Ibland blir det inte som man vill...

Idag ville inte riktigt magen vara med, inga stora dramatiska saker men tillräckligt för att inte vilja göra några stora utflykter. Inga små heller på morgonkvisten. Maken fick gå ensam till frukosten och "stjäla med" en smörgås och youghurt till mig. Roomservice kan vi kalla det. Sov en stund till och kom i alla fall igång till lunch, för att sedan vila igen med en pocketbok jag tagit med. Vid fyratiden blev det ändå en liten bilutflykt. Vi åkte för att titta på den trendiga badorten Mondello norr om Palermo. Ända sedan slutet av 1800-talet har tydligen "bättre folk" semestrat här. Det var lite småmysigt, men vi stannade inte så länge för mörkret började sänka sig så smått. Några foton blev det ändå. Överallt utmed vägen dit såg vi små "grillar" som dom tänt vid vägkanten på flera ställen, för att rosta kastanjer. I ytterkant på en av rondellerna vi passerade hade man monterat upp ett stort frukt och grönsaksstånd.
Trots att det hunnit bli mörkt hittade vi faktiskt hem utan missöden och felåkningar.
Vad väntade då där, förutom middagen? Jo, likt en gigantiskt svärm med gräshoppor hade anläggningen blivit invaderad av idrottande ungdomar, som skulle delta i någon form av sicilianska mästerskap. Om det var rörigt i matsalen förut, var det nu också en ljudnivå som definitivt passerade tillåten decibelnivå.
Då vi återigen klagade på internet uppkopplingen, fick vi även veta att gästantalet på anläggningen passerat 1800 personer. Men receptionisten försäkrade att imorgon är dom borta igen!
På rummet var det i alla fall lugnt, till vi öppnade balkongdörren, då fick vi gratis musik fram till midnatt. Jag läste ut min bok, medan maken (som fått fel på sin MP3-spelare med ljudbok och också hör lite illa) kunde somna gott.


Receptionen med ett av de"kanslibord" som var uppradade till idrottseventet


Här ska det snart rostas kastanjer till lördagsgodis


De flesta bergen är ca 900 meter höga


Mondello, fashionabel badort för sociteten sen 1800-talet


gamla tiders badhus fanns också.


Carabinieri var ute för att hålla ordning i stan på lördagskvällen.


....och här, i utkanten av en rondell blir en bra marknadsplats!


Ett ensamt plan letar sig ner till flygplatsen i skymningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0