Livsnjutar-mässa med mersmak

Idag var det andra dagen av årets Livsnjutar-mässa i Skara Ishall. Vi ("Mölndals o-kyrkliga syförening") var på förra årets mässa och tyckte den var trevlig. Så vi beslutade därför att göra om besöket i år. Utav olika anledningar var vi något färre deltagare i denna gång, vilket också var fallet med antalet utställare.
Visst var det trevligt även denna gång, mycket att smaka på, men förra gången fanns fler "provapå"-grejer. Sysselsatta under några timmar var det dock ingen fara utan att vi var och kaffe smakade ovanpå det väldigt bra. Sen återstod bara inköpsvarvet och en aning beslutsångest infann sig till detta, över vad  man skulle satsa sina pengar på.
För min del blev det havtornsås, körsbärssylt, camembertost, Stellans korv (Lidköping) och dinkelbröd med solrosfrön, samt en handcreme med både honung och bivax (som jag faktiskt letat efter ett tag).
Fint väder och lagom varmt, avslutades besöket med en pratstund på en solig bänk utanför, som låg vid en husvägg där det var helt vindstilla. Skönt!
Hemfärd och värma sig lite middag, för gubben hade redan ätit sin portion av "kålpuddingsås" (köttfärs, lök och vitkål i såsform). Kaffe igen i en trädgårdsstol i glashuset var inget man blev frusen av, snarare tvärtom och änderna skötte sig hyfsat idag. Höll sig från altanen, spatserade bara omkring på gräset och vilade än här och än där. Mat har de nog lärt sig, serveras bara vid baljan numera.
Sonen kom på visit och snodde några bräder till sitt projekt "soffavslutning mot vägg/element", vilket föranledde en hel del sågande med maskin. Då tog änderna en utflykt till granntomten, för att nu åter ligga som om dom äger stället och spana ut över sjön.....
Liverpool lyckades klara oavgjort på stopptid mot Chelsea och efter en trevlig dag i glada vänners lag,  får man vara ganska nöjd. 
Inventering av kylskåpet härnäst, för jag är sugen på nå't, men kan inte komma på vad......
 
Nu har även jag sett ett vårtecken live, i en backe utanför Skara ishall.
 
Första provsmakningen var ramslöksoppa och oststång, från Lumber & Karle....(Kvänum)
 
sen blev det olika havtornsprodukter..... (Silje-Eks Havtorn HB, Strömstad)
 
gott bröd av olika sorter....(Änglaspis Stenugnsbageri, Järpås)
 
kantarelltoast och mycket, mycket mer.
 
En fika på det.....
 
och en pratstund i solen innan hemfärd, med alla kassar.
 
Förbi Varnhem, över berget via Skövde och vips....
 
hemma i Fagersanna med besök av sonen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0