Oväder och dagen därefter

Igår började det blåsa och regna en aning, redan mitt på da'n. Vi satt och åt vid strandpromenaden och såg hur det mulnade på och vågorna blev allt högre. Det ville dock inte bryta ut ordentligt, bara duggregn och inte mycket mer. Vi var en sväng hem till lägenheten och åkte sen fram till sta'n igen framåt femtiden, parkerade och började "klättringen" uppför trappor och smala gränder mot målet, kyrkan som ligger mitt i byn och dessutom högst upp.
Blåsten tilltog och många felvända paraplyer kantade vår väg mot toppen. Dock hade inte vi något med oss, utan vi blev sådär lite småfuktiga av duggregnet.
Vi hann till bilen innan det blev för mycket nederbörd och även hem till tak över huvudet, innan det började vräka ner. En och annan åskknall hörde vi också.
Från balkongen kunde vi se en ansenlig mängd vitt skum från ett vresigt hav.
Kunde idag läsa och se bilder, på internet, om väldiga översvämningar i Torrevieja. Tur man inte bor där den här gången kanske.....
Vaknade dock till solsken och lugnare vindar imorse, men dock inte på långa vägar vindstilla. Maken ville gå ner till havet, vilket vi gjorde, men det är ingen bra badstrand eftersom det är stenar som gör det svårt att gå och hålla balansen i vågorna, som kommer med ganska ansenlig kraft ändå. Fina stenar ska dock tilläggas, så en och annan av dessa kommer att få följa med hem till Fagersanna. Där bor förresten redan en stor sten från Altea, så den kan behöva lite sällskap från hemorten.
Vi gick ganska snart hem igen, efter att maken ändå varit i en stund i vågorna, tog bilen och åkte en bit norröver. Stannade och gick ner till havet, men samma sorts strand hittade vi även där, samt en liten restaurang vid vattenbrynet. Vi beslutade oss för att intaga en något sen lunch, innan vi besökte Mercadona återigen. Idag inhandlade vi havsöring (typ) och avåt den lite senare, ugnsstekt.
Varpå jag gjorde iordning ett blogginlägg som senare via internetcaféet i sta'n blev publicerat och här sitter jag ju nu och plitar ner nästa inlägg, med spanska fotbollskommentatorer skrikande gooooool! stup i ett, i bakgrunden från TV:n. Det är nämligen ingen ände på sammandragen, det var så mycket repriser att maken ledsnade, gick till sängs för en stund sen för att snarka istället, visade det sig.
Kanske ska följa hans exempel, men snarkar det gör inte jag inte......

 

Det är disigt och mulet norröver.....
 
....och vågorna slår över vågbrytarna, inte så långt från restaurangen där vi sitter.
 
Från balkongen syns ännu mer vilt hav
 
Det var fler som ville "bada" på vår strand, dagen efter stormen.....
 
Visst blåste det en del men lunchmackan smakade ändå bra i solen på stranden.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0