Info-"karusell" och hus på vägen.......

.......ja det svänger snabbt ibland.
Började med ett påminnelse-sms imorse, fel tid mot vad jag fått tidigare för besöket på fredag.
Måste kollas......tjena, ingen telefontid idag och samtal via växel följdes av "bokad" telefontid till tio över tio. Åkte så till provtagning och mitt i "sticket" ringde gyn och där var det flera bud också, på vilket som gällde. Skulle kollas och de lovade återkomma.
På hemväg fick jag åka av och svara på en P-ficka (där körde fyra bilar fulla med husväggar förbi, så det gungade i min bil). 
Jodå, så var det bekräftat att den (nya) inställelsetiden från sms-et, var korrekt. Ok, då var det så och imorron får jag återvända till vårdcentralen och komplettera det de inte kunde fixa idag.
Åkte hem och fick stanna på lokalvägen, för att släppa fram de lastbilar som susat förbi P-fickan, då de var väääääldigt mycket bredare på denna mindre väg.
Fortsatte till kompisen på en fika (och lunch visade det sig) med flera andra kompisar.
Då ringde min telefon igen......med ändrade besked....igen.
Det jag fått i början på veckan via telefon gällde och hon bad om ursäkt för att hon inte ändrat i bokningssystemet. Förtroendekapitalet inför operation är aningen naggat i kanten. Vet de vad de håller på med??
Undrar varför jag känner mig trött.........men ikväll är det match igen!
 
Bäst att stanna och köra åt sidan.......fick tummen upp för det, av "varningsbilen".
 
Bjud-lunch, ringde maken och sa han fick hitta nå't i frysen till sig.......
 
Ända mot ända.........bilträffen utanför grinden.
 
Ett av alla plan som cirkulerade......
 
En av kompisens kul dekorationer i trädgården........
 
 

Kultur och knäckebröd..........

.....har vi ägnat dagen åt idag, maken och jag.
Vi gjorde en dagsutflykt till Filipstad, via Kristinehamn och Picassostatyn i skärgården. Där fikade vi medhavd andra frukost och fortsatte sen till nästa mål.......lunch vid Stora torget i Filipstad och sen hälsade vi på både Ferlin och Gunde Johansson i parken bredvid.
Nästa anhalt en promenad till Snacksbutiken, men se de hade stängt. Detta trots att det stod annorlunda på sociala medier. Jag blir så förba.....d, då etablisemang inte uppdaterar sina sidor, utan att man möts av en lapp på dörren om ändringar, när man åkt särskilt för att göra ett besök.
Ytterligare en till handlingarna......semesterstängd madrassbutik, sommartider på Apotek och så nu denna chipsbutik. Inte hela världen, men såååååå irriterande.
Dock hittade maken en loppisbutik, som han tyckte vi skulle stanna till vid. Ja lite kom det faktiskt med därifrån........ fem LP-skivor, ett glas, en "Ferlinstaty" i glas, en stor skylt och en plåtlykta.
Fortsatte så till Knäckebröds- och pastamuséet/fabriksboden. Där möttes vi av bröddoft från fabriken.
En stor kasse åkte vi hem med..........
Tog vägen via Degerfors, där vi hittade ett fik för eftermiddagsdosen och sen fortsatte vi genom Laxå, Undenäs och Forsvik. Nu är vi hemma och i postlådan låg ett tjockt brev med pre-op-instruktioner........ och assistentredovisningar att kolla.
Imorron väntar en tur till vårdcentralen för en massa provtagning..........
 
Nya tidernas "skog" växer överallt......
 
Frukostfika-utsikt i Kristinehamn........
 
Picasso-statyn......
 
Maken valde Ceasarsallad.......
 
....och jag tog kycklingspett.
 
Ja vad ska man säga.........
 
.....och maken hälsade på Gunde Johansson.
 
"Irritationsbutiken".......
 
Då shoppar vi loss......
 
....och tittar på forna tiders förpackningar.
 
Gavelmålning i sta'n....
 
....och en till.
 
Kakor till kaffet i Degerfors.

Bilen full.......

......av "vandringsmaterial", som ska vidare till nästa arrangör (i Tibro).
Maken har även idag varit runt och samlat ihop till detta. Så efter att ha ätit fisk till middag, åkte vi gemensamt till Tibro. Jag blev avsläppt vid COOP med en megakasse tomflaskor, medan han skulle leverera det andra i bilen.
Vad händer?...........för femtioelfte gången är deras pantmaskin ur funktion.
Irriterad pratade jag med kassörskan och sa att just idag har jag ingenstans att göra av min pant, medan jag handlar. Nu fanns det en medarbetare som efter tre försök och viss tidsåtgång fick igång maskinen igen. Men just därför hade jag inte mer än börjat plocka i vagnen när maken dök upp för att hjälpa till med packandet och bära ut. Sen var det (som vanligt) fel på kvittot. Ett av erbjudandena i butiken, fanns inte inlagt i kassasystemet och saknades därför som rabatt.  
Lurad på en femma idag, men orkar inte tjata om det .....igen. Har iallafall påpekat dessa problem vid en enkät på nätet i förra veckan.
Vi avslutade Tibrobesöket med en fika hos Bagar'n och nu har jag landat i min fåtölj, (efter att ha packat ur två fulla kassar) medan maken tog hand om äppelhögarna jag krattade ihop igår.
 
Inga bjöd på hemlagad räksallad på kvällsmackan igår.......
 
Ytterligare en variant på kvällshimmel........
 
Björnbären mognar nu undan för undan, men "en stor råtta" äter hela tiden, så blir inga att tillaga.
 
Extra gott mos blev det idag, tyckte jag.
 
Våra respektive val till kaffet hos Bagar'n........
 
 
 

Promenadtajm......

....... för maken, som funktionär. Vilket föranledde honom att kliva ur sängen okristligt tidigt (enligt min åsikt) och fara iväg.
Väderprognosen hade ju utlovat rikliga mängder regn men detta uteblev, lyckligtvis för arrangörerna.
Maken lade upp ett foto på "Fejan" från sin tilldelade kontroll, den nyrenoverade grillplatsen på elljusspåret.
Jag var ute vid nio på verandan och såg iallafall två personer (med stavarna i högsta hugg), kliva på bra utmed gångvägen nedanför .....vid sjön.
Jag föredrog dock att gå tillbaka in och be Inga om en ordentlig frukost, vilket hon glatt serverade.
Därefter (när maten sjunkit undan) tog jag med mig sekatören på en sightseeing i trädgården. Startade dock med att kratta ihop två högar nedfallna äpplen först.
Inga rannsakade sen frysen och hittade "mormorsbiffar" med sås, vilka slank ner ganska lätt tillsammans med andra tillbehör då det blev tid för middag.
Maken gick på lokalfotboll. medan jag kan kolla Tottenham på teve om en stund. Men innan han promenerade iväg, var vi tvungna att fika......sa han. 
.....och visst fanns det tilltugg i frysen, precis som han antog. Ganska behändig den där Inga emellanåt. 
 
