Avbrott för transport

Dags att köra morfar till tåget, så han kan vara barnvakt på lördag i Stockholm. Han väljer (som pensionär med flexibla möjligheter) att åka någon dag i förväg, dels på grund av biljettpris, men också för att "riva i gamla rullor" på Kungliga biblioteket. Där har han i förväg beställt fram en massa tidningar från deras arkiv, (vilket han fick klart för sig senast vi var uppe, att man måste) att sitta och "glo igenom" .
Nu visade det sig dock att bröderna Bus har påsklov och av mamma blivit lovade en heldag med morfar på fredagen, så vi får väl se vad han väljer.....
För egen del fortsätter planeringen sakta framåt med "projektet" och idag skickade jag även en utförlig jobbsökarrapport för senaste tiden till min handläggare. Kunde inte se att jag fått nå't sista datum att göra så, men tyckte det verkade hög tid. "So better safe than sorry" och med en massa administrativt strul i färskt minne, är det bättre att förekomma än att förekommas. (Har förresten ännu inte hört något angående skadeståndsyrkandet jag skickade till Försäkringskassan i januari om utbetalning av "konfiskerad" ersättning för december)
Kvarnarna mal långsamt må jag säga, men där behöver man ju personligen inte fastna för det. Nej bättre att ligga i framkant med det som går....
Tittar väl in en snabbis på Rusta också, när jag ändå är i sta'n. Dom kanske har lite garn jag inte behöver, men ändå vill ha, utifrån om ifall att.......
Dom hade sånt garn och nu har jag köpt en hel hoper till. Vi får se om jag får ner det i mina sittpuffar (haha).
Maken ordentligt avlämnad vid tåget och jag antar att han har kommt fram till destination Folkungagatan, har iallafall inte fått någon efterlysning så långt.
 Mitt rediga jag tog en promenad i Hörnebospåret på väg hem i solskenet och änderna har fått lite proviant här hemma, dom höll mig sällskap när jag satt på altanen och skrev.
Men nu börjar kvällen leta sig på..... snart handboll Sverige-Polen, sen Europa-league, kan välja att se Tottenham eller Chelsea, spela mot europeiskt motstånd, blir nog Tottenham. Kvällen är "räddad".
Makens också, (kunde jag se på Facebook) med en Staropramen i väntan på dotter och barnbarn.
 
Färdiga att packa i makens väska och nu levererade till rätt adress får vi tro.
 
Det "städas" i skogen vid Fågelviksspåret....
 
här är resultatet, en fin hög vid parkeringen.
 
Tillbaka till bilen, efter 2,7 km promenad, skönt i dubbel bemärkelse.....
 
"Lägenhetsvisning" i slänten, undrar om något par nappar på "kråkslottet"?
 
Fikakompisar idag också.
 
Hemlagad broccoli och ädelostpaj till kvällsmat och middag imorron, tror jag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0