Second Hand ÄR "mitt andra hem"....

Från och med nu och åtminstone ett halvår framöver, är detta dagens sanning. Började idag praktisera, (som det heter med arbetsmarknadstermer) i den affär som jag så flitigt genom åren besökt som kund.
Nu kommer detta inte att leda till något ordinarie jobb, då verksamheten till största delen är uppbygd på ideell basis. Men det kan väl kännas ganska meningsfullt att göra en insats under sådana premisser, när jag ändå inte får ta några andra, egna initiativ i "aktivitets- & utvecklingsgarantin". Köpa läget är vad som gäller framöver.
Prata med folk och lära känna nya människor, är också alltid trevligt. Så jag ska inte klaga, det är bara min stackars fot som "gnäller". Imorron testar jag gympadojorna och hoppas på att den "slutar tjata".
Idag var det också öppethållande-dag med extra lång tjänstgöring som påföljd.
Har under dagen fått rasta golvtvättmaskinen, torkat möbler, prismärkt varor, plockat galgar, stått i kassan m.m.m.m.
Det finns förresten fler som har sitt hem (och då talar vi om ordinarie) i lokalen. Under semesterstängningen hade nämligen en svala byggt bo ovanför den ena lastporten och använder nu lokalen som flygövningsområde för de små.
Medförde vissa svårigheter vid stängningsdags, då dom var en aning nödbedda angående att hålla sig på rätt sida porten, alltså utomhus.
Efter lång dagsfärd mot natt, var det äntligen (vad jag har längtat not!) dags för gymet, då det gått en hel vecka sen sist. Smällar man får ta när man är bortrest! Men nu är det gjort iallafall och hemmavid blev det efter en snabbdusch, kökstjänst. Först matlåda till imorron, sen organisera upp makens arbetsuppgifter, inför alla hans jobbarkompisars besök imorgon kväll.
Som grädde på moset, kom jag plötsligt på att toscatårta skulle bakas dessutom. Det blev inte det snyggaste exemplaret jag åstadkommit, men duger nog......
 
"Bakom kulisserna" lika välordnat som......
 
....ute i kundlokalen. Lugnet före stormen!
 

Ja, häruppe bor vi......
 

...men mamma, var är du? Vi är ju hungriga ju!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0