Trolsk skymning igår kväll........
 
Nu har hen snyggat till sig och flyttat in i resväskan till de andra........
 
Extra vackra pumpablommor i landet idag.......
 
Därnere skymtar två vandrare, under överinseende av Snögubben..........
 
Min frukostbricka.......
 
.....och så var det middag.

Matchdag igen.......

......och bluesjam.
Gissa vem som ska bevista vad?
Live-närvaro på bluesen i Tidaholm blir det förstås för maken, men teve-närvaro klockan fyra får jag nöja mig med: Liverpool-Bournemouth.
Innan vi kom så långt har det regnat igen en stund, under förmiddagen och nu strax innan matchstart har regnet så återkommit.
Till middag serverade Inga fläskkotletter i löksås, vilket passar bra att ha pressgurka till.
Hämtade sen en till gurka från odlingen och fyllde på med, så nu finns det ännu mer inlagd gurka att servera om så skulle passa.
En god kopp kaffe med något tilltugg, ska jag "beställa" innan matchstart. Men först tjatar tvättmaskinen att den är klar i karusellen och vill ha assistans med innehållet.
(Blev en körsbärsmuffins till kaffet)
...... ska det göras, är det lika bra att göra det ordentligt tyckte Liverpool och tvålade till stackars Bournmouth med 9-0 hemma på Anfield: "We want ten"...... skanderade publiken.
Inga var på lite experimenthumör, så det står en purjolök/ost/skinkpaj i ugnen. Ska ge henne min kritik när den är klar för ätning.
Själv virkade jag en bläckis till matchen, så nu vet jag att det blir tre stycken per nystan av det senaste garnköpet. 
Maken ringde från affären och fick order på vad han skulle bära hem..........
 
Smakade bra........alltihop.
 
Det blir iallafall två pumpor i landet i år.
 
Alla delar klara....nu bara montera.
 
Helt ok kvällsmat, hemlagad paj.
 

Persiljejärpar...........

........... fick Inga för sig att hon skulle göra av resterande köttfärs i paketet (som påbörjades till köttfärssåsen), innan torsdagen lades till handlingarna.
Dessa fick bli middag idag och dessutom hade Inga även lagt in pressgurka, men den kom hon inte ihåg förrän till eftermiddagskaffet. Alltså blev det bara  färsk gurka, tomater och sallad från växthuset som middagsgrönsaker.
Nu får hon tänka till över menyn imorron, så vi får användning för den inlagda gurkan.....också.
Annars har det inte hänt särskilt mycket här i huset idag. Regnade gjorde det dock före kaffet och visade sig ha kommit 8 millimeter, så långt.
I frysen hittade Inga lite skivade jordgubbar, som med vispad grädde och maränger fick utgöra tilltugg till fikat och på datorn har jag fått skicka in "mitt livs historia" inför stundande operation.
Innan det börjar regna igen, ska jag nog ta min "favoritpromenad".........till återvinningsstationen.
Vid hemkomsten från den, gick maken iväg.......men han går ju mycket längre.
 
Persiljejärpar......hälften till middag idag och resten i frysen.
 
Alltså utan den bortglömda pressgurkan......
 
"Marängswiss" till kaffet......
 
Regnmöte på gång- och cykelbanan...............blähhh.
 
 
 
 
 

Då var det klippt.......

.......igen, håret alltså.
Men ganska bra tajmat att jag hann ta passfotot innan det blev kort frisyr. Skönare att ha det ganska nyklippt, men blir något bättre på bild när det är "utväxt". För övrigt var ju passbilden helt bedrövlig, men får vara nöjd med frisyren iallafall.
Annars var det (i detta huset) tidig uppgång idag. Maken skulle till skogen och lägga bana och jag skulle vara välkomstpatrull till golvläggaren, som skulle diskutera arbetet och ta måtten i badrummet.
Enligt honom så gissade han på att det kan bli av i mitten av november, eller framöver därifrån och minst två veckor (med torktider......) får vi räkna med.
För att få lite klarhet i "den andra röran," kontaktade jag själv gyn idag och visste innan frisörbesöket lite mer. Påväg hem från frissan ringde de mig och meddelade: Att 12 september är det inplanerat för åtgärd. 
Nu tycker maken att vi ska dricka kaffe............
Så var det avklarat för idag också. Ytterligare en gurka har mognat i växthuset och är klar för ätning,  flera till på gång. Björnbären börjar bli svarta lite här och där, men vindruvorna verkar lite mer "svårflörtade" med att bli ätklara.
Fåtöljtajm............vad finns det på dumburken att se idag då? 
 
Grannens flagga vajar fortsatt sakta för vinden.......
 
.....och Inga bjöd till middag.
 
Trädgårdsklövern blommar i trappkrukan, små vackra gula blommor.

Dimma.......

......startade morgonen med och det blev frukost tillbaka i sängen, som vanligt.
Telefonen ringde runt nio och imorron kommer firman som ska lägga mattorna i badrummet, för att kolla och mäta. Har ju redan bestämt vilket material vi ska ha. Sen får vi se hur länge det tar innan de kan börja.......och bli klara snabbt.
Var så inne på min sjukvårds-journal, där står om telefonsamtalet igår, men inget mer konkret och besökstiden i september verkar ligga kvar, så jag vet verkligen ingenting om fortsättningen. Rena dimman......... 
Inga serverade som planerat varsin köttpaj till middag och därefter var det hög tid att skaffa mer mat.
Två kassar fick jag ihop hos COOP i eftermiddag, som maken fattade att han skulle bära in när jag kom hem.
Men nu ska vi fika, för i affären slank det med två wienerbröd............
 
Vårt megastora äppelträd, i år fullkomligt överfullt med äpplen.
 
Skatorna gillar våra krusbär........
 
Onsdags-dimma........
 
Engelsk köttpaj till middag.......
 
Ajabaja..........men smakade bra i solen.
 
En tredjedel av min fina persilja, klippt och vinterförvarad i frysen till vinterbruk.
 

Lika bra.............

