"Komplikationer" och diverse ätbart......

Då var det jobbdag igen och vädret håller i sig. Hundpromenad i skuggiga skogen med andra ord, på dagordningen och den planen höll bra. Visst var det olidligt varmt idag också, men i skuggan var det iallafall hanterbart.
Frukost, macka med ägg passade bra därefter och lite hushållsgöromål på det.
Då ringde min mobil (första gången), det var dottern som saknade bilbarnstolen till sin yngste son inför utflykten till andra sidan sjön. Den var ju i baksätet (sen igår) på den enda av våra bilar som fanns tillgänglig på uppfarten, vilken jag fick ta till jobbet. Nu skulle vi ändå ut i andra ärenden och chefen var hygglig och gjorde en omväg till Fagersanna, innan dess. Ia fanns på gårdsplanen och tackade så mycket åt mamma.
Efter diverse ärenden i centralorten begav vi oss hemåt i värmen, till matlådan. Man är inte så särskilt hungrig under dessa omständigheter, så den lilla bit paj som blev över igår räckte mer än väl.
Lite återstod av arbetsdagen, då ringde telefonen igen till "sambandscentralen". Denna gång var det övriga gänget, som varit ute på "stolleprov" i värmen. (Kombinerad cykel och spring-runda runt sjön Örlen.)
De hade inte fått med sig någon nyckel till hemmet och var nu trötta, strandsatta på verandan. De fick dock invänta min ordinarie hemkomsttid, innan pannkaksbaket kunde startas av morfar. 
Dottern var i Tibro med de mindre barnen och hälsade på sin nyopererade syster tillsammans med nyckeln till huset.
Jodå, det blev pannkakor och besök av grannen för att titta på ett helt gäng med halvstora "tonårs-änder" som kom gående med sin mor. Hon skulle väl förevisa vart man enkelt och snabbt kunde få lite käk, kan jag tro. Sen promenerade de åter till sjön, "när vi sa till dom". När grannen ändå var här, passade hon på att prata lite med Ia igen.
Nu är åtminstone vi vuxna en aning möra, så det blir nog inga avancerade övningar resten av dagen. Bara "chill" och eventuellt lite grill.
Men nu är de nere vid sjön igen och badar, alla utom Ia och jag.......som "slapp".
 
Storebror pratade en stund igår kväll med sin kompis.....
 
"Hundglass" (torrfoder fryst i vatten) serverade matte i värmen. 
 
Pannkakor......
 
........i två varianter serverade morfar idag.
 
"Lyssna nu barn: Här är det man får mat, kom ihåg det..."
 
.....mamma har sagt att vi ska få mat: "Vart har du den nu då?"
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0