Fem meter till godo

In till Skövde och hem igen, fredagar är nämligen kortdag på kursen. Kändes som om vi knappt hann sätta ner ändan förrän det var dags för hemfärd igen. Ja kaffe hann vi förstås med också och lite småprat med folket på plats.
Riktigt gassigt var det där hemma och värre skulle det bli i termometerhörnet.
Fick en ingivelse att göra fläskpannkaka till lunch och "överraska" både mig och maken med oväntad meny. Han körde posten hemmave' idag och förväntade sig frysta fiskrester i en matlåda. Nu gick väl inte ugnsbakningen riktigt som planerat, vilket brandvarnaren ljudligt skvallrade om efter ett tag. Hade förmodligen satt in långpannan på sned, för en tredjedel av innehållet var redan svart, medan den andra delen krävde ytterligare tid för att bli ätfärdigt. Det räckte i alla fall till två portioner, som tur var.
Resten av eftermiddagen tillbringade jag i skuggan av trädgårdsskjulet på verandan, spanande efter något värt att plåta. Sen var det dags att göra sig iordning för avfärd mot Olstorp och länsdans med syster och assistent, samt en massa annat folk som var både dans- och fikasugna. På hemväg i skymningen, genom flera skogspartier, tänker man hela tiden på vilda djur och idag var det nära. Fick bromsa kraftigt för ett stort rådjur strax utanför Lagerforsinfarten och med endast fem meter tillgodo missade jag villebrådet. Tur både för mig, rådjuret och bilen.
Alla goda ting är tre.....


Spaningsresultat: en styck glassbil.....


och ett flygplan med "svans".


Man, it was hot today!!


På scen i Olstorp med klassisk dansbandsrepertoar.


I diket fanns Veronikor....


och i buskarna "lurade" vargen.


Syster hade tur och vann "den fula ankungen".


I fjärran syns "vår tids" väderkvarn.


Syster med följe klev ombord på den väntande bussen för hemfärd till Hjo.


Vad är nu detta då? Jo,- Vad kyrka strax intill festplatsen.


Hemma hade solen redan gått och lagt sig....


och månen hade gjort entré ovan trädtopparna istället.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0