.......att i väntan på kvällens match ta tag i och utföra ett brödkaksbak, eftersom det i kylen låg ett jästpaket och hojtade att det INTE ville i sophinken.
Maken har tagit sig en promenad och i halvlek ska jag smaka på brödet.
Det går inte så bra för Liverpool, men brödet smakade helt ok i paus iallafall. Tyvärr blev det förlust för mitt lag, men bara att ta nya tag och hoppas att alla på skadelistan snart är tillbaka på plan igen.
Tisdag morgon startade med en macka och kaffe, sen påbörjade vi Göteborgsresan.
Lyckades boka en passtid (i mars....) till idag. Vi stannade i Alingsås på "Donken" för ett snabbt mål och en halvtimma senare registrerade vi vår ankomst på passexpeditionen. Ganska omgående blev det vår tur och snabbt befriade från 800 kronor, fick vi istället varsitt "vackert porträtt" taget, pekfingrarna fotade och skriva autografer (fyra gånger för min del, innan godkänd). Sen var det klart och då fortsatte vi till Grönsakstorget för parkering. Liten promenad till konditori Brogyllen, där intog vi varsin kaffe med tårtbit. Därefter gick jag in i "Antikhallarna" alldeles bredvid, till The British shop. Köpte med mig två sausage rolls och två köttpajer.
Åter till bilen och så startade vi återresan, men via Trollhättan/Lidköping istället. Maken skulle hämta material ute på landet vid Tråvad......att ha till Fagersannas enmila-vandring till helgen. 
Under nerresan ringde plötsligt min telefon.....en läkare från gyn. Skulle ju fått en tid via brev så jag var förberedd..... Sen verkade det som att operationstiden fortfarande fanns kvar och efter samtalet lovades nu att en sköterska ska ringa med inställelsetid redan på måndag, sen åtgärd på tisdag.
Vet inte vad man ska tro.....ellelr lita på nu då, är väl bara att vänta och se.......
Har just landat i fåtöljen och konsumerat en sausage roll, en kvar i kylen. Imorron ska Inga göra potatismos och servera pajerna till middag.
 
Jaha då var de klara, ännu ett gäng.......
 
Färgsprakande kväll.......
 
Äntligen........men kunde ta tio veckor innan vi får hämta dem, - Skövde.
 
Kondis-fika.....
 
.....mitt i stan, med spårvagnarna som utsikt.
 
Sen mitt ute på landet, under hemvägen.
 
Min sausage roll.........

"Pil-pil"........

........fixade Inga till framåt kvällningen, som vi intog i glashuset.
Dags därefter att vattna växtligheten i växthuset, innan fåtöljen fick sin dagliga dos av uppmärksamhet.
Följt av de vanliga rutinerna, hitta sängen, sova hyfsat, äta frukost, kravla sig ur bingen och starta en ny vecka.
Inga bjöd som sagt på dillkött till middag och medan hon härjade vid spisen, gick jag ut (halv två) för att kolla om det fanns någon post. men nej inte ens reklam.........
Får väl ta en "promenad" till dit, för har för mig att det ska vara utdelning idag och då borde åtminstone reklam finnas i lådan. 
Middag avklarad, diskmaskinen satt i arbete och maränger bakar i ugnen (blir alltid en äggvita över när man gör dillsås....). Då får vi se om det blir något ätbart av äggvitan, men ska vara i ugn en och en halv timma........lagom till kaffet?
Tittar på teve medan jag väntar............eller slumrar lite.
 
Pil-pil i glashuset..........
 
De skickade med ett tackkort i kassen när man handlat hos dom.
 
Min portion dillkött......
 
Det blev några stycken maränger.........helt ok kvalitet också.
 
 

Inte riktigt som jag tänkt........

......gick det att göra "tostadas". Det första försöket med brödet......blev "skorpor", gjorde så ett frest till och det blev väl sådääär, men gick att använda iallafall. Men riven bifftomat såg inte alls ut som det de brukar servera nere  i Spanien,. smakade dock ganska hyfsat
Inte totalbesviken, bara lite.........
Dags att sova igen, blev det väldigt fort. Men kollade klart både Duplantis guld och småkronornas brons, före bingen.
Söndagsfrukost, följdes av dåsande, en stund till i sängen.
Tog inte så lång stund innan Inga röt från köket att nu får du assistera om ni vill ha middag.
En fläskytterfilé blev till två schnitzlar, sex skivor till frysen och en gryta dillkött (till imorron).
Tvättmaskinen kom heller inte undan arbete. Efter äten måltid ute på verandan, tyckte så Inga att en liten äppelpaj kanske går att göra.......och så gjorde hon en.
Beväpnad med hink och sax, gick jag lös på lite ogräs i trädgården en stund, innan det blev tid för att "återvända" till Eklaholm..........i en teve-repris..
Nu ropar tvättmaskinen på uppmärksamhet.........och sen blir det kaffe, med äppelpaj och vaniljglass.
Nyss kom en sms-påminnelse om pass-tiden i Göteborg på tisdag........glöm inte den!
Nädå...... den ska vi komma ihåg.
 
"Mina" tostadas...........
 
Frukost.......
 
Fick hämta några morötter i landet till dillsåsen........
 
Middag........
 
Fina molnformationer........
 
.....och där flyger två tranor.
 
Första äppelpajen för i år......modell mini, på ett äpple.
 
 
 
 
 

Loppis-dags.......

......kände jag att det var idag igen.
Efter att ha ätit en bra frukost tog jag med diverse återvinningsklara förpackningar och en stor kasse tidningar, i bilen och åkte iväg.
När dessa var "avpolleterade" fortsatte jag in på loppisen, för att se om där fanns annat att bära hem.
Visst fanns dä' det, lite av varje som vanligt.
Dessutom träffade jag en fd. jobbarkompis att byta några ord med och sen även en symötes"medlem".
Hemma fixade Inga till fisk i folie med dillmajonnäs, till våra egenodlade potatisar. 
Har precis kollat barnbarnens lag Tottenham vinna sin match idag.
Liverpool spelar inte förrän måndag kväll.............
En eftermiddagsfika på verandan med maken och en runda i trädgården på det, för att se om det blir några pumpor och druvor som mognar. En del skrumpnar bara, men något kan det nog bli.
I växthuset är det mer gurka på gång och gott om tomater, från helgröna till mogna och klara. 
Även paprika finns........
Till kvällsfika ska jag testa att återskapa "tostadas", dvs. rostade baguetter med riven tomat, salt och olivolja på.
 
Gårdagskvällens hantverksnöje.......
 
Lördagens frukost.......
 
Fisk-middag.......
 
"Mini-grottor" från loppisen till fikat......
 
Iallafall en pumpa i landet som verkar växa och må bra......

I väntan på......

