Regn och restskatt......

Man kan inte direkt klaga på att det har varit mycket nederbörd de senaste veckorna, så lite regn får vi allt stå ut med, bara det nu inte blir en bestående trend.
Änderna har varit här och "tjatat" om något, jag vet inte riktigt vad, men det var ett förfärligt tjattrande på honan och brödet jag lade ut kastade dom sig inte över som dom brukar.
De tog en flygtur upp på uthus-taket, där de stod och sträckte sina halsar, förmodligen för att se bättre över omgivningarna. Jag misstänker att de letar lämplig häckningsplats. Vi får väl se hur det går och det var kanske det hon tjattrade om, frågade efter förslag......
Har hunnit med en tur till gymet också (det är jag inte direkt missnöjd med) och pratat med min "forskningskontakt" på Expressen, som tyvärr inte hittat några konferensbord eller nå'n som visste nå't, men skulle höra sig för vidare och jag får återkomma i slutet av veckan.
Nu är det snart mat säger Inga, men det luktar bränt....? Nu satte hon på plattan för att göra sås, gick därifrån igen nå'n minut och glömde bort. Tur att jag har en känslig näsa, snabbt kunde ta av samt hälla ut det "brynta" och börja på ny kula. 
Har haft ytterligare en dust med herr och fru And om dispositionsrätten till altanen. Det har mynnat ut i några sammandrabbningar och spolningar av det dom efterlämnar. Är väl inte helt nöjd med hur min auktoritet uppfattas, men man kanske inte får ha så stora förväntningar på fågelhjärnor (heller). Det får väl nötas in, som vissa andra saker här i världen och den som har tålamod avgår med segern......kanske.
För övrigt är nu deklarationerna ivägskickade på internet och restskatten (den roliga) betald via samma forum.
Visst kunde man haft roligare för dom pengarna, men "det är tufft att betala skatt" som en välkänd politiker sa och det kan jag visst hålla med om. Återstår bara att förtroendevalda förvaltar våra gemensamma pengar till ALLAS nytta, så det finns resurser till den som behöver, NÄR man behöver och inte hamnar i spekulationsbolag som vinst hos nå'n enskild som redan har så det räcker........
 
Imorse ville dom ha lite perspektiv på tillvaron och betraktade den "litegrann sådär från ovan".
 
Påväg hem från gymet "hittade" jag dessa två i en sommarstuge-trädgård.
 
Hercules har varit ute och provat vingarna idag.
 
Tror jag tog hem denna "ronden".....but tomorrow is another day to fight about it: To whome the decking belongs.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0