Hönsa-loppis och där rök trädgårdsarbetet.....

Inatt hade det varit frost igen och det låg en vit hinna på gräsmattan. Bilen var redan färdigpackad med alla grejer jag hade tänkt att sälja på loppisen i Hönsa, maken skjutsade dit och hjälpte till att bära in, sen skulle han hämta mig när det var slut, ja inte på prylar (som tur var) utan då det stängde.
Bara att organisera upp all "bråte" och hantverk, men det var dålig tillströmning på folk och det jag hade att erbjuda till försäljning var det ingen som var intresserad av. Jo tre lakan och en singel-skiva sålde jag, men det gick med förlust, eftersom avgiften för platsen var dubbelt så dyr som inkomsten.
Det var nog faktiskt första gången detta hände, har alltid iallafall gått jämt upp förut.
När vi kom hem, låg välkomstkommittéen på gräsmattan, precis som när vi åkte. Maken fortsatte omgående till fotbollsmatch i Hjo och jag tog mig an allt fjolårsris och löv i rabatterna, för att sedan sätta mig på altanen i solen, med dagens första kopp kaffe. Den smakade mumma och sen var jag redo för stickningen.
Där satt jag en lång stund och skällde på änderna, så fort de försökte hoppa upp på altanen. När maken återvände fick han ta hand om allt ris och de två ut-tjänta julgranarna. Snabbt beväpnade han sig med en tändare, stoppade eldningstunnan full och tände på. F...n vad det rök på ren svenska....
Änderna började tjattra och tog till flykten, grannen kom ut och kontrollerade vart detta vita kom ifrån, men hon gick in igen och stängde snabbt, när hon sett att det fanns en "pyroman" vid tunnan som hade koll.
Vi grät inte direkt när vi åt foliebakad regnbågsfilé till kvällsmat, återstår att se om jag gråter till Lotto-dragningen, för den startar nu!
Ingen idé att "gråta över spilld mjölk", någon vann en kvarts miljard ikväll, men det var inte jag......
Olika äro livets lotter......
 
Kommersen kan börja......
 
Försöker "dressera" dom till att hålla sig från altanen, har gjort en "mathörna" vid solväggen.
 
Lite mindre variant av fåglar på besök samtidigt
 
Utsikt från en stick"fåtölj"......
 
...blev snart inte så klar sikt längre,
 
utan snabbt rullade den lokala "dimman" in.
 
Här en bild på "skränfinkarnas" näste.....nere i Strandstadens båthamn.
 
och genom verandaräcket, kan ytterligare högljudda fågelexemplar skådas: Kanadagäss.
 
Men det blev ett vackert slut på en vacker dag....(om än inte så lönsam).
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0