Grillfest......

.....blev det på verandan framår kvällningen igår, efter att ha startat med kaffe och Fagersannabutikens goda glass när gästerna anlände.
Skickade meddelande till sonen också, om han kunde och kände för att träffa faster och farbror. Han jobbade ju såklart, men kunde komma en stund och hjälpa till med att äta upp det grillade.
En av mina många tröjor på stången fick ett nytt hem hos svägerskan, i utbyte mot lunch då vi passerar dom på hemväg efter vår Gotlandsvistelse i slutet av månaden.
Och det verkar vara "säsong för bäbisar" i bekantskapskretsen just nu. Ytterligare två mormödrar där under den gångna veckan.
Fick med maken och handla mat idag, då det skulle bunkras mjölk och lite annat. Tyvärr fanns inte dessa varor i lokalbutiken igår, då han var på shopping alldeles själv.
Till middag idag fanns det grillrester, så inget jobb för Inga mer än att värma lite. Då orkade hon istället med lite trädgårdsarbete. Gamla påskliljelökar (en rågad hink) pillades ner i slänten, med förhoppning om att de som andra lökar satta tidigare , ska förgylla nästa vår.
Herr och fru And är väldigt envisa, men idag har de inte fått något och än så länge har den nyspolade altanen klarat sig från "visitkort". Men det är väl bara en tidsfråga.....
Det blev ingen Uppåner-festival igår alltså, då vi båda druckit vin och inte kunde köra, men imorron ska vi gå tipspromenad där tillsammans med våra kulturvänner.
Såhär till sen eftermiddag har svalorna åter börjat flyga runt, det verkar de ha som "hobby" just denna tid på dygnet.
Kan just undra vad Ia och Ibbe har gjort idag? Tittat på Stockholm Marathon kanske, för löparna passerade precis utanför bostaden.
 
Svåger, svägerska, kaffe och glass......
 
...sen tände vi grillen.......
 
...."grillmästarna" arbetade, vi andra dukade.....
 
...och sen var det dags att äta.
 
Men även trevliga och perfekta dagar tar slut......
 
....och bara svallvågorna efter båten ligger kvar i solnedgången en stund.
 
Nästa dag startar med en blandning av nytt och rester.....
 
....och vid trädgårdsrundan upptäcktes en väldigt massa druvklaseämnen, spännande att se hur de artar sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0