Premiär

Första maj startade med ett fantastiskt väder och vi kunde äta äggmackor, rabarberkräm med cornflakes och dricka vårt kaffe med en strålande utsikt över sjön. Egentligen säger ju samvetet att man borde ha demonstrerat men.....
Idag blev det istället lite lagom med trädgårdsarbete, där säsongspremiären av gräsklippning nu är avklarad.
Maken "hakade på" och plockade fram högtryckstvätten och har gjort rent den yttre verandan. Imorron ska han olja in densamma (jo, alldeles rätt, han är ledig från jobbet nu igen).
Jag har sått årets grönsaksval i kökslandet, nu återstår bara att se om det blir någon skörd. Har även satt majs, samt planterat luktärter och krasse i stora krukor. Provade också att förså tomater, solrosor och slanggurka, de bor på bordet i glashuset, så länge.
I fredags inhandlade jag en vindruvsplanta och en tomatplanta på torget. Dessa satte jag vid solväggen mot grannen, än så länge lever båda. Har börjat montera ett plastskydd för kalla nätter, hoppas det funkar. Ska bli mycket intressant att se om jag äntligen kan få min vindruvsskörd, som jag tjatat om i många år. Det förra försöket slutade med "ond bråd död" i krukan (dock ordentligt köldskyddad) under vintern.
Kaffe på altanen har det blivit några gånger, i det fina vädret och maken har försvunnit till den lokala fotbollen igen.
Jag håller mig till Premier League, på TV får det då bli, eftersom det inte bara är att ta cykeln dit.
....men varför känns det som söndag idag, kan någon förklara det??


Makens trädgårdsarbete, min gräsklippning är dessvärre inte dokumenterad.


En ny laddning Stockholmsbiffar är klara, förpassade till frysen ett tag.


Grannens blommor som förökat sig även till vår slänt, men dom är välkomna.


Även han har påskliljor i sin trädgård, modell större men bara några få.


Välkommen vinranka, hoppas du trivs och frodas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0