.....utlovat oväder, håller vi tillgodo med soligt väder. 
Till frukostkaffet "fick" jag återigen en god saltgurkemacka och det kommer att serveras stuvad spenat med tillbehör som lunch, sa Inga alldeles nyss.
Den påbörjade bläckfisken avslutades under gårdagskvällen och idag fick även jag min pension............
Dammsugaren står i sitt hörn och tjatar om lite motion, så får väl tillgodose det behovet innan jag assisterar Inga....... gällande matlagningen. 
När vi ändå höll på........kokade Inga tomatsås (med basilika) av de stora tomaterna från växthuset.
Att frysa och ha som pizzagrund framåt vintern........
Då har vi ätit.....ute på verandan, ackompanjerade av åskmuller någonstans i fjärran och så lyckades grannen igen........ att köra gräsklipparen den här gången, då vi åt.
Ingenting som irriterar eller stör egentligen, men blir så full i skratt över att tajmingen är "spot on" med våra måltider. Kanske är vi som inte följer gängse rutiner?.......och om så vore, vem bryr sig.
Jag kan "som hämd" slamra lite extra med soptunnan när jag slänger kassar runt midnatt........... vilket inte är direkt ovanligt. 
Mulnar mer och mer ute, så vi får nog ta fika i glashuset. Nä, vi hann dricka kaffe på verandan, men åskan mullrar allt närmare.........
Men nu har himlen öppnat sig och vätan vräker ner........och så blev det strömlöst en stund. Då passade teven på att ta extraledigt, när väl strömmen kom tillbaka. Men nu är allt tillbaka. 
 
Här är den spräckliga nykomlingen........
 
Dagens goda middag.........
 
.......och här är vår skörd av King Edvard, en halv hink blev det. Smakar på den imorron. 
 
Hemlagad pizzasås från egen skörd.
 
 
 
 

Hann med.......

.....att starta en bläckfisk av det garnnystan som slank med vid köpet av klänningstyget.....i Smygehamn. Klockan hann närma sig två innan jag intog min egen säng igen, efter bortavaron.
Hämtade mig två frukostmackor vid niotiden, men somnade sen igen. Vaknade av att telefonen ringde......från gyn på sjukhuset. De hade en operationstid att erbjuda innan den tid jag fått första veckan i september, för undersökning och samtal.
Var i så fall tvungen att tacka ja "in blanco" så att säga och fick inte ändra mig efter det. Blev kaos i huvudet, då det är över två år sedan förra undersökningen, mer finns att fråga om innan jag känner mig redo. Hon skulle rådgöra med en läkare och ringde sen tillbaka, om att det blir en telefontid till en läkare, ingrepps-erbjudandet skjuts på OCH så togs den redan inplanerade undersökningstiden bort.
Tillbaka till ruta ett då...... känner mig aningen snopen. Lite lurad nästan, men kanske går hyfsat snabbt och blir bra ändå. (Försöker tänka positivt.......)
Maken hade gjort ugnspannkaka igår och det fanns två bitar kvar. Tog varsin innan vi åkte till Skövde, där han skulle förnya körkortet, köpa sandaler och så behövde vi mer mat till hemmet.
Medan jag startade matinköpen gick han till skoaffären. Långt innan jag var klar, hade han köpt TVÅ par skor och fick då alltså "hjälpa till" med specerihandlandet.
Hemma åt vi lite mer "middag": Räksallad, avocado, ciabatta, räkpajsbit (jag) och grillspett (gubben).
Nu kollar han hockeymatch, jag ska dricka kaffe med saltgurke-macka.......... och virka klart bläckisen.
 
Frukostmackor med Mandelmanns grönsaker......
 
Nytt brev påväg..........kjolen i förra, behövde kompletteras med en längre bit resår (plus nå't mer....)
 
Ett plan flög förbi, när vi reste till Skövde.......
 
Middag.......typ.

Slottspark och komplicerad ostmacka.......

.........avslutade vi denna Skåneresa med idag.
Lika varmt inatt och rätt skönt att vända åter till hemmet, egna sängen och tillgång till fläkt!
Efter en rejäl frukost, startade vi mot Höganäs och vidare till Krapperups slott med dess kaffestuga.
Vi tog först en kortare promenad i slottsparken, där man fick  och avslutade sen med en fika.
Beslutade oss för att dela en ostmacka på deras eget bröd (av vilket vi även köpte med hem....).
Kom ju från ett stadigt morgonmål, så inte direkt hungriga. Fanns kladdiga bakverk också, men ostmackan lät god.
Kompisen skulle ha kaffe (såklart) till sin del, medan jag valde deras hemkokta flädersaft (som var mycket god). Undrade lite över varför vi fick knivar och gafflar, samt varsitt fat?
Men då den nygjorda mackan serverades fattade vi......... det var en överkomplicerad variant med olika salladsblad, ärtskott, lök och rödkål i en stor hög.
Var inte riktigt vad vi velat ha, men den slank ner och var ju faktiskt mycket bättre än en kladdig kak-bakelse.
Färden fortsatte med två stopp på Höganäs outlet, där ingen av oss handlade....så det så. Men vi mötte två andra Tibrobor på utflykt!
Vidare förbi Halmstad och hålla utkik efter lunchställe, utmed väg 26 mot Jönköping. Blev pizzerian i Torup, där vi åt goda pommes frites med kyckling"kebab".
Tänkte fikat i Gislaved, men vi måste ha sovit då vi passerade för missade denna plats totalt.
Blev Circle K- kaffe strax innan Jönköping och strax efter 18 var vi hos mig. Kompisens bil stod ordentligt parkerad på uppfarten. Den hade bara varit tur och retur Tibro med maken för proviantering under vår bortavaro.
Kompisen åkte hem och nyss kom bensinpengar via swish, själv sitter jag (rätt mör) i fåtöljen och ska väl fortsätta den halvfärdiga upppackningen om en stund..........
Blev en fika i trädgården med gubben först också.
 
En sista hotellfrukost........
 
Krapperups slott.....
 
Blomsterprakt i parken.......
 
.....och äkta gamla kastanjer.
 
I kaffestugan kunde man köpa bröd........
 
....eller fika "komplicerad" ostmacka med flädersaft.
 
Om man inte ville välja nå't kladdigt.
 
Middag åt vi i Torup..........
 
 
 

Avklarad Skånerunda........

