sååå gott var det inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0