Plocka svamp och blåbär.......

.......tyckte maken vi skulle göra ett försök med igår kväll, precis när jag satt ner ändan i TV-fåtöljen. Men jag tänkte en gång extra och tyckte att lite skogsluft kan väl aldrig vara fel, men hade inte några stora förhoppningar på resten. 
Sagt och gjort, vi tog bilen en bra bit upp i skogen, där han brukar vandra med sin ljudbok i örona vanligtvis. Därför visste åtminstone han var vi var, för egen del var det en aning tveksamt.
Vi vandrade utmed några skogsvägar och runtomkring dessa i terrängen, under nån timma. Svampen lyste med sin frånvaro, men hyfsat gott om blåbär fanns det allt på sina håll där i riset. Rafsade väl ihop några deciliter såna, som jag senare åt till kvällsmat efter hemkomsten. Några ynka svampar hittade vi till slut innan jag gav upp och tog med bilen hem, medan maken promenerade tillbaka.
Åjo jag fick allt några kilometer också i benen, kunde jag konstatera då jag mätte den ena sträckan vi gått t.o.r. till 800 meter. Det dubbelt upp och en lika lång utflykt från bilen i motsatt riktning är jag ändå ganska nöjd med.
Väl hemkommen, hade maken hittat lite mer kantareller utmed vägen. (Ja det är den enda svamp vi plockar....) 
Så imorron blir det kantarellsås till tunna fläskkotletter. Man får lov att variera sig lite, förra "skörden" blev det ju kvällsmackor av......
Idag har jag gjort ett dagsverke på riktigt jobb igen och nu vill jag ha kaffe på altanen. Gräset börjar bli klippklart, men se det tänker jag överlåta åt pensionären. Hans tur.......
 
Dom börjar samla sig i mini-hinken, om jag håller på ett tag till kanske........
 
Maken på svamp-jakt........slutligen fann vi några enstaka.
 
Men en enorm och fin sten fanns det i storskogen, dock omöjlig att flytta på.....
 
På hemväg i mulet väder, fanns ändå denna utsikt högt däruppe i skogen.... neröver Örlen.
 
"Bytet" upplagt för rensning......
 
....och efter att maken bidragit med sina fynd från hemvägen, har Inga rensat alltihop och nu kommer det 
till och med att synas att det är svampsås, till kotletterna imorron. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0