Inredia-receptionist för en dag.....

Upp imorse och tog en snabb frukost, samt serverade änderna en också. Men dom har lite svårt att "sitta vid samma bord" och äta. Det fick bli frön i flera olika högar på gräsmattan, så de kunde koncentrera sig på maten, istället för att jaga varandra.
Sen var det dags att åka till Inredia för att sitta i receptionen under den andra dagen av Tibros konstrunda. I Inredia-huset visade Ulf Uvesten keramik, grafik och foto, medan Claes Uvesten ställde ut glas.
Min uppgift var att finnas till hands, svara på frågor och uppmana besökare att även ta en titt på de permanenta utställningarna i huset. Här finns en "vandring" i bilder och föremål, om dåtid och nutid, över människor och möbler.  
Restaurangen var också öppen, för folk att äta konstvandringslunch eller bara ta en fika.
Hela tiden var det folk i rörelse, inga gigantiska mängder, men det var sällan helt tomt.
Själv passade jag också på att ta mått på utrymmet där morfars-utställningen ska stå framöver och tog lite foton att ha tillgängliga i det fortsatta arbetet med utformningen.
En hel del människor kom jag även i samspråk med och det är ju alltid roligt.....
Sonen tittade in mot slutet för att låna min bil och köra hem en stor nyinköpt fåtölj med (hos Rixners), men var snart tillbaka då inte heller min bil var stor nog att lasta den i. Men han får den gratis hemforslad under morrondagen av inköpsstället, så det ordnade sig ändå.
Avslutning på sejouren i centralorten denna dag fick bli gymet och hemkommen därifrån, blev en ugnspannkaka "ihoparörd och inskjutsad" i ugnen och sedemera även uppäten.
Så nu efter detta "ljug" blir det stickfåtöljen, fotboll och svensk deckare tror jag bestämt.
.....och en kopp extra gott kaffe, "because I'm worth it".
 
Det finns en hel del gamla flygfoton över "Tibro i svunnen tid" nere på Inredia.
Inredia/Monitor-huset syns längst upp till höger och om man räknar fjärde huset till vänster därom i översta raden, (närmast ån) ser man Torsgatan 8 där vi bodde,  från augusti 1978 till augusti 1980. (området kallas "Ångermanland")
 
Välkommen!.....och första alstret i "Uvestenarnas" utställning: "Head svart"
 
...... här "Pumpor"....
 
ytterligare ett huvud, med titeln "Rebel Woman"....
 
och så några "Äpplen" som avslutning på kavalkaden.
 
Till sist en portion knaprig ugnspannkaka, varsågod!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0