........ kan vi "skryta med" att ha genomfört, trots att det var (nästan) lika varmt idag.
Men först kan meddelas att måndagens kvällsmål "hade steppat upp några pinnhål" i kvalité.
Det serverades kyckling med ris och currysås.
Tisdagen startade med frukost och sen drog vi mot Karl Fredrik på Eklaholm. Hade knappt parkerat och äntrat butiken, förrän jag hörde den välkända rösten och strax smet han förbi oss.
Ut till en nyligen ankommen container troligen innehållande en massa nya kul prylar till affären. Vi fortsatte in på gården och tog ett kort på olivträdet, hittade en ampelkruka (inte så billig, men rea.....), samt fotade huvudperson två som tog emot nyanlända stolar på loftet. 
Vi gick så hortensia-gången upp mot vägen, "letande" efter kassan, för att betala. "Oj vi kom visst lite fel"........ sa jag. Nej då du får gå preciiiiis överallt, svarade ägaren och visade oss till valfri kassa......ute eller inne, du kan välja vilken du vill. 
Hittade lite grejer till och avslutade sen besöket där. Fortsatte mot nästa mål, Mandelmanns........
.gjorde en avstickare till Glimmingehus på vägen. Handlade några tomater i orangeriet/affären (om de är goda ska jag spara lite frön och så hemma nästa år). Vidare till Simrishamn för lunch, Kiviks musteri och passerande av Ranelids garage. Körde via Brösarps backar och då beslutade jag att vi hade tid att åka hem via Ystad och Smygehamn/Smygehuk igen. Varvid vi då kunde besöka tygbutiken.
Ja nog hade de gott om tyg och även garn. Blev ett småblommigt klänningstyg i blåtoner och så tog vi kaffe med glass vid Smygehuk. sen var det det där med navigation .....igen.
Hittade dock hotellet även idag.
Till kvällsmål serverades tacos, helt ok det också men..........
När vi nästan ätit klart, satte brandlarmet igång och vi fick samlas utanför på framsidan......för att välkomna två brandbilar. Snart avklarat, då någon hade lagat mat på ett rum så brandlarmet utlöste (förmodligen av värme....). Upp på rummet igen, för sista natten i värmen.
Trots fönster på vid gavel............ 
 
Gårdagens kvällsmat......
 
Eklaholms olivträd........
 
Vacker blomma vid den välbekanta trappan.......
 
 
Herrn själv i arbete......
 
....och även den andre herren jobbar.
 
Ingen brist på grejer i butiken...... 
 
Glimmingehus.....
 
Trolig trut-unge på villovägar........som lunchunderhållning.
 
Hos Mandelmanns.....i butiken/entrén till ägorna.
 
Gårdens äpplen......
 
Kiviks musteri........
 
.....där vissa snällt fick vänta utanför.
 
Slutligen bild på brandbilsbesöket........
 
 
 
 
 
 
 

Inte så imponerade.........

........av det "gratis" kvällsmål (som ingår i vistelsen) och serverades igår kväll. Typ "mamma Scans" köttbullar med kokt potatis, sås och lite sallad. Inte ens lingon till och ej heller särskilt varmt.
Dock var det inget fel på frukosten idag, den var helt ok.
Vi startade sen en tur till Smygehuk och där var det varmt........
Vi gick ändå en runda mellan hantverksbodarna, handlade några saker och tog en fika, innan vi fortsatte mot den tygaffär jag siktat in mig på. Blev gruvligt besviken, då den inte öppnade förrän 14.00 och att vänta trekvart i denna hetta, fanns inte på kartan.
Åkte därför mot hotellet igen, stannade till för en snabb burgare i Staffanstorp och vid avfärden därifrån blev det en liten navigationsmiss. Föranledde någon mil extra och ankomst till Lund från andra hållet, än det väderstreck vi är "vana vid" .
Nu slappar vi bara, helt slut av värmen och väntar på kvällsmålet. Förhoppningen är att det idag serveras något lite mer "imponerande".
Imorron väntar en längre runda och då vill vi helst ha mycket mindre varmt.
 
 Ganska tråkig mat....jämfört med den vi fick i Arvika på liknande deal.
 
Irriterande geting fångade reskompisen under ett glas.
 
Därnere står bilen parkerad......
 
Fick inte se hur de tömde......han bara tittade i behållarna och åkte igen.
 
Frukost utan geting......kom dock en när vi ätit klart.
 
Kommersialismen möter turismen.......
 
Då startar vi bod-rundan......
 
Nere på sydligaste udden.......
 
Utblick över havet.......
 
 
 
 

Skönt att åka bil.........

......i värmen, med AC påslagen. Kompisen och jag startade från Fagersanna vid tio och strax före fyra har vi nu nått målet för dagen. Hotell i Lund var det och på resan hit ner stannade vi för (min) frukost i Skillingaryd och lättlunch åt vi i Markaryd,
På Burger King blev det en burgare, beställd i sån där "peka-meny" och hämta ut ett beställningsnummer efter en stund. Är ganska irriterad på dessa nymodigheter, men fick iallafall sätta igång pekandet om vi skulle något. 
Åkte sen en bit med påsen och stannade i skugga vid en sjö i Vittsjö. Naturligtvis fanns inte allt vi pekat på med...... ingen mjölk till kaffet eller socker, kunde hittas i påsen.
Gick väl ändå......något bättre för min del än kompisen, som saknade mjölken, men hade iallafall "snott med sig" dubbla sockermängden, från förra stoppet. Så bara halv "katastrof".
Sen var det dessa j....la parkeringsappar, vid hotellet. Fanns en maskin för kort, men den var ur funktion, jag har inga appar av sådant slag, men om jag haft hade de säkert inte varit gångbara. Försökte ringa ett av numren på skylten, men den pausmusiken ledsnade jag på efter fem minuter.
Gick till hotellet och de hade platser utanför att betala för, så nu är den irritationen stillad.
Utanför där stod också en holländsk Skoda.....med takbox, hur många sådana finns i Lund tänkte jag, eftersom våra vänner har en liknande bil. Men visade sig att fler i Holland har precis den kombon.
(Visste nämligen att de skulle övernatta runt Lund, innan färjan den femtonde........)
Nu väntar vi på att få gå ner och äta kvällsmål.........
 
Kvällsmat i knä't igår..........
 
Frukost i Skillingaryd.......
 
I väntan på en påse mat......
 
"Falskt alarm".........tillhörde en annan familj.
 
Ny gardinupphängning skapad.....för att få så mycket frisk luft som möjligt.
 

Inget stjärnfall.......

......att se från Fagersanna iallafall. Skulle ju kunna ses mitt i natten eller väldigt tidig morgon.
Klart väder var det och Karlavagnen såg jag mitt på himlen, rakt fram från altanen (en bit efter midnatt).
Körde en tvättmaskin med sängkläder under natten och förflyttade dessa till torktumlaren strax innan halv fem. Då hade redan morgonljuset börjat skymta.......
Sov sen till lagom frukosttid och har därefter plockat ordning lite varstans. Bland annat en minirensning i mina garderober. Det blev en säck så långt, men väldigt svettigt göromål ......fortsätter en annan dag.
Såg istället till att både grönsakerna i växthuset och jag själv, fick lite drickbart.
Då Inga redan gjort iordning även dagens middagsportion, kunde jag bara invänta servering till fåtöljen.
Där sitter jag med fläkten påslagen och tittar på fotboll: Steven Gerrards Aston Villa, mot Everton.
Liverpool spelar inte förrän på måndag kväll........
I halvlek orkade jag inte se de bruna bananerna längre, så nu står en kaka i ugnen. Får väl avsmaka den senare med en kopp.
Annars är det packat och klart det mesta, inför morgondagens tripp. Vi ska inte åka i ottan, så kan kanske hoppas på att kunna somna ikväll. Även om jag måste ställa väckning, för att vara redo då reskompisen kommer hit.
Nu börjar doften från ugnen sprida sig i huset.............
 
