Santa Bárbara

Efter att ha lagt oss väldigt mätta igår kväll, tog det lite längre tid för oss att vakna till en ny dag. Vi trillade väl ur sängen vid halv elva ungefär och kände oss redo för frukost, innan vi startade färden mot Alicante stad.

Vi har varit här nere ett antal gånger nu, men aldrig egentligen gjort Alicante, bara åkt igenom och varit på match på fotbollsarenan. Så idag var det dags att först ta sig upp till borgen Santa Bárbara och sen traska runt i de gamla kvarteren av sta’n.

Vi hittade till slut en parkering nere vid playan och egentligen var det väl väder att stanna vid havet, men inga bad-attiraljer fanns med så……

På andra sidan gatan fanns en hiss upp till kastellet, vi fick först betala ”en femma” och sedan gå några hundra meter i en gång, rakt in i berget. Där fanns sen hissen som tog oss nästan ända upp. Vi fick gå en bit till för egen maskin, för att få den allra bästa utsikten över omgivningarna, men det var det värt trots att svetten rann…..

Klara med detta kulturinslag, åkte vi ner igen och hittade efter en stund de trånga gatorna nedanför berget, där matställena slogs om vår gunst.

Det blev italienskt idag, pizza och spagetti, följt av siciliansk glass som efterrätt. Sen var vi rätt nöjda, (speciellt mitt knä) och tog oss tillbaka till bilen för hemfärd.

Kändes väldigt naturligt att ta siesta i horisontal-läge efter denna strapats och samla krafter till ett besök på Internet-caféet för att kolla läget och lägga upp lite färdigt” ljug”.

…..och nu finns det som synes, lite till att publicera.

 

Mycket gamla och speciella träd vid foten av klippan där borgen låg
 
Nu har vi precis kommit upp med hissen…..
 
I en av byggnaderna fanns dessa föremål i monter, hittade vid utgrävningar i borgen…
 
Lite högre upp och utsikt mot norr….
 
Undrar vad han siktar på?
 
Vacker vy ner mot Medelhavet, från den högsta delen av borgen.
 
Härinne är det svalt, blir bra för en tupplur…..
 
Ja däruppe var vi alldeles nyss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0