Släktforskning

Idag har jag varit och lämnat fars alla pärmar med släktforskarmaterial, samt en hel del gamla tidningsurklipp och böcker i ämnet, till Skövde släktforskarförening. Vi får hoppas att det kommer till nytta "för redan frälsta". Far försökte enträget att få mig och övrig familj intresserade av ämnet, men det lyckades inget vidare, tyvärr tyckte i alla fall han. Mycket arbete har han lagt ner genom åren och många har han tidigare hjälpt leta uppgifter, framför allt ättlingar på flera håll i USA. Dessa släktingar "over there" har vi ändå kontakt med (i nutid) via Facebook, vilket är kul, så nytta och glädje blev det ändå av hans stora intresse, för oss "ofrälse"!
Handlade en del på Plantagen också, när jag ändå var i sta'n och efter två små hamburgare (på MacDonald's drive in) till lunch, svängde jag förbi Rusta och bunkrade lite mer garn. Jag har ju så lite i lager (not), men lila och ljusblått var två väldigt fina färger och dessa hade jag inte.
Fylla på matförråden var nästa stopp och sen blev det nystart på gymet, efter en småbesvärlig förkylning och en veckas extra bufferttid, för att säkert vara återställd. Ja Ni hör väl "en dåres försvarstal", men hur som helst, nu är jag igång igen.
Trädgårdssysslor blev det en stund i eftermiddag och två jobb har jag sökt. "En stark resa" och Manchesterderby i Premier League är det nu ikväll på tv:n. Premiärkok av rabarberkräm har jag också hunnit med.
Dags att smaka......


En hel rad Valborgsflaggor hittade jag i Skövde


Jag har inte planterat dessa blommor i slänten, de har kommit spontant från grannen.


En grodperspektivstudie på vår tall (grannens och våran!)


Rabarberna färdiga att börja skörda....


.....och här är premiärkrämen, rykande färskt!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0