Fanns lite barkis kvar att göra några små varma av igår till kvällen.
 
Nästa gurka mogen ......... och skördad.
 
Ska bara svalna lite först......innan den smakas av till kaffet.
 
Blir mycket björnbär i år........
 
Gröna druvorna växer.......ska bli spännande att se vad de smakar.
 
Mycket moget på de "fådda" plantorna.........
 
......men de jag själv dragit upp ligger nu inte långt efter.
 
 
 
 

Avfärd igen.......

....... för Zäta, med maken som förare. De skulle på en tvådagars blues-festival i Eskilstuna och jag preparerar för en tredagars utflykt på söndag, .....till Skåne.
"Jag är inne när gubben min är borta och ute när gubben min är hemma"...........typ. 
För jag avstår mer än gärna blues-festivaler och maken är inte direkt förtjust i hantverksrundor eller shopping i största allmänhet.
Han åkte vid frukosttid imorse och jag har ägnat dagen åt att virka klart den tredje bläckfisken, i den sista varianten färgkombination, av det senast köpta garnet.
I frysen hittade jag kycklingbitar, var bara att koka ris och currysås till. Smakade bra som middag och duger även imorron, då det finns tillräckligt kvar.
Inte direkt inbjudande att vistas ute idag, tycker jag. Onödigt varmt och så skulle det förbli några dagar......... tyvärr.  
Till kaffet blev det en liten strut med valnötsglass...........
 
Lite smått och gott från Italien.....tackar!
 
Nu drar dom..........
 
Min middag.......
 
Alla tre färgvarianterna testade.........
 
Lagom stor glass till kaffet........

Gick ju bra......

......att virka bläckfisk även i det nya garnet, så nu har jag startat nästa, i en annan färgställning.
Inte för jag vet hur många bläckisar  "världen behöver"........ men än sålänge finns det gott om plats i resväskan. Trots att där redan bor ett sjuttiotal......plus.
Plockade in en del krusbär igår kväll och gjorde under dagen en liten paj (till eftermiddagskaffet) och lite kräm.
Var så ute imorse och plockade sallad till frukostmackan, gurka fanns redan inne precis som tomater.
Till lunch skulle Inga försöka sig på att göra högrevsburgare och det gick ganska bra.
Har en sån där "press" (hög tid att den användes till slut....) och det blev fyra stycken av paketet färs. Två fick bosätta sig i frysen direkt, medans de andra stektes och airfryern beslutade samtidigt att bjuda oss på lite pommes frites att komplettera måltiden med. 
Sonen skickade ett sms att vi hade lite "rese-presenter" att hämta hos honom på jobbet. Spännande!
Maken ska på ytterligare ett bluesmöte idag.....till Hjo, så han får passera där och hämta.
Får tygla min nyfikenhet till senare ikväll alltså.
Nu färdigställa bläckfisk nummer två och starta trean, till Mandelmanns på teve.
 
Med in från kvällsrundan igår........
 
Multifärgad bläckfisk nummer ett......
 
Nu blommar pumporna riktigt vackert där i landet.......
 
......med bara egna grönsaker på.
 
Lunchmenyn idag: Ingas högrevsburgare......
 
Krusbärspaj till kaffet...........
 
Till sist: Den nål jag ropade in på Tradera i veckan. Från utställningen i Tibro 1937, där morfars verkstad (nuvarande Blåbandsgården) låg centralt inne i området, -på Industrigatan.
 
 
 
 
 

Vad tog jag tag i då?

Ja inte var det något revolutionerande, men lite gamla papper blev iallafall bortrensade.
Sen paketerade jag en försändelse att skicka till ett snart årfyllande barnbarn och de omgjorda kläderna till småsykonen..........adresserat till deras mor att fördela.
Sov sedan gott, då jag till slut hittade sängen och imorse serverade Inga två rostmackor till frukost.  
Lite senare åkte maken och jag till rörmokaren i Tibro och förmedlade vad han skulle bidra med i renoveringen av badrummet.
Skickade iväg det stora brevet, handlade på COOP och försökte sen köpa en salva på Apoteket, som naturligtvis var slut och restnoterad. Men fanns en likartad de föreslog, så den fick det bli........
Ett stopp till för hämtning av ett garnpaket, som anmälde sin ankomst imorse.
För tyckte jag behövde lite mer (flerfärgat) bomullsgarn till bläckfisktillverkning. (Hahahahaaaa....)
Till middag blev det rester från igår.........
Men först fick vi släppa ut en fjäril som förirrat sig in i köksfönstret.....ett påfågelsöga.
Nu har vi fikat och maken åkte nyss på bluesmöte i "Labbås".
Jag sitter i fåtöljen och kollar Mandelmann, efter att ha öppnat posten. Där fanns ytterligare beställda saker med idag, hela lådan var proppfull. Ett stort brev med en framtida present bland annat.
Snart, snart, ska jag testvirka en "bläckis" i det nykomna garnet...........
 
Igår passade flera plan på att passera........
 
Brev påväg till huvudstaden......
 
......och skolan byggs vidare.
 
Så också fler och fler hus som dyker upp på åkern..... ett stenkast därifrån.
 
Nu är den utsläppt i friheten igen......
 
.........så också den här "besten" av okänd art.
 
Igår stek med sås, idag pyttipanna på resterna.
 
Nyanlänt garn........
 
 
 
 

Nu ska jag inte glömma........

......att ta åtminstone ett foto av våra gäster, den här gången.
Inga förberedde lunchmenyn igår kväll och nu behöver jag bara "jonglera" alla kastruller på spisen om en stund. Innehållande: potatis, ärtskidor, broccoli och sky till sås..........
Inga har redan dukat bordet och ställt fram en massa karotter att nyttja för serveringen.
Den sena lunchen passerade under ivrig konversation och så följde lite kaffe med hembakt.
Därefter förflyttade vi oss till verandan, då solen i glashuset blev aningen för varm.
Därute i skuggan tillbringade vi så ytterligare några timmar med att prata om allt möjligt och skrattade åt en hel del.
Nu har de åkt iväg till sin husvagn, ända borta vid Ransbergs kyrka (ca 3-4 km härifrån). Imorron skulle de fortsätta till.........ja nånstans lite längre norrut, men inte särskilt långt.
Åter parkerad i min fåtölj, att hålla tillgodo med Ernst på teve. Hade hellre sett Mandelmanns, men klockan gick..........Ja jag vet att det finns playfunktion på datorn, men orka........
Funderar lite på att ta tag .....i nå't, men kan inte riktigt bestämma vad.
Finns att välja på, vi får se.
 
