Utsikt, utsikt och utsikter

Dags att åka till kursen i Södra Ryd, idag samåkte vi, en Mölltorpsbo och jag. Vädret var på sitt allra bästa humör även idag, så det kändes liiite segt att sätta sig inomhus vid en dator....och i Södra Ryd dessutom. Miljön där lämnar mycket övrigt att önska. Nu får jag väl ta med i beaktande att jag är priviligierad med en hemmiljö som min och merparten av ställen runtomkring här, har svårt att mäta sig med den. Det i sig är ju positivt, att man trivs och är nöjd med var man bor, men samtidigt blir man dessvärre lite kräsen.
Dagen gick väl ändå förhållandevis ganska fort och snart var vi på hemväg igen. Hade övertalat min passagerare att det var värt en omväg till Tibro second hand, då det var tisdag. Han hade aldrig varit där förut, men nu har han premiären avklarad. Idag blev det dock inget handlat, utan vi var snart tillbaka i Fagersanna och eftersom det var första gången han besökte oss, passade vi på att skryta lite med vår utsikt, ganska imponerad blev han faktiskt.
Maken hade ledig dag (idag igen) och hade påbörjat grävning för att installera trapp till "nästa trädgårdsnivå", samt kalkylerat över hur mycket virke vi behöver inhamdla till denna installation. Om den blir lagd åt höger eller vänster är däremot fortfarande öppet, men som vanligt, är säkert vänsteralternativet bättre.
Passade sedan på att (som sann rojalist hmmm..) titta på Dopet i sammandrag och därefter laga matlådor. Det luktade antagligen väldigt gott ut genom den öppna altandörren, för strax så stod herr och fru And därute. Hittade snabbt några brödbitar och bjöd det "oväntade besöket" på, vilket de verkade nöjda med.
Med posten idag var mina nya visitkort, vykort och bilmagnet, så nu får vi se om dessa kan bidra och öka utsikterna till att a) få ett nytt jobb, b) öka försäljningen i "tröjbutiken". Strängt taget kan det bara bli bättre, för nuläge är noll, på båda fronter.
Dags att sova.....


Utsikt åt ena hållet och....


åt andra hållet från loftgången.


Påbörjad "utgrävning", - för trapp.


Äppelträdet i full blom på framsidan av huset.


Mera fägring på framsidan....


och i cementröret blommar liljekonvaljen, önskar att man kunde få med doften också.


Det börjar skymma över sjön,


en sista titt över "kanten",


då kom de oväntade gästerna och frågade om jag hade något att bjuda på,
men Gevalia funkade inget vidare....


och så en sista gäspning....Gonatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0