Ryktet går......

Igår var det tio änder som stod i kö för frukost idag var dom ännu fler.(16) Men om tio är för mycket, för "restaurangens" kapacitet, så är även sexton det. Öppnade dörren, då flög hälften och viftade med borsten, då flög resten, utom en. Hon fick den skål med brödkanter jag skurit av från min toast igår kväll.
För övrigt håller jag på att sammanställa dokumentationen över morfars liv och gärning att bevara i muséets arkiv.
Det tar ett tag, men har skickat iväg allt textmaterial så långt. Dags att ta sig an foton.....
Sen ska även en kortare historik över mormor författas, då det finns ganska dåligt med dokumentation över hur kvinnorna, till alla Tibros snickare, levde och vad de gjorde. 
Inga lagade lite vegetarisk tomatsås till en kopp överblivet ris, så mätt och (så småningom) belåten for jag mot Hjo. På vägen dit tittade jag in till Rebdesign, med bläckfiskar, fuskvantar och några halsdukar. 
Efter att ha uträttat dagens human-uppdrag, en visit hos mor på knappa två timmar, bar det iväg mot "belöningen", som idag var en tvåstegsraket. Första steget var visit nummer två på nyöppnade stora Hem& Hobby, men som jag refererade till förra gången, har mysfaktorn hos den affären försvunnit. Samma känsla idag alltså.
Steg nummer två, var sedan en visit i den nyöppnade second hand-affären i Hjo. Som drivs av samma organisation (Erikshjälpen) som favoriten i Tibro. Det fanns en hel del att handla även där och snyggt iordningställt i stora lokaler. Kommer definitivt att återvända nå'n gång, men de har normalt bara öppet på lördagar.
Hemma har vi haft besök av säkert ett femtontal "Trick or treat-barn", som alla fått varsin klubba för att undvika bus. De tyckte jag hade en så gullig häxskål till godiset och nog är den söt alltid, vilket man inte kunde säga om de utspökade barnen. Men det är väl det som är meningen....att vara så ful som möjligt, idag.
Själv har jag inte klätt ut mig, men.........vissa har det naturligt! (Haha!)
 
Nä gott folk, det är stängt idag......
 
.....men jag då, kan inte bara jag få lite?
 
Makens projekt: Så här ser det ut just nu, sen ska det grusas också.
 
Frukosten tycker jag allt att Inga lyckats med och bra smakade den.
 
Liten har blivit mega-stor, nybygget i oktoberskymningen och visst handlar man, men......
 
Den nya second hand-bekantskapen gav mersmak, såhär mycket får man för 99 kronor.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0