"Fjäskpotatis," kaktushaveri och fynd

Idag skulle maken till skogen med pensionärsgruppen i Fagersanna IF. Han var uppe med tuppen, tyckte i alla fall jag som tog sovmorgon, ända fram till att telefonen ringde och det visade sig vara till mig. Jo det var väl dags att börja dagen, så det fick bli grötfrukost nästa.
Kaffe med macka i glashuset strax därpå och den sedvanliga kontrollen av internet. Fick så ett SMS som gratulerade till vinst i Postkodlotteriet hela 150 riksdaler, vilket för övrigt jag nu ikväll fick veta att även dottern i huvudstaden "kammat hem", i samma dragning. Ja man får vara glad för det lilla och det räcker ju precis till en ny månads medverkan.
Maken återvände tidigare än väntat från skogen , då en i gänget tydligen "tjuvgått" i förväg och kollat stora delar av spårsträckan. Men som jag sa igår, allting är bättre än ingenting, åtmintone i fråga om motion.
Min plan för resten av dagen var att efter avklarad middag besöka "fiket i skogen", second hand, Hörnebo och mataffären.
Till middag serverade Inga idag stuvad vitkål, prinskorv och (till maken) "fjäskpotatis". Denna potatis innebär att han kan dra ner på vitkålsintaget, vilket han föredrar.
Varje gång jag steker prinskorv, kommer jag att tänka på när man som barn var med mamma och handlade. På den tiden med manuell charkdisk i de flesta affärer, fick små barn alltid en rå prinskorv av tanten i köttdisken, att äta på medan mamma handlade. Det är fortfarande gott att hoppa över stekningen på en och annan än idag, som  nostalgi-tripp.
Ett ständigt krig mot ovälkomna getingar, framförallt när det är mat på gång får man föra just nu. Idag inget undantag och efter "lyckad jakt" skulle jag bara flytta på kaktusen för att få tag på "bytet". Nu är(var) detta ingen vanlig kaktus, utan luden, lång och krokig i en för liten kruka. Need I say more?
Det sket sig såklart, massa småtaggar i fingrarna, fram med stektång och sax för att få över eländet i en soppåse. Nu slapp jag ta beslut på kaktusens fortsatta öden, det löste sig självt, så att säga.
Behövde bara städa upp efter olyckan och dammsugaren är också en ganska bra getingfångare, kom jag på under arbetet.
Trevlig pratstund följde på "fiket i skogen" och sen var jag redo för fynd. Hittade idag en morfarsmortel, modell större och uppläggningsskålar i samma mönster som jag för något år sedan fann assietter.
Åkte sedan via Hörnebo, lämnade av en kasse kläder och fick kaffe. Slutligen en tur till Netto där jag handlade två fulla kassar........
 
Liten skörd från trädgården att njuta av på köksbordet.
 
Vad får jag då?, undrar den fyrfota kamraten......
 
Dagens second hand-fynd som jag var mycket nöjd över.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0