Andungar.......

Dags att jobba lite då igen, vilket medförde att loppisen i lanthandeln fick avvara mig även den här söndagen. 
Men helt loppisfritt blev det ändå inte, då vi på arbetet gjorde en utflykt till Lagerfors loppis istället. Den var ju myyyyycket större än Fagersannas, men inte säkert att man hittar något för det. På vår lilla "lagom-loppis" i affären, (mysig och välordnad) gör man kanske till och med fler fynd. Ibland när det är för stort, blir det nästan som att man "inte ser skogen för alla trä'n".
Dagen gick som alltid på detta jobb, fort och strax var jag hemma igen. Välkomstkommittén stod på altanen och väntade på nå't ätbart. Lådan med frön skvallrade dock om att hon redan hade fått minst en omgång, av hemmavarande maken.
Nåväl hon fick några nävar till att springa runt på gräset och leta efter, medan jag satte mig och åt matlådan. Jodå den var med till jobbet. Men då det bjöds på andra läckerheter istället, fick den vänta och följa med hem igen, oäten.
Mitt i måltiden började det kackla lite mer än vanligt därute och då jag kollade vad som var i görningen, möttes jag av tre stycken dunbollar tillsammans med fru And nummer två, som precis anlänt. 
Hon fick lite bröd, medan de små bara tittade på. Därefter skulle de fortsätta ner mot sjön, det var tydligt. Maken och jag fick mota bort dom från verandan, för att de inte skulle ramla rakt ner i ett fall på två meter.
Då vi lyckats med detta, tog de bron över diket vid järnvägen, vilket vi tyckte var bra. Men se det gick inte alls bra, då springorna mellan plankorna var för stora och vips hade mor And förlorat två av de tre ner i den branta dikesslänten. Det blev ett evigt kvackande efter att hon lämnat bron och gått över rälsen, men strax kravlade de "fallna" barnen ikapp från diket och med en sista ansträngning  fixade de även hoppet över de båda skenorna i järnvägsrälsen och nådde strax därefter vattnet. Vi får hoppas att hon kan freda dom från måsarna, för mitt i deras territorium, äntrade andfamiljen sjön. 
Nu ska jag ta lite kaffe på "ljuget" och ladda "batterierna", för imorron är det först skoldag och sen kommer bröderna Bus med Syster Ia Lia......och föräldrar.
Ska göra mormorsbiffar också förstås, men först kaffe och ett brysselkex.
 
Gårkvällens "mystik"......
 
Föregicks av en "konfrontation": Det är inte bara du som ska ha..........
 
Promenad imorse: Mitt i storskogen?....ja nästan.
 
I diket växte gult och blått.......

......och här har vi en "Naturens installation".
 
Loppis i Lagerfors.....
 
och ån Tidan ringlar sig förbi även här.
 
Sommarens finfrämmat på andfronten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0