Pensionärspremiär - på riktigt.

Så hade då dagen kommit för makens officiella premiär av pensionärslivet. Han är dock redan "signad" till Fagersanna IF:s pensionärsgrupp. De hängde så att säga på låset när ryktet spridit sig på byn, vilket inte tar speciellt lång tid då samhället är av den mindre sorten. Dessutom finns det som vanligt på små orter, vänner av ordning som har just ordning på allt av värde.
Ovan nämnda pensionärsgrupp ringde redan i början av veckan och "bjöd in" nyblivne "fritidsforskaren" till mötet angående enmilavandringens ordningsställande imorron eftermiddag. Så nu har han blivit upptagen i de finare kretsarna.
Efter sovmorgon blev det trädgårdsarbete, först klippte jag gräset på baksidan och sen tog maken sig an släntens växtlighet med samma maskin. Därefter var det dags att byta redskap till röjsåg för att avsluta jobbet därnere.
Vi har tyvärr begåvats med en mycket svårflörtad variant av röjsåg, den strejkade in i det sista med att starta, men maken vann till slut.
Följden blev att efter lunch skulle det åkas och tittas på trädgårdsredskap, av en mer arbetsvillig kaliber så att säga.
Vi kom dock hem med en annan variant av kantsax, då röjsågs-alternativen var slut för säsongen.
Med andra ord fanns det alltså en hel del andra ute i stugorna, som tröttnat på  lata maskiner före oss, och var på alerten tidigt i våras. (Vi fick dock med oss ett tips på hur man skulle kunna "gulla igång" vår tröge kamrat.)
Det blev sen också studiebesök i både klädaffären och matvaruaffären. Maken måste ju från och med nu uppdateras på väsentligheterna i tillvaron och skolas in för att kunna delta i vardagssysslorna. En helt ny värld kommer att öppna sig, nu när han inte behöver slösa sin tid på postutdelning längre......  
 
Segraren "kör med" förloraren
 
Vad trädgården hade att bjuda på idag. Krusbär, ärtor och haricots verts.
 
På väg till Ulvåker för tråkig trädgårdsredskaps-shopping, mötte vi traktorer "av senaste modell". Haha!
 
Hemma skulle givetvis "den nya leksaken" genast provas
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0