Barnkalas.......

Halvsov ganska länge faktiskt, trots att resten av gänget gått upp. Vid halv tio var jag dock på benen och började delta i förberedelserna, fram med dammsugaren och ner med sopor till återvinningen. Samtidigt begav sig mamma och lillebror iväg på shoppingtur.
Det behövdes tårta, saft, bullar och lite annat. Morfar och storebror tog sig an returburkarna, samt inhandlade mjöl och mjölk till pannkakssmet. Pannkakstårta och vanlig tårta, stod nämligen på önskelistan för kalaset.
Morfar med ett "halvt ryggskott" satte sig på en stol vid spisen och stekte pannkakorna, sedan undertecknad blandat smeten.
När alla var hemma igen fanns mer grejer att ta tag i, t.ex. ballonger, godispåsar och skylt på dörren.
Stående lunch på pizzarester för dom som skulle vara med på kalaset. När IKEA-bullarna kommit in i ugnen och saft och tårtor var iordningställda, började gästerna droppa in.
Lillebror fick såklart en massa paket, innehållande bl.a. LEGO och Star Wars.
När alla inbjudna kommit, passade morfar och mormor på att gå ut på lokal och få riktig mat istället.
Vi gick inte så långt, (det behövs nämligen inte) bara över gatan till en kurdisk restaurang. Där beställde vi mixat grillspett, en öl till morfar och Sprite till mig, att avnjutas på uteserveringen. (1,20 x 7,0 m utanför entrén som tillståndet på dörren visade, dvs. trottoaren) 
Vi pratade en del med dom som satt bredvid och även han som serverade. Båda talade sig varma för Turkiet, som semesterresemål. Det var bara att komma dit och fråga om vi ville ha tips.
Vi har nu återvänt till "brottsplatsen", vinkat av de sista gästerna och fyllt diskmaskinen. Ganska rogivande ljud att höra, hur allt "porslin" blir rent igen. Visst är det trist att plocka ur maskinen, men betydligt bättre det, än forna dagars kalas (långt bak i tiden) då det skulle både manuellt diskas och handtorkas, innan man fick sätta sig till ro och prata.
Ingen "tradition" som jag känt någon som helst önskan att föra vidare......
 
Godispåsar fixade.
 
Stående lunch, samtidigt som tårta och bullar fixas iordning.
 
Skylt och ballonger färdigt.
 
Allting färdigt. för de första gästerna att hugga in på......och lillebror har lite "sistaminutenåsikter".
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0