Mera värme...... tar det aldrig slut?

Upp och hoppa, inte i ottan direkt men dags att åka och jobba några timmar. Ingen annan hade börjat röra på sig, då jag for iväg strax efter halv nio.
Hundpromenad på morgonen som vanligt, men idag var vädret "mer än vanligt". Det var stekhett i solen redan så tidigt och långa sträckor erbjöds bara full sol, ingen skugga alls.
Hade ju bestämt mig för att kolla om svamparna fanns kvar, som jag siktade i söndags. Visst gjorde dom det, men de såg allt bra torra ut och hade nog skrumpnat ihop en hel del, jag tyckte nog att det såg ut att vara mer sist jag var där. Med "bytet" på botten av en liten plastpåse började jag återtåget mot kaffe och frukostmacka.
Det var minst sagt svettigt, trots ett väldigt måttligt tempo.
Men eftersom jag nu sitter och återberättar händelsen, överlevde jag alltså. Det var överenskommet att jag bara skulle jobba kort dag, så snart var jag åter hemma och möttes av gänget som skulle till badet.
Inte mig emot som vanligt, bara jag slapp följa med. 
Ställde mig istället vid spisen och färdigställde middagen, samt bakade sockerkakor till mors födelsedag imorron. Dottern med dotter stannade också hemma för att "komma ikapp med tvätt" och sova färdigt innan nästa måltid.
Ni får gissa vem som gjorde vad där.
Mormorsbiffar serverades och tog slut, efter bad-sejouren, för alla åt med god aptit. Nyss åkte mor med söner ner för ett snabbdopp och vid återkomsten blir det fika i skuggan. Tills dess sitter vi andra lite varstans "i lä för solen" inomhus och pysslar med våra datorer. Yngsta barnet sover....igen.
Eventuellt ska mor och söner baka något mer vi kan ta med till gamla-mormor, om dom orkar i denna eländiga värme förstås.......
....och som vanligt hoppas vi på att kvällens lottodragning ska leverera en trevlig överraskning.
En annan trevlig överraskning var morbror Oskar som precis dök upp för en visit.
 
Solen gick "äntligen" ner igår kväll.......
 
....men imorse gick den upp igen...... över gårkvällens "bad&grill-kvarlåtenskap"
 
"Fågelrestaurangen" är fortfarande öppen......
 
Ia fokuserar på världens väsentligheter......
 
....tillsammans med pappa och Joel.
 
I ett annat rum i huset, samtidigt.
 
Mormor fokuserar.......
 
....och tar sen Ia som "efterrätt".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0