Mycket på en gång

Hade idag lovat att jobba i kassan hos second hand eftersom dom var lite kort om folk. Tiden gick väldigt fort, då det hela tiden fanns att göra och stundtals ganska långa köer. En hel del bekanta "passerade revy" och det blev lite småprat. En av dom var väninnan från Fagersanna med sina tyska grannar och det blev bestämt att dom skulle komma till mig under eftermiddagen på en fika.
Visst blev det handlat lite även idag, man får ju inte bryta mönstret för mycket. Vips var klockan ett och en bit däröver, innan jag kom iväg hemåt. Hade lovat att det skulle bli spenat med tillbehör till middag och var lika angelägen jag om att det så blev.
Bara att "kavla upp ärmarna" och först slänga in en äppelkaka i ugnen, plus en glutenfri variant bredvid. Sen se till att spenaten, äggen, baconet och den stekta potatisen blev färdig snabbast möjligt.
En del här i världen har begåvats med perfekt tajming (åtminstone till måltiderna). Maken klev lagom in genom dörren till dukat bord, efter en fotbollsutflykt till Norra Fågelås, (som enligt hans egen blogg) för ovanlighetens skull slutade med vinst för Fagersanna. Norra Fågelås var visst (fram till idag då) ett "gammalt förlust-spöke".
Kakan i ugnen ringde så på uppmärksamhet och en del ren tvätt blev förpassad in i garderober och lådor, innan kaffegästerna kom. Vi parkerade i glashuset under de närmaste timmarna, käkade kaka och glass, samt tjattrade på svenska och tyska om vartannat. Jag fungerade lite som "tolk". Det slutade med att jag fick skriva receptet på kakan och att vi (maken och jag) nästa fredag blev bjudna på grillfest till "Skeastan" hos tyskarna, tillsammans med de omkringboende grannarna.
Nu är jag allt lite "trötter" både här och där, så det får väl bli körslaget med Lottodragning och fortsatt väntan på den STORA vinsten. Skam den som ger sig, har i veckan förnyat mitt tioveckors-system.
 
Det blev lite kvar, sen hon (vänninans granne) fått med en doggybag till make och son, samt receptet.
 
I gengäld fick jag choklad, en vinare och hemkokt plommonmarmelad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0