Lingonsylt, mormorsbiffar och bemötande....

Idag på förmiddagen har jag fått klarhet i hur lönespecifikationen fungerar, det jag inte lyckats lista ut på egen hand. Har även koll på alla(?) tillägg och när de kan vara aktuella under dygnet, tror jag iallafall.
Sen var jag ute i trädgården och skördade mina lingon, det blev 3 dl och dessa har nu blivit sylt. Bara för skojs skull. Vad ska man då servera till sådan nykokt sylt om inte "mormorsbiffar", vilket jag gjorde av den köttfärs jag sparat från paketet igår. Då lagade jag förresten köttfärssås med egen odlad chili som en av kryddorna.
Vid solväggen börjar mina fyra klasar vindruvor att bli mörkblå, men det tar nog ett tag till innan de är fullt mogna. Lite spännande att vänta på skörd där är det allt. Två plommon hittade jag på trädet som var klara, det ena ligger redan i min mage och det smakade bara fint.
En jobbansökan har jag också hunnit med att få iväg och en väntar på avfärd, imorron tar vi den.
Irritationen från i förrgår börjar lägga sig en aning och det faktiska "problemet" är påväg mot en lösning, som i nuläge verkar kunna bli bra. Dock kvarstår faktum att ett dåligt bemötande med en tråkig attityd kan ställa till onödiga komplikationer. Sen kanske man får dra lite lärdom för egen del också, att alla inte klarar en förutsättningslös dialog och förstår min tanke.... men samarbete är alltid att föredra i alla situationer (hävdar jag). Ingen tjänar heller på att "nå'n blir uthängd", så vi lämnar ämnet med detta och hoppas att det inte blir nå'n fortsättning.
Nu ska jag roa mig med en tvättmaskin som nyss snurrat klart, innan det blir en tur till Hjo för lite obligatoriska besök. 
Och av de obligatoriska besöken blev det bara ett (kort, hos mor) för syster var ute och cyklade på sin nyinköpta cykel, då jag var där. Men second hand x2 var öppna, klädbutiken hade slutrea, Netto hade mat och Hem&Hobby andra förnödenheter, så det blev några timmars bortavaro. Nu har jag precis tittat på skoldebatten på TV och ska strax fylla i en enkät över hur jag tycker sommarjobbet har fungerat.
Det tog inte lång tid.....bara positivt rakt av.
 
Lingonskörden från trädgården.....
 
....och de två första plommonen.
 
Färdiga sylten serverades till några mormorsbiffar (inte till närmelsevis så många jag brukar göra dock).
 
En "liten" båt var ute och åkte på vägen i centrala Hjo.....
 
......och på hemvägen hamnade jag bakom en skördetröska, som här krånglar sig förbi farthindret vid Ransbergs skola, men den körde ju inget fort ändå....
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0