Skytteltrafik till Tibro, Inredia & kommande loppis.....

Först var det möte och genomgång av lokalerna på Inredia, samt träffa och prata med flera av dom som jobbar därnere. Det verkar vara ganska populärt att boka in sig för möten, då det finns gott om sådana utrymmen. En utställning över Tibros möbelhistoria med diverse kul inslag och fina foton finns på tre plan och även en lunchrestaurang. Tycker nog att dom har fixat till det gamla Monitor-huset riktigt bra.
Själv kommer jag inte ihåg skjortfariken som en gång låg i huset, då jag inte bodde i Tibro under den perioden. Men kommer väldigt väl ihåg skoförsäljningen längst upp på tredje våning, dit man ganska ofta tittade upp och gjorde diverse fynd. Bodde förresten i nästan två år bara ett stenkast därifrån, (på Torsgatan) "längs Åna".
Jag tror faktiskt att det finns potential att kunna bli något riktigt bra av projekt Inredia, om man dessutom hakar på turistinformation så snart som möjligt och skyltar från riksvägen.
En kombination av mötesplats, konferenscentrum, turistinformation & berättande/lärande historieplattform.
Efter rundvandringen och en kopp kaffe på tredje våning var det dags att åka hem till Fagersanna igen för hämtning av maken, som skulle till tandläkaren. Just den tid han fått gick inte att förena med någon busstur, så bara att vara taxi.
Lämnade av honom och fortsatte sen till ett avtalat möte med Tibros störste byggmästare genom tiderna Hans Englund, för ett samtal om gamla tider. Han är nämligen kusin till morfar och fyller snart 96 år, men väldigt pigg och aktiv fortfarande. En hel del kunde han allt berätta som jag inte visste sen förut.
Bland annat hade han varit "lärling/dräng" åt morfar i hans verkstad på trettiotalet, men fick visst inte lära sig så mycket om snickeri, bara "kvista plank" mot gratis middag hemma hos mormor. Ingen lön med mycket och tråkigt arbete gjorde att han istället valde en annan yrkesväg, att bygga hus.
På hemväg sen stannade vi till på Tempo och handlade lite förnödenheter och bruna bönorna är redan slut tillsammans med fläsket från kylen. Nu blir det kaffe och stickning tror jag bestämt, innan fortsatt research och därefter "ihopaplock" av loppis-grejer att köra till Tibro Folkets Park imorron och ställa upp inför lördagens Köp & Sälj.
40 stycken säljare har bokat bord, så det borde finnas en hel del blandat att fynda, både nytt och gammalt!
Fullt upp som sagt.....
Nu har jag suttit ute en stund, pratat med änderna, gjort klart senaste tröjan och kollat i gamla album efter foton till utställningen. Lite trötter känner jag mig allt, så somnar nog gott i stickfåtöljen om en timme....
Inne på andra koppen kaffe nu efter middagen, men det hjälper nog föga.
 
En lång en kort, omaka par.... "Lean on me!"
 
Hercules in för landning i Karlsborg.
 
Citronträd på gång, två stycken till och med.
 
Nyss ihopsydd och startat på nästa..... Started next one already, bit of a "nutter" me, don't need sweaters in any shape or form really!  Have about 60 now, all waiting for "new homes" and my own closet is filled, as well.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0