Ibland har man tur!

Idag skulle mormor ha fyllt 105 år om hon levat. Det är dock inte länge sedan hon gick bort, (bara sju år)
för hon blev nästan 98 år. När våra barn var små, men mormor redan passerat 80-årsstrecket, kom hon ofta ut till Fagersanna och hälsade på, för att roa sig! Hon tyckte nämligen det var roligt att baka, stryka och rensa ogräs.
Gissa om hon var välkommen att förlusta sig hos oss. Alla har vi olika åsikter om vad som är kul. Jag kan hålla med henne om att det (för det mesta!) är roligt att baka, men övriga nämnda göromål känns fortfarande som det kvittar, att utföra. Men det är bara att minnas med uppskattning den tid som var och bita ihop när det nu behöver  strykas och rensas.
Efter hemkomst från jobbet idag, hade jag bestämt mig för att åka till Tibro för speceri-inköp. Det mesta i mjölväg var slut i skåpen, bland annat. I tisdags när jag var i affären, betalade jag med ett presentkort som maken fått i födelsedagspresent av sina kollegor. Det fanns ytterligare ett sådant kvar, -trodde jag!!
Men hur jag än vände upp och ner på innehållet i handväskan, gick det inte att hitta, ej heller låg det i bilen.
Surt, men bara att åka till Sparhuset i alla fall, kunde ju fråga om jag möjligen tappat det presentkortet, i samband med utnyttjandet av det andra.
Jag frågade direkt i kassan om de möjligen hittat något, döm om min förvåning och glädje när hon genast gick och hämtade kuvertet med innehållet kvar i. Sån tur har man inte varje dag, därför köpte jag även en trisslott.
Vem vet, jag kanske är i ett "stim" just nu......
Väl hemma igen firade vi med en taco-buffé och snart börjar "Morse"(engelsk deckare från 80-talet) på TV 9.


Fredagsmys med tacos och små revben

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0