Den vilda babyn och andra karaktärer.

Strax efter vi hade öppnat klockan elva, började det regna alldeles kopiöst. Det bara vräkte ner och mitt i detta klev två cyklister in hos oss. De var så våta att de kunde vrida ur kläderna, rätt gissat, det var tyska turister.
En äldre herre (opa) och hans barnbarn en grabb på tolv, som idag hade cyklat från Hjo, men tidgare hade de avverkat sträckorna Hamburg-Kiel, samt Göteborg-Hjo. Deras slutmål låg ungefär en mil norr om Karlsborg och grabbens mor och far körde bil, medan dessa två hurtbullar cyklade.
Vi bjöd dem på te och tolvåringen "fastnade vid datorn" medan de väntade på uppehållsväder.
Sent på eftermiddagen, när min kollega slutat, kom det in ytterligare en "opa" med dotter, samt barnbarnet i en bärstol på ryggen. De lyfte ur babyn och sen var det full rulle. Han/hon kröp över golvet med en väldig fart, hittade snart till broschyrerna och rev ner alla på de nedersta hyllorna och fortsatte sen till stenarna runt fiskdammen, för att i nästa ögonblick vara vid kaffeautomatens hett-vattenknapp och kontakterna på väggen.
När det kom in nya kunder, var barnet snabbt där och kröp ut, jagad av en stressad mor, som frågade sin far om han inte snart var klar vid datorn, så hon kunde slippa jaga "sin vilde" vidare.
Oh vad lugnt det blev när de gick!
Mycket holländare kommer det också in hos oss, idag frågade några av dom förhoppningsfullt: "Om det inte fanns hörlurar med holländsk guidning på äventyrsturen". Det var inget de förväntade sig, kunde man se, men som alltid: Det är aldrig farligt att fråga......
Hemma serverades det grillspett bestående av färskpotatis, lök och falukorv, efter det slumrade jag gott i stolen på altanen, tills kaffet var klart och levererades av maken.


När blir cykelvägen på gamla järnvägsspåren klar tro??????????
En garanterad "turistfälla", börja röj och bygg !!!!!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0