Lite ledigt........

Tillbaka hemma igen efter ett arbetsdygn, det varmaste hittills. Inte undra på att jag kände mig nödsakad att sitta/vistas nära golvfläkten så snart det var möjligt under gårdagen. Avlägsnade jag mig mer än två meter därifrån startade det där våta att rinna nerför kinderna.
Maken sa också nu när jag kom hem, att det varit den högsta temperaturen (i skuggan) i sommar, trots att det åskade och kom en rejäl skur på söndagsförmiddagen. Inte heller någon klar sol visade sig på hela den dagen.
Vad gjorde vi då i denna värme? Jo några av ungdomarna lärde sig sticka med min hjälp och två av dom satt flitigt mest hela dagen därefter och stickade på sina halsdukar.
Mot kvällningen var det dags att ta sig an matlagning. Bingo kan man tycka i denna hetta och inte svettades man mindre då inte......
Vi hjälptes åt flera stycken och fick köttfärssås med spagetti klart ändå, med många fläckar därtill på tröjan för min del. Såpass att det kändes nödvändigt att ta rasten till en dusch och byta outfit.
Inte blev jag mindre svettig efter det, men ren tröja hade jag iallafall.
Mycket prata, skratta och lära mera svenska ord, ägnade vi oss också åt. Tiden går väldigt fort och man "känner inte ens av att det är ett jobb" för att det är så givande att träffa alla slag av medmänniskor (både kollegor och boende).
Nu är jag ledig imorron, jobbar onsdag förmiddag (personalmöte) och går sedan på ett dygnspass igen på torsdag.
Får väl börja "den fria tiden" (som jag inte har enl. fas 3) med att aktivitets-rapporeta till AF.
Ska bara utfodra tonårsänderna först, för de kom precis vaggande med mor i släptåg. 
....och nu har jag "hjälpt" dom att gå tillbaka till sjön, med sopkvasten som "vallhund". Det fungerar än sålänge och har de väl kommit en liten bit ner i slänten, går resterande bit av sig själv.
 
.....att vakna upp till en ny dag och snart sluta jobbet....
 
.....för att åka hem och mötas av den här hungriga skaran.
 
Som behöver övertalas att återvända till sjön, när jag tycker de fått tillräckligt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0