Tåget höll tidtabellen!

Vi åkte i morse i väldigt god tid och anlände till Töreboda gott och väl en halvtimme före utsatt avgångstid. Lätt att hitta och parkera. Hörde dock av bekanta att det visst fanns en hel del "bus" på orten, så vi får hålla tummarna för att de inte hittar på vår bil iallafall.
Tåget kom på minuten och sen var det bara att luta sig tillbaka i tre timmar, fika medhavd matsäck, slumra lite och titta på landskapet som for förbi utanför fönstret.
Många stationer stannade vi på, men trots detta var tåget hela tre minuter för tidigt in till Stockholms central.
Bara att besöka Pressbyrån och inhandla T-bane-remsa (blir lite billigare då) och sen ta rätt linje mot Medborgarplatsen. Det blev dock en liten fadäs, så vi fick "göra om och göra rätt", backa en station och ta nya tag på annan linje. Sen var det bara att rulla väskorna nerför Folkungagatan och gå in genom porten, till korv och bröd-lunch som väntade.
Vi bakade en smulpaj och gömde lillebrors paket, innan mamma åkte till dagis för hämtning av honom. Storebror var redan hemma, då han just idag varit på sin första skoldag, uppropet.
Under den tid det tog att köra tur och retur dagis, passade vi andra på att gå till ICA och "bunkra upp" i kylskåpet, då vi nu i flera dagar är nästan dubbel styrka i maten.
Lillebror kom hem med ett nymålat tiger-face och hittade snabbt sina födelsedagspaket, men åtminstone ett av dom var motsträvigt att öppna. Mormor har nämligen svart bälte i tejpning! (haha) lite ska dom väl få jobba......
Fiskpinnar till middag och smulpaj till efterrätt, så nu är vi ganska mätta. Den yngre generationen har redan "däckat" eftersom de ska upp till dagis/skola imorron. Vi andra kan sitta och ljuga ett tag till, så länge vi nu orkar vill säga. Storstadsluft och resor tar på krafterna, antingen man vill erkänna det eller ej.....
 
I väntan på tåget......
 
kunde vi beundra Töreboda station......
 
men sen kom det.
 
Lillebror hittar ett av sina födelsedagspaket, i storebrors säng.
 
I ett annat paket fanns det boxboll, som skulle provas direkt.
 
Därefter kollades alla "pajaskort" som morfar skulle ta.....
 
Sen var det dags att avrunda dagen med bärpaj & vaniljsås.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0