I full gång....

....och sliter på min dator, så den går varm.
Först ut idag var att söka två jobb som jag hittat i "rullorna", men det brukar ju vara "ganska riskfritt", om man nu ska se det ur ett galjhumoristiskt perspektiv. Helt seriöst är det väl enda sättet att hantera situationen utan att deppa ihop, för dom (arbetsgivarna) står inte i kö eller ringer ner mig, för att anmäla sitt intresse och ta mina erfarenheter och färdigheter i bruk.
Därför sitter jag nu och knackar ner samt söker vidare, efter uppgifter om morfar inför en framtida utställning över hans liv & hantverk "i brist på riktigt jobb".
Men det kunde vara värre, så jag ska inte klaga egentligen.....
Solen skiner och det verkar vara hyfsat goda möjligheter för att våren äntligen är påväg. Visst det är fortfarande kyligt, men såååå mycket ljusare såååå mycket längre och det värdesätter jag mer än värme faktiskt.
Nu får det bli en kopp kaffe på altanen, då solen har börjat leta sig dit. Skissblocket får följa med, så kan jag fortsätta jobba, i en ännu kreativare miljö och med frisk luft på köpet.
Några kajor, herr och fru And, en koltrast, samt ett antal småfåglar höll mig sällskap i solskenet. Dom kvittrar så trivsamt i trädgården. Ja inte kajorna förstås, dom kommer jag aldrig att betrakta som trivsamma. Änderna sa inte så mycket dom heller, men traskade omkring på gräsmattan och åt först upp brödet jag hämtade, sen "städade" dom i säkert en halvtimme under trädet där fågelmaten har hängt hela vintern. Det får dom så gärna göra....då slipper kanske vi.
Deklarationen kom igår, har väl hämtat mig så smått från "chocken" av en massiv restskatt. Makens har ännu inte anlänt, men där väntar troligen samma sak. Så går det när man avslutar alla fonder på en gång och fötränger att "surt kommer efter", då förtjänsten inte beskattas förrän man säljer. Jaja, så är det bara.....
Nu blir det fotboll igen, Real Madrid- Galatasaray denna kväll.
 
Isen börjar ge med sig och bli porös, på vissa ställen iallafall.
 
Mina fika-kompisar i kvällningen......
 
...och såhär slutar denna dag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0