Äldre damer och nya möbler

Ytterligare en långdag är nu till ända, på second hand-butiken. Hur har då min arbetsdag sett ut? Först två och en halv timmas städning av golv, frukostpaus och därefter två timmars strykning av kläder, samt en och annan justering på "min" hylla inför dagens försäljning.
En timmas lunch med en stunds "medhavd" stickning i en soffa, innan det åter igen var dags för mer strykning och en kort samling av personalen före öppningsdags. Första passet i butiken blev "provrumsvakt" vid kläderna.
Vilket idag innefattade smakråd vid klädprovning och "bollplank" vid köp av bonader och gamla lakan. Det kom en tjej (max 15 år yngre än mig) och startade konversationen med följande fras: "Jag brukar alltid prata med äldre damer när det gäller textilier och handarbeten." Vänta nu lite....men ganska snabbt fick jag dock klart för mig, att hon verkligen menade mig och att det var en oskuldsfull (men ändå på sätt och vis "oförskämd") komplimang.
Nåja, bara att svälja det hela och inse att det kanske är så, att jag numera sorteras in i denna kategori, vadän jag själv tycker om det. Hon fick ialla fall en massa förslag på hur hon kunde "piffa till" bonaden och återanvända lakanen, vilket hon uppskattade och jag kunde lite senare se henne betala grejerna.
Fick också prata lite tyska, byta av för fikapaus i kassan och för egen del inhandla en del prylar.
På hemväg skjutsade jag först hem en av frivillig-damerna och hade senare i lokalaffären, en diskussion om arbetsmarknadspoltik med en bekant.
På det hela taget en givande dag på många plan och imorron tar vi nya tag........
 
Vissa saker skriker bara sååååå högt, att man bara måste åtgärda det......
 
....och vem kan motstå en hylla för 60 spänn? Inte jag iallafall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0