Vårtemperatur och massage

Isen har börjat släppa i kanterna och mörknar hela tiden, så nu är det nog bara dagar kvar på den här vintersäsongen. Ett annat tydligt vårtecken är, (som en av grannarna på gatan skrev på sin Facebook-sida denna veckan) att: "Måsarna har anlänt till Strandstaden".
Det är något som man inte kan undgå, för ljudnivån utomhus ökar med flera decibel och råkar man, (som jag gjorde i morse) bjuda änderna på brödbitar, blir hela himlen precis vit av flaxande skränfinkar.
Nu vågade dom sig inte på nå'n landning och fick följdaktligen inget med av nämnda brödkalas, men vi lärde oss att slänga ut brödbitar spontant ska undvikas, om vi inte vill ha mås-invasion.
För övrigt skriver jag "morfars berättelse" och tänker, funderar, tänker om och får nya infall om utformning av kommande utställning, så det är hyfsat kaotiskt i knoppen (som om det inte var det förut, hmm).
Det är väl bra med idéer, men ofta så fungerar dom som ketchupflaskan. Ja Ni vet precis.....eller hur?
Hade vid lunch bokat in en välbehövlig massage på 30 minuter, hos Wicare (på Plaza Hälsocenter i Tibro).
Det var skönt men gjorde bra ont (i dubbel bemärkelse), men var väl på tiden att jag fick tummen ur. Nu har jag en ny tid om en månad, för lite kontinuerligt underhåll. 
Till lunch fick jag servera oss köttfärsbiffar, gjorda från scratch och samtidigt kokade jag en gryta köttfärssås till morrondagen, rationellt och bra bara att värma.
Hade sen en "dispyt" med Herr och Fru And om att jag inte uppskattade deras avföring på vårt trädäck, men det verkade "åka rakt igenom" för jag fick hälla vatten flera gånger, på kort tid. Slutligen "kastade jag ut dom" från etablissemanget (med hjälp av sopkvasten). Vi får se om dom har fattat, för tillbaka är dom garanterat, för att tigga kvällsmat.
 
Åkte ut till Åreberg på hemvägen......
 
där var det fullt ös på "vårfloden" i ån Tidan.
 
Försökte ta kort på en flock flygande svanar, men dom "smet", så det fick bli en stenhög istället, i Bråbacka.
Är det nå'n mer än jag som tycker det kan vara fint med bara en stenhög?
 
Konflikt pågår......
 
Is-status på  Örlen, 15 april 2013.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0