Ensam båt prövar fiskelyckan i skymningen.......
 
Då startar vi en ny dag......tisdag.
 
Top of the world.......
 
Nä, grannen ville inte ha björnbär in i sin trädgård, så han fick lov att skära av rymlingen" i häckklippningen.
 
Fika efter maten.......
 
.....och nu kommer lillebror med kaffet, till syrran och oss andra.
 
 
 

Telefonen ringde.......

......frampå förmiddagen. Det var svåger och svägerska, som åkt på husvagnssemester och tänkte sig hitåt......imorron.
Ja inte skulle vi göra något, utan det passar utmärkt med besök lagom till tisdagslunchen.
Annars idag gjorde Inga pizza till lunch och sen kunde jag (mätt och belåten) åka och proviantera......mer mat. 
Medan jag gjorde detta, passade maken på att motionera först röjsågen, sen häcksaxen och så fikade vi de sista kvarvarande körsbärsmuffinsarna från frysen.
Då var det dags att göra nya........sa jag till Inga. Hon fattade vinken och nu är en ny plåt klar att delvis bjuda på imorron till kaffet, men också fylla på i frysen, till fler gånger. 
Sent igår kväll landade så sonen med fru efter sin honeymoonresa och idag börjar iallafall han att jobba igen.
Har även gjort klart ändringarna på både kjol och shorts. Nu får vi se......... kjolen lär funka, men shortsen är mera tveksamt. Kanske duger de bara till ett gott skratt.......och sånt behövs ju också ibland.
Ska strax se efter om posten försett oss med några försändelser, men kollar en stund till på Mandelmanns först............
 
Egna tomater och gurka till frukost..........
 
Varsågod......sa Inga.
 
När jag kom hem från shoppingturen, var maken i full mundering.
 
De nya bakverken står och svalnar.......... 
 
 
 
 

Söndag igen........

........ och inte särskilt mycket har hänt här idag.
Blev dock ordentlig frukost, med kokt ägg och sen gjorde Inga kålpuddingsås till middag. Därefter satte jag mig och "pillade" med barnbarnens kjol, respektive shorts som jag försökssydde innan de kom hit senast. Inget av plaggen passade riktigt. Kjolen har fått två nya våder och är nu åter klar......... medan shortsen (som grabben provade, var för korta bak : "Men de passade nästan"......sa han) är lite trixigare att förlänga. Får se om jag lyckas.......
Lite ansning i trädgården är också utförd och de ärtskidor som blev kvar efter fåglarnas kalas med påföljande "inburnning" har tagits tillara och ska bli serverade till middag framöver.
Den megastora tomaten, är förvandlad till tomatsås att ha på pizza.....troligen till middag imorron.
Inga experimenterade lite med ett av de päron som finns i kylen och rev det att ha som innehåll i ett pajskal. Serverades till kaffet med vaniljsås.
Blir snart lite kvällskaffe till Maria Wern på dumburken.........
 
Jodå.....ordentlig frukost blev det allt.
 
Kollat in denna ett tag på loppisen. Igår halva priset, då slog jag till.......
 
Kålpuddingsås till middag.....
 
Inga "slängde ihop" några biffar också, då hon ändå var igång......
 
Päronpaj........smakade inte så mycket. men med vaniljsås går allt ner.
 
Nu har denna stora tomat, blivit sås till pizza imorron. 
 
Till sist en bild på Spumante-flaskan (från oss) de avslutade sin Rom-vistelse med.
 
 

Födelsedag för nygift fru..........

.......var det så dags för därnere i supervarma Rom. Då det är jämna år, såg jag till att hotellet fixade lite uppvaktning (med viss assistans av sonen på plats....) och sen hoppas vi på att hon har haft en trevlig och minnesvärd bemärkelsedag. (Igår avverkade de Vatikanen.....)
Imorron är det tid för återresan hem............
För egen del blev det som vanligt sen uppgång, efter avklarad frukost. Tog sen med mig bilen ner till loppisen, för jag hade en föraning om att det skulle bli en del att bära hem.
Det stämde, blev en del...........
Till middag fick det bli gratäng på rester och därefter motionerade Inga dammsugaren i glashuset.
Drivor av björkpollen hade härbärgerat sig där, tillsammans med riklig mängd spindelnät.
Hyfsat nystädat, smakade det bra med lite kaffe. Bäst som vi satt där, kom det en gröngöling flygande och landade i vår tall. Har hört den några dagar nu, men inte sett någon förrän idag.
Men ville inte vara med på bild, utan gömde sig på baksidan av tallen då jag försökte plåta den.
Annars startade Premier League för säsongen, men Liverpool lyckades bara få oavgjort i premiären på bortaplan. Dock verkar barnbarnens Tottenham ta en rejäl vinst i sin första match.
Men säsongen är lång............
 
Kokade lite päronkräm igår kväll.......
 
Godmorgon......önskar de nya svärföräldrarna.
 
.....och gomorron till mig själv.
 
Solrosorna mår bra därute i glashuset.......
 
Ett av fynden idag........en tidig Jie-tavla.
 
Rest-gratäng.........

Maken klarade sig........

........torrskodd hem, men kom mycket tidigare än jag hade räknat med. De hade avbrutit matchen efter första halvlek (träningsmatch) då de var rädda för de mörka skyarna och eventuell åska.
Med facit i hand nu idag, blev det bara åskväder på distans och en del regn under natten.
Dags att gå upp och börja med det sista i förberedelser, inför Hollands-besöket.
Inte särskilt mycket kvar att göra, bara duka och lite sånt.
Vid ett kom de som avtalat, frun med vänsterarmen i gips............ efter en cykelincident för några veckor sedan.
Trots detta tältar de, som de brukar göra vid sina besök i Sverige. Mycket nöjda med Mössebergs camping var de också. Utsikt över hela staden och en sjö bredvid.
Det blev en trevlig samvaro och jag skickade med julklapparna (för det som samlats i presentlådan var av det tyngre slaget och har fått stryka på foten, då det blir för dyr portokostnad).
Först åt vi mormorsbiffar med tillbehör och sen blev det fika på maten.
Inte förrän de åkt kom jag på att inte ett enda foto tog jag, som bevis på att de faktiskt varit på besök.
Men fick en bunt vackra solrosor, vilka jag kan ta en bild på.........
Nu blir det bara chill resten av dagen.......tror jag. 
 
Molnen hopade sig igår kväll............
 
Frukostmackor med provsmakning av de stora tomaterna från växthuset.......
 
Gästerna har kommit och bordet är dukat........
 
........men bara solrosorna vi fick, kom med på bild. Attans!

I väntan på en väska och oväntat.......

