Ank-jakt, bredband och porterstek.....

Idag fick maken kliva ur sängen före mig, vilket inte hör till vanligheterna numera. Han hade en tid för akupunktur hos naturläkaren och begav sig dit en stund innan jag själv åkte mot skolan. Idag var det prepositioner på agendan i fredagsgruppen, som inte är så stor. Det var mycket i/på/till och hos m.m. att sätta på rätt plats i meningarna.
Och med som så mycket annat här i världen, är det bara övning som ger färdighet.
Det är också ganska nyttigt att "ifrågasattas" om sitt modersmål, för då får man tänka till om saker som man annars bara tar förgivet ooch aldrig egentligen behöver översätta vidare. Det kan vara ganska knivigt att förklara ord som: gärna, fastän, trots att osv.
Efter skolan var det dags att gå på ankjakt, dvs. skaffa sig ett Ankcertifikat till Lions årliga Ankjogg i ån Tidan, som går av stapeln imorron. När det var ordnat blev det några småplantor till trädgården igen på torgmarknaden, innan det var dags att hämta upp sonen.
Vi skulle nämligen göra visit hos hans moster i Hjo och installera bredband med ny stor skärm. Nu var jag endast chaufför åt honom, för mekandet duger jag dåligt till, men det klarar ju han snabbt och lätt.
Därefter dags för lunch, som vi återvände till Tibro för att inta på Inredia, som idag serverade porterstek och det smakade inte illa alls.
Det hade gått bra för maken fick jag veta vid hemkomsten och imorron skulle det vara bättre ändå, hade akupunktören förutspått. Så nu får vi se......
Jag ska dit i nästa vecka med den obstinata armen, för ett försök att rätta till eländet som gått "uppåner" i en dryg månad nu.
"När katten är borta dansar råttorna på bordet".... det kan även appliceras på änder: Då frun i huset inte är hemma, lägger vi oss längst in på altanen, efter att ha dekorerat densamma med minst tio små högar. (Hon verkar ju gilla att spola med vatten och borsta rent, för annars skulle hon väl inte göra det så ofta?)
Nu dags att börja fundera på vad vi ska ha till fredagsmys, vädret är redan idealiskt, så kan bli vanskligt att "toppa" det. Men ett försök blir det nog....kanske.....eller också "skiter jag i det"! (finns ju mackor)
Imorron bär det av till Gudhem med Mölndals (o-)kyrkliga (sy)förening.........
 
Porterstek à la Inredia
 
Det var "lite långsam skit" ivägen vid Hönsakorset....
 
Beundrar pilfinken möjligen min nya gröna vindruvsplanta där bakom?
 
Återbördade till tillåtet område, dvs. gräsmattan.
 
Svalkar mig med denna dryck och tänker då tillbaka på min språkresa i England, tidigt 70-tal. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0