Lost??

Som sagt mycket får man höra. Sent i eftermiddag kom ett telefonsamtal till Turistbyrån i Karlsborg, (det kommer ganska många) men detta tyckte jag var lite speciellt.
En kvinna i andra ändan på tråden frågade om vi hade något boende att hyra ut. Det finns lite att välja på, du kan få  telefonnummer av mig att ringa här i Karlsborg, svarade jag. Hyr inte Ni ut då? (sen pratade hon med sitt ressällskap) var är vi, i Töreboda, det är ganska långt va?, frågade hon mig. Hur är det i Lidköping, det finns ett slott där va? Har dom boende? -Men det är ju åt andra hållet, sa jag! Javisst ja! vi ska ju åt det hållet, sa hon. Det finns en ö också! -Du menar halvön Kållandsö, där Läckö ligger, svarade jag. Nej, en riktig ö blev svaret. Det finns det vid Mariestad, är det dit Ni ska, till Torsö och Brommö?........
Vi blev överens om att hon nog behövde telefonnumren till Turistbyråerna, både i Lidköping och Mariestad, för vidare assistans.
Jag undrar var denna resa slutade, om de över huvud taget hittar hem igen!
Eller den (förmodade storstadsbo) som kom in och ville ha hjälp med att ringa taxi, så familjen hann gå med på sista äventyrsguidningen för dagen. Det var mer än en halvtimme innan den startade och jag upplyste om att det bara var en kilometer att promenera. Han hävdade då att det var för att barnen skulle orka gå, han ville ta taxi.
Jag ringde, men telefonsvararen gav besked om att endast vardagar fanns taxi tillgänglig på orten.
I Fagersanna hade maken utfört givna arbetsorder till belåtenhet, så han fick halva pizzan jag hade köpt med mig hem "som belöning".


Har ikväll tittat på en engelsk serie som heter "Lilies",
vilken inspirerade mig att knäppa en nattbild av trädgårdens liljor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0