Noll-åttor på plats.....

Skola på morronen och då hade det ännu inte hunnit bli så onödigt varmt utomhus. Men inne i skolan, för att inte tala om det "tilldelade" klassrummet, fanns det ingen luft. Alla försök att hushålla med rörelser och omedelbar öppning av det lilla fönster som finns hjälpte föga, så efter rasten travade vi iväg med hela flyttlasset av böcker och annat, tillbaka till vårt ordinarie större rum på andra våningen. Här finns det iallafall fungerande luftkonditionering och hjärnan kunde koppla på en aning iallafall.
Som alltid gick dagen fort och en liten shoppingrunda på svala Netto fick det bli inför den väntande tillströmningen av 08:or. De hade precis anlänt då jag kom hem och det var bara att hiva in förnödenheterna snabbt som attan och påbörja middagen. Mormorsbiffar är nu avklarade och endast en av tjugofem stycken blev kvar, undrar vad det var för fel på den....
Fikakorgen packades omgående av Inga, samtidigt som diskmaskinen fick arbetsorder och nu är alla nere och badar, utom mormor själv och Ia. Hon sover skönhetssömn i tvättkorgen i den svalaste delen av huset, vardagsrummet och jag sitter samtidigt och nickar vid datorn.
Dags för lite kaffe och en bulle som jag plockade ur påsen till mig, innan resten fick "gå och bada".
Visst hade stockholmarna beställt fint väder, men det här är nästan löjligt.......
Ska också påbörja morrondagens middag, (inkokt lax med dillmajonnäs) för det behöver ett dygn på sig att bli bra smak.
Den ena anden kom samtidigt som grabbarna var i full färd med att spela fotboll på gräsmattan, men ledsnade ganska fort på den myckna aktiviteten och magra matutbudet.
Måsen har också varit här och "kollat läget", satte sig på altanen då han inte trodde det var nån hemma, men fick snabbt bråttom då jag bara reste på mig. Alla Mariekex är dessutom nere vid badet, så han fick inget idag......
Nu kommer åskovädret......
 
Var är jag nånstans?
 
Ok, sitter bra här hos pappa, men måste kolla att mamma är med också, så det finns käk......
 
....och sover gör man ju riktigt bra i g-mormors tvättkorg.
 
Efter badet kom åskan och då blev det spel vid köksbordet medan mormor gör kvällsmat......
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0