..........telefonsamtal, så startade denna torsdag. Sonen hade fått ett sms (där i Rom) att saknade väskan var på g....... och jag fick ett telefonsamtal utrikes ifrån.
Ja det var en holländsk telefon, men ägaren befann sig återigen i Sverige. Så imorron får vi lunchbesök, då de hade stationerat sig på Mössebergs camping för två veckors vistelse (om jag fattade rätt).
Lite oväntat var detta, då de (förra året när de åkte från oss) sagt att de nog inte orkade köra så långt igen. Men kul.........
Annars serverade Inga kokt ägg till frukost och sen stekte hon biffar av köttfärspaketet i kylen.
Till middag serverade hon sen en tomat/köttfärssås med spagetti.
En tur till Tibro, resulterade i lite påfyllning av specerier och ett utbytesköp, till en vissen blomma.
Väderprognosen lovar åska ikväll och det börjar mulna på.
Då Inga hade lite energi kvar och det fanns en slatt fil till övers, fick det bli ett grovt formbröd.
Detta bakar som bäst i ugnen just nu och doften börjar sprida sig i huset.
Maken gav sig iväg på promenad och fotboll. Vi får väl se om han blir våt...........
 
Honeymoon..........
 
Min frukostbricka idag.......
 
Inga sköter sig.......
 
.......och så var middagen serverad.
 
Brödet är bakat......
 
 
 

95-årsdag........

.........skulle far ha firat idag, om han fortfarande hade varit med oss. Grattis iallafall........
 
Här har han precis fyllt 80 år........
 

Lova går ju bra.......

.....men att hålla det sen var det värre med, angående sonens väska. Så fortsatt utan hans väska börjar de en ny dag i Rom........
Här i Fagersanna regnade det en hel del igår kväll och jag var ute framåt midnatt med en sekatör och mördade......just sådana sniglar. Fyra stora och en liten hade krupit fram bredvid altanen och sekatören ligger i skänklådan precis vid dörren. Snabbt gjort, men värre att tvätta rent "mordredskapet" efteråt.
Idag blåser det en hel del, men middagen avklarad i glashuset för en stund sedan.
Maken ska på "onsdagsblues" i Hjo nu i eftermiddag (16-19) och jag hakar på, som chaufför.
Inte för att lyssna på musiken, men affärerna är ju öppna och så kan jag passa på att titta in till syster.....om hon är hemma.
Hon var hemma, men måttligt intresserad av mitt besök. Dock tillbringade jag ändå en timma med att dricka kaffe och med assistans av assistenten i tjänst, hålla en konversation igång.
Därefter Hem&Hobby........ lämnade butiken en kasse rikare, men det blev några hundra mindre på kontot.
Vidare till Bellevue där maken fortfarande fanns. Valde att gå en kort promenad i Stadsparken i väntan på att eventet skulle ta slut. Sen tog vi varsin glass i Hamnen, innan hemfärd.
Nu åter i fåtöljen och tittar på alla foton sonen lagt upp från Rom.............
Lotto-dragningen (medan vi var på resande fot) slutade med 80 spänn på Joker, till mig själv.
 
Schnitzel till middag........
 
Här satt maken och lyssnade i tre timmar........
 
En vy ut över Vättern.........
 
......och en till, nu ner mot hamnen.
 
Så slutar vi Hjo-utflykten med en päronglass.....hos Moster Elins.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mera rester........

......att ta tillvara, om man (som både Inga och jag) inte gärna vill slänga mat.
Så efter lite kaffe och macka till frukost, blev det sen ris-sallad med stekt fläskköttsskiva till middag.
Mera tvätt att ta hand om......nu ren och dessutom har jag beställt en mini-resa till Skåne.
Maken ska om nån vecka på en blues.weekend till Eskilstuna och då kontrade jag med en tredagars till Skåne, tillsammans med reskompisen.
Fick precis bekräftat bokningen och har skickat betalningen, samma upplägg som när vi var i Arvika i våras. Övernattning med både frukost och kvällsmål.
Kom precis ett foto på Facebook, att de emigrerade bläckfiskarna nu nått sitt nya hem.
Och i Rom väntar sonen fortsatt på sin väska, men är tydligen lovad att den ska finnas på hotellet före 19 ikväll. Under tiden är det sightseeing som gäller....... 
Till eftermiddagskaffet serverade Inga churros. Köpte en påse frysta sådana och testade en del av dem idag alltså. Helt ok, 7 minuter i airfryern och därefter "välbadade" i strösocker. Tror att de inhandlades på Lidl och dom kan vi köpa igen........
Regnet valde att ackompanjera vår fikapaus idag. 
Apropå ingenting ........så plockade Inga i gårdags-skymningen några krusbär och kokade lite kräm, som jag åt medans den fortfarande var ljummen (med mjölk). Stort A i betyg till Inga .......
 
Frukost......med egna grönsaker såklart.
 
"Restmiddag".......igen.
 
Maken återbördar den ena grillen till altanen igen, efter dess utflykt till verandan.
 
Churros till kaffet.......
 
Payton's nya leksaker har ankommit......
 
.......och i Rom har de nygifta avverkat Spanska Trappan idag........
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En sista tillbakablick..........

.......... med några foton från bröllopet, blir det mot slutet av dagens ljug.
Annars sov jag gott och länge idag och nöjde mig med två brödkaksmackor till frukost.......med egna tomater på topp.
Lite senare tog Inga hand om den pastasås som fanns kvar och gjorde en pizzadeg, att använda såsen till. Denna serverades så till lunch och två frallor fick baka med av överskottsdeg.
Kom ett inlägg från sonen, som landat i Rom med sin fru......... men saknar en (hans) resväska. Börjar ju bra den bröllopsresan.......
Nåväl, han har ju upplevt sådant förr.....på en av sina USA-resor.
Jag fick så ta en tur till centralorten för att proviantera, då innehållet i kylen hade blivit lite lågt.
Kom så hem och kollade kvittot. Ja där hade kassörskan glömt ta bort den post som hon felaktigt slagit in. Nästan en tjuga för mycket är lite magstarkt, så ringde och förvarnade att de får reglera detta nästa gång .......och blev väl bemött.
Till eftermiddagskaffet fick vi de extra frallorna, med salamikorv på och nu gick maken ut på promenad.
Och hög tid att sätta Inga i arbete igen, för huset behöver dammsugas.........
 
Här byter de ringar.......
 
.........och så en bild på delar av den "sammanslagna släkten".
 
Måndagsfrukost.......
 
Den andra grannen har lejt trädgårdshjälp, som röjer hans slänt. (en orange hjälm skymtar i buskarna)
 
Påbörjad lunchpizza och frallorna.......
 
.....som smakade bra till kaffet.
 
 
 
 

RSS 2.0