Skrivardag från tidig morgon till sen kväll.

Idag "kidnappade" maken bilen, för att ha en heldag i idrottshistorians tecken. Han skulle besöka arkiv och föreningar i både Skara och Lidköping. Då han åkte kravlade jag mig också ur sängen och började "hamra på datorn" i bästa författar-anda.
Det är faktiskt ganska märkligt, att så snart det är knäpp tyst och jag är ensam hemma, blir det väldigt mycket gjort. Nu gäller detta inte bara skrivande utan det mesta annat också.
Höll till och med på att glömma bort att äta frukost, men det blev till slut kaffe, kokt ägg och macka på trappan i solen.
Idag har det varit ända upp till 18-19 grader och väldigt behagligt väder.
Jag passade också på att befria min vindruvsplanta från vintermattan, samtidigt som jag försökte förklara för änderna de regler som gäller om dom vill ha mat. Gick väl sådär....
Vid halv tretiden blev det lunch och en kortare promenad, med först en liten pratstund med grannen, en gång ägare till trädgårdsmästeriet som låg här, där vårt hus och fem andra numera residerar.
I nästa hus jag passerade bor Olles mormor och han var tillsammans med sin kusin på besök, så jag hejade på barnen och fortsatte min vandring. På tillbakavägen var dom fortfarande ute och lekte, då ropade Olle på mig och frågade "om han inte kunde få en till tröja av mig". Det var ju bra betyg, för då gillade han iallafall den han och mamma var och handlade för någon vecka sedan. Jag sa att han fick prata med mamma om detta, men att de alltid var välkomna för att titta på fler.
Maken hade order om att vara tillbaka här hemma senast fem och hämta mig, så jag kunde besöka second hand-affären innan dom stängde.
16.55 ringde telefonen, jaha försenad såklart, men det var bonus-mågen som ville ha lite "skriv-assistans", så han fick skicka över ett mail. Bäst som jag pratade med honom ringde hemtelefonen och nu var det maken som sa att han var aningen försenad, men snart hemma.
Nåväl jag hann titta ordentligt och även handla några saker, innan maken kom åter för hämtning efter en "akutfika" hos Old Rock Café, för han var hungrig.
Nu är klockan kväll och jag sitter fortfarande vid datorn och knackar......
....men jag har allt börjat på en tröja till, alldeles nyss!
 
Igår kväll satt denna sädesärla en lång stund och bara tittade ut över ägorna från vår altan.
 
Is-läget 16.04.2013
 
En ganska stor, någorlunda sällsynt "flyttfågel" passerade nästan genom trädtopparna...
 
Bäcken i Skeasta'n, nu isfri och välansad (på g iallafall)
 
Varning för löst springande hund, står det på grinden. Men han nöjde sig med några skall i liggande ställning.
 
Enligt mitt tycke Fagersannas finaste hus, både utseende och läge. (med badvik precis bakom)
 
Det förekommer mycket mobbing på vår gräsmatta dessa dagar.
 
På vägen hem från Tibro var himlen fylld av både arga och glada moln.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0