I jordfräsens tecken

Vaknade av ett obekant fågelljud, hissade upp persiennerna och fick se ett trut-par gående på vägen. De pratade med varandra, medan de spatserade runt i godan ro och plockade lite ätbart.
Rediga jag började sen dagen med en utflykt till gymet. Dom öppnade 10.00 och jag var där tio minuter efter, gick förbi godisskålen i entrén, "did my business" och var därifrån före elva igen. Slank in på lokalbutiken, köpte färska ciabatta, wienerbröd och mjölk. Hemma hade Oskar anlänt, far och son hade redan hunnit sätta igång arbetet nere på "vildtomten". Sonen körde jordfräs, fadern krattade och formade serpentingångar.
Jag satte på kaffet och dukade frukost på verandan, medan det fortfarande höll upp. Nu kom det sammantaget inte speciellt mycket nederbörd under arbetsdagen, men då och då kom allt lite duggregn.
Efter att ha duschat gymsvetten av mig (det lilla som blev, haha) förberedde jag middagen, som idag var specialbeställd: Kassler & ananas i gräddchili under osttäcke. Visst låter det proffsigt! Hur som helst, det är vad sonen går att mutas med (förutom dollar till resan!) och vanligtvis önskar, när han fritt får bestämma meny.
Det blev en "bautastor" ugnfast form full, hade lätt räckt till tio pers. men det var meningen att det skulle bli mycket rester, till matlådor. Det ingick också i önskemålen.
När nu allt annat var i tjänst, trots helgdag, varför inte köra lite även med tvättmaskinen? Jo så fick det bli och sen blev jag rekvirerad att stampa åt jord i sluttningen. Det var vad jag dög till i sammanhanget tyckte dom, med rätta faktiskt.
Klart med detta och jordfräsen nyduschad tog sonen sitt wienerbröd i doggybag med hem, medan maken och jag avnjöt var sitt i glashuset och simsalabim, vart tog denna dagen vägen?


"Snillen spekulerar" på grannens takås.


Sonen och hans "new best friend" för dagen


Före gratinering......


och efter måltiden, alla rester prydligt paketerade.


I kökslandet börjar det spira så smått.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0