Loppis i La Nucia och lunch i Albir

Söndag, vad hittar man på en sån dag? Jo kollar anteckningarna som var med hemifrån, var det kan finnas nå'n marknad att besöka i närheten.
Vi hittade att det skulle finnas en loppis bara en mil härifrån inåt landet och uppöver bergen, "rastro" i La Nucia. Ner i garaget och starta bilen, men se det ville den inte alls. Hade väl hört att "man ska helga sabbaten" eller nå't sånt.
Vi försökte några gånger, svårflörtad var den, men slutligen kom vi iväg.
Det var inte helt lätt att hitta marknadsstället, men vi frågade och fick bra svar, samt goda direktioner över hur vi skulle åka. Parkerade i en lerpöl, där många andra också oorganiserat ställt sig, gick över gatan och började trava utmed alla stånd.
Det första vi passerade var en "churros"- kiosk, fint köper vi på tillbakavägen. Marknaden var en blandning av baklucke-loppis och vanliga knallar. Den bara fortsatte och fortsatte i oändlighet tycktes det.
Eftersom vi var lite sena, började många plocka ihop och slutligen såg vi vägs ände och vände, mot hägrande churros. Trodde jag! men se dom hade hunnit packa ihop och ge sig iväg redan.
Tillbaka till bilen och nytt "fjäskande" innan det lilla livet startade. Då fortsatte vi via en mindre väg, ner till kusten och grannbyn Albir (där för övrigt Fagersanna IF:s damlag varit på träningsläger nyligen).
Vi parkerade igen, (för vi är lite "äventyrliga" utav oss) vid havet och satte oss bland alla norrmän på en restaurang för att äta lunch. Sjuttio procent av turisterna på denna ort lär vara från Norge enligt servitören, och han borde ju veta.
Vi testade en tapas-tallrik med nio olika saker, men för att vara på den säkra sidan, även en portion kyckling med stekt potatis. Vi delade "broderligt" på alltihop och ingenting smakade illa, faktiskt.
Sen gick vi ett halvt kvarter uppåt stan, innan kaffe och sötsakstarmen slog till. Man ska ju vara lyhörd för allt, så vi föll till föga och botade suget genast.
Jag körde bilen för första gången, när vi beslöt oss för att åka "hem" och se, den startade direkt. Magic hands eller bara "bonntur"? ja det lär visa sig framöver.....
Här hemma sitter jag och "förljuger" ytterligare ett blogg-inlägg för kvällens internet-cafébesök och maken, (med stränga order att inte spotta och svära) har börjat ge sig på montering av rottingmöblerna som stod på balkongen. Ja inte ingick väl detta i hyran men vi kanske kan ha nytta av dom färdigmonterade och ägaren sa, att vi gäääärna fick försöka.
Än så länge är han tyst och snäll, men vem vet.....
Soffan gick bra, bara bordet kvar. Nu är det provsuttet och fikat på balkongen.
Mysfaktorn ökade med 100%, från lagerlokal till snygg uteplats med skön sittplats.

 
Vid foten av berget, evighetsloppis, med mörka moln hängande över oss.
 
Lite ljusare åt andra hållet
 
Utsikt från strandpromenaden i Albir med klippan i Calpe och "vackra" höghus
 
Stranden ligger dock öde och i bakgrunden skymtar Altea.....
 
....och åt andra hållet ser det ut såhär.
 
Efterrätt: Tart de Manzana och grädde med en god kopp kaffe till.
 
Maken relaxar efter monteringsjobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0