Nationaldag i Fagersanna......

......med fint väder, nästan vindstilla och många flaggor som vajar lite lätt. Loppisen är extra öppen idag och kanske går jag ner en sväng lite senare.
Men även om jag är ledig från jobbet är det lika bra att låta tvättmaskinen arbeta lite, finns en del högar som hopat sig.
Startade dock dagen med frukost på verandan, där man kunde iaktta svalor som hade flygövningar, kanadagäss-möte i sjön och höra skränet från måsarnas häckningsplats i Strandstadshamnen. En och annan skata (fågelvarianten) var också synlig och, några fagersannabor promenerade på gångvägen nedanför, men ännu inga änder, inte en enda. De har kanske sovmorron idag.
Jodå de vaknade så småningom och i ett obevakat ögonblick lämnade fru And ett rejält visitkort, som maken nu åter har spolat bort.
Tog en tripp ner till den extraöppna loppisen, hittade inga prylar idag, men väl en gigantisk bit smörgåstårta. Denna blev lunch till både maken och mig, intagen på veranda i sol. Ikväll åt vi grillmiddag på samma ställe, med ett glas vitt för min del, medan grillmästaren föredrog en öl.
Nu är han ute och promenerar, men jag ska kolla husletande på teve och sticka lite. Har precis börjat på framstycket till min (förhoppningsvis) nya tröja, efter att tidigare idag avslutat bakstycket.
And tomorrow....back to work......
 
Nationaldagen startade i bästa stil......
 
"Gås-möte" på sjön.
 
Undrar vad som händer på "Måsudden", låter gör det iallafall.......
 
Gemensam lunch.
 
Grillmeny med utsikt.....och vin.
 
Lite fläktade det ändå.......dagen till ära.
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0