Brevbärar-lunch

Fortfarande kanon-väder, så det kändes inte alltför trist att plocka fram gräsklipparen från skjulet och gå en promenad med den i förmiddags. Promenaden blev lite kortare än vanligt bara, då någon har staplat plank på en stor del av gräsmattan. Men det gjorde strängt taget ingenting!
Ganska svettig syssla är det dock och ingen idé att duscha innan. Vet inte om grannarna ser någon skillnad, men frisyren före dagens dusch är väldigt lik Madam Mims. (om någon kommer ihåg den Disneyfiguren) Nåväl med den aktningsvärda ålder jag har samlat på mig, "skiter" jag numera i utseendet, när trädgårdsarbete står på agendan.
Lunchen var förberedd och efter en skön dusch återstod bara finslipningen inför brevbärarnas ankomst. Det var dukat och klart i glashuset och menyn verkade vara till belåtenhet. När efterrrätten bjöds, frågade den yngre i sällskapet: "Hur mycket ska man ta?" (Hon hade nämligen aldrig ätit rabarberkräm förut.) Svaret på den frågan var given, "så mycket du känner för". Vissa maträtter börjar bli "rariteter" av den enkla anledningen att ingen orkar tillaga dom längre. De behöver inte ens vara komplicerade, utan blir bara bortglömda.
En snabb inköpsrunda till second hand och mataffären blev det därpå och ikväll har byggmästaren skruvat dit några plankor, innan hans barn skulle hämtas. Maken kom hem från jobbet, bytte kläder och åkte på fotbollsmatch. Fagersanna IF:s B-lag hade hemmamatch och nu går solen ner.......igen!
.....och det travade en igelkott över gräsmattan, men han var för snabb, så ingen bild, idag.


Glada brevbärare.....före maten.


Ett blommande körsbärsträd modell större i utkanten av samhället.


Alldeles vid infarten till vår väg finns denna färgkombination att skåda.


Dagens variant.....


....slutade såhär!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0